Yerel Haberler
YEREL HABERLER
27 Eylül 2024 Cuma - 10:30 Sanayinin “Emine ablası” Giresun’un ahisi oldu Giresun’da 40 yılı aşkın süredir oto lastikçilik ve ön düzen ayarlama ustalığını sürdüren 60 yaşındaki Dilek Emine Domaçoğlu, "Yılın Ahisi" unvanına layık görüldü. Erkek egemen bir sektörde yıllardır başarıyla çalışan Domaçoğlu, kadınların her meslekte kendilerini kanıtlayabileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Giresun sanayi sitesinde evlenmeden önce babasıyla başladığı mesleğini, evlendikten sonra da eşine ait işyerinde yaz kış demeden lastik tamir eden, müşterilerinin “Emine ablası” Dilek Emine Domaçoğlu, bu mesleği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yaklaşık bir asırlık işyerinde 40 yıllık usta olduğunu anlatan Domaçoğlu, “Merhum babamın da oto lastik bayii vardı. Eşimle babamın dükkanları yan yanaydı. Evlenmeden önce babamın yanında çalışıyordum. Evlendikten sonra da eşimle birlikte çalışmaya devam ettim. Eşimin dedesinin kurmuş olduğu işyerinin bir asırlık geçmişi var. Ben de burada 40 yılı aşkındır ustalık yapıyorum. Onlarca çırak yetiştirdim. Ancak yetiştirdiklerimiz içerisinde zaman içerisinde kendi işyerlerini açanlar oldu, başka şehirlere taşınanlar oldu. Tabi ki bu bir döngü. Dolaysıyla onlar yolcu biz hancı olarak işyerimizin başında 40 yılı geride bıraktık” dedi. Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak mutlu ediyor Kadın olarak bir sanayide çalışmak zor gibi görünse de, işini seviyorsa her zaman yapabileceğini de ifade eden Domaçoğlu, “Bir işyerinde çalışmaktan mutlu oluyorsanız keyif alırsınız. Size her gün işe gitmek için heyecan verir. Zorlukları elbette var ama yorulsam da mutlu oluyorum. Müşterilerimizden bazıları beni tanıdığı için şaşırmıyor, ama ilk kez gelenler genelde şaşırıyor. Ancak işimi yapmaya başladığımda, hayranlık duyduklarını fark ediyorum. Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak da bizi mutlu ediyor. Hatta ailesiyle birlikte olanlar işyerimize gelip daha rahat davranabiliyorlar. Bu durumdan biz de memnun oluyoruz. Tabi ki işimizi de bir kadın titizliğiyle birlikte yapıyoruz. Yıllardır müşterimiz olan insanların tekrar geldiğini görüyorsak güven verdiğimizi de düşünüyorum” diye konuştu. ’Yılın Ahisi’ seçilmekten büyük onur duyduğunu da belirten Domaçoğlu, "Dedemden, babamdan gelen esnaflık kültürüyle büyüdüm. Ahilik değerleri bizim ailemizin bir parçası oldu. Bu ünvan, emeğimin karşılığı olarak bana manevi bir değer kattı. İlk kadın ahilerden biri olabilirim ama inanıyorum ki, bu bayrağı devralacak başka kadınlar da var" şeklinde konuştu.
27 Eylül 2024 Cuma - 10:31 Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail’in saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Lübnan halkına destek olmak için "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de soykırıma dönüşen zulmünün Lübnan’da devam ettiğini belirtti. 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail’in masum sivilleri katlettiğini ifade eden Turan, yüz binlerce Lübnanlının da evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. “Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız" İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü vahşeti Lübnan’a taşıdığını aktaran Turan, "Bu insanlık dışı saldırılardan en çok çocuklar, kadınlar ve yaşlılar etkileniyor. Binlerce insan evinden ve yurdundan göç etmek zorunda kalıyor. Can güvenliği olmayan ve saldırılar nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardımları ulaştırmaya başladık. Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi. “Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor” Lübnan devletinin İsrail’in yoğun saldırıları nedeniyle acil yardım çağrısında bulunduğunu hatırlatan Turan, "Lübnan’a saldırılardan 48 saat sonra ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 30 tonluk insani yardımı ulaştırdı. Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor. Yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla zor durumda kalan kardeşlerimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu. Kampanyaya destek olmak isteyen hayırseverler, "LÜBNAN" yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL destek verebilecekler. Vatandaşlar ayrıca, bagis.tdv.org adresinden, TDV mobil bağış uygulamasından veya müftülükler ile şubeler üzerinden istedikleri miktarda bağış yapabilecekler.
Ankara 2 No’lu Baro Başkan Adayı Ağdemir: "Yeni hizmet binamız ile mesleğe hizmet adına kalıcı bir çözüm getiriyoruz"
25 Eylül 2024 Çarşamba - 21:59 Ankara 2 No’lu Baro Başkan Adayı Ağdemir: "Yeni hizmet binamız ile mesleğe hizmet adına kalıcı bir çözüm getiriyoruz" Ankara 2 No’lu Baro Başkan Adayı Gökhan Ağdemir, proje çizimleri tamamlanan yeni hizmet binası ile baroya, mesleğe ve meslektaşa hizmet adına kalıcı bir çözüm getireceklerini kaydetti. Ağdemir, Ankara Hakimevi’nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’ndaki konuşmasında, proje çizimlerini tamamlanan yeni hizmet binası ile baroya, mesleğe ve meslektaşa hizmet adına kalıcı bir çözüm getireceklerini belirterek, "Elbette Hamamönü keyifli bir yer. Bizim şahsi olarak Hamamönü ile bir sıkıntımız da yok. Ancak Ankara 2 Nolu Barosu, Hamamönündeki küçük bir konaktan daha fazlasını hak ediyor. Ankara 2 Nolu Barosu’na hizmet sunan merkez ve komisyonlarımızdaki meslektaşlarımız, staj eğitimine devam eden stajyer avukatlarımız çok çok daha iyi bir binaya ve çalışma ortamına layıktır" dedi. Avukatlığa yeni başlayanların artan kira, mobilya ve elektronik ürün maliyetleri dolayısıyla ofis açamamakta olduğunu ifade eden Ağdemir, "Evlerinden çalışarak müvekkil görüşmelerini kafelerde gerçekleştirmektedirler. Genç meslektaşlarımız, kardeşlerimiz kendilerine ve mesleğe yakışır şekilde paylaşımlı ofislerimizden savunmayı güçlendirecektir. Yeni hizmet binamızda meslektaşlarımıza, müvekkil görüşmelerini ve toplantılarını gerçekleştireceği, sekreterya ve ikram hizmetlerini de sunacağımız nezih bir mekan tahsisi sağlıyoruz" diye konuştu. "Meslektaşlarımızın baromuz için değerli ve güzel işlere imza atmalarına vesile olacağız" Ağdemir, yeni binada birden fazla staj grubuna ders verme imkanına sahip olunacağını ve teknolojik cihazlarla donatılmış dersliklerin de yer alacağını söyledi. Yeni binada tüm konferans, panel, ruhsat töreni gibi programların düzenlenebileceği konferans salonuna da kavuşacaklarını belirten Ağdemir, şunları kaydetti: "Baromuzun merkez ve komisyonlarında görev alan meslektaşlarımız, bir anlamda Baromuzun dinamosu olma görevini icra etmektedir. Bu sebeple meslektaşlarımızın merkez ve komisyon toplantılarını rahatça gerçekleştirecekleri, yine gerekli teknolojik ekipmanlarla donatılmış toplantı odalarında baromuz için değerli ve güzel işlere imza atmalarına vesile olacağız."
Antalya’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
25 Eylül 2024 Çarşamba - 21:34 Antalya’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı Antalya’da aynı istikamette giden iki aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı. Kaza, saat 18.30 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi ile 6244 sokak kesişiminde meydana geldi. Hakan Ç. idaresindeki 34 KKF 892 plakalı Cupra marka otomobile 6244 sokak istikametine dönmek üzereyken aynı istikametten gelmekte olan Umut K.’nin kullandığı 07 ENU 86 Hyundai marka araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Umut K’nın kullandığı araç karşı şeride geçerek yol kenarındaki şarampole uçtu. Bu sırada karşı şeritten gelen bir araç olmaması büyük bir facianın önüne geçti. Yaralıları vatandaşlar araçtan çıkardı Kazayı gören diğer araç sürücüleri ve vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla bulundukları yerden çıkartılan Hakan Ç., Umut K. ve isimleri öğrenilemeyen yolcu konumundaki 2 kişi olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazayı gören Necmettin Öner isimli vatandaş, "Balkonda oturuyorduk, bir çarpışma sesi geldi. Birbirlerine vurmuşlar, birisi çukura gitti. Diğeri burada yolun ortasında kaldı. 4 kişi yaralandı ama durumları ağır değildi" dedi. "Bir yılda 4-5 tane ölümlü kaza oldu" Caddenin birkaç yıl önce trafiğe açıldığını ve süratli araç kullanan sürücüler nedeniyle hemen hemen her gün kazalar yaşandığını belirten Öner, “Çok aşırı hız yapıyorlar burada. Bir sene içerisinde 4-5 tane ölümlü kaza oldu. Bir ışık veya bir kasis yapılması lazım. Daha geçen hafta burada bir kişi hayatını kaybetti. Komşumuzun kızı burada hayatını kaybetti" diyerek önlem alınması istedi.
Trabzon’da selin bilançosu netleşiyor
25 Eylül 2024 Çarşamba - 21:26 Trabzon’da selin bilançosu netleşiyor Trabzon’da 20 Eylül 2024 Cuma günü Arsin, Yomra, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel ve heyelanların neden olduğu ağır bilanço netleşiyor. Konuyla ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, sel ve heyelan bölgesinde 705 personel ve 373 iş makinesi ile kapanan yol güzergahlarında ve dere yataklarında rüsubat temizleme çalışmalarının devam ettiği hatırlatıldı. Şu ana kadar belirlenen zarar 205 milyon TL üzerinde Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde toplamda 36 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği belirtilen açıklamada "Bu mahallelerde 25 konut ve 1 işyeri, 1 ahır boşaltılmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam etmektedir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde 128 iş yeri, 122 konut ve 81 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Toplam maliyet 205 milyon 526 bin 31 TL olarak tespit edilmiştir. Hasar tespit çalışmalarında 36 hasarsız, 27 az hasarlı, 6 ağır hasarlı, 1 yıkık olmak üzere toplamda 70 yapıda inceleme yapılmıştır. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde 504 üreticiye ait toplam 276 bin 898 metrekare tarım arazisi ve 65 bin 700 depo ürün zarar görmüştür" denildi. Yollardaki hasar tespit çalışmaları sürüyor Açıklamada, yol ağlarındaki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Büyükşehir ve ilçe belediyelerin ağındaki yol ve sanat yapılarında meydana gelen yıkımlara ilişkin hasar tespit ve onarım çalışmaları devam etmekte olup şimdiye kadar 195 noktada 166 istinat duvarı ve 42 adet menfez, 2 büz, 1 açık kanal, 150 metre beton yol yapılması gerektiği tespit edilmiştir. İlçelerimizdeki tüm abonelere ait telefon ve internet hatlarındaki sorunlar giderilmiş olup hat onarım çalışmaları devam etmektedir. Enerji nakil hatlarındaki tüm arızalar giderilmiş, enerji verilemeyen mahalle kalmamış olup hatlardaki bakım ve onarım çalışmaları devam etmektedir. 10 ilden gelen 110 AFAD gönüllüsü ile 4 okul, 2 cami ve Araklı Devlet Hastanesinde temizlik çalışmaları tamamlanmıştır. Bölgede heyelan ve sellerin etkilerini bertaraf etmek üzere ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir."