MAGAZİN
Sındırgı’da MOD10 Gençlik Konserine yoğun ilgi
16 Ağustos 2024 Cuma - 14:23 Sındırgı’da MOD10 Gençlik Konserine yoğun ilgi Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren MOD10 Gençlik Orkestrası, Sındırgı Meydan’da gerçekleştirdikleri konserde unutulmaz şarkılara hayat verdi. Balıkesir’in 20 ilçesinde yaz turnesine çıkan MOD10 Gençlik Orkestrası’nın yeni durağı Sındırgı oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçısı Umut Ayral’ın şefliğinde gerçekleşen konserde hepsi birbirinden yetenekli 8-18 yaşları arasında 45 gençten oluşan MOD10 Gençlik Orkestrası, unutulmaz eserleri seslendirdiler. Sındırgı Meydan’da yoğun bir katılımla gerçekleşen konserde vatandaşlar da şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler. “Sındırgı’ya renk geldi” Konseri çok güzel bulduğunu söyleyen Vildan Pekmezci “Kültürel etkinlikler şehrimizde devam ediyor. Bu tür etkinliklerin devamının gelmesini bekliyoruz. Sındırgı’ya renk geldi. Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a bize bu imkânları sunduğu için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Sındırgı’da kültürel ve sanatsal etkinliklerin artmasını istediklerini dile getiren Cennet Kula “MOD10 Gençlik Orkestrası konserini çok güzel buldum. Belediyemizin bu etkinlikleri devam ettirmesini istiyorum. Başkanımız Ahmet Akın’a ve emeği geçenlere de çok teşekkür ediyorum.” dedi. Düzenlenen konserde çok eğlendiğini söyleyen Kardelen Işık “Müzik grubu çok güzeldi. Konseri çok sevdim. Ahmet Başkanımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konserde çok eğlendiğini söyleyen 18 yaşındaki Arda Demirtaş “Konseri çok güzel buldum. Bu gibi etkinliklerin Sındırgı’da daha çok olması gerekiyor. Sosyal etkinlikler bizleri bir araya getiriyor. Başkanımız Ahmet Akın’a ve Sındırgı Belediyemize de böyle güzel bir konser için çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Minikler konserde eğlendi MOD10 Gençlik Orkestrası tarafından Sındırgı Meydan’da düzenlenen konserde aileler de çocuklarıyla birlikte doyasıya eğlendiler. Konserde eğlenenler arasında yer alan minik Ecrin “Çok güzel bir konserdi. Ben şarkıları da çok beğendim. Konserlerin devam etmesini istiyorum.” dedi. Yaz turnesine devam eden MOD10 Gençlik Orkestrası; 19 Ağustos Pazartesi günü Gönen Meydan, 27 Ağustos Salı günü Marmara Avşa Adası ve 31 Ağustos Cumartesi günü Altıeylül Kuvayi Milliye Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak.
Vatandaş istedi, Başkan Ahmet Akın yaptı
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:55 Vatandaş istedi, Başkan Ahmet Akın yaptı Göreve geldiği ilk ayda Balıkesir’in yaya kullanımı en işlek caddelerinden biri olan Milli Kuvvetler’in hafta sonlarında trafiğe kapanması konusunda saha çalışması yaptıran Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yüzde 67,8 evet sonucundan yola çıkarak 21 Temmuz Pazar gününden itibaren caddeyi hafta sonları trafiğe kapattı. Hafta sonu akşamları caddede düzenlenen konserler, vatandaşların beğenisini kazandı. Balıkesir’i her geçen gün daha huzurlu ve güvenli hale getirerek daha yaşanılabilir bir kent yapma gayretiyle hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldiğinde ilk talimatlarından biri olarak Milli Kuvvetler Caddesi’nin hafta sonları trafiğe kapatılması konusunda saha çalışması yaptırdı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi tarafından Nisan ayının sonunda tamamlanan anket çalışması kapsamında caddede bulunan esnaf ve vatandaşlarla görüşmeler yapıldı. 233 esnaf ve vatandaşla anket yapıldı Yapılan ziyaretler sonucunda; 90’ı esnaf, 143’ü vatandaş olmak üzere toplamda 233 kişiyle anket çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi; elde edilen verilerin nitel ve nicel analiz sonuçlarıyla gözlem raporları doğrultusunda Milli Kuvvetler Caddesi’ni, hafta sonları 11.00-23.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatarak vatandaşların rahatça ve güvenle alışveriş yapmalarını sağladı. Katılımcıların yüzde 67,8’İ evet dedi Anket sonuçlarına göre; katılımcıların yüzde 67,8’i Milli Kuvvetler Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını isterken yüzde 32,2’si kapatılmasını istemediğini belirtti. “Caddenin trafiğe kapatılmasının şehir ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna ise; yüzde 62,7’si evet cevabı verirken yüzde 37,3’ü hayır cevabı verdi. “Caddenin trafiğe kapatılmasının şehir hayatına hareketlik katacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna ise; yüzde 63,5’i evet, yüzde 36,5’i ise hayır dedi.
Denizli Büyükşehirden açıkhavada sinema keyfi
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:29 Denizli Büyükşehirden açıkhavada sinema keyfi Denizli Büyükşehir Belediyesi Sinema Günleri 17 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00’de Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda ‘Dondurmam Gaymak’ filmi gösterimi ile başlıyor. Türk sinemasının başarılı yapımları Denizlililerle ücretsiz buluşurken, rezervasyon ebilet.denizli.bel.tr adresinden online olarak yapılacak. Sosyal ve kültürel belediyecilikte yeni dönemde birçok başarılı çalışmaya imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, eski yazlık sinemaları tekrar canlandıracak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından organize edilen sinema gösterimlerinin ilki 17 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00’de Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda ‘Dondurmam Gaymak’ filmi gösterimi ile başlıyor. Eski yazlık sinema günlerini hatırlatacak programlarda vatandaşlara açık havada film izleme keyfi yaşatılacak. Türk sinemasının başarılı yapımları Denizlililerle ücretsiz buluşurken, rezervasyon ebilet.denizli.bel.tr adresinden online olarak yapılacak. Ayrıca film gösterimlerinde vatandaşlara ücretsiz olarak da patlamış mısır ve gazoz ikram edilecek. Gala gecesinde Dondurmam Gaymak sürprizi Denizli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00’de Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek ‘Dondurmam Gaymak’ Gala gecesinde filmin yönetmeni Yüksel Aksu, oyuncular Nejat Altınsoy ve Tünay Ürper ile merhum başrol oyuncusu Turan Özdemir’in oğlu Ozan Özdemir’i de misafir edecek. Film, 1990’lı yıllarda Ege’deki küçük bir kasabada dondurmacı Ali Usta ve yakın çevresinin başından geçenleri anlatırken, dev şirketlerin tahakkümünü komik bir dille eleştiriyor, kaybolmaya yüz tutan küçük esnafın, mahalle değerlerinin sorunlarına sahip çıkması işleniyor. Denizli bu yaz sinemaya doyacak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, tüm hemşehrilerini birbirinden özel filmlerin gösterime sunulacağı Açıkhava sinema günlerine davet etti. İlki bu Cumartesi Dondurmam Gaymak film gösterimiyle başlayacak olan Açıkhava sinema günleri ile kentte bir başka güzelliği gerçekleştireceklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Sevdikleri ile birlikte keyifli bir yaz akşamı geçirmek ve patlamış mısır, gazoz eşliğinde bu güzel filmleri izlemek isteyen tüm vatandaşlarımızı Açık Hava Sinema günlerimize bekliyoruz” dedi. Açıkhava sinema günleri 17.08.2024 Cumartesi Dondurmam Gaymak 21.08.2024 Çarşamba İftarlık Gazoz 28.08.2024 Çarşamba Entelköy Efeköy’e Karşı 31.08.2024 Cumartesi Aşk Tesadüfleri Sever 4.09.2024 Çarşamba Aile Arasında 7.09.2024 Cumartesi Vizontele 11.09.2024 Çarşamba Bizim İçin Şampiyon 14.09.2024 Cumartesi Kelebeğin Rüyası
Gaziantep’te Ceza ve megastar Tarkan rüzgarı esti
11 Ağustos 2024 Pazar - 11:39 Gaziantep’te Ceza ve megastar Tarkan rüzgarı esti Türkiye’nin en büyük gezici müzik festivali Fanta Fest’in dördüncü konseri Gaziantep’te gerçekleşti. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren müzikseverler, Tarkan ve Ceza’nın performanslarıyla eğlendi. 7 yıl aradan sonra kaydettiği yeni albümü “Kuantum 51”i geçtiğimiz günlerde sevenleriyle buluşturan Tarkan, Gaziantep konserlerinde sevenlerine seslendi. Konserlerin açılışını albümde yer alan ve söz-müziği kendisine ait olan “YO” parçasıyla yapan, ‘’Darmaduman’ ve ‘’Müteşekkir’ gibi çok beğenilen yeni şarkılarını da seslendiren Tarkan’a alanı dolduran on binler eşlik etti. "Beni de havanız gibi sıcak karşıladığınız için çok teşekkür ederim" Sahneye “Beni de havanız gibi sıcak karşıladığınız için çok teşekkür ederim. Gaziantep’i çok özlemişim. Ne güzel kavuştuk” diyerek çıkan Tarkan’a sahnede Can Şengün (Elektro Gitar), Alp Ersönmez (Bass Gitar), Volkan Öktem (Davul), Serhat Ersöz & Matthew Erdem (Klavye), Ayhan Günyıl, Ateş Berker Öngören (Akustik Gitar), Faruk Emre Kürklüoğlu, Ozan Öztürk (vokal) gibi birbirinden değerli müzisyenlerden oluşan orkestrası eşlik etti. "Bu akşam hep beraber deşarj olduk" Hayranlarının yoğun isteği sonucu üçüncü kez sahneye çıkan Tarkan “Bu akşam hep beraber deşarj olduk. Şu sahnede parıldayan birbirinden değerli müzisyen dostlarım ve sizler olmasaydınız olmazdı. Sizi çok seviyorum” dedi. Ceza ise Gaziantep’teki kalabalığa, “Bugün burada dünyanın en güzel deniz manzarasına bakıyoruz. Festival heyecanımız devam ediyor, kavuştuğumuz için çok mutluyuz” diyerek seslendi. Gaziantep seyircisinin coşkusu karşısında “Dünyanın en iyi orkestrasıyla dünyanın en güzel seyircilerinin karşısında olmak büyük mutluluk. Antep’e sıcak derler ama buranın sıcaklığı sizin sayenizde” diyen Ceza, Sus Pus ve Yerli Plaka’nın yanı sıra heyecanla beklenen ve çıkışının ilk haftasında 1 milyon dinlenmeyi geride bırakan Yatay Zeka adlı yeni albümünden Maytap ve Sonu Yok adlı şarkılarını da seslendirdi. “Biz gençler böyle etkinlikleri çok seviyoruz” Sanatsever gençler, bu tarz etkinliklerin Gaziantep’te artmasını istedi. Gençlerden Rukiye Altuntaş, "Buraya eğlenmeye geldik. Çok güzel geçecek diye düşünüyorum. Ceza’nın dinleyicisi olarak geldim ama Tarkan’ı da seviyoruz. Sahne performanslarını merakla bekliyoruz” dedi. Berat Can Ermayası da, “Biz de katılmaya geldik. Her yıl bekliyoruz. Birbirinden güzel etkinlikler yapıyorlar. Gayet eğlenceli ve güzel bir ortam. Ben festivale Tarkan için geldim. Ceza’yı da çok seviyorum ama Tarkan benim için ayrı bir boyutta ve ülkemizin de starı” ifadelerini kullandı.