Yerel Haberler
YEREL HABERLER
Genç kızı kezzapla yaralayan tutuklu sanık paylaştığı videoyu “Sarhoştum” diyerek savundu
19 Eylül 2024 Perşembe - 17:38 Genç kızı kezzapla yaralayan tutuklu sanık paylaştığı videoyu “Sarhoştum” diyerek savundu Çanakkale’de bir masaj salonunda çalışan 24 yaşındaki genç kızı yüzüne kezzap atarak yaralamaktan tutuklanan şahsın davasının görülmesine devam edildi. Sanık, “’Sevdiğinin yüzüne kezzap attı’ başlıklı videoyu ben paylaştım. O gün sarhoştum. Videoyu izledim paylaştım. Ancak videoyu paylaşmamda özel bir durum yok” dedi. 26 Aralık 2023’te saat 16.00 sıralarında Çanakkale’nin Merkez ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’ndeki masaj salonunda meydana gelen olayda, iddiaya göre Ramazan Akarsu (41) aralarında husumet bulunan masaj salonu çalışanı Buket Arıyel’in (24) yüzüne kezzap attı. Çevredeki vatandaşlar, Arıyel’in çığlıklarını duyarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Yaralanan Arıyel, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Ramazan Akarsu’yu Ezine ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın 3 Aralık 2023’te sosyal medya hesabından ’Sevdiğinin yüzüne kezzap attı’ başlıklı bir video paylaştığı belirlendi. Tutuklanan Ramazan Akarsu hakkında Arıyel’e karşı ‘canavarca hisle kasten silahla yaralama’ suçundan ve olay günü tarafları ayırmaya çalışan Tuğçe Yavuz’a karşı ise ‘basit yaralama’ suçundan 2’nci Asliye Ceza Hakimliği’nde dava açıldı. Davanın bugün görülen 3’ncü duruşmasında tutuklu sanık Ramazan Akarsu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Davacı Buket Arıyel ise duruşma salonunda hazır bulundu. Ramazan Akarsu duruşmada, “Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Ben Buket’e ihtiyacı olduğu zaman para gönderiyordum. Faturalarını da ödüyordum. Ben hep mahkeme heyetine doğruları söyledim. Kanundan kaçacak bir adam değilim. 3 Aralık’ta Instagram üzerinden ’Sevdiğinin yüzüne kezzap attı’ başlıklı videoyu ben paylaştım. O gün sarhoştum. Videoyu izledim paylaştım. Ancak videoyu paylaşmamda özel bir durum yok. Buket Hanım’ın mahkemeye sunduğu 239 bin 600 TL’lik ilaç ve tıbbı malzeme giderlerini karşılamak istiyorum. Suçlu benim, Buket’in zararını karşılamak istiyorum” şeklinde savunma yaptı. Tarafların dinlenilmesinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 10 Ekim’e erteledi.
Ölmeztoprak: “6. Bölge Teşvik Destekleri” süresinin uzatılması için gayret göstereceğiz”
19 Eylül 2024 Perşembe - 17:41 Ölmeztoprak: “6. Bölge Teşvik Destekleri” süresinin uzatılması için gayret göstereceğiz” AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, KOSGEB’in kalan kredi ödemelerinin Ekim ayı içerisinde gerçekleşmesi ile 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı’nı (FKA) ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası kent genelinde başlatılan inşa ve imar çalışmalarına FKA’nın önemli bir katkı sağladığını ifade ederek, kurum bünyesinde sürdürülen bir çok konu başlığındaki projeleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Küçük Sanayi sitesinin taşınması konusundaki çalışmaları da yakından takip ettiklerini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak KOSGEB’in kalan kredi ödemelerinin ise Ekim ayı içerisinde yapılmasını beklediklerini söyledi. “Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” Konuşmasında 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması konusuna ayrı bir başlık açan Ölmeztoprak, ”6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin yıl sonunda sona erecek olması bizleri teyakkuza geçirdi. Bu noktadaki görüşmelerimiz devam ediyor. Teşvik programı kapsamı dışına çıkarılmamız için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Şehrimizdeki sosyolojik durumun görülmesi var olan yatırımcılarının tutunabilmesinin yanı sıra gerek ulusal gerek uluslararası yatırımcıları çekebilmemiz için 6. Bölge Teşvik Desteklerine ihtiyaç duyduğumuzu çok net bir şekilde ortaya koyduk ve konuyu takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. “Yerelden kalınma hamlelerimiz devam edecek” Malatya’nın yerelden kalkınma hamlelerinin devam ettiği illerden biri olma konumunu sürdüreceğini aktaran Milletvekili Ölmeztoprak, depremlerde olumsuz etkilenen Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) hızlı bir şekilde toparlandığına da dikkat çekerek, ”Malatya kalınma hamlemiz çok önemli. Teşvikler, özel sektör yatırımları çekme, ekonomik büyüme, bölgesel kalınmada yerel potansiyelimizin ne ölçüde hangi başlıklar içerisinde olduğunun tespiti önemli. Ölçe biliyorsak değerlendire biliyoruzdur, değerlendire biliyorsak büyüye biliyoruzdur. Yine Malatya’mızın büyük lojistiklerde ve antrepolarından tercih edilmesi anlamındaki çalışmaları da takip ediyoruz. Diğer taraftan tarım ve hayvancılık konularındaki başlıkları tek tek değerlendiriyoruz" diye konuştu.
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti
19 Eylül 2024 Perşembe - 17:54 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret eden heyette TFF 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Süper Lig’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, TFF 2. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Hukuk, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Göktaş, TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lale Cander, TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Dış İlişkiler ve Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Neşe Kavak, TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Milli Takımlar, FIFA ve UEFA İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı, TFF Futbol Altyapı ve Gençlik Projelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gökay, TFF 1. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bahadır Saraç, TFF Stratejik Planlama ve Gelişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Aktan, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, TFF Ar-Ge’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Surözü, TFF Kulüp Lisans İşleri, Tesisler ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Temel Bozbağ, TFF Amatör İşler ve Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, TFF Teknoloji ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Arslan ile TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin yer aldı. 19 Eylül Gaziler Günü’nde Anıtkabir’i ziyaret eden TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Başkan Hacıosmanoğlu’nun mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun sonrasında Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Başkan Hacıosmanoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Başkan Hacıosmanoğlu, deftere şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, Bağımsızlık mücadelesini bu millete ilham veren, çağdaş bir Türkiye’yi bizlere miras bırakan zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, vatanımız için toprağa düşen şehitlerimizi ve gazilerimizi bugün saygı ve minnetle anıyoruz. Gösterdiğin hedefler doğrultusunda, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve ülkemizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada, senin huzurunda, bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi ve değerlerimizi koruma kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz. Zatıalinizin, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." ilkesini şiar edinerek, sadece sportif başarıya odaklanan değil, aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştirmeye kararlıyız. Özellikle futbolda gençlerimizin önünü açarak şanlı tarihimize yaraşır bir şekilde dünyada iz bırakmak ve Türk milletinin gücünü bir daha göstermek en büyük arzumuzdur. Ruhun şad olsun."
Karabük’te gaziler, öğrenciler ile birlikte spor faaliyetleri yaptı
19 Eylül 2024 Perşembe - 17:57 Karabük’te gaziler, öğrenciler ile birlikte spor faaliyetleri yaptı Karabük’te 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle gaziler ile öğrenciler çeşitli spor etkinlikleri yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iş birliğinde Karabük Valiliği himayesinde hayata geçirilen ’Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarda’ projesinde gaziler ile öğrenciler bir araya geldi. Karabük Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte gaziler, öğrenciler ile birlikte futbol, masa tenisi, basketbol, mini golf ve dart oynadı. Gazilerin yaptığı başarılı atışları, etkinliği tribünde izleyenlerden alkış aldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı da etkinlikte emeği geçen herkese gaziler adına teşekkür etti. Başkan Çorbacı, Mustafa Kemal komutasındaki Türk ordusunun, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Anadolu içlerine kadar ilerleyen Yunan ordusuna Polatlı önlerinde tarihin en büyük yenilgisini yaşattığını söyleyerek, Mustafa Kemal’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verildiğini söyledi. Gençler için gelecekte vatanın sorumluluğu onlara armağan edileceğini söyleyen Başkan Çorbacı, "Türk gençliğine yaraşır bir şekilde, durmadan çalışarak ilim ve irfanla bu yüce devleti layık olduğu yerlere getireceğinize, canınız pahasına koruyacağınıza inanıyoruz" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı’ya Türkiye forması hediye etti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’in de katıldığı etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.