SPOR
İbrahim Hatipoğlu: "Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik" 22 Eylül 2024 Pazar - 01:12:58 Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, 3-1 kazandıkları Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, “Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik” dedi. Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanan derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla mağlup ederek ligde 6’da 6 yaptı. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, takım otobüsünde GS TV’ye açıklamalarda bulundu. Galibiyetten ötürü mutlu olduklarını dile getiren Hatipoğlu, "Çok güzel bir galibiyet aldık. Beşte beş ile geldik. Altıda altı ile dönmek istiyorduk. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Başta hocamız Okan Buruk’a, teknik ekibe, oyuncularımıza, taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Olağanüstü bir mücadele sergiledik. Hakkımızla, anamızın hak sütü gibi helal bir galibiyetle Kadıköy’den dönüyoruz" şeklinde konuştu. “Bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı” Taraftarların deplasman tribününe girişlerinde bazı sorunlar yaşandığını söyleyen İbrahim Hatipoğlu, "Takım olarak çok güzel geldik. Güzel gittik. İstanbul Emniyeti’ne teşekkür etmek istiyorum. Takımımızı son derece iyi karşıladılar. Saha içinde de tedbirleri almışlardı. Dönerken de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Maalesef aynı şeyleri deplasman seyircimiz için söyleyemeyeceğim. Stada girişte, bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı. Bayılanlar, fenalık geçirenler oldu. Başkaları yaptığı zaman şikayet edenlerin daha kötüsünü statlarında yapmaları gerçekten üzüntü verici. Samimi olmadıklarını gösteriyor" ifadelerini kullandı. “Bir kadına su şişesi fırlatarak hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz” Protokolde galibiyet fotoğrafları çekildikleri esnada kendilerine doğru su şişesi fırlatıldığını belirten Hatipoğlu, "Bugün bir konu da protokol tribününde yaşandı. Yöneticiler olarak galibiyetimizin verdiği gururla fotoğraf çektirirken Fenerbahçe yöneticilerinden sular gönderilmeye başlandı. Maalesef bir kadın yöneticimize, Ece Bora’ya su şişesi isabet etti. Bir kadına su şişesi fırlatarak bu kadar hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Kendilerini kınıyoruz. Bunların yaşanmaması lazım" diye konuştu. İbrahim Hatipoğlu son olarak, "Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik. Bu akşam galibiyetimizi soyunma odasında doyasıya kutladık. O kepengi indirmiş olmanın mutluluğuyla da dönüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
U19 Kadın Milli Takımı’nın Erzurum kampı başladı
17 Eylül 2024 Salı - 12:14 U19 Kadın Milli Takımı’nın Erzurum kampı başladı Kasım ayı sonunda Polonya’da Avrupa Şampiyonası 1. Turu maçları oynayacak olan U19 Kadın Milli Takımı, 21 Eylül’e dek sürecek Erzurum kampına başladı. Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Teknik Direktör Aytürk Kıyıcı tarafından yönetilen ilk antrenmanda Milliler, ısınmanın ardından dar alanda çalışmalar yaptı. U19 Kadın Milli Takımı kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleciler: Defne Sarıoğlu (1.FC Union Berlin), Aylin Nur Yıldırım (FC Winterthur), Sinem Özdemir (Werder Bremen) Defans: Defnesu Aldemir (Sancaktepe Bld. Spor Kulübü), Nisa Sakallıoğlu (FC Heidenheim 1846), Miray Ayhan (Stebaek FC), Gülşah Güvendi (Bornova Hitap Spor), Şerife Özbek (Tuzla Sahil Spor), Beril Beceren (Dudullu), Nihal Saraç (ALG Spor), Tuana Demirbaş (Soma Zafer Spor ve Gençlik), Ceylin Nisa Erata (FC Nürnberg), Yaren Aydoğdu (Borussia Mönchengladbach), Selin Cemal (Chelsea FC) Orta Saha: Sara Temel (RCD Espanyol), İlayda Tali (Dudullu), Arzu Sümeyya Uçar (Adana İdmanyurdu Spor), Ülkü Sıla Tıraş (Ankara Metropol Spor), Elif Çetin (Soma Zafer Spor ve Gençlik), Ecemnur Öztürk (Dudullu), Aleyna Eslem Topçu (RC Saint Denis), İrem Tuana Şentürk (SV Hegnach), Azra Tıraş (Ankara Büyük Şehir Belediyesi FOMGET G.S.K), Naz Karaca (Galatasaray Petrol Ofisi KFT) Forvet: Aleyna Can (Werder Bremen), Tuana Naz Türçin (Dudullu), Berra Pekgöz (Galatasaray Petrol Ofisi KFT), Zeynep Bilir (Beylerbeyi Spor Kulübü), İlayda Baltacı (TSV Amicitia Viernheim)
Ömer Kozakoğlu, 11 kez bilek güreşi şampiyonu olan rakibini eledi
17 Eylül 2024 Salı - 11:55 Ömer Kozakoğlu, 11 kez bilek güreşi şampiyonu olan rakibini eledi Kocaeli’de yaşayan 21 yaşındaki Ömer Kozakoğlu, Slovakya’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ve Moldova’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Genç sporcu, 11 kez dünya şampiyonu olan rakibini de elemeyi başardı. Arkadaşının tavsiyesi üzerine 5 yıl önce bilek güreşine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcusu Ömer Kozakoğlu, kısa sürede büyük başarılar elde etti. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 75 kilogram sağ kolda altın madalya kazanan Kozakoğlu, daha sonra büyükler kategorisinde yarışarak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 80 kilogram sağ kolda da altın madalyayı boynuna taktı. Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde eğitimine devam eden Kozakoğlu, dünya şampiyonasında 80 kilogram sıkletinde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu. Hem derslerine odaklanan hem de spor kariyerine devam eden Kozakoğlu, yeni başarılara imza atmak için antrenmanlarını sürdürüyor. Okul ve antrenmanı aynı anda yürütmenin yorucu olduğunu söyleyen Ömer Kozakoğlu, "Aslında asıl iş zihinde. İkisini birlikte yapabileceğimi, pes etmeden ilerleyebileceğimi düşünerek maçlarda bu konuya odaklanarak ilerliyorum. Maçlarımın ve sınavlarımın çakıştığı süreçler oldu. Bunlar beni derslerde geriye attı. Onun dışında antrenmanlarıma hiç aksatmadan devam ettim" dedi. "Maçım, dünya şampiyonasında bu sene en uzun süren maçtı" Genç yaşta büyükler kategorisinde yarışmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu vurgulayan sporcu, "Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek de gurur vericiydi. Bu süreçte bana destek olan kulübüm Kağıtspor’a, ailem ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. Aslında maça çıkmadan büyük bir rakibim vardı. Bunu zaten biliyorduk. Etraftan gelen ’yenemezsin, yapamazsın’ sözlerine dikkat etmeyerek çıktım ve maçımı yaptım. Maçım, dünya şampiyonasında bu sene en uzun süren maçtı. Yaklaşık itirazlarla beraber 22 dakika sürdü. Dayanıklılık ve inanmak önemliydi bu maçta. Gençler kategorisinde Avrupa’da kolaylıkla şampiyon olduğum için federasyon tarafından büyüklerde yarışmam tavsiye edildi. Bende kabul ettim" diye konuştu. "11 kez dünya şampiyonu olan rakibi yendim" Rakibinin kendi adını duyurmuş bir yarışmacı olduğunu belirten Kozakoğlu, "Kendisinin 11 dünya şampiyonluğu var. Maçta sadece İstiklal Marşı’nı okutmak, o bayrağı dalgalandırmak ilk hamleydi. Dünya şampiyonu olduğumda çok farklı duygularım oldu. Heyecan, sinir, öfke hepsi bir aradaydı. Aynı zamanda gururluydum. Yaşayamayacağım en güzel duygulardandı" şeklinde konuştu.
Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı öncesinde heyecan dorukta
17 Eylül 2024 Salı - 11:29 Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı öncesinde heyecan dorukta Dünyanın en iyi enduro motosiklet sporcularını konuk edecek Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda heyecan dorukta. Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nın 6. yarışında son etap öncesi liderlik savaşları verilecek. Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na dahil edilen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, dünyaca ünlü enduro motosiklet sporcularını bir araya getirecek. 7 etaptan oluşan Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nın 6. ayağı olarak koşulacak organizasyon, liderlik için önemli bir çekişmeye sahne olacak. Tüm dünyada izlenilirlik anlamında zirvede yer alan Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nda geride kalan 5 etapta puanlar toplanırken, 7. ve son etap öncesinde tecrübeli motosikletçiler kıyasıya mücadele verecek. Zorlu parkuru ile organizasyona katılan bütün sporcuların beğenisini toplayan yarış, son etap öncesinde de önemli bir yere sahip olacak. Manuel Lettenbichler liderliği korumak istiyor Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nda geride kalan 5 etapta 90 puanla liderliği elinde bulunduran Alman sporcu Manuel Lettenbichler, yerini korumanın hesaplarını yapıyor. Geçtiğimiz yılı şampiyon kapatan Red Bull’un 26 yaşındaki sporcusu, son etap öncesi Kemer’de puan kaybı yaşamak istemiyor. Lettenbichler, rakipleriyle arasındaki puan farkını açarak bu sene de kürsünün zirvesinde yer almak için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Lettenbichler, son ayak olan İspanya’ya lider olarak gitmek istiyor. Wade Young, zirve hesapları yapıyor Önemli yarış öncesinde Güney Afrikalı Wade Young, 81 puanla ikinci sırada yer alıyor. Şampiyonada liderle arasında 9 puanlık bir fark olan ve Sea To Sky parkurunun tecrübeli isimlerinden Red Bull’un 28 yaşındaki sporcusu, son yarış öncesinde Sea To Sky’da yeniden zirvedeki isim olmak için büyük mücadele verecek. Mario Roman dikkatleri çekiyor Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nda dikkatleri çeken bir diğer sporcu ise Mario Roman. İspanyalı sporcu 74 puan toplayarak adını üçüncü sıraya yazdırırken, sıralamada rakiplerini en çok zorlayan sporcular arasında yer alıyor. Sea To Sky parkurunu en iyi bilen sporcular arasında yer alan 34 yaşındaki sporcu 2019 yılında bu etapta birincilik elde etmişti. Dünyanın dört bir yanından sporcular bir araya gelecek Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın 15.’si bu sene 10-12 Ekim tarihlerinde koşulacak. Spor Toto, KTM, Cazador ve Red Bull Türkiye, Castrol, Talay Lojistik, Emiray Group sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı, Olympos Teleferik’in katkılarıyla Kemer’in eşsiz doğasında gerçekleşecek yarış, dünyanın en eğlenceli ve zorlu etabı olarak bilinen, deniz seviyesinden başlayıp, 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı’nın zirvesinde son bulacak. Plaj, orman ve dağ olmak üzere 3 ayrı etapta koşulacak Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, dünyanın dört bir yanından tüm yarış sınıflarından sporcuları bir araya getirecek. Bu sene Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na dahil edilen organizasyon; İngiltere, Avusturya, Sırbistan, Romanya ve ABD etaplarının ardından 6. yarış olarak düzenlenecek. Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nın son ayağı ise İspanya’da koşulacak. 10 Ekim Perşembe günü plaj yarışı ile başlayacak yarışlarda 11 Ekim Cuma günü orman yarışı, 12 Ekim Cumartesi günü dağ yarışı düzenlenecek. Organizasyon, 12 Ekim Cumartesi günkü madalya töreni ve yarış sonu partisi ile tamamlanacak. Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nda ilk 10’da yer alan sporcular ve puan durumu şu şekilde: 1- Manuel Lettenbichler - Almanya - KTM Fabrika Takım Sporcusu 90 puan 2- Wade Young - Güney Afrika - GasGas Sporcusu (Geçen Yılın Sea to Sky kazananı) 81 puan 3- Mario Roman - İspanya - Sherco Fabrika Takım Sporcusu 74 puan 4- Teodor Kabakchiev - Bulgaristan - Sherco Fabrika Takımı Sporcusu 72 puan 5-Mitch Brightmore - İngiltere - Husqvarna Sporcusu 60 puan 6- Matthew Green - Güney Afrika - KTM Sporcusu 45 puan 7- Francesc Moret Clota - İspanya - Sherco Sporcusu 43 puan 8- Alfredo Gomez - İspanya - RIEJU Fabrika Takım Sporcusu 31 puan 9- Marc Riba Lazaro - İspanya - KTM Sporcusu 31 puan 10- David Cyprian - Çek Cumhuriyeti - KTM Sporcusu 28 puan
Türkiye U16 Milli takımı şampiyon oldu
17 Eylül 2024 Salı - 11:17 Türkiye U16 Milli takımı şampiyon oldu U16 Millî Takımı, Kayseri’de düzenlenen dörtlü turnuva ikinci maçında Danimarka’yı 4-2 mağlup ederek şampiyon oldu. Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi sahalarında oynanan mücadelede Türkiye’nin gollerini 22 ile 45. dakikalarda Mustafa Duru, 37. dakikada Adnan Efe Fettahoğlu ve 48. dakikada Hasan Mert Tuncel atarken, Danimarka’nın gollerini 11. dakikada Malthe Mortensen ve 74. dakikada Omran Khatar kaydetti. Bu sonuçların ardından Türkiye U16 Millî Takımı, son maçlar öncesinde aldığı iki galibiyetle turnuvayı lider olarak bitirmeyi garantiledi. Ay-Yıldızlılar Romanya, Danimarka ve Portekiz’in mücadele ettiği turnuvada şampiyon oldu. Son maçlar, 18 Eylül Çarşamba günü Türkiye-Portekiz ve Danimarka-Romanya arasında oynanacak. Stat: Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Hakemler: Bekir Doğan, Emre Bayraktar, Ömer Faruk Sağır, Bekir Kahraman Türkiye: Sadullah Yiğit Kabakuşak, Yağız Fikri Şen, Bilal Demirağ, Berke Yıldırı, (Ali Emir Esen dk.74), Vatan Karanfil, (Emirhan Ateş dk.46), Yaman Suakar, (Necati Oğulcan Yançel dk.14), Baran Yolaçan (Hasan Yakub İlçin dk.46), Adnan Efe Fettahoğlu (Dk.60 Ali Demirbilek), Mustafa Duru, (Ramazan Özçelik dk.46), Yiğit Metin Yumak, (Ada Yüzgeç dk.46), Hüseyin Şen, (Hasan Mert Tuncel dk.46) Danimarka: Frederik Donslund, Malthe Mortensen, (Frederik Vestergaard dk.74), Raphael Canut Pedersen, (Christian Vedei dk.84), Felix Sommer, Elias Warming, (Rilke Thomsen dk.60), Elias Broberg, (Rasmus Andersen dk.74), Benjamin Stelman, (Jonathan Friis dk.60), Mads Jrgensen (Dk.60 Hector Lux Hoyrup), Ekene Chukwuani, (Mikkel Bro Hansen dk.74), Lukas Legaard, Omran Khatar (Benjamin Nicolaisen dk.84) Goller: Mustafa Duru (dk.22 ve 45), Adnan Efe Fettahoğlu(dk.37), Hasan Mert Tuncel (dk.48) (Türkiye), Malthe Mortensen (dk.11), Omran Khatar (dk.74) (Danimarka)
Ergin Ataman: "Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir"
17 Eylül 2024 Salı - 11:16 Ergin Ataman: "Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir" Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Maccabi Tel Aviv ile oynanan hazırlık maçında Rum taraftarların açtığı pankartla ilgili, "Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum" dedi. Panathinaikos’un Türk başantrenörü Ergin Ataman, İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynanan maçta açılan "Yıllar süren yasa dışı işgal. Unutmuyoruz" yazılı pankarta tepki gösterdi. Ataman, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İlk günden itibaren çok güzel karşılandığını ancak gördükleri misafirperverliğe yakıştıramadığı bir siyasi pankart açıldığını belirten Ataman, "Panathinaikos kulübünün geçen sezon yaşadığı ’efsanevi’ başarılardaki başantrenörü olarak takımımın burada oynayacağı turnuvayı, ’dostluk ve barışa’ katkı yapacağını düşündüğüm için çok destekledim ve buraya çok güzel duygularla geldim. İlk gün havaalanında çok güzel karşılandık. İnsanların gözündeki gerçek sevgi beni çok mutlu etti. Otelde düzenlediğimiz imza gününde yüzlerce basketbolseverle bir araya geldim. Bu dostluk ve barış ortamı hepimiz için çok umut vericiydi. Ama dün sporcun ve dostluğun hakim olması gereken salonda, bir grup tarafından burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Ben de bu duruma dikkat çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim. Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum. Bizim onlarla aramızda her zaman çok özel bir sevgi olacak. Yine aynı şekilde yaşanan ne olursa olsun, buradaki gerçek basketbolseverlere olan sevgim her zaman aynı kalacak. Çünkü bizi onlarla bir araya getiren en güçlü şey basketbol sevgimiz. İnanıyorum ki kazanan hep spor ve dostluk olacak" ifadelerine yer verdi.
Erzurum’da minik futbolculara mahalleliden sevgi seli
17 Eylül 2024 Salı - 10:58 Erzurum’da minik futbolculara mahalleliden sevgi seli Erzurum’un Oltu ilçesi Karabekir Mahallesi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Erzurum’dan ilçeye zaferle dönen 25 Mart Spor Kulübü’nün minik futbolcuları, mahalle sakinleri tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. U14 Yaş Ligi’nden mücadele eden 25 Mart Spor Kulübü futbolcuları, Erzurum’da oynadıkları maçta İdmanocağı Spor’u 8-0 mağlup ederek Oltu’ya büyük bir gurur yaşattı. Bu başarının ardından Karabekir Mahallesi, sporcuları ve teknik ekibi anlamlı bir şekilde ağırlamak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliğe, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, 25 Mart Spor Kulübü antrenörleri Tugay Yıldız ve Batuhan Ali Eti ile çok sayıda mahalleli katıldı. Mahalle Muhtarı Ahmet Bektaş gecede çocuklara sosyal mesaj da vererek, “Mahalleye kimse çöp atmıyor, atanı da uyarıyoruz” dedi. Etkinlik kapsamında Karabekir Mahallesi’ndeki cadde trafiğe kapatıldı, masa ve sandalyeler kuruldu. Mahalle sakinleri, sporcuları alkışlarla karşıladı. Mahalle Muhtarı Ahmet Bektaş, sporculara ve mahalle sakinlerine çeşitli ikramlarda bulundu. türküler söylendi , halaylar çekildi. Etkinlik sporcular ve mahalle sakinleri tarafından son derece memnuniyetle karşılandı. Oltu Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu güzel akşama vesile olan Karabekir Mahalle Muhtarımız Ahmet Bektaş’a teşekkür ederim. 25 Mart Spor Kulübü futbolcuları ve mahalle sakinleri ile bir arada olmaktan son derece mutlu oldum. Futbolcularımızın bu başarısından gurur duydum. İnşallah bu gençlerimizin birçok başarısını hep birlikte kutlayacağız. Atalarımız ne demiş, marifet iltifata tabidir; yani bu gençlerimizin başarılarını iltifatlarla karşılamamız lazım. Siz mahalle sakinlerinin buraya gelerek çocuklarımıza manevi destek olmanız ayrı bir güzellik. Herkese teşekkür ederim” dedi. Bu arada Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, mahallede çocukların sevgi seli ile karşılandı. Çocuklar, Başkan Çelebi’den mahallelerine oyun oynayacakları bir alan talep ettiler.