Yerel Haberler
Trabzon
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç: "Selde bir vatandaşımız yaralandı, bir vatandaşımızdan da henüz haber alamadık" 20 Eylül 2024 Cuma - 21:47:39 Trabzon’da etkili olan şiddetli yağışlar Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde sel, su baskınları ve heyelanlara neden oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sel bölgelerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bir yavrumuz risk altındaydı. Onu kurtardık. Hayati tehlikesi yok, kırıkları var. Biraz toprak altında kalmış. Sürmene’de de bir vatandaşımız ile henüz netleşmeyen bir haber var. İnşallah ondan da iyi haber alırsak can kaybı olmamış olacak" dedi. Trabzon’da 4 ilçede yaşanan sel ve heyelanların ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Genç, toprak altında kalan bir kişinin sağ olarak kurtarıldığını belirterek, Sürmene ilçesinde bir kişiye henüz ulaşamadıklarını söyledi. Araklı ilçesinde 100 kilogramın üzerinde bir yağış olduğunu kaydeden Başkan Genç, "16.30 itibariyle şehrimizin doğu ilçelerinde Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde ortalamanın 100 kilogram üstünde yağış aldı. Ondan dolayı ciddi hasarlar aldı. Araklı ilçe merkezimizde, kaymakamlığımızda bir kriz koordinasyon merkezi oluşturduk. Çok şükür Arsin Yolüstü mahallemizde bir yavrumuz risk altındaydı. Onu kurtardık. Hayati tehlikesi yok, kırıkları var. Biraz toprak altında kalmış. İtfaiyemiz onu kurtardı. Şuanda ambulansa götürüyor. Sürmene’de de bir vatandaşımız ile henüz netleşmeyen bir haber var. İnşallah ondan da iyi haber alırsak can kaybı olmamış olacak. Asıl hasar tespitini yarın sabah gün ışığında göreceğiz" diye konuştu. "Acil ve yoğun bakımda tahliyeyi gerektirenlerin tahliyesini sağlıyoruz" Araklı’daki devlet hastanesinde yaşanan su baskınları nedeniyle tahliye yapıldığını da vurgulayan Başkan Genç, "Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nde su birikiminden dolayı hastalarımız mağdur oldu. Acil ve yoğun bakımda tahliyeyi gerektirenlerin tahliyesini sağlıyoruz. Önceliğimiz can kaybı olmaması. Onun haricinde 28 mahallemizden 265 ihbar aldık. Birçok mahallemizde ulaşım kapalı" şeklinde konuştu. "Risk var ama hasar oluşturacak şekilde olur mu olmaz mı o konuda tedbirlerimizi alıyoruz" "Mahsur kalan, ulaşamadığımız vatandaşımız yok" diyen Başkan Genç, "Yolu kapalı olması nedeniyle bizden haber bekleyen en sonra Arsin ilçemizde bir grup vatandaşımız vardı. Onlara da ulaşıldı. Meteoroloji ile irtibat halindeyiz. Risk var ama hasar oluşturacak şekilde olur mu olmaz mı o konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Bu bölgemizin kaderi. Yağış alan bölge. Kısa zamanda çok fazla yağış düştü" ifadelerini kullandı.
Modifiye tutkunları Trabzon’da buluştu
01 Eylül 2024 Pazar - 12:01 Modifiye tutkunları Trabzon’da buluştu Trabzon’da 2. kez düzenlenen Auto Fest festivalinde modifiye tutkunları bir araya geldi. Türkiye’nin değişik illerinden gelen araba tutkunlarının buluştuğu festivalde desibel, güzellik ve basıklık yarışmaları düzenlendi. Trabzon’da 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2. Auto Fest festivalinde yüzlerce araç sahibi bir araya geldi. İstanbul, Ankara, Samsun, Giresun, Erzincan, Rize gibi Türkiye’nin değişik illerinden Trabzon’a gelen modifiye severler araçlarını sergiledi. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde düzenlen festivalde güzellik, desibel ve basıklık yarışmaları yapılırken, dereceye girenlere ödül verildi. Drift gösterisinin de yapıldığı festivale vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Festivali düzenleyen Devran Pekinoğlu, etkinliği 3 aydır planladıklarını belirterek, “Bu kadar talep olacağını tahmin etmiyorduk. Türkiye’nin 4 tarafından insanlar bu fuara geldi. Elimizden geldiği kadar modifiyeyi insanlara tanıtıyoruz. Ama kötü yönüyle değil iyi yönüyle. Burada 2 gündür ailesi ile gelenler yer alıyor. Modifiyeli araçları inceliyorlar çok güzel bir duygu” dedi. Mevlüt Pekinoğlu ise, yüzlerce aracın festivale katılım sağladığını kaydederek, “Alanımız dolduğu için giremeyenlerde oldu. Trabzon’da böyle bir organizasyon yapmak güzel bir duygu. Bize bu izni veren Valimize teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin yanında oldukları için Valimize, Emniyet Müdürümüze ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Desibel, basıklık ve güzellik yarışmalarımız oluyor. Güzel bir organizasyon oldu. Ankara’dan, İstanbul’dan ve birçok ilden gelenler oldu. Bu festivali 2. kez düzenleniyoruz. Cumartesi akşamı etkinliğe başladık. Pazar günü bitiyor” ifadelerini kullandı.
Balıkçı ağları palamut ile doldu, tezgahtaki fiyatı 75 TL’ye düştü
01 Eylül 2024 Pazar - 11:25 Balıkçı ağları palamut ile doldu, tezgahtaki fiyatı 75 TL’ye düştü Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından balıkçıların "Vira Bismillah" diyerek denize açılmasıyla balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşandı. Trabzon’daki balık tezgahlarında dün 150-200 TL’ye satılan palamut yeni sezonun ilk gününde 75 TL’ye kadar düştü. Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte "Vira Bismillah" diyerek ağlarını denizle buluşturan balıkçılar bol miktarda avlanan palamut ile yüzleri güldürdü. Trabzon’un Moloz mevkiindeki balık tezgahlarında dün 200 TL’ye satılan palamut yeni sezonun ilk gününde gerileyerek 75 TL’ye kadar düştü. 3 tanesi ise 200 TL’den satılan palamuta vatandaşlar da ilgi gösterirken, istavritin kilosu 75-100 TL, mezgitin kilosu da 100-150 TL arasında satışa sunuldu. Balıkçı esnafından Mehmetcan Örseloğlu, sezonun bollukla başladığını belirterek, “İnşallah böyle de devam eder. Hem vatandaş bol balık tüketir hem de biz satıcılar olarak bol balık satarız. Mutlu bir sezon geçirmiş olarak hep beraber iyi geçeceğine inanıyorum. Hamsi için şuanda bir şey denilmez. İlk açılış palamut olduğu için göstergeler palamutu gösteriyor. İnşallah bu sene hem palamut, hem hamsi olacak. Palamut ne kadar böyle gideceğini kestirmek mümkün değil. Denizin şartlarına bağlı. Dün palamut 200-250 liraydı. Bugün 75-100 lira bandına kadar düştü. İnşallah birkaç gün sonra daha da bol olur fiyatlar aşağıya düşer. Geçen sene palamut yoktu. Bu sene bollukla başladı inşallah böyle devam etmesini temenni ediyoruz. Bu sene bolluk ve bereket senesi diyoruz” dedi. Balıkçı Gökmen Aydın ise, palamut tezgahlarda bol bir şekilde yerini aldığını dile getirerek, “Sezon başladı. Palamut tezgahlarda bolca yerini aldı. Bu sene hamsi az olur palamut bol olur. İnşallah bundan sonra vatandaş ucuz balık yer. Fiyatlar 75-100 lira arasında değişiyor. 3 tanesi 200 liradan satıyoruz. Et ve tavuktan ucuz balık. Şuandan fena gözükmüyor. Hamsiye biraz daha var. Palamut biter sonra hamsi başlar. Bu sene inşallah vatandaş hamsi de yer” şeklinde konuştu. Palamutun ağlara vurmasıyla fiyatının da düştüğünü vurgulayan balıkçı Mehmet Örseloğlu da, “Gece 12’den itibaren vira bismillah dedik. Şuan görünürde güzel gidiyor. Palamut ilk günden biraz bol gelmeye başladı. Gelir gelmez fiyatlarda düştü. Dün 150 TL’ye sattığımız palamutu bugün 75-100 TL arasında satıyoruz. İnşallah böyle güzel devam eder. Palamutun bol olduğu yerde hamsi az olur” ifadelerini kullandı.
Uzmanlardan okul kantinleri uyarısı
01 Eylül 2024 Pazar - 09:09 Uzmanlardan okul kantinleri uyarısı Okul kantinlerinden satılan ürünlerin öğrenciler için sağlıklı olmayabileceği belirtilirken konunun uzmanları ise okul kantinlerinde satılan ürünlerin dikkatle seçilmesi gerektiğini ve bu ortamların temiz ve hijyen kurallarına uygun şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Medical Park Karadeniz Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Okul kantinleri konusu çok önemli. Çünkü buralardan alışveriş yapan öğrencilerimiz, çocuklarımız erişkinlerdeki gibi haklarını koruyabilecek ve sağlıklı tercihler yapma konusunda yeterli doğru kararlar veremeyecek durumda olabiliyor. Dolayısıyla bizim onlara sunacağımız seçenekler sağlıklı olmalı ve okul kantinleri daha çok para kazanma odaklı değil de öğrencilerin okul içindeki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmet anlayışıyla yönetilmeli. Bu konuda hem okul müdürlükleri hem de aile hem de veliler ve Milli Eğitim Müdürlüğü denetimler yapmalıdır. Çünkü çocuklarımız okul kantinlerinden bazen hastalık satın alabilirler. Bunun için satılan ürünlerin sağlıklı ürünler olduğundan emin olmamız gerekiyor. Öncelikle tüm ürünlerin uygun koşullarda saklanması, taşınması, son kullanma tarihlerinin geçmemiş olması önemli. Özellikle açık gıda satımı olabildiğince minimalize edilmeli ve orada çalışan kişilerin yönetmeliklerde yazan hijyen ve temizlik kurallarına uyması gerekiyor. Burada satılan ürünlerin de çocukların sağlığı açısından onları destekleyici ürünler olması gerekir. Çünkü çocuklar promosyonlara, ambalajlara veya reklamlara bağlı olarak kendi sağlıkları açısından risk taşıyan ürünleri de seçebilirler. Daha çok proteinli gıdalar, çocukların atıştırmalıkları veya ana öğünleri açısından onların günlük besin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmış olması önemli" dedi. Aileler ve okulların işbirliğinin öneminin altını çizen Özlü, "Bu açıdan hem okul yönetimi hem okul-aile işbirliğinin dikkatli şekilde olması önem arz ediyor. Kantinler gerçekten çok önemli bir ihtiyaç. Çocuklarımızı güvenle okula gönderip orada ne yediklerinden, nasıl beslendiklerinden emin olmalıyız" diye konuştu. (TŞ-ÖS-Y)
Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 20:45 Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. Teknelerde bakım yapan ve ağlarını onaran balıkçılar 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte "Vira Bismillah" dedi. Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesindeki Yoroz limanında düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılışı törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe belediye başkanları ve balıkçılar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisinin ile horon gösterisi yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, "İlimizde bin 19 balıkçı gemisi. 23 balıkçı yardımcı gemisi. Deniz kafesi işletmelerinde faaliyetlerle ruhsatlandırılan 31 gemi ile birlikte faaliyetleri sürdürmektedir. Gerçek kişi ruhsat sahibi de 6 bin 112 tayfa ile birlikte deniz balıkçılığı yapmaktadır" dedi. "Bereketli bir sezon diliyorum" Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise yaptığı konuşmada, bereketli bir av sezonu dilediğini belirterek, "Akşam 00.01’de denize açılacak ve ağlarını ’Vira Bismillah’ diyerek denize bırakacaksınız. Bereketli bir sezon diliyorum. Denizler sonsuz ürüne sahip yerler değil. Buralarında kuralları var. Marmara Denizi hariç hiçbir deniz tek başına bir devletin değil. Bizde bir zamanlar dünya denizlerinde vardık. Şimdi de oluruz. Barbaros’un torunlarıyız. Önümüzdeki sezon inşallah geçtiğimiz sezondan çok daha bereketli olsun. Çok daha üretimi bol olsun. Bütün balıkçılarımız kazasız belasız bir sezon geçirmelerini, bol miktarda inşallah bol miktarda balık yakalayıp denizleri kurutmamak şartıyla tezgahlara koyabilmelerini, tezgahlarda da daha ekonomik şartlarda satılabilmesini temenni ediyorum. Bereketli olsun diye dua ediyoruz. Bereket çoklukta değildir. Bereketin anlamı bizim kültürümüzde ve inancımızda farklıdır. O yüzden çok balık yakalamaktan öte yakaladıklarınız bereketli olsun diyorum" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın tarafından yapılan dua ile balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
Abdullah Avcı’dan veda mesajı
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 19:40 Abdullah Avcı’dan veda mesajı Trabzonspor ile yolları ayrılan teknik direktör Abdullah Avcı, veda mesajı yayımladı. Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Çok sevdiğim Trabzonspor’a, oyuncularıma ve futbolla yatıp futbolla kalkan, gerçek Trabzonspor sevdalılarına bugün hoşça kal demem gerekiyor. Başta Başkanımız Sayın Ertuğrul Doğan olmak üzere, beni daima evimde hissettiren tüm Trabzonspor ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Onlara, her zaman doğrunun ve futbolun yanında oldukları için minnettarım. Böyle bir şehre, çok uzun zamandır, çok özledikleri bir şampiyonluk sevincini yaşatmış olmaktan dolayı hayatım boyunca büyük bir gurur duyacağım. Bundan sonra ne konuşulursa konuşulsun, bu paha biçilmez duyguyu hiç kimse (ve ne kadar incitici olursa olsun, hiçbir haksız eleştiri) benden geri alamaz. Belki bugün değil ama bir gün mutlaka değeri anlaşılacak iki şeyin altını çizerek sizlere veda ediyorum. Pedro, Batagov, Cham, Cihan, Dragus transferleri, önümüzdeki 3 yıl için bu takımın iskeletini oluşturacak; çok dikkatli ve titiz bir anlayışla gerçekleştirildi. Mevcut kadro, milli takımlara tam 10 oyuncu vermiş, yüksek kalitede bir organizasyonun ürünü. Onlara iyi bakın, yazarken kendim de farkındayım, şu an hayal kırıklıkları ve alınan erken sonuçlar doğruların önüne geçiyor çünkü bu bir geç hasat. Yine de yazmak boynumun borcu. Bugün, bu güzel şehirden ayrılıyorum ve bu renkler, bana yaşattığı en güzel duygularla birlikte benimle geliyor. Hoşça kal Trabzon.”
Trabzonspor’da 2. Abdullah Avcı, dönemi resmen sona erdi
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 19:35 Trabzonspor’da 2. Abdullah Avcı, dönemi resmen sona erdi Trabzonspor’da Abdullah Avcı ile yollar resmen ayrıldı. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde St. Gallen karşısında turu geçemeyen bordo-mavililer, tecrübeli teknik adamla yollarını ayırma kararı alarak 2. Abdullah Avcı dönemini sona erdirdi. Bordo-mavili camiada, alınan kötü sonuçlar, taraftar ve yönetim arasında rahatsızlığa neden oldu. Bu durum, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulunu harekete geçirdi. Alınan kararla birlikte, Abdullah Avcı’nın 2. Trabzonspor dönemi de sona ermiş oldu. İlk dönemde 3. kupa başarısı Abdullah Avcı, Trabzonspor’daki ilk döneminde önemli başarılara imza attı. 10 Kasım 2020’de takımın başına geçen Avcı, 10 Mart 2023’te görevinden ayrılana kadar 848 gün boyunca takımın teknik direktörlüğünü yaptı. Bu süre zarfında 117 maçta 65 galibiyet, 30 beraberlik ve 22 yenilgi elde etti. Trabzonspor, Avcı yönetiminde Süper Lig şampiyonluğu ve iki Süper Kupa zaferi yaşadı. İkinci dönemde beklentilerin gerisinde kaldı Trabzonspor’da ikinci kez göreve gelen Abdullah Avcı, ilk dönemindeki başarıyı tekrarlayamadı. Bu kez 323 gün boyunca takımın başında kalan Avcı, 44 maçta 25 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. Bu sezon için Avrupa’da ve Süper Lig’de büyük hedefler koyan tecrübeli teknik adam, St. Gallen’e karşı alınan mağlubiyetle Avrupa defterini erken kapattı. Beklentilerin gerisinde kalan performansla birlikte, Abdullah Avcı dönemi bir kez daha sona erdi.
Trabzon’da Arsin-Santa Dağ Bisikleti Maratonu düzenlendi
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 15:52 Trabzon’da Arsin-Santa Dağ Bisikleti Maratonu düzenlendi Trabzon’da bu yıl 4.’sü gerçekleşen Arsin-Santa Dağ Bisikleti Maratonu büyük ilgi gördü. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Arsin-Santa Dağ Bisikleti Maratonu’na katılarak sporcularla birlikte pedal çevirdi. Etkinlikte 27 kişiye bisiklet hediye edilirken, Başkan Genç, şehrin tanıtımına katkı sağlayan organizasyonu ulusal hale getirmek istediklerini söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Arsin-Santa Dağ Bisikleti Maratonu’na katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Gümüşhane Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Arsin Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcı da yer aldı. Arsin’de gerçekleştirilen start programında Başkan Genç, sporcularla birlikte bisiklet sürdü. Etkinlikte, vatandaşların da dahil olduğu 7 kilometrelik ilk etap büyük ilgi gördü. Program kapsamında yapılan çekilişte 3 kişiye bisiklet hediye edilmesi planlanmışken, Başkan Genç, sürpriz bir kararla bu sayıyı 27’ye çıkardı. Geriye kalan 23 kişiye ise bisikletlerinin, gelecek yıl düzenlenecek yarışa katılma şartıyla verileceği duyuruldu. İlk etabın tamamlandığı noktada ise profesyonel bisikletçiler, 37,5 kilometrelik Santa Harabeleri parkuruna start aldı. Başkan Genç, organizasyonun gelenekselleşmesi ve ulusal boyuta taşınması için çalıştıklarını belirterek, “Dördüncü kez düzenlenen bu maratona beş farklı ilden sporcular katılıyor. Hedefimiz, bu etkinliği daha da büyütüp ulusal bir niteliğe kavuşturmak. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Minik sporcularımızın da katılımı, bisiklet sporunu sevdirmek açısından çok önemli. Organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum ve tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcı, Trabzon’un spor şehri olma özelliğine dikkat çekerek, “Dün yelken yarışlarındaydık, bugün bisiklet yarışlarındayız. Trabzon’un farklı branşlarda ve ilçelerde düzenlenen bu etkinliklerini yaygınlaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle iş birliği içinde çalışarak, spora destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Kaya yeni av sezonu öncesi balıkçılar ile bir araya geldi
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 15:47 Başkan Kaya yeni av sezonu öncesi balıkçılar ile bir araya geldi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 1 Eylül’de denizlerde başlayacak yeni av sezonu öncesinde Trabzon Merkez Su Ürünleri Kooperatifi bünyesindeki balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Faroz Balıkçı Barınaklarında düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Ahmet Kaya, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde Trabzon’a 41 proje vaadinde bulunduğunu hatırlatarak bu vaatleri adım adım gerçekleştirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Bu 41 projeden birinin de geçimini balıkçılıkla sağlayan esnaflara destek vermek olduğunu dile getiren Başkan Kaya, “Bu destekler, tekne bakımı, ekipman bakımı, ağ tamiri, tiner, boya, astar gibi balıkçılıkta kullanılan malzemelerle ilgili desteklerdi. Gücümüz yettiğince, imkanlarımız ölçüsünde balıkçı esnafımıza destekleyelim istemiştik. Bugün, verdiğimiz o sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.1 Eylül’de balık sezonumuz açılacak, inşallah hep birlikte güzel bir sezon geçireceğiz. Sizler güzel işler yapacaksınız, bizim de sizlere verdiğimiz katkılarla, bir nebze olsun Trabzon insanı belki biraz daha ucuza, taze balık yiyecek. Bunu bir nebze sağlayabilirsek, hepimiz bundan bahtiyar olacağız” dedi. Karadeniz Sahil Yolunun yapılması ve sonrasındaki süreçte Karadeniz kıyılarının doğal yapısının bozulduğunu ve balıkların, deniz canlılarının yaşam alanlarının yok edildiğini kaydeden Başkan Kaya, çocukluk yıllarındaki bolluk bereketi hatırlatarak örnek vererek şöyle konuştu: “Benim çocukluğumda Karadeniz’den bin bir çeşit balık çıkar, bolluk bereket fışkırırdı. Tekneler taşıyamazdı. O kadar balık nereye gitti? Bizim akılsızlığımızın, yöneticilerimizin basiretsizliğinin ve yaptığı hataların sonucu olarak, o bin yıllarda oluşan güzelim kıyıları, koyları, balıkların üreme ve yaşam alanlarını dolgularla mahvettik. O balıklar da bizim kıyılarımızı terk ettiler. Karadeniz’i göl olarak düşünün, Karadaniz’e kıyısı olan 6 ülkeye bakın, Romanya’nın kıyılarından balık fışkırıyor, Bulgaristan’dan, Gürcistan’dan, Ukrayna’dan, Rusya’dan öyle Bizim Karadeniz kıyılarında balık kalmadı! Niye kalmadı? Sen balıkların üreme alanlarını, yaşam alanlarını, çoğalma alanlarını o kıyı dolgularıyla yok edersen, balıklar buraları terk ederler. Kalanlarla da sizler evlerinizi geçindirmeye çalışıyorsunuz. O ülkelere gittim, gördüm. Kıyıları yok etmemişler, yolu denizin kenarından değil de içeriden geçirmişler. Ama biz, sanki yolu geçirecek başka alan yokmuş gibi geldik balıkların yaşam alanlarını yok ettik! Yetmedi, şimdi bir dolgu sahası yaptık, bulduğumuz taşı, toprağı, çamuru, inşaat atığını, tarım toprağını denize döküyoruz! Denizdeki canlıları da balık popülasyonunu da mahvettik. Bin bir çeşit balık çıkardı Karadeniz’den şimdi çeşit çok azaldı. Mezgit, istavrit, hamsi, palamut ve yanında birkaç çeşit daha balık sayabiliriz. Ne oldu bu kadar balık çeşidine? İşte akılsızlığın bedelidir bu sonuç.” Başkan Kaya, konuşmalardan sonra balıkçı esnafına epoksi boya, epoksi astar ve epoksi tiner ile bere dağıtımında bulundu, ardından balıkçı teknelerine binerek denize açıldı.