Yerel Haberler
YEREL HABERLER
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı 27 Eylül 2024 Cuma - 12:29:57 Antalya’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru düzenlenen törenle meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Tören sırasında annenin "Oy Mehmet’im, senin yerin değil burası" sözleri yürekleri burktu. Antalya’da Konyaaltı ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Yaramış (54), dün ikametinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrollerde kalp krizi geçirdiği tespit edilen Yaramış, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. 54 yaşında hayatını kaybeden polis memuru Mehmet Yaramış için bugün Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Yaramış’ın ailesinin yanı sıra Konyaaltı Kaymakamı Rasim Köse, Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Uğur Baş, İl Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve meslektaşları katıldı. Gözyaşlarına hakim olamadılar Cenaze töreni sırasında Mehmet Yaramış’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Vefat eden polis memuru Mehmet Yaramış’ın annesi Perihan Yaramış’ın gözyaşları içinde, “Oy Mehmet’in, senin yerin burası değil. Yaktın beni Mehmet’im, ben sana doyamadım. Ne olursunuz açın yüzünü bir kere göreyim” sözleri törene katılanların yüreklerini burktu. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis Memuru Mehmet Yaramış, 1995 yılında Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra sırasıyla Diyarbakır, Gaziantep ve Antalya’da görev yaptı.
ATÜ Rektörü Prof. Dr. Sözen: “Sanayi ile iş birliğine hazırız”
26 Eylül 2024 Perşembe - 10:24 ATÜ Rektörü Prof. Dr. Sözen: “Sanayi ile iş birliğine hazırız” Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen: “Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (İLTEM), Sanayi ile iş birliğine hazırız” dedi. İLTEM binasında incelemelerde bulunan Sözen, merkez olarak özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, malzeme geliştirme ve üretim süreçlerinde ihtiyaç duydukları analiz ve ölçümleri tarafsızlık ve güvenilirlik ilkelerine sadık kalarak hızlı bir şekilde karşılamayı amaçladıklarını belirtti. Rektör Sözen, merkez olarak araştırmacılara ve sanayicilere verimli bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi. Rektör Sözen, İLTEM’in, ATÜ’nün bilimsel ve teknolojik araştırma kapasitesini üst seviyelere taşımak, üniversitenin bölgesel ve ulusal ölçekteki prestijini artırmak için önemli bir merkez olacağını vurguladı. Sözen, merkezin ileri teknoloji ve yenilikçi araştırmaların yürütüldüğü bir platform oluşumuna dönüşerek hem akademik çalışmaların kalitesini yükseltmek hem de üniversitenin sanayi ile olan iş birliklerini güçlendirmek adına önümüzdeki dönemlerde önemli katkılarının olacağını belirtti. Çukurova Bölgesi ve Sanayiciler İçin Değer Üretecek İLTEM bilim insanlarının akademik çalışmaları başta olmak üzere bölgemiz sanayicilerinin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yardımcı olmak ve öncülük etmek için tüm alt yapısıyla hazırlıklarını tamamladı. İleri teknoloji analiz cihazları ile donatılmış birimleri ve geniş test yelpazesi ile başta bilimsel çalışmalar olmak üzere Çukurova bölgesi ve sanayiciler için değer üretmeye hazırlanıyor. Merkez, farklı kullanıcı gruplarına çeşitli hizmetler sunarak, araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan analiz, ölçüm ve araştırma olanaklarını sağlamayı amaçlıyor. İLTEM, farklı paydaşları bir araya getirerek iş birliği fırsatları oluşturmak ve bilimsel araştırmaların bölgesel ve ulusal düzeyde gelişimine katkıda bulunmak için bir platform görevi görmeyi, misyon ediniyor. Merkez hizmetlerinden yararlanmak isteyen kullanıcılar, ilgili bilgilere erişmek için https://itam.atu.edu.tr adresini ziyaret edebilecek. Web sitesi üzerinden, kullanıcılar cihaz listesi, analiz ücretleri ve ilgili formlara erişme imkanına sahip olabilirken, analiz yaptırmak isteyen kullanıcılar, gerekli analiz bilgilerini doldurarak bu formları posta yoluyla veya bizzat merkeze gelerek teslim edebilecekler.
Belediye genel sekreterinin adıyla dolandırdılar
26 Eylül 2024 Perşembe - 10:20 Belediye genel sekreterinin adıyla dolandırdılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde genel sekreter olarak görev yapan ve geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak atanan Balamir Gündoğdu’nun adını kullanan şahıs, "yardım kampanyası" adı altında vatandaşı dolandırdı. Edinilen bilgiye göre, 2022 yılında Kocaeli’de faaliyet gösterin bir şirketin sabit hattını arayan ve kendisini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu olarak tanıtan A.K. (25), şirket müdürü Ömer K.’yı (35) dolandırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri ailelere erzak dağıtmak üzere yardım kampanyası başlattıkları yalanını söyleyen A.K., Ömer K.’ya banka hesap numarası gönderdi. İsme güvenen Ömer K., yardımda kullanılmak üzere banka hesabına 21 bin TL gönderdi. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçen Ömer K., böyle bir talepte bulunulmadığını öğrenmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu. İlk duruşma Sanık A.K. hakkında "Kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçundan açılan davanın ilk durulması görüldü. Duruşmaya müşteki Ömer K. ve müşteki Balamir Gündoğdu’nun avukatı Ebru Çıtlak katıldı. Tutuksuz sanık A.K. ise duruşmaya katılmadı. "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçince dolandırıldığımı anladım" Olaya ilişkin yaşananları anlatan Ömer K., "Şirketin sabit hattından kendisini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu olarak tanıtan kişi aradı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kampanyası olduğunu, Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyacı olan ailelere yardım yapmak üzere erzak kolisi hazırlamak üzere bir firma ile anlaştıklarını söyledi. Bizim de bu konuda yardım yapabileceğimizi söyledi. 2 şirket adına toplam 21 bin TL değerinde 20 koli yardım yapabileceğimi söyledim. Bunun üzerine şahsi numarama IBAN numarası gönderildi. Verilen IBAN numarasına 21 bin TL gönderdim. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçince dolandırıldığımı anladım, şikayetçiyim" dedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Ticaret Bakanlığı 108 ülkede 223 ticaret müşaviri ve ataşesi ile faaliyetlerini sürdürüyor
26 Eylül 2024 Perşembe - 10:14 Ticaret Bakanlığı 108 ülkede 223 ticaret müşaviri ve ataşesi ile faaliyetlerini sürdürüyor Ticaret Bakanlığının yurt dışı teşkilatı, 108 ülkede 223 ticaret müşaviri ve ataşesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Teşkilat yılın ilk 8 ayında firmalardan gelen 137 bin 430 talebe yanıt verirken, 7 bin 816 toplantı gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2000’li yılların başında 50 ülke ve 62 merkezde toplam 84 kadro ile temsil edilen yurt dışı teşkilatı, 2024 yılı itibarıyla 108 ülke ve 160 merkezde 223 ticaret müşaviri ve ataşesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Ticaret müşavirleri ve ataşelerinin öncelikli görevleri arasında ihracatın geliştirilmesi, çeşitliliğinin artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması yer alıyor. Bu yılın ocak-ağustos döneminde 137 bin 430 talebe yanıt vererek firmalara destek sağlayan yurt dışı teşkilatı, yerli ve yabancı muhataplarla 7 bin 816 toplantı gerçekleştirerek ticaret diplomasisi ve ticari bilgilendirme faaliyetleri yürüttü. Bunun yanı sıra ihracat desteklerine ilişkin 7 bin 613 belge incelemesi ve 772 yerinde inceleme gerçekleştirildi. Ticaret müşavirleri, elde ettikleri ticari bilgileri dijital platformlar aracılığıyla da iş dünyasına sunuyor. Bu bağlamda ‘Müşavire Danışın Uygulaması’, ‘Dış Talepler Bülteni’, ‘Dış Temsilcilikler Blog Uygulaması’ ve ‘Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler’ etkinlikleri üzerinden firmalara yönelik bilgilendirme yapılıyor. ‘Müşavire Danışın’ uygulamasına kayıtlı aktif kullanıcı sayısı 52 bin 95’e ulaşırken, uygulama üzerinden firmalar 7/24 ticaret müşavirleri ve ataşelerine ulaşabiliyor. Aynı zamanda bu yıl içinde düzenlenen 14 çevrimiçi toplantıya yaklaşık 2 bin 800 firma temsilcisi katılım sağladı. Bakanlık ayrıca görevden dönen ticaret müşavirleri ile birebir görüşme etkinlikleri düzenliyor. Batı Akdeniz, Denizli, İstanbul Maden ve Metaller, Akdeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz İhracatçı Birlikleri ile Polatlı ve Kayseri Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerin ardından eylül ayında Konya Ticaret Odası ile benzer bir etkinlik yapılması planlanıyor.