Yerel Haberler
Antalya
Manavgat Belediyesi Emekli Kahvesi açıldı 21 Eylül 2024 Cumartesi - 11:30:06 Manavgat Belediyesi, vatandaşlara yönelik yeni bir sosyal alanı daha hayata geçirdi. Manavgat Belediyesi Emekli Kahvesi, Aşağı Pazarcı Mahallesi 1001 Sokak ırmak kıyısında büyük bir coşkuyla açıldı. Açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Emekli Kahvesi’nin açılışı için düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar, kahvehanenin iç ve dış mekanlarını gezme fırsatı buldular. Emekli Kahvesi, modern tasarımı ve ferah atmosferiyle dikkat çekiyor. İç mekan, rahat oturma grupları ve sosyal etkinlikler için uygun alanlarla donatılmış durumda. Ayrıca, geniş bir bahçe düzenlemesi de bulunuyor; burada emekliler, doğayla iç içe zaman geçirebilecekler. Törenin ardından, açılışa katılan vatandaşlar kahvehanede sunulan çeşitli ikramların tadına baktı ve keyifli vakit geçirdi. Emekliler, bu Emekli Kahvesi’nin açılmasından duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdiler. “Burada vakit geçirmek çok keyifli olacak. Hem arkadaşlarımla buluşup sohbet edeceğim hem de yeni şeyler öğrenme fırsatı bulacağım” diyen bir emekli, duygularını ifade etti. “Manavgat’ı layık olduğu yere getirene kadar gece gündüz çalışacağız” Açılış töreninde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, projenin önemine ve amaçlarına vurgu yaptı. Başkan Kara, “Göreve geldiğimiz günden beri insanların nefes alacağı yerler oluşturmaya çalışıyoruz. Emekli Kahvesi de verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi. İnsanların sohbet etmesi, oyun oynaması, sayı sayması gerekiyor ki içeri kapatılıp erken bunamasın. Mesleğimi yaparken de şunu söylüyordum: ‘Sakın ha oyun oynamayı bırakmayın, sakın konuşmayı bırakmayın çünkü eve kapatılırsanız erken bunarsınız.’ Emekli Kahvesi’nin açılma nedenlerinden bir tanesi bu. Bir tanesi de kırsaldan ya da şehir içinden gelen insanlarımız ekonomik krizden dolayı çay içmekte, yemek yemekte zorlanıyorlar. Bütün insanlarımızın bir araya gelip, sohbet edebildiği alanlar oluşturmamız gerekiyor. Toplu olarak bir arada bulanabileceğimiz yerler, sorunlarımıza dayanışma gösterebildiğimiz yerler olmalıdır. Manavgat’ın tamamını dijitalleştirmek gibi bir amacımız var. Akıllı bir Manavgat olsun istiyoruz, akıllı bir kent diyoruz. Manavgat’ın her sokağını dijital bir sisteme dahil edeceğiz. Bu teknoloji çağında teknolojiyi yakalayabilirsek Manavgat’a bir çıta atlatabiliriz. İlk kent lokantamızı 10-15 gün içerisinde açacağız. Emekçilerimiz gece gündüz çalışıyor, önümüzdeki hafta içi Tazı Kanyonu’nun açılışını yapacağız. Manavgat’ı layık olduğu yere getirene kadar, Manavgatlıların hepsinin yüzü gülene kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
21 Eylül 2024 Cumartesi - 11:06 Tüp bayiini pompalı tüfekle taradı, korku dolu anlar yaşattı Antalya’nın Manavgat ilçesinde tüp bayiinin önüne gelen bir kişi elindeki pompalı tüfekle iş yerine ateş ederken, tüfeğin tutukluk yapması üzerine tüfeğin sapını iş yerinin vitrinine ve iş yeri önünde bulunan aracın camına vurarak zarar verdi. Olayın ardından elindeki tüfekle olay yerinden kaçan ve güvenlik kamerası görüntülerinden Yakup G. isimli şahıs olduğu belirlenen şüpheli, Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından kısa sürede yakalandı. Olay, Manavgat ilçesi Milli Egemenlik Mahallesi Güneylioğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Güneylioğlu Caddesi’nde bulunan tüp bayiine gelerek tehdit ve küfürler yağdıran bir kişi, elindeki pompalı tüfekle iş yerinden içeriye ateş ederek iş yerinin camlarının kırılmasına neden olurken, tüp bayiinin önünde park halinde bulunan iş yerine ait hafii ticari araca da ateş etmek suretiyle zarar verdi. Olaydan kısa süre sonra olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimlerine bağlı çok sayıda ekip, olayı gerçekleştiren şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Olay anı güvenlik kamerasında Olay anı saniye saniyesine iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde şüphelinin mavi bir havlu içerisine sarılı getirdiği pompalıyı çıkarıp tehdit ve küfürler savurduğu, iş yerinin camına ateş ettiği, tutukluk yapması üzerine yere düşen fişekleri toplayıp yeniden ateş ettiği, 2-3 kez yan tarafa gidip geri geldiği, tüfek ateş etmeyince tüfeğin sapını önce iş yerinin vitrinine ardından da aracın camına vurarak camları patlattığı, tüfek elinde olay yerinden ayrıldığı görüldü. Kısa sürede yakalandı Güvenlik kameralarından şüphelinin hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan Yakup G. olduğunu belirleyen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri; yaptığı çalışma sonucunda, Yakup G.’yi olayda kullandığı pompalı tüfekle birlikte kısa sürede yakaladı.
Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürileri belli oldu
13 Eylül 2024 Cuma - 16:05 Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürileri belli oldu Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’na, sinema dünyasının önemli isimlerinden oluşan bir jüri eşlik ediyor. Yönetmen ve görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari’nın jüri başkanlığını üstlendiği Uluslararası Yarışma jürisinde; sinema eleştirmeni Selin Gürel, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın, senarist Ludovica Rampoldi ve yönetmen Ayşe Polat yer alıyor. Jüri başkanlığını, İran sinemasının uluslararası alanda tanınan yönetmeni ve görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari’nin üstlendiği Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürisinde bu yıl; ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun olan ve 20 yılı aşkın süredir sinema eleştirmenliği yapan, Sinema Yazarları Derneği’ne (SİYAD) ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu’na (FIPRESCI) üyesi sinema eleştirmeni Selin Gürel, “Gemide”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” ve “Anlat İstanbul” isimli kült filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan, hem ulusal hem de uluslararası festivallerde kazandığı ödüllerle Türkiye’nin önde gelen görüntü yönetmenlerinden Mehmet Aksın, "The Traitor" filmiyle David di Donatello En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanarak büyük bir başarı elden İtalyan senarist Ludovica Rampoldi ve 2004 yılında Locarno Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan “En Garde” filmiyle büyük bir çıkış yapan ve son filmi "Kör Noktada" ile Berlin Film Festivali’nde yarışıp, Türkiye’de birçok festivallerden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan yönetmen Ayşe Polat yer alıyor.
Antalya’da kazanın önüne geçen tesadüf
13 Eylül 2024 Cuma - 15:44 Antalya’da kazanın önüne geçen tesadüf Antalya’nın Manavgat ilçesinde kavşağa geldiği sırada seyir halindeki polis aracına çarpmaktan son anda kurtulan araç sürücüsünün 15 yaşında olduğu, ehliyetinin olmadığı belirlendi. Hafif ticari araç sürücüsü ve sahibine 12 bin 977’şer TL para cezası uygulanırken sigortası olmadığı için bağlanan hafif ticari araç içerisinde de küçük yaşta kız çocuklarının olduğu gözlendi. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edinilen bilgiye göre; Örnek Mahallesi Atatürk Caddesi’nde Alparslan Türkeş Bulvarı istikametinden gelip İbrahim Sözen Caddesi istikametine seyir halindeki polis ekip otosu 1058 Sokak kesişimine geldiğinde, İ.K.’nin (15) kullandığı 07 APM 842 plakalı hafif ticari aracın çarpmasından kıl payı kurtuldu. Araç sahibine ve sürücüye ceza Ekip otosunda bulunan polisler, araç sürücüsünün küçük yaşta çocuk olması ve ehliyetinin olmaması nedeniyle olay yerine Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen trafik ekibi sürücü belgesi olmayan araç sürücüsü ve araç sahibine ayrı ayrı 12 bin 977’şer TL para cezası uygularken, sigortası olmadığı belirlenen araç sahibinin gelmemesi üzerine aracı trafikten men ederek yediemin otoparkına çektirdi. O anlar kamerada O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde geçiş üstünlüğü olan polis ekiplerinin kavşağa birden giren hafif ticari aracı görünce manevra yaptığı görüldü.
Antalya caddeleri Yörük Göçü’yle şenlendi
13 Eylül 2024 Cuma - 14:13 Antalya caddeleri Yörük Göçü’yle şenlendi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, göç duası ve temsili Yörük Göçü ile başladı. Atlar, develer ve Yörük kültürünü yansıtan kıyafetleri ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirler Antalya caddelerinde renkli görüntüler oluşturdu. Turizmin başkenti Antalya, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türk kültürünün en önemli simgelerinden biri olan temsili Yörük Göçü ile şenlendi. Develer, atlar ve kangal çoban köpeklerinin de yer aldığı Yörük Göçü’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük dernekleri, Türki Cumhuriyetleri’nden gelen misafirler renkli görüntüler oluşturdu. Göç duasıyla başladı 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali için Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Milletvekilleri Cavit Arı, Aykut Kaya, ilçe belediye başkanları, Yörük-Türkmen dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kırşehir Belediyesi ve Çan Belediyesi halk oyunları ekibi kısa bir gösteri yaptı. Daha sonra göç duasının okunmasıyla Yörük göçü yapıldı. Antalya sokaklarında renkli görüntüler Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Yörük Göçü’nde Başkan Muhittin Böcek, beraberindekilerle birlikte Karaalioğlu Parkı’na kadar yürüdü. Antalya sokakları, Yörük göçüyle renklendi. Yörük kültürünü yansıtan kıyafetleri ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirler Antalya sokaklarında temsili göç yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu ve davul zurna eşliğinde develer ve atlar üzerinde temsili göçlerini yapan Yörükler, büyük ilgi çekti. Antalyalılar da göç güzergahı boyunca alkışlarla destek verdi. "Gelenek-görenekleri gelecek nesilleri aktaracağız" Temsili Yörük Göçü yürüyüşü, Karaalioğlu Parkı’ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önünde sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye önünde korteje katılan misafirleri tek tek selamladı. Yörük Göçü’ne katılanlar dernekler ve yabancı misafirler Başkan Muhittin Böcek ve kendilerini karşılayan heyete kısa bir gösteri yaptı. Başkan Muhittin Böcek, “Türkiye’den 59 Yörük-Türkmen derneği, 19 ülkeden gelen heyetlerimizle Yörük Göçü’müzü yaptık. Bize destek olan Yörük kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yörük kardeşlerimizin gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak için böyle bir festival düzenliyoruz. 3 gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerimizle halkımızla buluşacağız” dedi.
Altın Portakal Uluslararası Uzun Metraj Yarışması Jüri Başkanı Mahmoud Kalari oldu
13 Eylül 2024 Cuma - 13:33 Altın Portakal Uluslararası Uzun Metraj Yarışması Jüri Başkanı Mahmoud Kalari oldu Bu yıl 5-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema dünyasının önemli isimlerini Antalya’da buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalin merakla beklenen Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nın jüri başkanlığını ise İran sinemasının efsanevi ismi; görüntü yönetmeni ve yönetmen Mahmoud Kalari üstlenecek. 1951’de Tahran’da doğan Mahmoud Kalari, sinemaya olan ilgisini genç yaşlarda fotoğrafçılıkla pekiştirdi. 1977’de Tahran’da ilk fotoğraf sergisini açan Kalari, 1980 yılında New York’ta profesyonel bir fotoğrafçılık eğitimi aldı ve ardından SYGMA Fotoğraf Haber Ajansı tarafından işe alındı. Fotoğrafları, dünyanın en prestijli yayınlarında yer aldı. Sinema kariyerine 1988 yapımı "Frosty Roads" filmiyle başlayan Kalari, yaklaşık 40 yıl boyunca İran sinemasının en büyük isimleriyle çalıştı. Özellikle Abbas Kiyarüstemi, Mohsen Makhmalbaf, Jafar Panahi ve Asghar Farhadi ile yaptığı iş birlikleriyle tanınan Kalari, Farhadi’nin “En İyi Yabancı Film” dalında OSCAR kazanan 2011 yapımı "Bir Ayrılık"/ A Separation” filmi ile görüntü yönetmeni kariyerinde dünya çapında büyük takdir topladı. Sinematografi alanındaki başarılarının yanı sıra yönetmen olarak da dikkat çekici işlere imza atan Mahmoud Kalari, 1998 yapımı "Bulut ve Doğan Güneş / Cloud and the Rising Sun” filmi ile Arjantin’deki Mardel Plata Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazandı. Sinema kariyeri boyunca birçok uluslararası ödül ve onur töreniyle taçlandırılan Kalari, son yönetmenlik çalışması, 2023 yapımı "Yaz Mevsimi / Summertime” filmiyle yine dikkatleri üzerine çekti. Bu yıl da sinemaseverleri dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden değerli yapımlarla buluşturacak olan Altın Portakal’da Mahmoud Kalari’nin jüri başkanlığıyla sinemanın sanatsal derinliklerine yolculuk yapılacak.
Karısına kurşun yağdıran cinayet zanlısı: "Hakaret edince dayanamadım"
13 Eylül 2024 Cuma - 13:12 Karısına kurşun yağdıran cinayet zanlısı: "Hakaret edince dayanamadım" Antalya’da boşanma aşamasındaki eşini ikametinde ateşli silahla vurarak öldüren katil zanlısı, olayın üzerinden 24 saat geçmeden saklandığı yerde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçen zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlının ifadesinde barışmak için eve gittiğini ve eşinin hakaret edince dayanamayıp öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 252 Sokak üzerinde bulunan lüks bir sitede sabah saatlerinde yaşanan olayda, Fadim Temirhanoğulları kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle boşanma davası açtığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Savaş Temirhanoğulları tarafından ikametinde ateşli silahla vurularak öldürülmüştü. Temirhanoğulları’nın cansız bedeni ise sabah saatlerinde okula gitmek için uyanan kızı İ.T. (17) tarafından bulundu İhbarla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Fadim Temirhanoğulları’nın cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adliyeye sevk edildi Olayla ilgili sitenin güvenlik kameralarını inceleyen ve alınan ifadeler sonrası çalışmalarını derinleştiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Savaş Temirhanoğulları’nın F.İ. isimli şahsın aracı ile birlikte Antalya’nın Korkuteli ilçesine kaçtığını belirledi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu katil zanlısı, olayın üstünden 24 saat geçmeden Korkuteli Bayatbademler’deki villada yakalandı. Korkuteli ilçesinde gözaltına alınan Savaş Temirhanoğulları ve kaçmasına yardım eden F.İ. ifade işlemleri için Antalya Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Uncalı Semt Polikliniği getirilen zanlı, gazetecilerin ‘neden öldürdünüz?, pişman mısınız?’ sorularına cevap vermedi. Şüpheliler buradaki kontrollerinin ardından Antalya Adliyesi’ne sevk edildi. "Hakaret edince dayanamadım" Öte yandan cinayet zanlısı Savaş Temirhanoğulları’nın emniyette alınan ifadesinde cinayeti işlediğini kabul ettiğini belirterek, "Barışmak için gitmiştim. Zili çaldım ve içeri girdim. İçeride konuşuyorduk. Hakaret edince dayanamadım ve tabancayla öldürdüm" dediği öğrenildi.