Yerel Haberler
YEREL HABERLER
23 Eylül 2024 Pazartesi - 23:58 Gaziantep FK Başkanı Yılmaz: "Bizim için lig bu maçla başladı" Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, 0-0 biten Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada geride bıraktıkları zorlu fikstüre vurgu yaparak, "Bizim için lig bu maçla başladı" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig 6. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından konuşan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, lige zorluk derecesi yüksek maçlarla giriş yaptıklarını ve ligin kendileri için bugün itibariyle başladığını söyledi. Maç sonu basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, "Aslında bizim için lig bu maçla başladı. Geçen yıldan yaklaşık 15 tane oyuncumuzla yollarımız ayrıldı. Yeni bir takım olduk. Bir Anadolu kulübü olarak 17 tane transfer yaptık. Çok şükür bütün oyuncularımız bu maçta kendilerine hazır hisseden ve oynama isteği olan oyuncularımızla sahaya çıktık. Biliyorsunuz ki takım olmak futbolda çok önemli. Takım olma yolundayız. Bireysel bir oyuncu iyi olduğu bir günde gelir size bir maç kazanır. Ama takım olursanız her maçı kazanma ve yenilmeme şansınız vardır. Biz de takım olma yolunda bu maçta yeni başladık" dedi. "Gönül isterdi ki buradan 3 puanla ayrılalım ama olmadı" Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Memik Yılmaz, "Ben bugün oyuncularımı, teknik heyetimi, seyircimizi ve Gazi Şehir’imizin halkını canı yürekten kutluyorum. Tabii gönül isterdi ki 3 puan alalım ama futbolda şu da var. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Trabzon’u da kutluyorum bu arada. Hakem konusuna değinmek istemiyorum. Tabii ki canımız yanıyor. Onlar da insan. Beşer şaşar insanoğlu. Ama bundan sonra adı üstünde hakem, hak edileni, hakemlerimizin de vereceğine inanıyorum. Güzel bir maç oldu" ifadelerini kullandı. "Transfer döneminde çok zorlandık" Yaz transfer dönemi ve kadrolarına kattıkları oyuncularla ilgili soruyu da cevap veren Yılmaz, "Gaziantep’te sınıra yakın olmamız, deprem olması gibi durumlar nedeniyle yabancı oyuncularla ilgili transferde çok zorlandık. Örneğin bizim işte atıyorum 100 bin euro verdiğimiz bir oyuncu 50 bin euroya gidip başka takımlarda oynayabiliyor. Böyle de bir sıkıntımız vardı. Ama çok şükür iyi bir takım olacağız. Biraz önceki dediğim gibi. Bizim birazcık zamana ihtiyacımız var. Bu adaptasyon sürecini de inşallah kazasız belasız geçiririz diye düşünüyorum. Aslında kanayan yarası bir an önce de özümüze dönüp Kendi çocuklarımızı kendi evlatlarımızı yetiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, konuşmasının devamında altyapıya yönelik çalışmalara yoğunluk vereceklerini ve hedeflerinin takıma öz kaynaktan yıldız adayı futbolcular yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Sivas’ta heyecanlandıran sondaj: Bu köy termal turizm merkezi olmaya aday
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:47 Sivas’ta heyecanlandıran sondaj: Bu köy termal turizm merkezi olmaya aday Sivas’ta yaklaşık 1 yıl önce yapılan sondaj çalışmaları sonuç verdi. Yerin 700 metre derinliğinden çıkan termal su, kentin turizmine kazandırılmayı bekliyor. Dünyaca ünlü Balıklı Kaplıcası, şifa kaynağı soğuk ve sıcak çermiği ile termal su turizminde önemli bir yere sahip olan Sivas’ta yeni bir termal su keşfedildi. Yaklaşık 1 yıl önce merkeze uzaklığı 39 kilometre olan Gaziköy sınırları içerisinde termal su çıktı. Çıktığı kaynaktan Yıldız Irmağı’na akan termal su, içerisinde barındırdığı kükürt nedeniyle traverten oluşturdu. Köy sakinleri tarafından şifalı olduğu düşünülen termal su, MTA Orta Anadolu 1. Bölge Müdürlüğü tarafından incelenerek sondaj çalışması başlatıldı. 700 metre derinliğinde sondaj yapan ekipler, çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte alanı ihaleye açtı. 700 metreden 45 derecelik sıcaklığa sahip su çıkarıldı Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren köy muhtarı Murat Köse, suyun 45 derece sıcaklıkta olduğunu ifade ederek, “Bölgemizde geçen sene bu zamanlarda bir sondaj çalışması yapıldı. Termal bölge olması adına 700 metre derinliğe inildi. Yetkililer suyun 45 derce sıcaklığında olduğunu belirttiler. Su istenilen düzeye çıktığı zaman çalışmayı durdurdular ve ihale aşamasına geçtiler. En son bilgi edindiğimizde de geçen hafta bir firma ihalesini almış. Bölgemiz şu anda termal bölge olmaya aday. Ama sularımız şu anda boşa akıp gidiyor. Bunları değerlendirirsek köyümüz cazibe bir yer haline gelecek. Bununla sera yapılabilir veya turist çekme amacıyla bir tesis yapılabilir. Sıcak çermik ile eşdeğer suya sahip olduğunu biliyoruz. Yetkililerden bir an önce bu çalışmaların başlatılmasını ve köyümüzün güzel günlere kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından NÖHÜ’ye ’Üstün Başarı Belgesi’ verildi
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:48 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından NÖHÜ’ye ’Üstün Başarı Belgesi’ verildi Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) 208 üniversite arasında birincilik başarısına imza atan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne (NÖHÜ); şimdi de sürdürdüğü başarılı enerji verimliği çalışmaları sayesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ’Üstün Başarı Belgesi’ verildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında aldığı enerji verimliliğine ilişkin tedbirler sayesinde 2019-2023 döneminde yüzde 16 ve üzeri enerji tasarrufu sağlayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ’Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi’ne layık görüldü. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi özellikle son iki yıldır yaptığı çalışmalarla altyapı eksikliklerini giderme ve yenileme bakımından ısıtma ve soğutma sistemlerine ait boru ve kanallarını ısı kaybını en aza indirecek şekilde geliştirirken, birçok binada ise kazanları yoğuşmalı kazanlarla değiştirdi. Kampüs alanındaki sokak armatürleri yerine led armatürlerinin kullanıldığı üniversitede ayrıca lambalara sensörler de takılarak gereksiz kullanımın önüne geçildi. Yine enerji tasarrufunu optimum düzeye çıkarmak amacıyla üniversitenin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı binasındaki koridor aydınlatmaları ve çeşitli alanlar için darbe anahtarı ve zamanlayıcı otomasyon uygulanarak gruplama yapıldı. Böylece Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu ve benzeri uygulamalarla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen ’Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesini’ almaya hak kazandı. “Üstün Başarı Belgesi, Birincilik Başarımızı Taçlandırdı” Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; üniversitenin yaklaşık üç yıldır ulusal enerji politikaları doğrultusunda fiziksel ortamlarında uyguladığı ’Enerji Verimliliği’ projelerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) birinci olduğunu hatırlatarak; “Yine bakanlığımız tarafından verilen bu Üstün Başarı Belgesi, birincilik başarımızı taçlandırdı" dedi. Üniversitenin sürdürülebilir ve doğa dostu yeşil kampüs çalışmalarının kararlılıkla süreceğinin altını çizen Rektör Uslu; "2024-2028 Stratejik Planı’mız çerçevesinde enerji tasarrufu ve verimliliği alanında belirlediğimiz hedeflerde şimdiden çok öndeyiz ve bu hususta hedeflerimize ulaşarak hem ulusal hem de uluslararası ölçekte daha da fazla ses getiren başarılara imza atacağımızdan eminim. Bu başarıda emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyor, her bir mesai arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Ege Üniversitesinin inovatif projeleri TEKNOFEST’te ödülleri toplamaya devam ediyor
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:46 Ege Üniversitesinin inovatif projeleri TEKNOFEST’te ödülleri toplamaya devam ediyor Dünyanın en büyük teknoloji festivalinde Ege Üniversitesinin bilim ve teknoloji öncelikli inovatif projeleri ödülleri toplamaya devam ediyor. Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun yanı sıra Ege Üniversitesinin de paydaşı olduğu TEKNOFEST’e Egeli gençlerin yenilikçi projeleri damga vurdu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen yarışmalarda önemli ödüller alan Üniversitemiz öğrencileri, bu başarılarını TEKNOFEST 2024’te de sürdürüyor. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları bir araya getiren TEKNOFEST 2024 takım yarışmalarında, tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, öncü araştırma üniversitemizin bilim ve teknoloji ekipleri inovatif ve yenilikçi projeleri ile yine ödülleri topladılar. Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de oluşturduğumuz ekosistem içerisinde çalışarak, üreterek, yenilikçi projeler hazırlayarak bizleri gururlandıran üniversitemizi başarıyla temsil eden takımlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin projelerini hem maddi hem de manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi. “EÜ yarışmalarda ödülleri topladı” Tam bağımsız Türkiye vizyonuyla, Antalya’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda, Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı yenilikçi yöntemlerle geliştirdikleri projeleriyle “Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Ege Skyblue Takımı, Jet Motor Tasarım Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazanırken, aynı zamanda ’En İyi Sunum Ödülü’ne layık görüldü. Ege Telsiz Takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın ’Afet Yönetimi’ kategorisinde üçüncü oldu ve aynı zamanda ’En İyi Ticarileştirme Potansiyeli’ ödülünü elde etti. Ege ROV Takımı, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında üçüncülük ödülü kazanırken, "En İyi Tasarım" ödülüyle de başarısını taçlandırdı.
Karşıyaka, kazanmaya devam ediyor
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:47 Karşıyaka, kazanmaya devam ediyor Karşıyaka, TFF 3. Lig 1. Grup’taki 3. hafta mücadelesinde 23 Elazığ FK’yı 2-0 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini elde etti. TFF 3. Lig 1. Grup’ta yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka, şu ana kadar oynanan 3 karşılaşmada da yoluna yenilgisiz bir şekilde devam ediyor. Lige istediği gibi bir giriş yapamayan ve Kırşehir FSK ile golsüz berabere kalan yeşil-kırmızılılar, daha sonra oynadığı Bulvarspor ve 23 Elazığ FK karşılaşmalarını kazanarak üst üste iki galibiyet elde etti. Böylece Karşıyaka, topladığı 7 puanla zirvede yer alan Bursaspor’u takip etmeye devam ediyor. İzmir ekibi, bu süreçte rakip fileleri 5 kez havalandırırken, kalesinde ise gol görmedi. Karşıyaka, gelecek hafta oynayacağı Artvin Hopa maçını da kayıpsız geçmek için 1 günlük iznin ardından çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceği ifade edildi. Kaf-Kaf’ın golcüsü açılışı yaptı Karşıyaka’nın yaz transfer döneminde büyük umutlarla kadrosuna kattığı İshak Kurt, ilk iki maçını boş geçmesinin ardından üçüncü hafta mücadelesinde açılışını yaptı. Yeşil-kırmızılıların, 23 Elazığ FK’yı konuk ettiği müsabakanın 20. dakikasında sahneye çıkan 31 yaşındaki oyuncu, rakip fileleri sarsarak bu sezonki ilk golünü attı. Böylece Karşıyaka’nın forveti, taraftarının önünde ilk gol sevincini yaşamış oldu. Tecrübeli oyuncunun, takıma daha fazla katkı vermek için antrenmanlarda çok çalıştığı ve çok istekli olduğu öğrenildi.
Kesinleşmiş cezası olan firarinin kaçak yıllarında 2 çocuğu olmuş
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:44 Kesinleşmiş cezası olan firarinin kaçak yıllarında 2 çocuğu olmuş Bursa’da 2 ayrı suçtan kesinleşmiş 12 yıl 2 ay hapis cezası bulunan ve yakın çevresinin desteğiyle ’yurt dışına kaçtı’ algısı oluşturan Sabahattin Özer, 10 yıl sonra kıskıvrak yakalandı. Firar süresinde 2 çocuğu olduğu tespit edilen Özer, tutuklanıp cezaevine konuldu. Bursa’da ‘taksirle ölüme neden olmak’ ve ‘birden fazla kişiyle birlikte gece vakti yağma’ suçlarından 2014 yılında 12 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Sabahattin Özer (43), yakın çevresinin aracılığıyla ‘yurt dışına kaçtı’ algısı oluşturdu. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri aradan geçen süre zarfında sosyal medya kullanmayan, evinin çevresinde görülmeyen Özer’in nüfus kayıtlarını incelediğinde, 2017 ve 2021 doğumlu çocuklarının olduğunu belirledi. Durum üzerine Sabahattin Özer’in Türkiye’de olabileceğini düşünen ekipler eşi S.Ö.’nün kayıtlarını incelediğinde, muhtarlığın bilgisi olmadan kendi evinde kaçak bir şekilde yaşadığını tespit etti. 2017 doğumlu çocuğun bu yıl okula başlayacağını düşünerek ilkokul çevresinde araştırma yapan ekipler, S.Ö.’nün adresine ulaştı. Eşi S.Ö.’nün üzerine kayıtlı ve genellikle İstanbul’da görülen 77 plakalı otomobilin bazı günler geç saatlerde Bursa’ya geldiği belirlenince, Sabahattin Özer tarafından kullanılabileceği düşünülen araç takibe alındı. 20 Eylül günü Bursa’ya gelerek aracı park ettikten sonra evine giden Sabahattin Özer, kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. 10 yıldır firari olan Özer, sevk edildiği adliyeye çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak, kesinleşmiş hapis cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.
Kayseri OSB’den ERÜ’ye destek
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:43 Kayseri OSB’den ERÜ’ye destek Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Erciyes Üniversitesi’ne (ERÜ) imzalanan protokol ile Kayseri OSB TV’nin cihazları hibe edildi. OSB Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, OSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Gengeç, OSB Bölge Müdürü Abdulmenap Esko, Kayseri OSB Danışmanı Kamil Akçadırcı katıldı. İmza töreni öncesi konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yapılan protokolün kurumlar arası güzel bir iş birliği örneği olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; "Bizlere sağlanan bu ekipmanlar amacına uygun bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerinde etkin bir şekilde değerlendirilecek ve amacına uygun olarak kullanılacaktır. Bu ekipmanlar hiçbir şekilde heba olmayacaktır” dedi. ERÜ olarak Kayseri OSB’nin her zaman yanında olduklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti; "Ar-Ge çalışmaları ve iş birliklerinde her zaman Kayseri OSB ile birlikte hareket etmekteyiz. Şehrimizin gelişimi için kendi bünyesindeki akademik kadrosu ile birçok önemli projeye imza atan Erciyes Üniversitesi’ne verilen bu destekler bizleri hayli mutlu ediyor. Ben desteklerinden dolayı Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum.” Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın da konuşmasında; “Bugün imzaladığımız protokol ile Kayseri OSB Tv’nin ekipmanlarını Erciyes Üniversitesi’ne teslim etmekteyiz. Bizler Kayseri OSB yönetimi olarak, Erciyes Üniversitesi’ne katkımızın olmasını istedik. Bu ekipmanlarla öğrencilerimizin güzel bir şekilde yetişerek şehrimize ve ülkemize faydalı birer genç olarak eğitim görmelerini istiyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun ile görüşmelerimiz sonucunda bu ekipmanları tüm resmi işlemleri hallederek, imzaladığımız protokol ile Üniversitemize hibe olarak teslim etmiş olacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ile Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın iş birliği protokolüne imza attı.
Kızılay’dan Amasya Üniversitesi’ne gümüş madalya
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:42 Kızılay’dan Amasya Üniversitesi’ne gümüş madalya Türk Kızılay tarafından ihtiyaç olan kan ve kan ürünlerinin karşılanmasına destekten dolayı Amasya Üniversitesi’ne kurumsal kan bağışçısı gümüş madalyası verildi. Türkiye Kızılay Amasya Şube Başkanı Mahmut Albayrak ile Amasya Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Bayram Çelik’in elinden madalya, berat ve plaket alan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bütün öğrenci ve personelini 156 yıldır en zor şartlarda insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılay’ına bağışı yapmaya davet etti. Türk Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı çalışmalarında bireysel bağışçılar kadar kurumsal bağışçıların önemi çok büyük olduğunu belirten Türkiye Kızılay Derneği Amasya Şube Başkanı Albayrak, “Yıl içinde bin ile bin500 ünite arası kan bağışı yapan kurumlara bağış madalyaları takdim edilmektedir. Rektörlüğe bağlı fakülteler, yüksekokullar ve idari birimler olarak yapılan kan bağışı çalışmaları neticesinde Amasya Üniversitesi kurumsal gümüş madalya almaya hak kazandı. Amasya Üniversitesi, Türk Kızılay’ı aracılığıyla kampüslerinde düzenli kan bağışı kampanyaları yürüterek ülkemizin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin karşılanmasına büyük destek sağladı” diye konuştu. Programda Üniversite Genel Sekreteri ve Türkiye Kızılay Derneği Amasya Şube Başkan Yardımcısı Osman Akbaş ile Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Umut Köksal da yer aldı.
Başkan Büyükkılıç: “Ahilik ticari ahlakı düzenleyen bir teşkilattır”
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:42 Başkan Büyükkılıç: “Ahilik ticari ahlakı düzenleyen bir teşkilattır” Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç; Kayseri’de doğmuş olan ahiliğin, ticaretin adeta kanunlarını yazdığını ifade ederek, “Ahilik ticari ahlakı düzenleyen bir teşkilattır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ticaret şehri Kayseri’de doğan ahiliğin dalga dalga Anadolu’ya yayıldığını ve ticaretin adeta bir toplumsal ahlak alanı haline dönüştüğünü belirterek, ticaretin de ahiliğin de kenti Kayseri’de esnafın aynı düsturla hareket etmeye çalıştığını kaydetti. Mesajında ahiliği ‘eline, beline, diline sahip’ diyerek niteleyen Büyükkılıç; ahiliğin kurucu Ahi Evran’ı da rahmetle andı. Büyükkılıç; "Ahiliğin bir özeti olan; ‘eline, beline, diline sahip’ olan ve Ahi ahlakı ile ahlaklanmış esnaflarımızın haftasında, Kültepe Kaniş-Karum ile başlayan Kayseri’mizin ticaretin merkezi olarak bilinen boyutunu adeta ahlaki yönüyle de bir lonca anlayışı içerisinde teşkilatlanmayı sağlayacak şekilde gerek esnaflarımız gerek de hanım teşkilatlarımızın oluşmasını sağlayan Ahi Evran’ı rahmetle anıyoruz” diye konuştu. Ahiliği sadece ticari bir teşkilat olarak değil ahlaki ve bu yönüyle de toplumsal bir teşkilat olarak nitelendiren Başkan Büyükkılıç; "Ahilik, sadece ticareti şekillendiren ve ticari ilkeleri içeren bir teşkilat olmaktan öte ahlakı, ticari ahlakı da düzenleyen bir teşkilattır. Bundan dolayı topluma da mal olmuştur. Ahiliğin anlaşılmasını, anılmasını diliyor, ahilik kültürünün gelecek nesillere de aktarılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Otogar önünde geri sayım başladı
23 Eylül 2024 Pazartesi - 10:40 Otogar önünde geri sayım başladı İzmir Büyükşehir Belediyesi, otogar çevresinde uzun yıllardır devam eden trafik sorununa son veriyor. Otogar girişinin bulunduğu viyadük altındaki yol düzenleme çalışmaları tamamlandığında hem yayalar hem araçlar için bu bölgedeki ulaşım güvenli, hızlı ve konforlu olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak Buca Onat Tüneli çalışmaları kapsamında otogar girişinin bulunduğu viyadük altında yol düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl dev projenin, otogar üzerinden çevreyolu bağlantısını sağlayacak 2,5 kilometrelik viyadük etabını hizmete alarak otogar önündeki trafik yoğunluğunu azaltan Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede tamamlanması planlanan otogar çevre düzenlemesiyle bu bölgede hem yayalar hem araçlar için hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayacak. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen; yol, kaldırım ve kavşak düzenlemelerini içeren çalışmaların ardından otogar önünde uzun yıllardır süren trafik çilesi son bulacak. “Hızlı bir trafik akışı sağlayacağız” Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Sercan Kahya, “Buca Onat Tüneli çalışmalarımız hızla sürüyor. Proje tamamlandığında Buca - Bornova aksında kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Otogar viyadük altındaki çalışmalarımız da Buca Onat Tüneli çalışmalarının devamı niteliğinde. 2,5 kilometrelik Altındağ - Otogar bağlantı yolunu geçtiğimiz yıl açmıştık. Böylelikle Bornova’nın Altındağ, Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerinden çevreyoluna ulaşmak isteyen araçlar, doğrudan yeni açılan bağlantı yolunu kullanabiliyor. Bu da otogar önündeki trafik yoğunluğunu azalttı. Viyadük altındaki çalışmalarımız da tamamlandığında otogar önünde düzenli ve rahat bir trafik akışı olacak” şeklinde konuştu. Otogar önündeki trafik sorunu çözülüyor Sercan Kahya, “Burası Altındağ ve Yeşilova semtlerinin bağlantı noktası niteliğinde bir bölge Özellikle otogara gelen yerli ve yabancı misafirlerimize konforlu ulaşım sağlayacağız. Bu yol üzerinde araç ve yaya trafiği büyük bir keşmekeş içerisindeydi. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla hızlı ve kesintisiz ulaşım sağlanacak” diye konuştu. “Hem ulaşıma hem kent estetiğine değer katacağız” Altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını aktaran Kahya, “Asfalt uygulamamız sürüyor. Bu çalışmaların ardından peyzaj düzenlememiz başlayacak. Park ve Bahçeler ile Yapı İşleri Dairesi başkanlıklarımız ile birlikte viyadük altında yeşil alanları da içeren düzenlemeler yapacağız. En kısa sürede çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Hem görsel anlamda hem ulaşım anlamında bu bölgede kentimize büyük bir değer katacağız” şeklinde konuştu. Peyzaj düzenlemesi yapılacak Fen İşleri ekipleri, proje kapsamında asfalt serimi, kaldırım yenilemesi, kavşak ve bağlantı yolu düzenlemeleri gibi çok sayıda çalışmayı eş zamanlı yürütüyor. 70 bin metrekarelik alanda yol düzenleme çalışmaları yapılıyor. 5 bin metrekarelik alanda kaldırım düzenlemesi tamamlandı, bin metrekarelik alanda kaldırım düzenleme çalışmaları devam ediyor. Düzenleme kapsamında 3 kilometrelik bordür yapımı tamamlandı. Fen İşleri Dairesi tarafından yürütülen çalışmaların bir ay içinde tamamlanması ve trafik yönlendirmesinin bitirilmesi hedefleniyor. Yol düzenleme çalışmalarının ardından peyzaj düzenlemeleri ve viyadük altı tasarım çalışmaları iki aylık bir sürede tamamlanacak.