MAGAZİN
Alaşehir Sağlık Müdürü dünya evine girdi 23 Eylül 2024 Pazartesi - 13:43:05 Manisa’nın Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun kıydığı nikahla dünya evine girdi. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe bir ömür boyu mutluluğa evet dedi. Alaşehir Turkuaz Kır Düğün Salonu’nda yapılan nikah töreninde çiftlerin nikahını Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu kıydı ve evlilik cüzdanını Dr. Gülay Gökçe’ye verdi. Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt’un nikah şahitliğini Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Metin Gümüş, Dr. Gülay Gökçe’nin şahitliğini Alaşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uslu yaptı. Denizli’nin Buldan ilçesinden olan Opr. Dr. Gülay Gökçe zorunlu hizmet için geldiği Alaşehir’de Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile hayatlarını birleştirerek, Alaşehirli oldu. Buldan ilçesinde ikamet eden gelinin anne ve babası Safa- Musa Gökçe çifti ile Alaşehir’de ikamet eden damadın anne ve babası Bahar- Osman Bozkurt çifti, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. Mutlu çift balayı için Fethiye’yi gitti.
Denizlililer, Barış Manço Şarkıları Konseri ile coştu
21 Eylül 2023 Perşembe - 11:19 Denizlililer, Barış Manço Şarkıları Konseri ile coştu Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaz boyunca birbirinden özel sanatçıları ağırladığı Yaz Konserleri muhteşem bir finalle tamamlandı. Denizlililer, Kent Orkestrası Barış Manço Şarkıları Konseri ile unutulmaz sanatçının en güzel eserlerine hep bir ağızdan eşlik etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaz boyunca geleneksel olarak düzenlediği Yaz Konserlerinin finali yapıldı. Temmuz ayında başlayan ve kentin farklı noktalarında birbirinden özel sanatçıların ağırlandığı Yaz Konserlerinin finali Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizlili sanatçı Mehmet Bacaklı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Genel Sanat Yönetmeni Hakan Eyiden yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserde unutulmaz sanatçı Barış Manço’nun en sevilen eserleri seslendirildi. Konsere gelen vatandaşlar şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, usta sanatçı Manço ve birbirinden güzel eserleri bir kez daha anıldı. “Sanata, sanatçıya her zaman destek verdik” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan Büyükşehir Belediyesi olarak sanata, sanatçıya her zaman destek verdiklerini ve vatandaşları sanatla, müzikle buluşturmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Sanata ve kültüre en büyük yatırımları yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Zolan, “İşte bu salonumuz bize bu tür etkinlikleri yapmaya imkan veriyor. Sizler gibi sanatsever insanlarımızın olması da bizi bu programları yapmak için cesaretlendiriyor” dedi. Programda unutulmaz sanatçı Manço’yu anacaklarını kaydeden Başkan Zolan, “Barış Manço çok değerli, çok özel bir sanatçımız. Bizlere birçok güzel eser bıraktı. Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun” diye konuştu. Denizlili sanatçı Mehmet Bacaklı ve Kent Orkestrası’na teşekkür eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Sanat alanında birçok güzellikleri ortaya koymak için gayret sarf ediyoruz. Yaz boyunca konserler verdik. Binlerce insanımızla o güzellikleri hep beraber yaşadık. Ben katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Uğur Işılak Ordu’da sahne aldı
20 Eylül 2023 Çarşamba - 22:39 Uğur Işılak Ordu’da sahne aldı Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Anadolu türkülerinin sevilen sanatçısı Uğur Işılak sahne aldı. Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda sevilen ses sanatçısı Uğur Işılak, Altınordu Belediyesi ücretsiz otopark alanında sahne aldı. Çok sayıda vatandaş konser alanına gelerek kalabalık oluştururken, sevilen sanatçı Işılak sevine türkülerini seslendirdi. Programda konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Mavinin ve yeşilin şiirleştiği şehrimiz Ordu’ya, Altınordu’ya teşebbüs eden, günümüz ozanlarından Uğur Işılak ağabeyimiz, üstadımız bu noktada bu topraklardan birçok ozandan el almıştır. Erenlerin diliyle, ozanların gönlüyle bu akşam bizlere sesleniyor. Şehrimiz ve sizler adına ‘hoş geldiniz’ diliyorum. Şahsen böyle bir organizasyonda ev sahipliği yapma şerefine nail olmam dolayısıyla kendilerini de Ordu insanı buluşturmam dolayısıyla ayrı bir onuru taşıdığımı ifade etmek istiyorum. Bu akşam türkünün ziyafetine, sesin, sözün, sazın, kültün, sanatın başkenti Altınordu’muzda semalara çıkan akşamına hep birlikte şahitlik edeceğiz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Aşkın Tören, sevilen sanatçı Uğur Işılak’a çiçek takdim etti. Belediye Balkanı Aşkın Tören konser vatandaşlarla birlikte konsere eşlik ederken, Uğur Işılak sevilen türkülerini seslendirdi.
Can Temiz iki konserle dinleyicilerin karşısında olacak
20 Eylül 2023 Çarşamba - 09:40 Can Temiz iki konserle dinleyicilerin karşısında olacak Bas gitarist, besteci ve yorumcu Can Temiz, ekim ayında iki konserle dinleyicileriyle buluşacak. 3 Ekim’de IF Ankara Performance Hall, 20 Ekim’de ise Blind İstanbul’da gerçekleşecek konserlerin biletlerine Biletinial’dan ulaşılabilecek. Dinleyicilerin Model grubundan tanıdığı ve 2017 yılından bu yana yola solo projeleriyle devam eden bas gitarist, besteci ve yorumcu Can Temiz, ekim ayında iki konserle dinleyicilerle buluşacak. 3 Ekim’de IF Ankara Performance Hall, 20 Ekim’de ise Blind İstanbul’da gerçekleşecek konserlerin biletleri Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı. Bas gitaristliğini ve şarkı yazarlığını yaptığı Model ile birlikte üç albüm ve birçok singleda yer alan Can Temiz, “Değmesin Ellerimiz”, “Pembe Mezarlık”, “Dağılmak İstiyorum”, “Sen Ona Aşıksın”, “Bir Pazar Kahvaltısı” ve “Mey” gibi sayısız hit şarkıya besteci ve söz yazarı olarak imzasını attı. 2016 yılında Los Angeles’a yerleşerek, ana şarkı yazarlığını üstlendiği gothic-rock/alternative metal projesi Seven Day Sleep’i hayata geçirdi. Burada iki sene boyunca Los Angeles underground metal ve punk sahnelerinde, Whiskey A-Go-Go, Viper Room, Rainbow gibi efsanevi rock’n roll mekanlarında sahne aldı. 2019’da İstanbul’a dönerek, vokalistliğini ve bas gitaristliğini yaptığı EXNUN isimli death metal/punk projesini hayata geçirdi ve ilk albümü “Decomposition of an Infant Soul”u yayınladı.
Mabel Matiz bir kez daha Ankara’da
19 Eylül 2023 Salı - 09:55 Mabel Matiz bir kez daha Ankara’da Son dönem Türk pop müziğinin en sevilen müzisyenlerinden Mabel Matiz, Ankaralı sevenleriyle bir kez daha buluşmaya hazırlanıyor. 29 Eylül’de Ankara CerModern’de gerçekleşecek konserin biletleri Biletinial’da satışa çıktı. Bugüne kadar yayımladığı albümleriyle Türk pop/rock müziğinin en üretken isimlerinden biri olan şarkı yazarı, besteci ve müzisyen Mabel Matiz, 29 Eylül’de Ankaralı sevenleriyle bir kez daha buluşuyor. CerModern’de gerçekleşecek konserin biletleri Türkiye’nin lider biletleme platformu Biletinial’da satışa sunuldu. Kendi adını taşıyan ilk albümüyle geniş bir dinleyici kitlesinin beğenisini kazanan Mabel Matiz, Türkiye’nin önde gelen müzik eleştirmenleri tarafından Türkiye’nin en fazla gelecek vadeden genç müzisyenleri arasında gösterildi. İlk albümü yılın en iyi ilk 10 albümü arasında gösterilen Matiz’in bu albümde yer alan “Arafta”, “Söylese O Ben Söyleyemem”, “Kül Hece”, “Filler ve Çimen” ve “Barışırsa Ruhum” şarkıları ilgiyle karşılandı. 2023 yılında Pose Records etiketiyle 25 şarkıdan oluşan “Fatih” albümünü dinleyenleriyle buluşturan Mabel Matiz, bu albümde aralarında Melike Şahin, Aşkın Nur Yengi ve Kalben gibi isimlerin yer aldığı dokuz sanatçıyla düet yaptı. Mabel Matiz kendi albümleri dışında Türkiye’nin önemli sanatçılarının albümlerine de söz yazarı ve besteci olarak katkıda bulundu. Teoman’ın “Aşk ve Gurur” albümünde yer alan “Sahilde Bir Sarhoş”, Göksel’in “Bende Bir Aşk Var” albümündeki “Yarım Kalan Şarkı” ve Ceylan Ertem’in “Ütopyalar Güzeldir “albümündeki “Cennetin Irmakları” adlı şarkıların söz ve besteleri Mabel Matiz’in imzasını taşıyor.