ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 11:29

Kaçak kazı yapanlara operasyon: 4 gözaltı

A
A
A
Kaçak kazı yapanlara operasyon: 4 gözaltı

Tekirdağ’da jandarma ekipleri, kaçak kazı yapan 4 kişiyi gözaltına aldı.


Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Süleymanpaşa ilçesi Ferhadanlı Mahallesi’nde kaçak kazı yapan 4 kişiyi yakaladı. Ekipler, ayçiçeği tarlası içerisinde tarihi eser arayan şüphelileri gözaltına aldı. Operasyonda 1 jeneratör, 2 elektrikli hilti ve 2 kürek ele geçirildi. Gözaltına alınan S.Ö., M.C., O.K. ve Ş.D. isimli şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası’nda 170 genç sporcu yarıştı Beyoğlu’nda Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. 170 geç sporcu katıldığı turnuvanın başlama vuruşunu Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney yaptı. 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik haftası Beyoğlu’nda özel etkinliklerle kutlandı. Beyoğlu Belediyesi tarafından sağlıklı yaşam için toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan etkinlikler yedi gün boyunca devam etti. Turnuvalardan deniz sporlarına, yogadan sabah sporlarına ve emeklilere özel olarak gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerine kadar birçok alanda düzenlenen etkinlikler, hafta sonu gerçekleştirilen Masa Tenisi Turnuvası ile sona erdi. Beyoğlu Belediyesi, Masa Tenisi Federasyonu ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen turnuva iki gün sürdü. “Sporla güçlenen, sağlıklı bir Beyoğlu” Hasköy Kültür, Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen Masa Tenisi Turnuvası’nın başlama vuruşunu Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney yaptı. Geç sporculara başarılar dileyen Başkan İnan Güney, “Sporla güçlenen, sağlıklı bir Beyoğlu inşa etmek için sporcularımıza olan desteğimiz her zaman devam edecek.” dedi. Turnuvaya 170 genç sporcu katıldı. 10 farkı kategoride oynanan turnuvada, tüm kategori birincilerine tablet, ikincilerine profesyonel raket, üçüncülerine ise Tema Park bileti hediye edildi.
Kayseri Talas’ta Amir Ateş ile muhteşem sanat müziği konseri Talas Belediyesi tarafından ünlü Bestekar Amir Ateş’in katılımıyla ve Kayseri’ye özgü eserleri ile Karadut Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği geceye katılanlar sanat müziğine doydu. Kayseri Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra 7’den 70’e her yaştan sanat müziği sevenler katıldı. Salonun dolduğu konserin ilk bölümünde solistler Sezen Cin Özdemir ve Dr. Adnan Çoban, ünlü bestekar Amir Ateş’in Kayseri’ye özel seslendirdiği eserler ile kendi eserlerinden oluşan besteleri seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise üstat Amir Ateş solistler ile birlikte unutulmaz şarkılarından bazılarını icra etti. Muhteşem eserlerin ardından konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, şehre özel 10 şarkının seslendirildiğini belirterek; "Bu nedenle hocama çok teşekkür ediyorum. İlk defa bizlere seslendiren sanatçılarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan sanatseverlerimize de teşekkür ediyorum. Bundan 5 yıl önce sayın hocamın başkanlığını yaptığı Üsküdar Musiki Cemiyetinden esinlenerek Talas Musiki Cemiyetini kurmakla ne iyi etmişiz. Hem seyirci hem sazende arkadaşlarımız bizlerin gönül pınarlarını coşturdu" dedi. Ünlü bestekar Amir Ateş de, Başkan Yalçın’ın kendisi için özel bir yeri olduğunu ifade ederek; "Bendenizin naçiz eserlerinden oluşan programın tertibinde buranın şereflendirilmesi benim için çok büyük bir bahtiyarlık. Allah hepinizden razı olsun. Rebiülevvel ayının bu müstesna günlerinde her insana nasip olan bir bahtiyarlık değildir. Rabbim hepimizi o yüce peygamberin şefaatine nail eylesin. Bu güzel Kayserime çok değerli, dünya ahiret kardeşim değerli başkanım Mustafa Yalçın beyefendiye saygılarımı sunuyorum. Beni sizlerle sık sık buluşturması benim için çok büyük bahtiyarlıktır.” diye konuştu. Konserin sonunda Başkan Yalçın, ünlü bestekar Amir Ateş ve solistlere çiçek ve besmeleyi şerifin sol anahtarı içine işlendiği ahşap plaket takdim etti. Konsere gelen sanatseverler de programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek Talas Belediyesine teşekkür etti.
Sakarya Gökhan İn’e tokat atılan videoyu kaydeden şahıs adliyeye sevk edildi Türkiye gündemine oturan Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in darbedildiği anlara ait görüntüyü kaydeden eski kulüp başkanvekili S.İ. adliyeye sevk edildi. S.İ. ifadesinde, yönetimle ilgili konuşurken tartışmanın yaşandığını belirtti. Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in, kulübün reklam ve sponsorluk sorumlusu C.Ş tarafından darbedildiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma neticesinde C.Ş., videonun yayıldığı gece İstanbul Beşiktaş’ta yakalandı. Sakarya’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan C.Ş., 2 gün önce sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Videoyu kaydeden eski kulüp yöneticisi adliyeye sevk edildi Ülke gündemine oturan olayın görüntülerini kaydeden ve görevinden 29 Ağustos 2024 tarihinde istifa eden Kulüp Başkanvekili S.İ.’nin yakalanması için emniyet ekipleri çalışmalarını sürdürüyordu. S.İ.’nin dün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.İ., ters kelepçe yapılıp adliyeye sevk edildi. S.İ.’nin ifadesinde, “Yönetimle ilgili konuşuyorduk. Bir anda gaza geldik tartıştık. Nasıl oldu anlamadım. Tokat atacağını bilmiyordum” dediği belirtildi. İstifasını bu sözlerle duyurmuştu Öte yandan, S.İ. 29 Ağustos 2024 tarihinde istifasını, “Görevim süresince, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ancak, son dönemde alınan bazı kararlar ve atılan adımlar, kulübümüzün geleceği açısından elzem duruma gelmiştir Bu süreçte, kulübümüzün başarısına olan inancımı kaybetmemekle birlikte, bu hataların düzeltilmesi için gerekli adımların atılmadığını ve mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını görmekteyim. Bu şartlar altında, kulübümüz için en doğru ve sorumlu kararın, görevimden ayrılmak olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte, kulübümüze katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve teknik ekibe futbolculara, tüm personel ekibe ve Büyük Sakaryaspor taraftarına teşekkür etmek isterim. Kulübümüzün karşı karşıya olduğu zorlukları aşarak hak ettiği yere ulaşacağına olan inancımı koruyorum. Gelecek için en iyi dileklerimle" ifadeleri ile duyurmuştu.
Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi kurs kayıtları devam ediyor Melikgazi Belediyesi’nin, 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için ücretsiz olarak düzenlediği ’Çocuk Meclisi’ kurs kayıtları devam ediyor. Fedakar Gülderen, Alparslan Türkeş, Necip Fazıl Kısakürek, Danışmentgazi, Belsin, Selçuklu, Yeniköy, Toki, İldem, İldem 2, Şirintepe, Esenyurt, Gökkent, Tınaztepe, Gesi Fatih, Tavlusun Sosyal Tesisleri ve Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi olmak üzere toplamda 17 farklı sosyal tesiste verilecek olan Çocuk Meclisi kursları ile çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak amaçladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu şunları söyledi; "Melikgazi Belediyemiz çeşitli kurslarla, sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklarımızın hayatına katkı sağlamaya devam ediyor. Toplamsal gelişme ve ilerleme için çocuklarımızı donanımlı şekilde yetiştirmemiz önem arz ediyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, yarınlarımızın avukatları, mimarları, öğretmenleri olacak. Bizim ileriye yönelik hedeflerimizi çocuklarımız gerçekleştirecek inşallah. Bu kapsamda belediyemizin imkanları dahilinde bir takım çalışmalar yapıyoruz. Çocuk Meclisi kurslarımız bu yıl 17 farklı sosyal tesisimizde, toplam 20 branştan oluşan kurslarıyla hizmet veriyor. Eylül ayının sonuna kadar kurs kayıtlarımız devam edecek. Kurslarımız çocuklarımızın ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirmelerine, sosyalleşebilmelerine, kendilerini ifade etmelerine yardımcı olacak. “Çocuk Meclisi” kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz www.melikgazi.bel.tr adresinden başvuru yapabilirler. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.