Yerel Haberler
İzmir
20 Eylül 2024 Cuma - 15:49 İzmir’de lise öğrencilerinin yaptığı 45 proje sergilendi Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Körfez’in Karşıyaka’sı Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’ kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklemeye hak kazanan 45 proje sergiyle tanıtıldı. Karşıyaka’da bulunan bir alışveriş merkezinin bahçesinde gerçekleştirilen şenlikte, birbirinden ilginç ve başarılı projelerin tanıtımı için 34 ayrı stant kuruldu. Tarımdan savunma sanayine, el işlemelerinden artırılmış gerçeklik teknolojisine kadar birçok proje katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi. Şenlik alanına gelen öğrenciler, stantlarda ilgi duydukları projeleri de deneyimleme fırsatı yakaladı. “Projelere öğrencilerin ilgileri çok yüksek” Karşıyaka Alev Alatlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Perihan Ayaz, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teknolojik anlamda yapmış olduğu bu çalışmalardan son derece mutluyuz. Okulumuz öğrencilerinin de ilgileri çok yüksek. Çocuklarımızla buraya gelip; bilimsel, kültürel, sanatsal anlamda çok verimli bir gün geçirdik” ifadelerine yer verdi. “Bizim de projeleri deneyimlememize izin verdiler” Şenliğe projeleri incelemek için gelen 9. sınıf öğrencisi Ayşenaz Yücetürk ise “Bir sürü proje var. Bize aktiviteler yaptırdılar ve ben çok memnun oldum. Boyama ve seramik yapıyorlardı. Bizim de deneyimlemelerimize izin verdiler, ondan çok keyif aldım” dedi. “Yazılım alanında ilerlemek istiyorum” Şenlikte en çok yazılım ve kodlama ile ilgili projelerin dikkatini çektiğini ifade eden öğrenci Zafer Ayaz Şen, “Ben kendim de yazılımla ilgileniyorum. O projeleri deneyimledik. Ben de bilgisayar ve yazılım mühendisliği alanında ilerlemek istiyorum” diye konuştu. Yaptıkları ‘vantilatör ve kolonya’ projesinden bahseden bir diğer öğrenci Mercan İlkan, şunları kaydetti: “İlk önce kolonya yaptım. Kolonyanın içindeki malzemeleri karıştırarak biz de kolonya yaptık. Bir de mini vantilatör yaptık. Burada yapılan projelere katılımcı olarak biz de dahil olmak istedik. Yaptığımız projenin yazın sıcaklarda kullanışlı olacağını düşündük.”
20 Eylül 2024 Cuma - 14:11 Bayraklı’da ücretsiz kültür-sanat kursları başlıyor Kültür-sanat kurslarını Bayraklı Sanat ve Müzik Akademisi (BASAMAK) çatısı altında bir araya getiren Bayraklı Belediyesinde 14 Ekim’de başlayacak ücretsiz kurslar için kayıtlar devam ediyor. Bu kapsamda 22 branşta müzikten görsel sanatlara, satrançtan dramaya kadar birçok zengin içerikle kursiyerler hem keyifli anlar geçirecek hem de yeteneklerini keşfedecek. Başvurular 4 Ekim’de sona erecek. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Kurslarımız, vatandaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmeleri için önemli bir fırsat. Bu yıl daha da zenginleştirilmiş bir programla hazırlanan eğitimlerimize herkesi bekliyoruz" dedi. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçe sakinlerinin zamanlarını verimli geçirmeleri, kendilerini geliştirmeleri ve gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri için BASAMAK çatısı altında kültür, sanat ve hobi kursları açacak. Bu kış sezonunda 22 branşta açılacak ücretsiz kurslarda piyano, keman, bağlama, matematik, görsel sanatlar (yetişkin ve çocuklar için), İngilizce, astronomi ve uzay bilimleri, drama, halk oyunları (yetişkin ve çocuklar için), satranç, çocuk tiyatrosu, gençlik tiyatrosu, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, arkeoloji, Türkçe, gitar, ödev saati, çocuk korosu ve gençlik korosu gibi branşlar yer alacak. 4 Ekim’de başvuruları sona erecek kurslar, Bayraklı’daki kültür merkezlerinde 14 Ekim’de başlayacak. Kurslarla ilgili detaylı bilgiye 477 20 00 telefon numarasından ulaşılabilecek. "Kurslarımızda yeteneklerinizi keşfedin" Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Kurslarımız, her yaş grubuna hitap ederken özellikle çocuklar ve gençler için büyük bir imkan sağlıyor. Sanat ve eğitim alanında kendisini geliştirmek, yeteneklerini keşfetmek ve sosyalleşme isteyen tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum" dedi.
Egeli yaş meyve sebze ihracatçıları Asya pazarına odaklandı
13 Eylül 2024 Cuma - 11:36 Egeli yaş meyve sebze ihracatçıları Asya pazarına odaklandı 21. Yüzyılı ‘Asya Yüzyılı’ olarak gören Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya pazarında konumunu her geçen gün dahada güçlendiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 04-06 Eylül 2024 tarihlerinde Hong Kong’da düzenlenen Asia Fruit Logistica Fuarına info stant ile katılım sağladı. Asia Fruit Logistica Fuarı’nın Asya pazarının en büyük taze meyve sebze fuarı olduğu bilgisini paylaşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, “Asya Yüzyılı Stratejimiz kapsamında Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerine yönelik tanıtım çalışmalarımızı hızlandırdık. Milli katılım organizasyonu Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen Asia Fruit Logistica Fuarına 14 Türk firmamız katılırken, toplamda ise 37 ülkeden 750 firma yer aldı. Fuar her sene ağırlıklı olarak Asya ülkelerinden olmak üzere 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor. Standımızı yoğun olarak Çin ve Hindistan’dan olmak üzere çok sayıda ülkeden ithalatçılar ziyaret etti” dedi. “Çok verimli bir fuar geçirdik” Sözlerini sürdüren Başkan Uçak, şunları kaydetti: “2023 yılında Hong Kong’a 7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. İhracatımızın yüzde 75’ini yaş meyve sebze oluşturuyor. 2,6 milyon dolarlık ihracatla taze siyah incir birinci sırada yer alıyor. 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde ise Hong Kong’a 5 milyon dolar ihracat yaptık. Standımızı Hong Kong Ticaret Müşavirimiz Sayın Dinçer Tatlıoğlu ve Hong Kong Başkonsolosumuz Kerim Sercan Evcin ziyaret etti. Hem fuarlar hem de UR-GE projelerimiz, sektörel ticaret heyetlerimizle çalışmalarımıza başarıyla devam ediyoruz. Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya yaş meyve sebze sektörü için son derece önemli bir pazar. Çok verimli bir fuar geçirdik.” Fuara, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Balık ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vural Güleç katıldı.
Egeli öğrencilerin tasarladığı roket TEKNOFEST kapsamında başarıyla fırlatıldı
13 Eylül 2024 Cuma - 11:30 Egeli öğrencilerin tasarladığı roket TEKNOFEST kapsamında başarıyla fırlatıldı Aksaray’da düzenlenen 2024 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışması’nda finalde yarışan Ege Üniversitesi Ege Roket Takımının tasarımını gerçekleştirdiği roket, başarılı bir şekilde fırlatıldı. 2019 TEKNOFEST’te finale yükselme başarısı gösteren Ege Roket Takımı bu yıl da aynı heyecanı tekrar yaşayacak. Ege Roket Takımını başarılarından ötürü tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “9-16 Eylül tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen 2024 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışması’nda finalde yarışan Ege Roket Takımımız, atışını başarılı bir fırlatmayla gerçekleştirdi. Tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı öncü araştırma üniversitemiz, aynı zamanda Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu kapsamında önemli bir mihenk taşı olan TEKNOFEST’in de paydaşları arasında yer alıyor. Öğrencilerimizin projelerini hem maddi hem de manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz. Ege Roket Takımımıza final yolculuklarında başarılar diliyorum” diye konuştu. Ege Roket Takımı kaptanı Ersin Karabulut ise; “Takım olarak Ege Üniversitesinin farklı mühendislik bölümlerinden arkadaşlarımızla multidisipliner bir çalışma yürüttük. Havacılık ve uzay teknolojilerine katkı sağlamak ve genç mühendislerin bu alandaki gelişimine öncülük etmek istiyoruz. Yaklaşık dokuz aylık zorlu ve yorucu bir süreçte verilmiş olan emeklerin karşılığını görebilmek bizler adına çok kıymetliydi. 2019 yılından sonra TEKNOFEST Roket Yarışmasında tekrardan finalist olmanın ve üniversitemizin TEKNOFEST bünyesinde fırlatmış olduğu ilk roketi tasarlamanın ve üretmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu süreçte bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak Hocamıza teşekkür ederiz” dedi. TEKNOFEST’te ikinci kez final heyecanı yaşayacak olan ve Danışmanlığını Arş. Gör. Fırat Mavi’nin yaptığı Ege Roket Takımında EÜ’nün çeşitli mühendislik bölümlerinde eğitim gören; Ersin Karabulut, Bedirhan Şahin, Ali Yaşar Çelik, Aybike Duyuk, Orhan Kunt, Efe Toprakçı, Fatmagül Zeynep Çetin ve Abdurrahman Tolungüç yer alıyor.
Büyükşehir’den “Artı Para” açıklaması
13 Eylül 2024 Cuma - 11:17 Büyükşehir’den “Artı Para” açıklaması İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN’da Artı Para uygulaması ile toplu ulaşımı kullanan yurttaşların İzmirim Kartlarında bloke konulan paralarının geri ödenmediğine ilişkin haberlere açıklama getirdi. Tüm iadelerin İzmirim Kart’a yansıdığı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, dün gece uygulamaya geçen yeni sürümle birlikte iade tutarlarının artık İzmirim Kart mobil uygulamasından da görülebileceği duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN’da Artı Para uygulamasına ilişkin çıkan haberlere yanıt verdi. Söz konusu haberlerde bahsedildiği gibi Artı Para uygulamasını kullanan yurttaşların İzmirim Kartlarında bloke konulan paralarının geri ödenmediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Büyükşehir, yapılan tüm iadelerin yurttaşların İzmirim Kart’ına yansıdığını ancak bugüne dek sadece validatör ekranından görülebildiğini vurguladı. Yeni sürüm geliştirildi Toplu ulaşımda İZBAN’ı kullandıktan sonra Artı Para uygulaması kapsamında kartlarını validatöre okutan vatandaşlar, kartlarına yüklenen iade tutarlarını yalnızca validatör ekranından görebiliyordu. Bugüne dek yapılan iadeler İzmirim Kart mobil uygulamasından görülemiyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ tarafından geliştirilen yeni sürüm ise İzmirim Kart’a yüklenen iade tutarlarının artık İzmirim Kart uygulamasından da görülmesini sağladı. Dün gece uygulamaya geçen sürümle birlikte, yurttaşlar okuttuğu kartlardaki iade tutarını yalnızca validatör ekranından değil, İzmirim Kart mobil uygulamasından da görebilecek.
Selçuk’ta ders zili çaldı, kırtasiye kartı öğrencilerle buluştu
13 Eylül 2024 Cuma - 11:15 Selçuk’ta ders zili çaldı, kırtasiye kartı öğrencilerle buluştu Selçuk Belediyesi’nin eğitime destek sağlayan projelerinden Kırtasiye Kartı öğrencilerle buluştu. 2024-2025 yılı Eğitim-Öğretim Yılı başlarken 457 öğrenciye 357 bin lira tutarında Kırtasiye Kartı desteği verildi. Selçuk Belediyesi, öğrencilere kentteki esnaftan ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri “Kırtasiye Kartı” ile destek oluyor. Selçuk Belediyesi’nin eğitime yönelik sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olan Kırtasiye Kartı yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilerle buluştu. Sosyal desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler, Kırtasiye Kartı ile kentte faaliyet gösteren kırtasiyelerden defter, kitap, kalem gibi okul ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Eğitime verilen desteğin önemine değinen Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Ekonomik zorluklar öğrencilik çağında olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatını da ciddi anlamda etkiliyor. Belediyecilik insan hayatının her evresinde, o kentte yaşayan yurttaşların yanında yer almayı gerektirir. Bu yüzden 2019 yılından bu yana hiçbir ekonomik zorluğun çocuklarımızın eğitim hayatına sekte vurmasına müsaade etmemek için Kırtasiye Kartı ile öğrencilerimizin okul çantalarını, Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması ile beslenme çantalarını dolduruyoruz. 4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçmesi akabinde köylerimizin mahalleye dönüştürülmesi ile okulları kapanan çocuklarımızın merkezdeki okullarına gelirken ulaşım giderlerinin ailelerinin üzerinde yük olmasını istemiyoruz. Bu nedenle Ulaşım Desteği adı altında köylerde yaşayan öğrencilerimizin yol giderlerini ailesinin hesabına yatırıyoruz. Anne baba çocuğuna harçlık verir gibi okul ücretini ödüyor. Dediğim gibi hiçbir ekonomik zorluğun bedelini eğitim gören çocuklarımızın ödemesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
CHP Genel Başkanı Özel, Bornova’da toplu açılış törenine katıldı
12 Eylül 2024 Perşembe - 22:26 CHP Genel Başkanı Özel, Bornova’da toplu açılış törenine katıldı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz, bayrağı da göndere çekiyoruz. Biz bu ülkedeki herkesi ne inancına, ne doğduğu yere, ne etnik kökenine göre değil, hiç kimseyi ayırmadan bağrımıza basıyoruz” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında ilk olarak Bornova ilçesinde bulunan Motokurye Parkı’nda kuryelerle, ardından Kent Akademi’de Meslek Edindirme Kursu hocaları ile selamlaştı. Özel, daha sonra toplu açılış ve temel atma töreni için Çamdibi Atatürk Parkı’na geçti. Törenin ardından konuşan CHP Lideri Özel, “5 yıl sonra değil 5 ay sonra Bornova’da neler yapıldığını konuştuğumuz, çok sayıda açılış yaptığımız ve bundan sonrası için de temeller attığımız bir törendeyiz. İlk 5 ayda bunlar yapılabildi ve bunlara niyet edildi, temelleri atıldıysa bundan sonra Bornova ve İzmir 5 yıl boyunca çok güzel hizmetler görecek, ona inanıyorum” ifadelerine yer verdi. “Cami açıyor, ezan okutuyoruz” Bornova’da 18 açılışın yapılacağına vurgu yapan Özel, “Bugün burada 18 açılış ve temel atmalar yapacağız. Bunların arasında Motokurye Parkı da var, Kent Market de var. Birçok hizmetin de temelini atacağız. Bir tanesininkini attım geldim. Manisa’mıza 15, Bornova’mıza 15 dakika mesafede Sarnıç köyümüz var. Köyün camisi içine gidilemeyecek durumda. Depreme dayanıklı değil. Muhtarın ve müftülüğün talebi vardı. Ömer kardeşim de orada bir proje yapmış. Alt tarafı şadırvan, üst tarafı Mescid-i Aksa’yı model alan bir camiyle hem Filistin’e dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Seçimlerden önce sıkışınca ‘Bunlar gelirse bayrağı indirecek, bunlar gelirse ezanı dindirecekler, bunlar gelirse vatanı böldürecekler’ diyen iftiracılara inat camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz, bayrağı da göndere çekiyoruz. Biz bu ülkedeki herkesi ne inancına, ne doğduğu yere, ne etnik kökenine göre değil, hiç kimseyi ayırmadan biz Bornova’yı, İzmir’i, Türkiye’yi bağrımıza basıyoruz” sözlerine yer verdi. “Bir elin verdiğini diğeri görmeden” Bornova’da hayata geçirilen sosyal marketleri ziyaret ettiğinden de bahseden Özel, güçlerini milletten, güveni de yaptıkları işten aldıklarını ifade etti. “Ülke genelinde 412 belediyede Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızla halka hizmet sunuyoruz” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemide, doğal afetlerde milletin yanında duruyoruz. İktidarın neden olduğu ekonomik krizde, vatandaşımızın yaşadığı sıkıntılarda, sosyal projelerle, sosyal belediyecilik anlayışıyla onların yanında duruyoruz. Mahalleye bir tane araba çekip, partinin mahalle başkanını çağırıp, ‘AK Parti’ye üye olanın önüne kömür atıp, gidip evine kapıdan evlere buğday dağıtalım, bulgur dağıtalım, makarna dağıtalım, un dağıtalım, yoksulluğu yönetelim, oylarını alalım diye bakmıyoruz. Ömer bizi kent markete götürdü. Elime hiçbirinizin kime verildiğini bilmediği, bir elin verdiğini öbür elin görmediği bir kart verdiler. Bir aileye ne lazımsa aldım. Hesabı çıkardılar. ‘52 kredinizi kullandınız, daha kullanacak size 68 krediniz var’ dediler. Araba doldu. Kartı çektirdik. Marketten kredi kartıyla alışveriş yapar gibi torbamızı doldurduk. Uygar bir şekilde, yoksulluğumuz yüzümüze vurulmadan bir sosyal yardımın nasıl yapılacağını Ömer bugün bütün Türkiye’ye gösterdi.” “İktidar ekonomi ile değil bambaşka şeylerle uğraşıyor” “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak işimizi yapıyoruz. İktidara da görevini hatırlatıyoruz” diye konuşan Özel, şunları kaydetti: “Bizim işimiz kent lokantası. Bizim işimiz Kent Market. Bizim işimiz asfalt, Bizim işimiz bir tek çocuğun yatağa aç girmemesi. Bizim işimiz yaşlılarımıza sahip çıkmak, bizim işimiz kreş, bizim işimiz anaokulu, bizim işimiz olmasa da eğer ki eksik kaldıysa devlet, cami yapmak okul yapmak. Ama iktidarın işi oluşturduğu bu büyük ekonomik krizi çözmek. İktidarın işi işsizliğe çare bulmak enflasyonu düşürmek, enflasyonu sıfıra getirmek. Bunların işi hayat pahalılığını durdurmak. Oysa bunlarla hiç uğraşmayanlar bambaşka işlerle uğraşıyorlar.” “CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu” Dilruba ve teğmenlere ilişkin de konuşan Özel, “Dilruba’ya cezaevine dedim, ‘Seni burada bırakmam. Bugün değilse yarın salacaklar, mecburlar’ dedim. Ama dedim ki ‘Söylediğin sözde kalbi kırılanlar olabilir dikkat edelim’ dedim. O günden sonra ‘Dilruba’yı yanına oturttular’ dediler. Üstünden 8 gün geçti. Teğmenlerin yemin törenindeki kılıç çatma hadiselerini yeniden gündeme getirdiler. Bir tek amaçları var. AK Parti iktidarı baş aşağı gidiyor. İlk kez kurulduktan sonra ikinci parti oldu. Çünkü CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu. Tayyip Bey bu kötüye gidişi gördü ve gerginlik çıkartmak istiyor. Ama teğmenlerden ama Dilruba’dan çıkartıyor. Öyle ucuz bedava siyaset, yoksulluğu bitirmeden, işsizliği çözmeden oyları toplamak, sarayda sefa sürme dönemi bitti. Şimdi dönem vatandaşı dinleyip derdi çözme dönemi. Çözümünün var bir adresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi” dedi. “Enflasyon sıfır olursa fiyatlar sabitlenir” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘enflasyonu indireceğim’ sözlerine de karşılık veren Özel, “O yüzden dün çıkmış diyor ki enflasyonu indireceğim. İlk bunu söylediğinde yıl 2017’ydi. 7 yıldır millete aynı sözü veriyor, tutmuyor ve tutamaz. Lafla peynir gemisi yürüsün istiyor, yürütemez. Kimse 50 altı beklemiyor ama hala tek hane diyorlar. Bu enflasyon hesabını Tayyip Bey, kendi denetimine aldığı TÜİK’e yaptırıyor. TÜİK neyin kısaltması? Tayyip Bey’i üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Bey’i üzmüyor ama çalışanları, emekliyi üzüyor. Enflasyon sıfır olursa fiyatlar sabitlenir, yüzde 50 enflasyon demek 100 lira malın seneye 150 lira olması demektir. Bu gerçekliği kimse göz ardı etmemelidir. Bu iktidar kesinlikle ekonomiyi iyi yönetememektedir” açıklamalarında bulundu. “AK Partilileri kıracak bir şey söylemedim” AK Parti’nin kutuplaştırmaya çalıştığını savunan Özel, asla kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceklerini ifade etti. Özel, “Dilruba AK Parti seçmenine laf etti, ‘Özgür Özel özür dilesin’ diyor. Dedim ki ‘Ben CHP Genel Başkanıyım, özür dileyecek bir şey söylemedim.’ AK Partilileri kıracak bir şey söylemedim ama o kızımız üzdüyse onun adına o sözleri ben telafi ederim, ben özür dilerim. Yeter ki bu memlekette kalbi kırık vatandaş kalmasın. Çünkü onların hedefi bizim birbirimizle tartışmamız. Onların amacı tartışma olsun, milletin karnı doymasın ama Tayyip Bey oylara doysun. Vergide adaleti yani onun vergi borçlarını affettiği şirketlerden vergi alıp, çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alıp, hiç kazanmayandan hiç vergi alınmayacağı düzen kurulana kadar, hepinizin evladı istediği gibi bir işte çalışana, herkesin çocuğu en iyi okullarda ücretsiz okuyana kadar CHP’nin mücadelesi durmayacak” dedi. “Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” Sözlerini sürdüren Özel, şu ifadeleri aktardı: “Ömer Çelik diyor ki ‘Özgür Bey Harbiyeli teğmenler ile imam hatiplileri karşı karşıya getirmeye çalıştı.’ Ben hayatımda bu kadar utanç verici ve söylenin utanmadan söyleyemeyeceği yalan görmedim. Ben dedim ki ‘Erdoğan, teğmenler kılıç çatalı bir hafta oldu, 8 gün oldu ve sonra çıkıp dünyanın lafını ettin. Çünkü sana kavga çıkartmamız lazım, normalleşme CHP’ye yarıyor’ dedim. O gün o lafı imam hatipliler derneğinde söyledin. Dedim ki imam hatipliler de teğmenler de bu ülkenin evlatlarıdır. Onları ayrıştırmaya gerek yok dedim. Ömer Bey o laf benim lafım. Sen imam hatiplilere teğmenleri hedef gösteren Tayyip Bey’e onu söyleyeceksin. Yeminde rahatsız olacak bir şey yok. Teğmenler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demiş, ondan rahatsız olmuşlar. Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” “Kavgadan bütün millet kaybeder” Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Yanındakiler seni yanıltıyor’ diyen Özel, “Türkiye’de kavga olursa kazanırız, olmazsa CHP kazanır’ diyorlar. Kavgadan ne AK Parti en CHP kazanır ama bütün millet kaybeder. Sağında solunda akıl verenleri bırak, yeterince bu ülkeye hizmet ettin, bu sana yeter. Bu kötü planları, oyunları ve gerginlik hesaplarını bırak. Bu ülke artık kavga, gerginlik istemiyor. Kardeşlik, barış, kol kola girmek istiyor. Hep birlikte iktidar olacağız” dedi. “CHP iktidarında alım gücünü bugünün 10 katına çıkartacağız” CHP’nin iktidar olduğu taktirde yapılacaklardan bahseden Özgür Özel, “Paradan 6 sıfırla atmakla övünüyorlar ama maaşlardan da 6 sıfır attılar. Gelirden de 6 sıfır, giderden de 6 sıfır atmayacağız. Biz bir tane 0 atacağız ama sadece fiyatlardan. CHP iktidarında alım gücünü bugünün 10 katına çıkartacağız. Güçlü vergi, güçlü istihdam, sanayileşme, güçlü ve katma değerli sanayinin inşasını hep birlikte hazırlıyoruz. Temel hedef Atatürk’ün gösterdiği hedef. Ülkeleri geçeceğiz, AB’deki ülkeleri de geçeceğiz. Bulgaristan’dan geliyorlar, azıcık para bozduruyorlar. Edirne’den taşıyamayacakları şey alıp sınırı geçiyorlar. CHP, geminin ilk kaptanının hedefi doğrultulunda gidecek ve AB’ye tam üye olacak” ifadelerinde bulundu. Konuşmasını sürdüren Özel, AK Partili’yi ve MHP’liyi birlikte ikna edeceklerini, iktidara dünden daha yakın olduklarını söyledi. Bir vatandaşı sandalyesine oturttu Öte yandan Özel, konuşmasına başladığı esnada kendisine ‘Aydın’da köpekleri katlediyorsunuz’ diye seslenen bir kadını yanına çağırdı. Alana gelen kadının kendi sandalyesine oturtulmasını isteyen Özel, talebini de dinleyeceğini söyledi. Kadın konuşma boyunca Genel Başkan Özgür Özel’in programını takip etti. Törene CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir Milletvekilleri, CHP YDK Üyeleri Ekin Can Aksoy ve Özkan Tice, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: "İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek"
12 Eylül 2024 Perşembe - 21:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: "İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşanan çevre sorunları ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü belirterek, "Sayın bakanımızın konuya güven verici bir duyarlıkla yaklaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’ya bu süreçte ortaya koyduğu sağduyu ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, makamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’yı kabul etti. Başkan Tugay, ziyaretlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşanan çevre sorunları ile ilgili Ankara’da temasta bulunduklarını belirtti. Başkan Tugay, "Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’la görüştük. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı, Bakan Yardımcısı Sayın Fatma Varank ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Fatih Turan da eşlik etti. Görüşmemizin ağırlıklı konu başlığı İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşadığımız çevre sorunları oldu. Büyükşehir Belediyemizin ve bakanlığımızın yapması gerekenleri masaya yatırdık. Belediye olarak bakanlığımızdan beklentilerimizi dile getirdik. Yaşanan durumla ilgili olarak yaptığımız karşılıklı durum değerlendirmesinde bakanlık yetkilileri, bilim insanlarımız ve belediyemizin ortak yürüteceği bir süreçte kurumlar arası işbirliği ile çizilecek yol haritasını özenle takip etme konusunda bir fikir birliği ortaya çıktı. Sayın bakanımızın konuya güven verici bir duyarlıkla yaklaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’ya bu süreçte ortaya koyduğu sağduyu ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sorunların çözümü için her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.