SPOR - 26 Mart 2025 Çarşamba 19:24

3.Lig: Erciyes 38 FK, Edirne’de kaybetti

A
A
A
3.Lig: Erciyes 38 FK, Edirne’de kaybetti

Türkiye 3. Lig 4. Grup 26. hafta maçında Edirnespor ile Erciyes 38 Futbol Kulübü karşılaştı. 7 golün atıldığı maçı ev sahibi ekip 4-3 kazandı.



Stat: Edirne 25 Kasım


Hakemler: Berkay Ağış, Önder Demir, Hakan Özler


Edirnespor: Orhan Kurşun, Oğulcan Şahin, Mehmet Taşcı (Dk.81 Bartu Kırtaş), Alperen Özşahin (Dk.67 Mustafa Emre Yalçınkaya), Ümit Can Tokcu, Cumhur Yılmaztürk (Dk.46 Emin Özsoy), Batuhan Tunçay, Turan Yılmaz, Berat Eyüpoğlu, Yakup Ramazan Zorlu, Efe Yüceer


Erciyes 38 Futbol Kulübü: Kadem Yaşar, Muhammed Aybar (Dk.46 Caner Kaban), İsmail Karakaş, Berkay Sizer, Batuhan Kazancı, İsmail Karakaş, Hüseyin Ekici (Dk.89 Taha Özgür), Ethem Balcı (Dk.73 Gürkan Arslan), Ayhan Gürbüz (Dk.46 Tayyib Kanarya), İsmet Yazgan, Hüseyin Fıstıkcı (Dk.89 Yaşar Kavas)


Goller: Yakup Ramazan Zorlu Dk.16, 29 ve 90, Emir Özsoy Dk.72 (pen) (Edirnespor) Ethem Balcı Dk.41, Hüseyin Ekici Dk.45, Caner Kaban Dk.51 (Erciyes 38 FK)


Sarı Kartlar: Cumhur Yılmaztürk, Mehmet Taşçı, Yakup Ramazan Zorlu (Edirnespor), Ayhan Gürbüz, Ethem Balcı, Ahmet Çukadar, İsmail Karakaş (Erciyes 38 FK)


Kırmızı Kart: İsmet Yazgan Dk.62 (Erciyes 38 FK)


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Şifalı Osmanlı şerbetleri sofralara renk katıyor Osmanlı döneminde saray mutfaklarının vazgeçilmezi olan şerbetler, Ramazan Bayramı’nda da sofraları süslüyor. Lezzetli tadının yanında birçok faydalı bitki, meyve ve baharattan yapılan geleneksel şerbetler, içeriğindeki vitamin ve antioksidanlar sayesinde şifa veriyor. Yaşar Üniversitesi Gastronomi Mutfağı Şefi Selin Güloğlu, demirhindi, ramazan ve hibiskus şerbetlerinin faydalarını anlattı. Osmanlı döneminde özellikle saray sofralarında, iftar vakitlerinde ve bayramlarda sıkça tüketilen şerbetler, bugün de geleneksel bir lezzet olarak varlığını sürdürüyor. Doğal malzemelerle hazırlanan bu şifalı içecekler hem serinletici hem de sağlık açısından faydalı olmasıyla biliniyor. Bayramlarda misafirlere sunulan şerbetin, paylaşımın ve bereketin bir sembolü olarak kabul edildiğini söyleyen Yaşar Üniversitesi Gastronomi Mutfağı Şefi Selin Güloğlu, "Bayram sofralarında şerbet tüketmek geçmişten günümüze uzanan köklü bir geleneğin parçasıdır. Osmanlı döneminden beri bayramlarda misafirlere şerbet ikram edilmesi, misafirperverliğin ve paylaşımın en güzel göstergelerinden biridir. Bayramda tüketilen ağır yemeklerin ardından mideyi rahatlatıcı bir içecek alternatifi sunar. Şerbetlerde kullanılan baharatlar, meyveler ve bitkiler, bağışıklık sistemini destekleyen doğal bileşenler içerir. Tatlı bir içecek olmasının yanı sıra, insanların bir araya gelmesini, sohbet etmesini ve geleneklerini yaşatmasını sağlar. Bayram sofralarına Osmanlı mutfağının bu zarif ve şifalı içeceklerini eklemek hem lezzet hem de kültürel değer açısından büyük bir zenginlik sunmaktadır. Şerbetlerin hazırlanışında beyaz şeker yerine daha doğal tatlandırıcılar tercih edilebilir. Hurma konsantresi veya şeker otu gibi doğal alternatifler kullanılarak şerbetin besin değeri artırılabilir ve daha sağlıklı bir içecek elde edilebilir" dedi. Bağışık sistemini güçlendiren şerbetler Ayva ve demirhindi şerbetinin sindirimi destekleyip bağışıklık sistemini güçlendirdiğini aktaran Güloğlu, "Ayva, yüksek C vitamini içeriği sayesinde hastalıklara karşı koruma sağlarken, demirhindi ise karaciğeri destekleyici ve bağırsak sağlığını düzenleyici özellikleriyle bilinir. Tarçın ve karanfil, doğal antibakteriyel özellikleri sayesinde vücut direncini artırır ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur" diye konuştu. Ramazan ve hibiskus şerbetlerinin içeriği ve faydalarından bahseden Şef Güloğlu, şunları kaydetti: "Vişne, karadut, kuru erik ve kuru üzüm gibi meyvelerle hazırlanan ramazan şerbeti, yüksek antioksidan içeriğiyle dikkat çekmektedir. Kuru erik bağırsak sağlığını desteklerken, kuru üzüm enerji verici etkisiyle bilinir. Tarçın ve karanfilin sağladığı doğal tat, bağışıklık sistemine katkıda bulunarak şerbeti daha faydalı hale getirir. Hibiskus ve reyhan ile hazırlanan şerbet ise kan basıncını düzenleyici ve böbrekleri temizleyici özellikleriyle bilinir. Hibiskus, toksinlerden arındırıcı bir içecek olarak öne çıkarken, reyhan sindirimi destekler ve mideyi rahatlatır. Osmanlı döneminde soğuk kış günlerinde bağışıklığı güçlendirmek için tüketilen bu şerbet, günümüzde de sağlık açısından büyük bir değer taşımaktadır."
Bursa Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü 125 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Yalova’da kurduğu iftar sofralarında Ramazan ayı boyunca 7 ayrı mekânda 125 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, ’Sofralarımıza bereket, gönüllerimize merhamet" temasıyla 81 ilde kurduğu iftar sofraları ile vakıf geleneğini yaşattı. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü de, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Yalova’da kurduğu iftar sofralarında, Ramazan ayı boyunca 7 ayrı mekânda her gün ortalama 4 bin 300 kişiyi ağırladı. Bir ay boyunca 125 bin kişiyi aynı iftar sofrasında buluştu. Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk Yıldız, "Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı mukaddes bir zaman dilimidir. Vakıf iftar buluşmalarında, paylaşmanın ve bereketin mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Bu anlamlı organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve her daim yanımızda olan Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya şükranlarımı sunarım. Ayrıca, iftar sofralarımıza katılım ve destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan, Bursa Valisi Erol Ayyıldız’a, Sakarya Valisi Rahmi Doğan’a, Bilecik Valisi Şefik Aygöl’e, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya, Vakıflar Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı İrfan İşeri’ye, kurumlarımızın değerli il müdürlerine ve görev alan tüm personellerine, gönüllülerimize, bizleri destekleyen vakıflarımıza, hayırseverlerimize, hayırsever kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Kurulan sofraların, tutulan oruçların, edilen duaların kabul olmasını Rabbimden niyaz eder; Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.