Yerel Haberler
Trabzon
Sel mağduru ilçelerde çalışmalar sürüyor 22 Eylül 2024 Pazar - 14:55:01 Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sel ve heyelanların yaşandığı Araklı, Arsin, Sürmene, Yomra ve Vakfıkebir ilçelerinde yoğun çalışma yürütüyor. Heyelan ve menfez temizliğinin yanı sıra ilçe merkezlerindeki tüm okulların bahçeleri yıkanarak eğitim öğretime hazır hale getirildi. İlçelerde ulaşılamayan mahalle kalmadı, yolu tamamen açılamayan bazı mahallelere alternatif yollarla bağlantı sağlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol ile İtfaiye Daire başkanlıklarına bağlı ekipler, ilçelerde meydana gelen heyelan ve su taşkınlarının ardından hayatı normale döndürebilmek için aralıksız çalışıyor. Araklı’da su baskınına uğrayan Bayram Halil Devlet Hastanesi temizlenirken, hastanede birkaç gün içinde sağlık hizmetlerine yeniden başlanacağı belirtildi. İlçe merkezlerindeki tüm okullarda da temizlik çalışması yapıldı, yüksek mahallelerdeki okullarda temizlik çalışmaları sürüyor. Ulaşılamayan mahalle kalmadı Yol onarım, heyelan ve menfez temizliği çalışmalarının devam ettiği Araklı, Arsin, Yomra ve Sürmene ilçelerinde, ulaşılamayan mahalle kalmadı. Çökmeler nedeniyle yolu tamamen açılamayan bazı mahallelere ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Kayıp vatandaşı arama çalışmaları sürüyor Sürmene’nin Aşağı Çavuşlu mahallesinde sel sularına kapılmış olabileceği değerlendirilen ve kendisinden halen haber alınamayan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir’i arama çalışmaları da Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından sürdürülüyor. Ekipler, evinin yakınındaki dere yatağı ve menfezde bulunamayan Demir’i denizde de arıyor. Arama çalışmalarına helikopter ve eğitimli köpeklerle destek sağlanıyor. Ekipler seferber oldu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçelerde okulların eğitime hazır hale getirildiği vurgulanarak, "İlçelerimizde meydana gelen sel, heyelan ve su taşkınlarının ardından harekete geçen ekiplerimiz, büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. İlçelerimizde hayat büyük oranda normale döndü, kalan aksaklıklar da en kısa sürede giderilecek. Bunun için ekiplerimiz, ilçe belediyelerimiz ve kamu kurumlarımızla seferberlik halindeyiz. Vatandaşlarımız olumsuz bir durum yaşadıklarında, Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi’nin (TİKOM) Alo 153 hattından bizlere ulaşabilirler” denildi.
Abdullah Avcı, Ruzomberok maçının ilk 11’nin şekillendiriyor
23 Temmuz 2024 Salı - 15:38 Abdullah Avcı, Ruzomberok maçının ilk 11’nin şekillendiriyor Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’nda deplasmanda oynanacak Ruzomberok maçının 11’ni şekillendiriyor. Trabzonspor, 2024-2025 sezonunun ilk resmi müsabakasına UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’nda 25 Temmuz Perşembe günü deplasmanda oynayacağı Ruzomberok maçıyla birlikte çıkacak. Takıma katılan yeni isimlerle birlikte yoğun bir kamp dönemi geçiren bordo-mavililerde Teknik Direktör Abdullah Avcı, Ruzomberok müsabakasının 11’ni şekillendirmeye çalışıyor. Yeni transferlerin yanı sıra takıma katılacak yeni oyuncularla birlikte büyük bir değişime gitmiş olacak Karadeniz ekibi, önümüzdeki günlerde oturmuş kadrosuyla taraftarlarıyla buluşacak. Bordo-mavililerde, hazır olması halinde Uğurcan Çakır’ın kaleyi korumasına kesin gözüyle bakılıyor. Sağ bekte Ozan Tufan, savunmada ise Mendy ve Denswill’in oynaması da muhtemel görünüyor. Sol bekte Barisiç, onun önünde ise Lundstram, Bardhi, Cihan Çanak, Vısca, Trezeguet ve Draguş şeklinde bordo-mavililerin maça çıkması bekleniyor. Yolculuk yarın Trabzonspor, 24 Temmuz Çarşamba günü saat 10.30’da özel uçakla Trabzon’dan Poprad’a gidecek. Aynı gün TSİ 19.00’da mücadelenin oynanacağı MFK Futbol Stadyumu’nda ilk 15 dakikası basına açık antrenman gerçekleştirecek. İdman öncesi Teknik Direktör Abdullah Avcı ve bir oyuncu TSİ 18.30’da yine stadyumda basın toplantısı düzenleyecek.
Başkan Ahmet Kaya: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız”
23 Temmuz 2024 Salı - 13:56 Başkan Ahmet Kaya: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız” Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığı ile Van’dan gelen 33 şehit yakını ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Van’dan gelen misafirlerine bir konuşma yapan Başkan Ahmet Kaya, "Sizleri şehrimizde ağırlıyor olmaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Evlatlarımızı bu vatanın birliği bütünlüğü için şehit vermiş babalar ve kardeşler var aranızda. Bu vatanın nasıl kurulduğunu, nasıl kurtarıldığını ve nasıl ayakta durduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Cennet gibi bir vatanımız var. Ama maalesef bir o kadar da bize huzur vermek istemeyen düşmanlarımız var. Dolayısıyla hep birlikte huzur içinde bu cennet vatanda yaşayabilmek için bir aile olmamız lazım” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Türk milletinin vatanperver yönüne dikkati çeken Başkan Kaya, şehit ailelerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Yakın coğrafyamızda görüyoruz, hemen yanı başımızda Suriye’de. Irak’ta. Tunus’ta, Libya’da nelerin yaşandığını, ne canların gittiğini, ne hayatlarını ocakların söndüğünü, hepimiz biliyoruz. O yüzden hiç ayrımsız, hep birlikte, bir aile olabilmenin, bir millet olabilmenin, Türk milleti olabilmenin gururunu, mutluluğunu yaşamamız lazım. Bunun için sizler bedel ödediniz. Allah hepinizden razı olsun. Ama şunu bütün dünya biliyor ki bu ülkede yaşayan her bir vatandaş bayrağı, devleti, vatanı, toprağı söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan canını seve seve verir. Hepimiz öyle insanlarız. Karadenizliler de öyledir. Güneydoğulular da öyledir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu bozmasın. Bozanlara da fırsat vermesin. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Burada Bir ihtiyacınız, bizim yapabileceğimiz ne olursa bir kardeşiniz olarak emrinizdeyiz, yanınızdayız.” Kahvaltı programının sonunda Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkan Kaya’ya Türk Bayrağı figürlü bir saat hediye etti. Başkan Kaya, Van’dan gelen şehit yakınlarını, Ortahisar Belediyesi’ne ait tesislerde misafir edeceklerini belirtti.
Evdeki esareti beton yol ile son buldu
23 Temmuz 2024 Salı - 09:22 Evdeki esareti beton yol ile son buldu Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yol olmadığı için akülü arabasıyla evinden çıkamayan yürüme engelli Mustafa Akdeniz’in imdadına yetişti. Akdeniz, evinin önüne yapılan yol sayesinde artık kimsenin yardımı olmadan dışarı çıkabilecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehir genelinde örnek çalışmalara imza atıyor. Akçaabat’ın Akören Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki yürüme engelli Mustafa Akdeniz’in, evinin önünde yol olmadığı için adeta esaret yaşadığı ve kimsenin yardımı olmadan evinden çıkamadığı bilgisi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Başkan Ahmet Metin Genç’in talimatıyla Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, engelli vatandaşın evinin önüne beton yol yaptı. Yıllar sonra ilk kez kimsenin yardımı olmadan akülü arabasıyla evden çıkarak dolaşabildiğini belirten Mustafa Akdeniz, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Akdeniz, “Yıllardır yatalak hasta olmama rağmen, evime ulaşım sağlayacak bir yol olmaması büyük sorundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözdü. Artık akülü arabamla evden rahatlıkla çıkabiliyorum. Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve tüm belediye çalışanlarına içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Akören Mahalle Muhtarı Muzaffer Buyuklioğlu ise “Mustafa ağabeyimizin sorununu büyükşehir belediyemize haber verdikten sonra hızlı bir dönüş aldık. Sağ olsun belediyemiz Mustafa kardeşimizin imdadına yetişti. Kendilerine güzel bir yol açarak betonlama çalışması gerçekleştirdiler. Hassasiyetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmanın en büyük öncelikleri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Mustafa Akdeniz’in yaşadığı zorlukları öğrendiğimizde hemen harekete geçtik. Özellikle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak bizim için büyük bir sorumluluk ve önceliktir. Ekiplerimiz, Mustafa ağabeyimizin evine erişimi sağlayacak bir yol açtılar ve betonlama çalışması yaptılar. Bu çalışma sayesinde Mustafa Akdeniz kardeşimiz artık rahat bir şekilde evinden dışarı çıkabilecek, günlük yaşamını daha rahat bir şekilde sürdürebilecek. Kendisinin memnuniyetini görmek bizim için en büyük ödüldür. Bundan sonraki süreçte de benzer talepleri karşılamak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.