MAGAZİN
Hülya Avşar, Yücel Yılmaz’a karşı
17 Ekim 2023 Salı - 16:01 Hülya Avşar, Yücel Yılmaz’a karşı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor kompleksinin açılışında ünlü oyuncu Hülya Avşar ile Yücel Yılmaz tenis kortunda karşı karşıya geldi. Avşar kızı, Ayvalık’ı çok sevdiğini söyleyerek, o bölgede çekilecek yeni projelerde seve seve yer alabileceğini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ali Hikmetpaşa Spor Kompleksi’nin açılışı dev karşılaşmaya sahne oldu. Hülya Avşar, tenis kortunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile karşı karşıya geldi. Beraber korta gelen ikili için önce yazı tura atışı yapıldı. Kısa bir antrenmanın ardından Başkan Yılmaz ile Hülya Avşar maçına geçildi. Gençlerin ve çocukların sevgi gösterilerinde bulunduğu Hülya Avşar ise formunun zirvesindeydi. Kısa mücadele sonrasında Hülya Avşar ile Yücel Yılmaz gazetecilere konuştu. Avşar, "Tesis süper, tahmin etmediğim kadar başarılı. Kortlar harika. İnanılmaz kalabalık bir sporcu grubu var. Her şey çok güzel" dedi. Başkan Yücel Yılmaz ise, "Hülya Hanım’a bizi kırmayıp geldiği için teşekkür ediyorum. Ayrıca beni fena halde yenmediği için yine teşekkür ediyorum" dedi. "Balıkesirli misin?" Kamuoyunda Balıkesirli olarak bilindiği hatırlatılan Avşar kızı, konuya açıklık getirerek şöyle konuştu: "Ben Balıkesirli değilim ama siz öyle istiyorsanız ben Edremit doğumluyum. İstiyorsanız Balıkesirliyim diyebilirim. Evet, Balıkesirliyim." Ayvalık ilçesinin dizi ve film projelerine ev sahipliği yaptığı hatırlatılarak, "Ayvalık’ta bir projede yer almak ister misiniz" sorusunu da cevaplayan Avşar, "Tabi ki neden olmasın. Yöremizde çekilen çok proje var. Niye olmayalım böyle bir projede. Ancak bütün güzelliklerimizi gösteriyorlar, çok kalabalık oluyor artık. Bu kadar kalabalık olmasın bize kalsın istiyorum ama olmuyor" dedi. Avşar’a siyaset sorusu Hülya Avşar’a bir gazeteci "Ayvalık Belediye Başkanlığı’na aday olacağınız söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz" sorusunu yöneltti. Avşar, soruya kahkahaları ile cevap verirken, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise "Neden olmasın" yorumunda bulundu.
Esenyurt’ta, Yudum rüzgarı
17 Ekim 2023 Salı - 11:15 Esenyurt’ta, Yudum rüzgarı Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleri ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin üçüncü gününde sahne alan sanatçı Yudum, Esenyurtlulara türkü dolu bir gece yaşattı. Esenyurt Belediyesi’nin ilk dernekleri ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali devam ediyor. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen festivalin üçüncü gününde Doğu Anadolu gecesi düzenlendi. Festivale; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, il dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş da katılım sağladı. Yerel sanatçıların, Doğu Anadolu bölgesine has birbirinden eşsiz eserleri seslendirmesinin ardından sevilen sanatçı Yudum, Türkülerini Esenyurtlular için seslendirdi. “Hem coşku hem de duygu dolu anlar yaşattınız” Sanatçıya çiçek takdim eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt şöyle konuştu: “Siz bizim kıymetlimizsiniz, bu coğrafyanın güzel insanlarından birisiniz. Burada güzel türküleri seslendirerek hepimize hem coşku hem de duygu dolu anlar yaşattınız. Bugün bizimle bir araya geldiğiniz için size teşekkür ederim.” “Çok mutlu oldum” Umudun Şehri’nden mutlulukla ayrıldığını belirten Yudum: “O kadar keyif aldım ki , o kadar güzel bir ortam vardı ki burada. Bu güzel ortamdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum, çok keyifli ayrılıyorum buradan. Bu gün beni sevenler buradaydı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanına da verdiği hizmet ve emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Gelen tüm Esenyurtluların ayaklarına sağlık” dedi.
Başkan Özcan, öğrencilik yıllarına geri döndü
16 Ekim 2023 Pazartesi - 17:26 Başkan Özcan, öğrencilik yıllarına geri döndü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen ve ülke genelinde tanınmış çok sayıda konuşmacının katıldığı ‘Aydın Bey ve Aydın’ın Fethi’ sempozyumuna sponsor olan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, öğle yemeğini ADÜ’lü öğrencilerle birlikte yedi. Adeta öğrencilik yıllarına geri dönen Başkan Özcan, öğrencilerin de gönlünü aldı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof Dr. Bülent Kent’in ev sahipliğinde Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aydın Bey ve Aydın’ın Fethi’ sempozyumuna katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, öğle arası verilen yemek molasında özlemini duyduğu öğrencilik yıllarındaki karavana sırasına girerek yemeğini aldı ve öğrencilerle birlikte yedi. “Güzel bir duygu” ADÜ Rektörü Prof.Dr.Bülent Kent’in daveti ile sempozyuma katılan ve sempozyumun da ana sponsoru olan Başkan Özcan, Nazilli Belediyesi Mehter Takımının da destek vererek katkıda bulunduğu etkinlikte bir anlamda özlemini duyduğu üniversite yıllarına döndü. ADÜ’de düzenlenen etkinliğe geldiğinde hem öğrencilik hem de askerlik döneminde karavana sırasına girdiği yılları hatırladığını ifade eden Başkan Özcan: “En son 1997 yılında üniversite yıllarımda sonrasında da asteğmen olarak yapmış olduğum askerlik yıllarımda karavana sırasına girmiştim. Buraya gelince o yıllarımı yeniden yaşadım. Eski anılarımı tazelemiş oldum" diyerek öğrenciler için uygun fiyata böylesi yemek sunulmasının aynı zamanda bir öğrenci velisi olarak memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Metin Akpınar’ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızı konuştu:
13 Ekim 2023 Cuma - 16:46 Metin Akpınar’ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızı konuştu: Usta tiyatrocu Metin Akpınar’ın herkesten sakladığı kızı Duygu Nebioğlu, ilk kez Kanal D’nin sevilen programı ’Neler Oluyor Hayatta’da bugün canlı yayındaydı. Neler Oluyor Hayatta Programı’nın sunucuları Hakan Ural ve Tuğba Nur Namlı’ya gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. 21 yaşında Metin Akpınar’ın kızı olduğunu öğrendi. O andan bu yana başından geçen olayları tek tek anlattı. Duygu Nebioğlu, aynı zamanda bir ikizi olduğunu belirtti. “Bu konuda konuşmam yasak ancak babam Metin Akpınar’ın iki kızından birisiyim” dedi. “Annem köye bıraktı, çocukluğumda unutmak istediğim kötü şeyler yaşadım” Annesinin kardeşiyle kendisini Antalya’daki bir köyde bakıcı bir kadına bırakıp gittiğini anlatan Nebioğlu, “Önce bunu kabullenmeye çalıştım sonra babama ulaşmaya çalıştım. kendisine ulaşmak hiç kolay olmadı. Kimseyi üzüp yıpratmak için bunları yapmadım. Bazı konularda iletişim kuramadığımız için kendi hakkımı aramak istedim. dedi. Kamuoyunda kendisine karşı büyük bir tepki de oluştuğunu söyleyen Nebioğlu “Linç kampanyası istemiyorum.” dedi. Çocuk Esirgeme Kurumunda bir süre kaldıktan sonra evlatlık alınan Metin Akpınar’ın kızı “Çocukluğumda kötü şeyler var. Hafızamda unutmak istediğim çok kötü görüntü var” dedi. “Babam Metin Akpınar 5 yıl boyunca benimle iletişim kurmadı” Çocukluğunda zor zamanlar geçirdiğini belirten Nebioğlu, “Adlarımızı bile kendimiz koyduk.” dedi. Akpınar’ın kendisini ilk gördüğünde çok şaşırdığını söyleyen Nebioğlu “Bir akşam 7’de oturduk, sabah 7’ye kadar sohbet ettik. Ona uzun uzun yaşadığım her şeyi anlattım. O gün beni bağrına bastı.” dedi. Metin Akpınar’ın kendisini baştan beri kabullendiğini ancak onunla umduğu kadar görüşmediğini söyleyen Nebioğlu, “Ben babamı hiç üzmek istemedim. Ama o bana zamanını ayıramıyormuş gibi oldu. Sanki onu rahatsız ediyormuşum gibi hissettiğim zamanlar oldu.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Babasının 5 yıl boyunca onunla doğrudan iletişim kurmadığını, çalışanı yolu ile iletişim kurduğunu söyledi. “14 yıl içinde senede bir kere görüştük” 14 yıl içinde babası olan usta oyuncu Metin Akpınar ile senede 1 kere görüşebildiğini söyledi. Yalnızca Babalar Gününde kendisine vakit ayırdığını vurguladı. “Senelerce babam zarar görmesin diye sessiz kaldım. İletişim kuramayınca kırıldım, sinirlendim, öfkelendim. İkna edemeyince mahkeme açtım” dedi. Bir yıl önce babası Metin Akpınar’a dava açan Nebioğlu, ”Benim gözüm parada değil. Yarın bir gün Allah korusun babam vefat ederse ben bu parayı hayvanlar için kullanacağım. Bu davayı açmak zorunda kaldım" dedi.
Ata yurdundan Türk dünyası ezgileri büyük beğeni topladı
13 Ekim 2023 Cuma - 11:04 Ata yurdundan Türk dünyası ezgileri büyük beğeni topladı Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosluğu ve Türk Ocakları Denizli Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında dünyaca ünlü Kazakistanlı müzik topluluğu Turan Ethno Folk Band’ı Denizlililerle buluşturdu, konsere katılanlar unutulmaz bir akşam yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosluğu ve Türk Ocakları Denizli Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında çok özel bir konser organizasyonuna imza attı. Dünyaca ünlü Kazakistanlı müzik topluluğu Turan Ethno Folk Band Denizli’de sahne aldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’ndaki özel konsere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Turgut Tok, davetliler ve binlerce Denizlili katıldı. Konser Kazakistan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Eski ulusal çalgı seslerini çağdaş uygulama ve yorumla buluşturan Turan Ethno Folk Band, konserde geleneksel Türk ezgileri seslendirdi. Orijinal enstrümanları ve eşsiz melodileri ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Turan Ethno Folk Band konser sonunda uzunca süre ayakta alkışlandı. “Ata yurdumuzdan gelen esintileri hissettik” Programın sonunda davetlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Turan Ethno Folk Band’ı misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Ata yurdumuzdan gelen esintileri hissettik, orayı yaşadık. Ecdadımız yaşamış, biz de bugün bu güzelliği gördük. Başta Türk Ocakları Başkanımız, Kazakistan Fahri Konsolosumuz olmak üzere, Büyükşehir Belediyemizin çalışanlarına ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümüne özel pek çok etkinlik gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz olmak üzere bu Anadolu’yu bize yurt yapan Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na canını veren tüm şehitlerimizi, emek verenleri minnet ve şükranla anıyorum. İnşallah onların emanetine sahip çıkarak ülkemizi daha güzele ve ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Başkan Zolan günün anısına Turan Ethno Folk Band’a üzerinde Denizli Horozu bulunan kaide hediye etti.
Denizlili ünlü sanatçı, Mersin’de dünya evine girdi
12 Ekim 2023 Perşembe - 13:21 Denizlili ünlü sanatçı, Mersin’de dünya evine girdi Müzik piyasasında Melek Mosso olarak bilinen Denizlili ünlü şarkıcı Melek Davarcı, 2 yılı aşkın süredir birlikte olduğu manken ve oyuncu sevgilisi Serkan Sağdıç ile Mersin’de düzenlenen törenle dünya evine girdi. Ünlü sanatçı Melek Mosso, Mersin’de manken ve oyuncu sevgilisi Serkan Sağdıç ile dünya evine girdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından kıyılan nikahta, Rock müziği sanatçısı Haluk Levent de şahit olarak yer aldı. Başkan Seçer, nikahı kıydıktan sonra aile cüzdanını çifte teslim etmek üzere şahitlerden Melek Mosso’nun menajeri Müge Sözen Küçük’e teslim etti. Çiftin nikah törenine sanatçı Zara da katıldı. Nikah töreninde konuşan Başkan Seçer, "Güzel bir kente güzel bir gelin geliyor. Melek gerçekten melek gibi yüzü olan, çok da sempati ile baktığımız, sevdiğimiz, dinlediğimiz değerli bir sanatçımız ve damat beyi zaten söylemeye gerek yok. Yani yakışıklı. Mersin’in havasından mıdır, suyundan mıdır? Bizde böyle. İnşallah güzel bir beraberlik evlilikle devam edecek. Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde, medeni kanununun verdiği yetkiyle nikah akdini yapacağız. Ne mutlu ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz çıkmış, laik Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve bu Türkiye’de bizler şu anda özgür birey olarak yaşıyoruz. Onun mutluluğuyla yaşıyoruz. Deniz güzel, hava güzel, her şey güzel, dostlar güzel, ailemiz burada” dedi. Başkan Seçer, nikah töreninin ardından çifte mutluluklar diledi. Müzik piyasasında Melek Mosso olarak bilinen Denizlili ünlü şarkıcı Melek Davarcı, 2 yılı aşkın süredir birlikte olduğu manken ve oyuncu sevgilisi Serkan Sağdıç ile geçen ay ailesinin yaşadığı Denizli’de düzenlenen sade bir törenle nişanlanmıştı.