GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 19:56

Trabzon’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

A
A
A
Trabzon’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Birçok yarışmanın yapıldığı etkinliklerde 3 yarışmayı da 18 yaşındaki Yiğit Savaş Bal kazandı.


Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 98. yılı Trabzon’da coşkuyla kutlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bando takımı ve halk oyunlarının gösterisiyle Ganita mevkiinde başlayan kutlamalar el incesi atışları, halat çekme, yüzme yarışı, top toplama ve yağlı direk yarışması ile sona erdi. El incesi yarışmasını Olgun Akın adlı yarışmacı kazanırken, halat çekme yarışmasını ise Trabzon İtfaiyesi kazandı. Sonrasında devam eden yüzme yarışı, top toplama ve yağlı direk yarışmasını ise Yiğit Savaş Bal kazandı.


Üç yarışmayı kazanan 18 yaşındaki Yiğit Savaş Bal kazandığı yarışmalar için mutlu olduğunu belirterek, "Ben 2021 ve 2022 yıllarında yüzme yarışmalarını kazanmıştım. 2023 yılında yapılmamıştı. Bu sene de kazandım. Ben aslında sadece yüzmeye katılacaktım. Bana top toplama yarışmasına da katıl dediler, ben de katıldım, sonrasında yağlı direk yarışmasını izlemek için gittiğimde baktım iki kişi var, ona da katıldım ve yanlışlıkla onu da aldım" dedi.


Trabzon Bölge Liman Başkan Vekili Ahmet Turgay Okur ise, "Burada bu coşkuyu şenlik havasında kutlamaya çalıştık. Türk vatandaşlığı, Türk gemilerle, Türkiye limanları arasında seyrüsefer, yük ve yolcu taşıma izni 1 Temmuz 1926 yılında verilmiş. 1935 yılından itibaren de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu sene kutlamalar renkliydi, ilk kez Ganita’da düzenlendi. İnşallah seneye daha renkli ve daha etkin bir şekilde burada daha güzel kutlayacağız" diye konuştu.


Yarışmaları kazananlara altın hediye edilirken, 3 yarışmayı da kazanan Yiğit Savaş Bal iki adet gram altın bir adet de çeyrek altının sahibi oldu.



Trabzon’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Yeni Rektör Şengönül görevi devraldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Şengönül, eski Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’dan görevi devraldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde 8 yıl rektörlük yapan Prof. Dr. Alim Yıldız’ın görev süresinin tamamlamasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla rektörlüğe Prof. Dr. Ahmet Şengönül atandı. Rektörlük devir teslim töreni üniversitenin rektörlük binasında gerçekleştirildi. Devir teslim töreni öncesi konuşan eski Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Şehrimize ve Üniversitemize hayırlı ve uğurlu olsun. Ahmet hocamı da tebrik ediyorum. Yapabileceğimiz ne varsa yanındayız” dedi. Yıldız, konuşmasının ardından rektörlük cübbesini yeni Rektör Şengönül’e giydirerek görevi teslim etti. “Var gücümüzle çalışacağız” Devir teslimin ardından konuşan Rektör Şengönül, Cumhuriyet Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere taşımak için çalışacaklarını söyleyerek, “ Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, ülkemizin köklü eğitim kurumlarından biri olarak, bilimsel araştırmalarda, eğitimde ve topluma hizmette öncü bir rol üstlenmektedir. Bizler de bu mirası daha ileriye taşımak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin en iyi şartlarda çalışmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin adını daha fazla duyurmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte Yüce Devletimizin hassasiyetlerine uygun olarak akademik özgürlük, şeffaflık, is birliği ve yenilikçilik ilkelerimizden taviz vermeden hareket edecek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam edeceğiz. Ayni zamanda, öğrencilerimizin entelektüel gelişimine katkı sunacak sosyal ve kültürel projelere de destek olmayı sürdüreceğiz. Hep birlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere taşıyarak ve Sivas ilimize katkı sağlayacak girişimlerimiz gerçekleşecek ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için durmadan çalışacağız” dedi.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Büyük ve güçlü Türkiye için çocukları satrançla buluşturuyoruz" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilk hamleyi yaparak satranç turnuvasını başlattı ve minik sporcularla satranç oynadı. Zekâ oyunlarının eğitim açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar; "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için satranç gibi etkinliklerle hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Büyük ve Güçlü Türkiye’nin geleceği için bu tür organizasyonları artırarak sürdüreceğiz” dedi. Turgutreis Mahallesi’ndeki Kocasinan Akademi tesisinde düzenlenen turnuvaya katılan Başkan Çolakbayrakdar, çocuklarla sohbet edip yakından ilgilendi. Onlara Kayserispor forması hediye eden Başkan Çolakbayrakdar, çocukların zekâ sporu turnuvası ile hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerine dikkat çekerek, “Öncelikle turnuvaya katılan bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bu turnuvada kazanan Türkiye’nin geleceği çocuklardır. Rabbim, başarılarını daim etsin. Hayatın her alanında, kadınından erkeğine en iyi şekilde hizmetler yapmanın gayreti içerisindeyiz. Ama bizim yaptıklarımız arasında çocuklarımızın ve gençlerimizin farklı bir yeri var. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu şehrin ve ülkenin geleceği olan çocuklarımızın, doğru zamanda doğru vakit geçirmeleri için yaptığımız çalışmalardan biridir. Evlatlarımızı geleceğe taşımak adına gerek eğitim faaliyetlerinde gerekse okuldaki etkinlikler için onlara katkı sağlayacak organizasyonlar düzenliyoruz. Bu noktada, çocukları ve gençleri satranç ile buluşturmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla turnuvalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Büyük ve Güçlü Türkiye’nin geleceğini yetiştirmek için bu tür organizasyonları artırarak devam edeceğiz. Bu vesileyle yavrularımıza destek olan tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, Turgutreis Mahallesi’nde bulunan ilkokullar arası satranç takım turnuvasını ilk hamleyi yaparak başlatan Başkan Çolakbayrakdar, öğrencilere başarılar diledi.
İstanbul Vodafone Pay ile 1 yılda 28 milyon TL’lik nakit iade yapıldı Vodafone’un yeni nesil ödeme çözümü Vodafone Pay 4 yılı geride bıraktı. Uygulamanın indirme adeti 3,6 milyonu aşarken, Vodafone Pay Kart ve Vodafone Cüzdanım üzerinden yapılan toplam nakit iade tutarı 28 milyon TL’yi buldu. Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone’un ödeme uygulaması Vodafone Pay ve ön ödemeli alışveriş kartı Vodafone Pay Kart’tan oluşan Vodafone Pay ürün ailesi 4’üncü yılını doldurdu. Bu süreçte uygulamanın kayıtlı kullanıcı sayısı 1,5 milyona, toplam indirme sayısı da 3,6 milyona ulaştı. Diğer yandan, Vodafone Cüzdanım kullanıcı sayısı 1 milyona yaklaştı. Son 1 yılda Pay Kart ve Vodafone Cüzdanım üzerinden yapılan toplam nakit iade tutarı ise 28 milyon TL olarak gerçekleşti. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “Şirket olarak, ürün ve hizmetlerimizi geliştirirken her zaman inovatif bakış açısıyla hareket ediyoruz. Telekomünikasyon ve finansal teknoloji sektörlerinin güçlü yanlarını bir potada eriterek müşterilerimize değer katmaya devam ediyoruz. Vodafone’un Türkiye’nin en hızlı büyüyen yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketi olma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bakış açısıyla geliştirdiğimiz Vodafone Pay ürün ailemiz 4 yaşını doldurdu. Bu süreçte uygulamanın indirme sayısı 3,6 milyona ulaştı. Son 1 yılda Vodafone Pay Kart ve Vodafone Cüzdanım üzerinden yaptığımız toplam nakit iade tutarı ise 28 milyon TL oldu. Şirket olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan dijital iş ortağı olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Yapılan açıklamaya göre, Vodafone Pay kampanyalarında nakit iadeler, ön ödemeli karta bakiye yükleyerek nakit iade kazanma seçeneği sağlayan Pay Kart ve Pay uygulaması aracılığıyla oluşturulan Cüzdanım ürünü ile yapılan harcamalar dikkate alınarak dağıtılıyor. Her kullanıcı, gerekli koşulları sağlamak suretiyle bu kampanyalara her ay katılabiliyor. Buna ek olarak, sanal Pay Kart Visa geçen tüm online sitelerde, fiziksel Pay Kart ise Visa geçen tüm online sitelerde ve tüm mağaza içi alışverişlerde kullanılabiliyor. Cüzdanım ile bakiye yükleme, Pay Kartlar’dan Cüzdanım’a bakiye transferi, fatura ödeme, İstanbulkart’a bakiye yükleme ile Kolay Paket ve Cep TL yükleme işlemleri yapılabiliyor. Cüzdanım TL bakiyesi, hem Pay uygulaması hem de Her Şey Yanımda üzerinde harcanabiliyor. Cüzdanım’daki Yanımda Puan ise halihazırda yalnızca Her Şey Yanımda üzerinden harcanabiliyor. Ücretsiz kayıt imkânı Pay uygulamasına kayıt olmak için; uygulamayı cihazdaki işletim sistemine uygun olan mağazadan ücretsiz bir şekilde indirdikten sonra, yasal onayları vermek ve kişisel verileri girmek gerekiyor. Cüzdanım ise uygulamaya kayıt olunduğunda sistem tarafından otomatik oluşturulan bir dijital cüzdan hizmeti olup, bu hizmet banka ve operatör kısıtlaması olmadan herkes tarafından kullanılabiliyor.