Yerel Haberler
Trabzon
22 Eylül 2024 Pazar - 14:55 Sel mağduru ilçelerde çalışmalar sürüyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sel ve heyelanların yaşandığı Araklı, Arsin, Sürmene, Yomra ve Vakfıkebir ilçelerinde yoğun çalışma yürütüyor. Heyelan ve menfez temizliğinin yanı sıra ilçe merkezlerindeki tüm okulların bahçeleri yıkanarak eğitim öğretime hazır hale getirildi. İlçelerde ulaşılamayan mahalle kalmadı, yolu tamamen açılamayan bazı mahallelere alternatif yollarla bağlantı sağlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol ile İtfaiye Daire başkanlıklarına bağlı ekipler, ilçelerde meydana gelen heyelan ve su taşkınlarının ardından hayatı normale döndürebilmek için aralıksız çalışıyor. Araklı’da su baskınına uğrayan Bayram Halil Devlet Hastanesi temizlenirken, hastanede birkaç gün içinde sağlık hizmetlerine yeniden başlanacağı belirtildi. İlçe merkezlerindeki tüm okullarda da temizlik çalışması yapıldı, yüksek mahallelerdeki okullarda temizlik çalışmaları sürüyor. Ulaşılamayan mahalle kalmadı Yol onarım, heyelan ve menfez temizliği çalışmalarının devam ettiği Araklı, Arsin, Yomra ve Sürmene ilçelerinde, ulaşılamayan mahalle kalmadı. Çökmeler nedeniyle yolu tamamen açılamayan bazı mahallelere ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Kayıp vatandaşı arama çalışmaları sürüyor Sürmene’nin Aşağı Çavuşlu mahallesinde sel sularına kapılmış olabileceği değerlendirilen ve kendisinden halen haber alınamayan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir’i arama çalışmaları da Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından sürdürülüyor. Ekipler, evinin yakınındaki dere yatağı ve menfezde bulunamayan Demir’i denizde de arıyor. Arama çalışmalarına helikopter ve eğitimli köpeklerle destek sağlanıyor. Ekipler seferber oldu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçelerde okulların eğitime hazır hale getirildiği vurgulanarak, "İlçelerimizde meydana gelen sel, heyelan ve su taşkınlarının ardından harekete geçen ekiplerimiz, büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. İlçelerimizde hayat büyük oranda normale döndü, kalan aksaklıklar da en kısa sürede giderilecek. Bunun için ekiplerimiz, ilçe belediyelerimiz ve kamu kurumlarımızla seferberlik halindeyiz. Vatandaşlarımız olumsuz bir durum yaşadıklarında, Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi’nin (TİKOM) Alo 153 hattından bizlere ulaşabilirler” denildi.
Evdeki esareti beton yol ile son buldu
23 Temmuz 2024 Salı - 09:22 Evdeki esareti beton yol ile son buldu Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yol olmadığı için akülü arabasıyla evinden çıkamayan yürüme engelli Mustafa Akdeniz’in imdadına yetişti. Akdeniz, evinin önüne yapılan yol sayesinde artık kimsenin yardımı olmadan dışarı çıkabilecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehir genelinde örnek çalışmalara imza atıyor. Akçaabat’ın Akören Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki yürüme engelli Mustafa Akdeniz’in, evinin önünde yol olmadığı için adeta esaret yaşadığı ve kimsenin yardımı olmadan evinden çıkamadığı bilgisi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Başkan Ahmet Metin Genç’in talimatıyla Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, engelli vatandaşın evinin önüne beton yol yaptı. Yıllar sonra ilk kez kimsenin yardımı olmadan akülü arabasıyla evden çıkarak dolaşabildiğini belirten Mustafa Akdeniz, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Akdeniz, “Yıllardır yatalak hasta olmama rağmen, evime ulaşım sağlayacak bir yol olmaması büyük sorundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözdü. Artık akülü arabamla evden rahatlıkla çıkabiliyorum. Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve tüm belediye çalışanlarına içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Akören Mahalle Muhtarı Muzaffer Buyuklioğlu ise “Mustafa ağabeyimizin sorununu büyükşehir belediyemize haber verdikten sonra hızlı bir dönüş aldık. Sağ olsun belediyemiz Mustafa kardeşimizin imdadına yetişti. Kendilerine güzel bir yol açarak betonlama çalışması gerçekleştirdiler. Hassasiyetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmanın en büyük öncelikleri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Mustafa Akdeniz’in yaşadığı zorlukları öğrendiğimizde hemen harekete geçtik. Özellikle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak bizim için büyük bir sorumluluk ve önceliktir. Ekiplerimiz, Mustafa ağabeyimizin evine erişimi sağlayacak bir yol açtılar ve betonlama çalışması yaptılar. Bu çalışma sayesinde Mustafa Akdeniz kardeşimiz artık rahat bir şekilde evinden dışarı çıkabilecek, günlük yaşamını daha rahat bir şekilde sürdürebilecek. Kendisinin memnuniyetini görmek bizim için en büyük ödüldür. Bundan sonraki süreçte de benzer talepleri karşılamak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Abdullah Avcı’nın yeni oyun planı görücüye çıkıyor
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:15 Abdullah Avcı’nın yeni oyun planı görücüye çıkıyor Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın geçtiğimiz sezon vadettiği ’hızlı, temaslı ve agresif oyun planı’ görücüye çıkıyor. Bordo-mavili taraftarlar, bu bağlamda UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’ndaki Ruzomberok müsabakasını beklemeye başladı. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, şampiyonluk için iddialı bir kadro planlaması yapıyor. Teknik kadronun yanı sıra oyuncu kadrosunun da yüzde 80’lik bölümünde önemli değişimlere gitmeye hazırlanan Karadeniz ekibi; Nwakaeme, Dragus, Lundstram, Barisic, Cihan Çanak ve Ozan Tufan takviyelerini yaparken, Pedro Malheiro transferini de bitirmek üzere. Bordo mavililer stoper, orta saha ve santrfor bölgesi için temaslarını sürdürüyor. Geniş derinliğe sahip iskelet kadro Gündeminde bir çok yıldız isim bulunan Trabzonspor, tecrübeli ve genç futbolcuları kadrosuna katarak geniş derinliğe sahip bir iskelet kadro oluşturmayı planlıyor. Wesley Hoedt, Stefan Savic, Okay Yokuşlu, Muhammed Cham ve Onuachu gibi oyuncuları renklerine bağlaması beklenen bordo-mavililerde Teknik Direktör Abdullah Avcı, rekabeti ön plana çıkartarak geniş derinliği olan takım iskeletini oluşturmayı planlıyor. Sezon için iki farklı kadro planı Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 55 maç üzerinden sezonu planlarken, sezon içerisinde A ve B planları olan farklı sistemleri saha içeresinde uygulayabilecek kadro temellerini oluşturuyor. Süper Lig, Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yarışı sürdürebilecek kadronun oluşumu içinde yönetim kurulu da yoğun bir mesai harcıyor. Vadedilen futbol bekleniyor Tecrübeli teknik adamın geçtiğimiz sezon vadettiği ’hızlı, temaslı ve agresif oyun planı’ için bordo-mavili taraftarlar, sahada mücadeleci bir Trabzonspor görmek için sabırsızlanıyor. Bazı transferler yetişmese de ilk sınavını 25 Temmuz Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’nda Ruzomberok’a karşı verecek Karadeniz ekibi, yeni yapılanması ve yeni oyun planıyla görücüye çıkacak. Söz konusu mücadelenin rövanşı ise 1 Ağustos’ta Trabzon’da oynanacak.
Çöl sıcakları ile birlikte klima kullanımı arttı, uzmanlar bir dizi uyarıda bulundu
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:14 Çöl sıcakları ile birlikte klima kullanımı arttı, uzmanlar bir dizi uyarıda bulundu Özellikle yaz sıcaklarının etkisini çok fazla hissettirdiği, çöl sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde klimalar günlük hayatımızda önemli bir yeri tutarken, klimaların doğru şekilde kullanılmamasının sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi. Klimaların sıcak havaların etkisiyle oluşturabilecek sorunlar ile ilgili uyarılarda bulunan Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü yaz sıcaklarında klimasız olmadığını ama klimada bazı sağlık sorunlarının yaşanabildiğini ve klimaların doğru kullanılması gerektiğini söyledi. "Bakımlarının düzenli yapılması ve filtrelerinin değiştirilmesi gerekir" Klimaların öncelikle bakımlarının düzenli yapılması ve filtrelerinin değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Özlü, "Odayı aniden çok düşük sıcaklığa kadar soğutmamak, kademeli olarak ve zamana yayarak soğutmak gerekiyor. Onun dışında; ideal olarak oda sıcaklığı 21 ile 25 derece arasındadır. Yani dereceyi bu sıcaklıkların altına düşürmemek gerekir. 17, 16, 14 gibi derecelere düşürülüyor bazen. Bu dereceler sağlık açısından olumlu sıcaklık değerleri değil. Bir de klima odayı serinletmek içindir, kişiyi serinletmek için değildir. Onun için klimanın fanının karşısına geçmemek gerekir. Doğrudan klimanın rüzgarının kişiye gelmemesi gerekir. Klimada kapalı sistemde hava dönüyor, yani içerdeki havayı alıyor, soğutuyor ve tekrar içeriye veriyor, dışardan içeriye hava değişimi olmuyor. Dolayısıyla bir süre klima çalıştıktan sonra hava kirlenir. Onun için klima çalışırken de kapı ya da pencereyi açıp atmosfer havası ile içerdeki havanın değişmesini sağlamak lazım. Yoksa içerdeki havanın kirlenmesi söz konusu. Bunlara dikkat edilirse klimada çok sorun yaşanmayabilir" dedi. "Klima çalışan odalarda geniş hazneli kap bulunmalı" Klima çalışırken oda içindeki nemin azaldığını ve havayı kuruttuğunu belirten Prof. Dr. Özlü, "Bu durum risk oluşturabilir. Bağıl nem oranının yüzde 60-70 gibi bir değerde olması idealdir. Bunu sağlamak için odada su bulundurun. Geniş kaplarda su bulundurun ki buhar yapabilsin, odanın nem yüzeyi yükselsin. Eğer bunlara dikkat edilmezse klimaya bağlı sorunlar yaşanabilir. En sık gördüğümüz baş ağrısı, kas ağrısı, kas spazmları olabilir. Onun dışında ciltte, mukozada kuruluk, nezle gibi, farenjit, sinüzit gibi hastalıklara neden olabilir. Hatta zatürreye kadar bile gidebilir. Özellikle kalabalık bir odada kullanılıyorsa, eğer o odada solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan bir hasta var ise o hastadan diğer sağlam kişilere bulaşma klima yoluyla olabilir maalesef. Özellikle klimalı bir odada kişi açıkta uyursa, klimanın fanı da kişiye gelirse, uyandığında ağrılarla uyanabilir. Romatizmal bir hastalık varsa onun tetiklenmesine sebep olabilir" diye konuştu.
Çöl sıcakları ile birlikte klima kullanımı arttı, uzmanlar bir dizi uyarıda bulundu
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:12 Çöl sıcakları ile birlikte klima kullanımı arttı, uzmanlar bir dizi uyarıda bulundu Özellikle yaz sıcaklarının etkisini çok fazla hissettirdiği, çöl sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde klimalar günlük hayatımızda önemli bir yeri tutarken, klimaların doğru şekilde kullanılmamasının sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi. Klimaların sıcak havaların etkisiyle oluşturabilecek sorunlar ile ilgili uyarılarda bulunan Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü yaz sıcaklarında klimasız olmadığını ama klimada bazı sağlık sorunlarının yaşanabildiğini ve klimaların doğru kullanılması gerektiğini söyledi. "Bakımlarının düzenli yapılması ve filtrelerinin değiştirilmesi gerekir" Klimaların öncelikle bakımlarının düzenli yapılması ve filtrelerinin değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Özlü, "Odayı aniden çok düşük sıcaklığa kadar soğutmamak, kademeli olarak ve zamana yayarak soğutmak gerekiyor. Onun dışında; ideal olarak oda sıcaklığı 21 ile 25 derece arasındadır. Yani dereceyi bu sıcaklıkların altına düşürmemek gerekir. 17, 16, 14 gibi derecelere düşürülüyor bazen. Bu dereceler sağlık açısından olumlu sıcaklık değerleri değil. Bir de klima odayı serinletmek içindir, kişiyi serinletmek için değildir. Onun için klimanın fanının karşısına geçmemek gerekir. Doğrudan klimanın rüzgarının kişiye gelmemesi gerekir. Klimada kapalı sistemde hava dönüyor, yani içerdeki havayı alıyor, soğutuyor ve tekrar içeriye veriyor, dışardan içeriye hava değişimi olmuyor. Dolayısıyla bir süre klima çalıştıktan sonra hava kirlenir. Onun için klima çalışırken de kapı ya da pencereyi açıp atmosfer havası ile içerdeki havanın değişmesini sağlamak lazım. Yoksa içerdeki havanın kirlenmesi söz konusu. Bunlara dikkat edilirse klimada çok sorun yaşanmayabilir" dedi. "Klima çalışan odalarda geniş hazneli kap bulunmalı" Klima çalışırken oda içindeki nemin azaldığını ve havayı kuruttuğunu belirten Prof. Dr. Özlü, "Bu durum risk oluşturabilir. Bağıl nem oranının yüzde 60-70 gibi bir değerde olması idealdir. Bunu sağlamak için odada su bulundurun. Geniş kaplarda su bulundurun ki buhar yapabilsin, odanın nem yüzeyi yükselsin. Eğer bunlara dikkat edilmezse klimaya bağlı sorunlar yaşanabilir. En sık gördüğümüz baş ağrısı, kas ağrısı, kas spazmları olabilir. Onun dışında ciltte, mukozada kuruluk, nezle gibi, farenjit, sinüzit gibi hastalıklara neden olabilir. Hatta zatürreye kadar bile gidebilir. Özellikle kalabalık bir odada kullanılıyorsa, eğer o odada solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan bir hasta var ise o hastadan diğer sağlam kişilere bulaşma klima yoluyla olabilir maalesef. Özellikle klimalı bir odada kişi açıkta uyursa, klimanın fanı da kişiye gelirse, uyandığında ağrılarla uyanabilir. Romatizmal bir hastalık varsa onun tetiklenmesine sebep olabilir" diye konuştu. (TŞ-ÖS-Y)
Avrasya Üniversitesinden unutulmayacak mezuniyet töreni
21 Temmuz 2024 Pazar - 13:59 Avrasya Üniversitesinden unutulmayacak mezuniyet töreni Avrasya Üniversitesi 2023/2024 Akademik Yılını düzenlediği görkemli mezuniyet töreni ile taçlandırdı. Üniversitenin Kaşüstü Yerleşkesinde bulunan Şehit Cengiz Yıldız Spor Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, ve ülkenin her köşesinden Trabzon’a gelen veliler katıldı. Törende lisans ve ön lisans birincileri kütüğe isimliklerini çaktılar. Lisans birincisi Psikoloji bölümü mezunu Neslihan Topaloğlu konuşmasında sosyal medya vurgusu yaptı. Topaloğlu “Bu değerli vakıf üniversitesini Trabzon ilinde kurarak bizlerin burada en iyi şartlarda eğitim almasını sağlayan başta Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Ömer Yıldız beye ve tüm yönetimine mezun arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Dört yıl önce çiçeği burnunda öğrenciler olarak çıktığımız yolculuğu bugün burada mezun olarak sonlandırıyoruz. Yorucu geçen vizeler, finaller, ödev ve sunum hazırlıklarını başarıyla tamamlayarak geride bırakıyoruz. Öğrenme isteği ve merakı içimizde büyüyen bir çığ gibi hiçbir zaman bitmeyecek olduğu için öğrenim hayatımız bitti demek doğru olmayacaktır. Bugün buradan ayrıldıktan sonra yurdumuzun dört bir yanına dağılacak, güzel bir maratonun meşalesini yakacağız. Gözümüzde bitmeyecek gibi gözüken eğitim hayatımıza keşke tekrar dönebilsek diyeceğiz belki de. Fırsat bulmuşken eğitimi devam eden arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Her gün kesinlikleo gün gördüğünüz dersleri tekrar edin. Tekrar yoksa başarının da gelmeyeceğini aklınızdan çıkarmayın. Cebinizdeki teknoloji, sosyal medya hesapları sizleri hedefinizden koparmasın. Sosyal medyaya ayırdığınız vaktin on katını kütüphaneye ayırın” dedi. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız üstün başarı belgesi ile ödüllendirilen Avrasya Üniversitesi Egzersiz ve Spor Bilimleri öğrencisi, yüzme antrenörü Ceyda Düşküne belgesini ve hediyelerini takdim etti. Başkan Yıldız, "Yüzme branşında altmıştan fazlası altın olmak üzere toplamda 100 madalya kazanan kızımız Ceyda Düşkün bu ödülü fazlasıyla hak etmiştir. Bundan sonraki eğitimi boyunca eğitim ücreti bizler tarafından karşılanacaktır. Tüm öğrencilere örnek teşkil etsin. Başarının tek anahtarı var oda çok çalışmak. Bugün burada aramızdan mezun olarak ayrılan yalnız Avrasya ailesinin her zaman bir bireyi olmaya devam edecek öğrencilerimizi kutluyorum" diye konuştu. Törende mezuniyet andını Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran okuttu. Öğrenciler kep atma töreninin ardından doyasıya eğlendiler.
Sümela’da seyyarlara zabıtadan müdahale
21 Temmuz 2024 Pazar - 11:24 Sümela’da seyyarlara zabıtadan müdahale Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Sümela Manastırı çevresinde seyyar satış yapanlara müdahale etti ve görüntü kirliliği yaratan derme çatma 12 kaçak yapıyı kaldırdı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, turizmin cazibe merkezi konumundaki noktalara büyük hassasiyet gösteriyor. Uzungöl’de denetimler aralıksız sürerken, dünyaca ünlü Sümela Manastırı çevresindeki seyyar satıcılara ve izinsiz yapılaşmaya da müdahale edildi. Zabıta ekiplerinin jandarma ile koordineli şekilde yaptığı denetimler sonucunda Sümela Manastırı girişindeki 3 seyyar satış yeri dahil olmak üzere toplam 12 kaçak yapı kaldırıldı. Yapılan çalışmayla manastırın giriş bölgesi seyyar satıcılardan temizlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Şehrimizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Sümela Manastırı ve çevresindeki alanların korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda, Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz, jandarma ekipleri ile koordineli bir şekilde Sümela Manastırı çevresinde izinsiz yapılaşma ve seyyar satıcılara yönelik geniş çaplı bir temizlik operasyonu gerçekleştirdi. Manastırın giriş bölgesi tamamen seyyar satıcılardan temizlenmiş ve ziyaretçilerin daha rahat ve huzurlu bir şekilde gezebileceği ortam oluşturulmuştur”
Başkan Kaya, sağanak yağışlar sonrası su baskınları yaşanan mahallelerde incelemede bulundu
20 Temmuz 2024 Cumartesi - 16:02 Başkan Kaya, sağanak yağışlar sonrası su baskınları yaşanan mahallelerde incelemede bulundu Trabzon genelinde dün geceden bugün öğle saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış, su baskınları ve taşkınlara yol açtı. Ortahisar’a bağlı birçok mahallede de gece başlayan sağanak yağışların yol açtığı heyelan ve toprak kaymalarına, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Kutlugün, Akoluk, Geçit, Ağıllı, Fatih Sultan, Akkaya, Çağlayan, Armutlu, Kozluca, Gündoğdu, Sayvan ve Okçular mahallelerinin muhtelif noktalarında şiddetli yağışlar, toprak ve moloz kaymalarına, kanal ve menfezlerin tıkanmasına yol açtı. Ortahisar Belediyesi ekipleri, vatandaşların mağduriyetini önlemek adına harekete geçerek yolları temizledi, tıkanan kanal ve menfezleri yeniden açtı. Başkan Ahmet Kaya, beraberinde Başkan Yardımcısı Alpaslan Özdemir, Alper Bektaş, ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç ve Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu ile birlikte, bugün sabah saatlerinden itibaren heyelan yaşanan mahallelerde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla da görüşen Başkan Kaya, geçmiş olsun temennisinde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, “Dün gece yağış nedeniyle Ortahisar’ımızın birçok mahallesinde maalesef taşkınlar oluştu. Yağışla sürüklenen toprak nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Ekiplerimiz gece saat 2’den itibaren sahadaydı, ben de geceden bu yana süreci takip ediyorum. Ekiplerimiz heyelan ve toprak kayması meydana gelen mahallerimizde gereken çalışmaları yaptılar. Çok şükür can kaybımız yok, kapanan yollar da hızlıca ulaşıma açıldı. Ben bu çalışmaları yapan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık. Ortahisar Belediyesi olarak gece gündüz sahadayız. Trabzonlu hemşerilerimiz müsterih olsun, rahat uyusunlar. Bizler sahadayız, görevimizin başındayız” diye konuştu.