SPOR
İbrahim Hatipoğlu: "Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik" 22 Eylül 2024 Pazar - 01:12:58 Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, 3-1 kazandıkları Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, “Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik” dedi. Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanan derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla mağlup ederek ligde 6’da 6 yaptı. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, takım otobüsünde GS TV’ye açıklamalarda bulundu. Galibiyetten ötürü mutlu olduklarını dile getiren Hatipoğlu, "Çok güzel bir galibiyet aldık. Beşte beş ile geldik. Altıda altı ile dönmek istiyorduk. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Başta hocamız Okan Buruk’a, teknik ekibe, oyuncularımıza, taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Olağanüstü bir mücadele sergiledik. Hakkımızla, anamızın hak sütü gibi helal bir galibiyetle Kadıköy’den dönüyoruz" şeklinde konuştu. “Bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı” Taraftarların deplasman tribününe girişlerinde bazı sorunlar yaşandığını söyleyen İbrahim Hatipoğlu, "Takım olarak çok güzel geldik. Güzel gittik. İstanbul Emniyeti’ne teşekkür etmek istiyorum. Takımımızı son derece iyi karşıladılar. Saha içinde de tedbirleri almışlardı. Dönerken de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Maalesef aynı şeyleri deplasman seyircimiz için söyleyemeyeceğim. Stada girişte, bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı. Bayılanlar, fenalık geçirenler oldu. Başkaları yaptığı zaman şikayet edenlerin daha kötüsünü statlarında yapmaları gerçekten üzüntü verici. Samimi olmadıklarını gösteriyor" ifadelerini kullandı. “Bir kadına su şişesi fırlatarak hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz” Protokolde galibiyet fotoğrafları çekildikleri esnada kendilerine doğru su şişesi fırlatıldığını belirten Hatipoğlu, "Bugün bir konu da protokol tribününde yaşandı. Yöneticiler olarak galibiyetimizin verdiği gururla fotoğraf çektirirken Fenerbahçe yöneticilerinden sular gönderilmeye başlandı. Maalesef bir kadın yöneticimize, Ece Bora’ya su şişesi isabet etti. Bir kadına su şişesi fırlatarak bu kadar hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Kendilerini kınıyoruz. Bunların yaşanmaması lazım" diye konuştu. İbrahim Hatipoğlu son olarak, "Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik. Bu akşam galibiyetimizi soyunma odasında doyasıya kutladık. O kepengi indirmiş olmanın mutluluğuyla da dönüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Denizli OSB Ligi Süper Kupası’nın sahibi belli oldu
17 Eylül 2024 Salı - 13:56 Denizli OSB Ligi Süper Kupası’nın sahibi belli oldu Denizli Organize Sanayi Bölgesi Ligi 2024-2025 sezonu ‘Süper Kupa’ karşılaşması ile başladı. MEK Tekstil Örme ve Altınbaşak Tekstil takımları arasında yapılan maçta Süper Kupa’nın sahibi; MEK Tekstil Örme takımı oldu. 2023-2024 sezonunda yapılan turnuvalarda Süper Lig Şampiyonu olan MEK Tekstil Örme takımı ve Yükselme Grubu Şampiyonu olan Altınbaşak Tekstil takımı, 2024-2025 Süper Lig Futbol Sezonunda Süper Kupa için sahaya çıkmaya hak kazanmıştı. Denizli OSB Ligi’nin başlangıç maçı olarak düzenlenen Süper Kupa karşılaşması Denizli OSB Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Süper Kupa karşılaşmasında iki takım son düdük çalana kadar kıyasıya mücadele etti. Süper Kupa’nın sahibi 5-2’lik skorla MEK Tekstil Örme takımı oldu. “Turnuvamızda yer alan tüm takımlarımıza başarılar dileriz” Maçın tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. Şampiyon olan MEK Tekstil Örme takımına Süper Kupa’yı Denizli OSB Bölge Müdürü ve Spor Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Taş takdim etti. Kazanan takımı tebrik eden Bölge Müdürü Ahmet Taş; “Denizli OSB Müdürlüğü olarak Yönetim Kurulumuzla birlikte geleneksel hale getirdiğimiz ve sanayicilerimizin yoğun ilgi ve beğenisini kazanan Denizli OSB Futbol Turnuvamızda yeni sezona başladık. Sezon açılış maçı niteliğinde oynanan Denizli OSB Süper Lig Kupa maçımız lige güzel bir başlangıç olmuştur. Lig’de başarılı olan takımlarımızı ve sporcularımızı tebrik eder, Denizli OSB Ligimizde yer alan tüm takımlarımıza başarılar dileriz" dedi.
Dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı yuvaya döndü
17 Eylül 2024 Salı - 13:03 Dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı yuvaya döndü Aerobik Cimnastik’te, Türkiye’nin en önemli sporcuları arasında yer alan dünya ve Avrupa şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, yeniden Manisa Büyükşehir Belediyespor’a katıldı. Yuvaya dönen Ayşe Begüm Onbaşı, “Buradaki mantalite ve verilen değer gerçekten çok güzel ve çok kıymetli” dedi. Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde yetişen ve yeşil-beyazlı forma altında önemli başarılara imza atan Ayşe Begüm Onbaşı, yuvaya geri döndü. Yeniden Manisa Büyükşehir Belediyespor’a katılan dünya ve Avrupa şampiyonu Aerobik Cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı için imza töreni düzenlendi. İmza töreninde Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Turbil, Eray Durukan, Can Sezici, Mesut Köse, Barış Ali Çınar ile Kulüp Genel Müdürü Alparslan Kaya yer aldı. Onbaşı, kendisini yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Turbil: “Birçok başarıya imza atacak” Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin cimnastik branşından sorumlu yönetim kurulu üyesi Erkan Turbil, Ayşe Begüm Onbaşı’yı tekrar Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde görmekten kıvanç duyduklarını belirtti. Erkan Turbil, “Dünya şampiyonu bir değerimizi Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesine tekrar kazandırdığımız için çok mutluyuz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanımız Emre Hasgör’e böyle bir değeri bize kazandırdığı için çok teşekkür ederiz. Ayşe Begüm ile her zaman gurur duyduk, her zaman da duyacağız. Bundan sonra da birçok başarıya imza atacak” ifadelerini kullandı. Ayşe Begüm Onbaşı: “Mantalite ve verilen değer çok kıymetli Dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı ise tekrar Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şampiyon cimnastikçi, “Burada çok güzel başarılar elde etmiştim. Şimdi tekrardan başarılar elde etmek için çalışacağız. Buradaki mantalite ile verilen değer gerçekten çok güzel ve çok kıymetli. Bir sporcu olarak bunları görebilmek tabi ki benim için çok büyük mutluluk” diye konuştu.
Şampiyon atletlerden Başkan Aydın’a ziyaret
17 Eylül 2024 Salı - 13:01 Şampiyon atletlerden Başkan Aydın’a ziyaret Osmangazi Belediyesi Koşu Takımı, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Edirne Yarı Maratonu’nda kazanılan birincilik kupası ile Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı ziyaret etti. Uluslararası Edirne Yarı Maratonu’na bu yıl 20 ülkeden 11 takım ve 2 bin 200 sporcu katıldı. 21 kilometrelik parkurda koşulan yarı maraton, nefes kesen anlara sahne oldu. 5 kişiden oluşan Osmangazi Belediyesi Koşu Takımı, 21 kilometrelik parkuru birinci olarak tamamladı. Osmangazili atletler, Osmangazi Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayılan ile birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamında ziyaret etti. Edirne’den şampiyonlukla dönen sporcuları tek tek tebrik eden Başkan Aydın, kazanılan birincilik kupası ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Şampiyon atletler ile gurur duyduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Sporcularımız Edirne’de düzenlenen Uluslararası Yarı Maratonu’nda koşarak Osmangazi Belediyesi’ni ve Osmangazi Belediyespor Kulübü’nü en güzel şekilde temsil ettiler. 20 ülkeden 2 bin 200 sporcunun katıldığı yarışlarda şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attılar. Her biriyle ayrı ayrı gurur duyduk. Şampiyon takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Şampiyonluk kupasıyla birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı ziyaret etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Osmangazi Belediyesi Koşu Takımı Kaptanı Yasin Avcı, bundan sonra katılacakları yarışlarda da birincilikler kazanarak Osmangazi Belediyesi’nin adını her yerde duyuracaklarını söyledi.
Bursa’da Büyükşehir Başkanlık koşusu
17 Eylül 2024 Salı - 12:57 Bursa’da Büyükşehir Başkanlık koşusu Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından düzenlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nda kazanan Prens Levent oldu. Yarış sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kazanan atın yetiştiricisi adına kupayı antrenör Turgay Çekici’ye verdi. Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu, yoğun ilgi gördü. Osmangazi Hipodromu’nda 2 yaş safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, bin400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı. Yarışı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Derya Deniz Kanar ve Bursa Barosu Genel Sekreteri Yener Poroy, tribünden takip etti. 6 safkan İngiliz tayının yarıştığı koşuda, Emre Yelken’in sahibi olduğu Prens Levent (Trappe Shot - Mereto / Yonaguska) 1.27.67 bitiş derecesiyle, jokeyi Ali Yıldız idaresinde kazandı. Yasin Topçu’nun yetiştirdiği, Turgay Çekici’nin antrenörlüğünü yaptığı doru erkek tay, katılım gösterdiği ilk grup koşuyu kazanma başarısı gösterirken kariyerinin 7. startını da galibiyetle tamamlayıp 7’de 7 yapmış oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nda jokeyi Vedat Abiş ile boy gösteren Father Mehmet ikinci olurken, Lion Hakeem ise Hışman Çizik idaresinde üçüncülük elde etti. Jokeyi Nevzat Avci ile start alan Dengesiz dördüncü, Mustafa Çiçek idaresindeki El Verdugo’da pistten beşincilikle ayrıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, koşuya katılan atların yetiştirici, antrenör ve jokeylerini tebrik etti. Bursa yarışlarının değerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Bozbey, “Osmangazi Hipodromu, yıllardır yarış severlerin uğrak noktası. Burada bu yarışları izlemek büyük bir keyif. Türkiye Jokey Kulübü, belediye başkanlıkları adına yıllardır yarışlar düzenliyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yarışı kazanan at henüz 2 yaşında olmasına rağmen çıktığı bütün yarışlarda birinci olmuş bir at. At sahibini, antrenörü, jokeyimizi, emeği geçen herkesi kutluyorum. Dünyanın her yerinde bu yarışlar gece gündüz takip ediliyor. Bursa yarışlarının değeri giderek artıyor” dedi. Yarışın ardından düzenlenen törende, Başkan Mustafa Bozbey tarafından kazanan safkanın sahibi adına antrenör Turgay Çekici’ye kupası verildi. Başkan Bozbey ayrıca günün anısına Hipdorom Müdürü Devrim Evcim’e çiçek verdi.
Spor yazarı Abdullah Yiğit, 57 yıl önce hayatını kaybeden 43 taraftarı tek başına andı
17 Eylül 2024 Salı - 12:56 Spor yazarı Abdullah Yiğit, 57 yıl önce hayatını kaybeden 43 taraftarı tek başına andı 58 yaşındaki spor yazarı Abdullah Yiğit, 17 Eylül 1967’de oynanan Kayserispor-Sivasspor maçında tribünde çıkan olaylar sonrası hayatını kaybeden 43 taraftarı mezarları başında tek başına andı. Kayseri’de 17 Eylül 1967’de oynanan Kayserispor - Sivasspor maçına Sivas’tan 40 otobüs, 20 minibüs ve trenle çok sayıda taraftar gitmişti. Maçın 25. dakikasında Küçük Oktay’ın golü sonrası karşılaşmada olaylar çıktı. Taşlı, bıçaklı ve sopalı kavgadan korunmak isteyen Sivasspor taraftarları da tribünlerden çıkmak istedi. Çıkış kapısının içeriye doğru açılması nedeniyle çıkan izdihamda 38’i havasızlıktan olmak üzere 43 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın yıl dönümü nedeniyle Sivas’ta spor yazarlığı yapan 58 yaşındaki Abdullah Yiğit, izdihamda hayatını kaybedenlerin Yukarı Tekke’de bulunan mezarlığına tek başına gelerek dua etti. Abdullah Yiğit, yaşanan acı olay ve sonrasında yaşananları ilgili İhlas Haber Ajansı’na (İHA) anlattı. "Baba oğul yan yana mezarları bulunuyor" Yiğit, “Türk futbolu değil, dünya futbol tarihine kara leke olarak geçen 17 Eylül 1967 Sivas-Kayseri maçında çıkan olayların yıl dönümü. O yıl çok sayıda Sivasspor taraftarı maalesef hayatını kaybetti. Bizler tabii görmedik ama yaşayanlardan duyduk. Bugün de onların kabirlerini ziyaret edip dua ettik. İnsanın içi burkuluyor, baba oğul yan yana mezarları bulunuyor. Baba 13 yaşındaki oğlunu maça götürmüş. Baba 30 küsur yaşında ve hayatını kaybetmiş. Dinlediğimiz ve kitaplardan okuduğumuz kadarıyla bu vefat edenlerin hemen hemen tamamı izdiham sonucu hayatını kaybetti. Bu gerçekten kabul edilir bir olay, bir durum değil. Yıllar önce de Sivasspor Kulübüyle, Kayserispor Kulübü bunu aşmaya çalıştı. Kısmen de aşıldı. İki komşu şehir, iki kardeş şehir arasına bu Sivas-Kayseri olaylarını böyle körükleyip körükleyip sokmamak gerekir. Biz Kayserili dostlarımızla da konuşuyoruz. Onlar da en az bizim kadar üzülüyor. Sivasspor ve Kayserispor yönetimine de çağrıda bulunuyorum. Bu vesileyle gelip Sivas’taki bu Sivasspor şehitliğini ziyaret edip dua okurlarsa eminim bu dediğimiz hayal ettiğimiz dostluğa da kısa yoldan da ulaşmış oluruz” dedi. “Tahribatları onarmak Sivasspor Kulübü’ne düşer” Yukarı Tekke’de bulunan mezarlığın bakımsız olduğunu söyleyen Yiğit, “Bu insanlar bir arma uğruna, memleketlerinin takım uğruna canlarını verdiler. Bunlar oraya gezmeye gidip de hayatını kaybetmediler. Bunlar Sivasspor’a gidip orada destek olmak için gittiler. Dolayısıyla hem Sivas olarak, hem Sivasspor Kulübü olarak daha duyarlı olmamız lazım. Mezar taşları güzel daha önceki yıllara göre daha bakımlı ancak isim yazan yerlerde özellikle ve armanın konulduğu yerlerde çok büyük tahribatlar var. Armalar kırılmış. Bunları yapmak da Sivasspor Kulübüne düşer. Tek elden çıkıp yani Belediye de yapabilir, Valilik de yapabilir. Bu Sivasspor’a düşer. Mezar taşlarının başlarına bir mermerden Sivasspor arması konursa daha güzel olur” ifadelerini kullandı. Spor yazarı Yiğit son olarak, taraftar gruplarına çağrıda bulunarak, “Şu ana kadar gelen olmadı. İnşallah bundan sonra gelirler ve dua ederler. Zaman zaman geliyorlardı, son zamanlarda onu da göremez olduk. Bu işler yılda bir kez oluyor. Dediğimiz gibi o çok sevdikleri arma için canını verdi buradakiler. Bunlara gelip bir Fatiha okurlarsa en azından gündeme getirirlerse, unutulmadıklarını gösterirlerse hem aileleri çok sevinir, hem ruhlarına göndermiş oluruz. Taraftarların da gelip burada bu vefat edenleri anmasını bekliyoruz” diye konuştu.