Yerel Haberler
İstanbul
23 Eylül 2024 Pazartesi - 16:56 Kağıthane’de yıkanan sokaklar temizlikle nefes alıyor Kağıthane Belediyesi’nin çevre temizliğine yönelik yürüttüğü sokak yıkama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sokak yıkamaları sırasında rögarların temizlenmesine de özen gösteriliyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kağıthane Belediyesi çevre temizliğine yönelik yürüttüğü sokak yıkama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kağıthane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri düzenli olarak ilçenin ana arterleri, ara sokakları, meydanları ve pazar yerlerinde sokak yıkama çalışmaları gerçekleştiriyor. Erken saatlerde başlayan çalışmalar, trafik yoğunluğu yaşanmadan tamamlanarak, günlük yaşamın akışını etkilemeden ilerliyor. Sokak yıkamaları esnasında, su tankerleri ve özel basınçlı yıkama araçları kullanılıyor. Bu araçlar sayesinde sokak aralarındaki en ince kirler bile temizleniyor, yollarda birikmiş olan çamur ve tozlar etkin bir şekilde ortadan kaldırılıyor. Belediye yetkilileri, temizlik çalışmalarında özellikle sokak aralarına ve kaldırımlara dikkat ettiklerini, çöp toplama hizmeti ile birlikte yıkama işlemlerinin de kesintisiz devam ettiğini ifade ediyor. Sonbahar ve kış aylarına girerken, Kağıthane Belediyesi sokak yıkama çalışmalarının yanı sıra yağışlara karşı da hazırlıklarını sürdürüyor. Sokak yıkamaları sırasında rögarların temizlenmesine de özen gösteriliyor. Özellikle yağışlı havalarda su baskınlarını engellemek amacıyla, tıkanmış rögarlar ve drenaj sistemleri düzenli olarak temizleniyor. Bu çalışmalar, yağışın yoğun olduğu dönemlerde su birikintilerini ve muhtemel taşkınları minimum seviyeye indirmek için büyük önem taşıyor. Kağıthane genelinde birçok noktada bulunan rögarlar, belediye ekipleri tarafından sık aralıklarla kontrol ediliyor ve temizlik işlemleri düzenli olarak yapılıyor.
23 Eylül 2024 Pazartesi - 16:51 Küçükçekmece’de sokak ortasında gasp girişiminde bulunan şüpheli adli kontrol ile serbest bırakıldı Küçükçekmece’de bir ay önce iki şüpheli gündüz vakti yabancı uyruklu bir kişiyi sokak ortasında darp ederek gasp girişiminde bulunmuştu. Suç makinesi olduğu öğrenilen B.K ve Y.D isimli şüpheliler yakalandı ancak iki şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan yeni serbest bırakılan Y.D isimli şüphelinin uyuşturucu etkisindeki halleri bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Olay, bir ay önce Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, B.K ve Y.D isimli iki şüpheli yolda yürüyen yabancı uyruklu bir kişinin önünü kesti. Yolunu kestikleri kişiden para isteyen iki şüpheli olumsuz yanıt aldı. Ardından iki şüpheli yolunu kestikleri kişinin kollarına girerek yolda sürükleyerek darp etti. O anlar güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülenmişti. Görüntülerde, iki şüphelinin koluna girdikleri kişiyi dakikalarca darp ettiği ve yabancı uyruklu şahsın çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldığı anlar yer aldı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi üzerine şüpheliler olay yerinden kaçmıştı. Polis ekipleri bir aylık çalışma sonucu şüphelileri kıskıvrak yakaladı. "Suç makinesi 2 şüpheli de adli kontrol ile serbest bırakıldı" Şüphelilerin kimliği polisin çalışmasıyla kimliği tespit edilirken, iki şahsında çok sayıda suçtan kaydı olduğu tespit edildi. Kimliği Belirlenen B.K isimli şüphelinin, gasp, evden hırsızlık, hırsızlık ve uyuşturucudan toplamda 4, Y.D. isimli şüphelinin ise uyuşturucu, kapkaç, hırsızlık ve gasptan 4 ayrı suçlardan kaydı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili bir aylık çalışma yapan polis ekipleri, gasp girişiminde bulunan 2 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
23 Eylül 2024 Pazartesi - 16:49 Kağıthane’de sinek ve haşerelere karşı tam zamanlı mücadele Kağıthane Belediyesi tarafından halk sağlığını tehdit eden zararlı haşere ve sinek türlerine karşı geniş çaplı ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Gece gündüz devam eden ilaçlama faaliyetleri, ilçenin dört bir yanında uzman ekipler tarafından büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Kağıthane Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden zararlı haşere ve sinek türlerine karşı geniş çaplı ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kağıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları çerçevesinde ilçede sokaklar, parklar, yeşil alanlar, cadde ve açık alanlar başta olmak üzere, sinek ve haşerelerin üreme alanlarına yönelik ilaçlama işlemleri aralıksız devam ediyor. Ekipler mahalle mahalle gezerek, tüm ilçeyi sivrisinek, insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen ve uçan haşerelerden arındırmayı hedefliyor. Cumartesi ve pazar günleri vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, kalan günlerde de 19 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor. Kağıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca, sivrisinek ve haşerelerin üreme alanlarını kontrol altına almak için vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar arasında özellikle su birikintilerine dikkat çekiliyor. Ağaç diplerinde ve bahçelerde oluşabilecek küçük su göletlerinin düzenli olarak boşaltılması gerektiği vurgulanırken, kapların kapalı tutulması, çöplerin çöp kutularına atılması, bahçede ya da terasta bulunan eşyaların uygun şekilde depolanması gibi önlemler öneriliyor. Ayrıca, hayvanların su ihtiyacını karşılayan kaplardaki suların haftada bir değiştirilmesi ve kullanılmayan kapların kapalı tutulması gerektiği de belirtiliyor. Uyarıların hayata geçirilmesiyle birlikte, sivrisineklerin üremesinin önlenebileceği ifade ediliyor.
Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 2 - Gaziantep FK: 0 (İlk yarı)
17 Eylül 2024 Salı - 20:52 Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 2 - Gaziantep FK: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray, Gaziantep FK’yı konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 11. dakikada Mertens’in pasında topla buluşan Barış Alper Yılmaz, rakibini geçip ceza sahası içi sağ çaprazından uzak köşeye yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0 19. dakikada sağ taraftan Kaan Ayhan’ın yerden içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerinde Yunus Akgün vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlak savunmaya çarpıp kornere gitti. 26. dakikada sağ taraftan Mertens’in yerden içeri gönderdiği pasta Batshuayi’nin ayak dışıyla çevirdiği topu penaltı noktası üzerinde Yunus Akgün kontrol edip, sağına çekip yerden yaptığı vuruşta kaleci Sokratis’in sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0 41. dakikada topla birlikte sağ taraftan ceza sahasına giren Sorescu’nun yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere gönderdi. Hakemler: Cihan Aydın, Samet Çiçek, Suat Güz Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Yunus Akgün, Michy Batshuayi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Kerem Demirbay, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Gökdeniz Gürpüz, Yalın Dilek, Efe Akman, Metehan Baltacı Teknik Direktör: Okan Buruk Gaziantep FK: Sokratis Dioudis, Ömürcan Artan, Ertuğrul Ersoy, Bruno Viana, Enric Saborit, Emre Taşdemir, Kozlowski, Alexandru Maxim, Sorescu, Mirza Cihan, Kenan Kodro Yedekler: Burak Bozan, Arda Kızıldağ, Furkan Soyalp, Mandouki, Ali Ablak, Salem Mbakata, İlker Karakaş, Ogün Özçiçek, Eren Erdoğan, Eren Çakır Teknik Direktör: Selçuk İnan Goller: Barış Alper Yılmaz (dk. 11), Yunus Akgün (dk. 26) (Galatasaray) Sarı kart: Kaan Ayhan (Galatasaray)
Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, PFDK’ya sevk edildi
17 Eylül 2024 Salı - 19:54 Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, PFDK’ya sevk edildi Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün yaptığı toplantı sonrası disiplin sevklerini açıkladı. PFDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hukuk Müşavirliği’nce 17.09.2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir. 1 - Gaziantep Futbol Kulübü’nün 14.09.2024 tarihinde oynanan Sivasspor - Gaziantep FK Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve ’6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 2 - Galatasaray Kulübü’nün 14.09.2024 tarihinde oynanan Galatasaray - Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 3 - Samsunspor Kulübü’nün 14.09.2024 tarihinde oynanan Samsunspor - Konyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 4 - Bodrum FK’nın 14.09.2024 tarihinde oynanan Bodrum FK - RAMS Başakşehir Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine, Bodrum FK futbolcusu Alfredo Ribeiro’nun aynı müsabakadaki ’kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 15.09.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 5 - RAMS Başakşehir futbolcusu Dimitrios Pelkas’ın 14.09.2024 tarihinde oynanan Bodrum FK - RAMS Başakşehir Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 15.09.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 6 - Trabzonspor Kulübü’nün 15.09.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine, Trabzonspor Kulübü futbolcusu Edin Visça’nın aynı müsabakadaki ’kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 16.09.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 7 - Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı’nın 15.09.2024 tarihinde oynanan Kayserispor - Eyüpspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 8 - Fenerbahçe Kulübü’nün 15.09.2024 tarihinde oynanan Kasımpaşa - Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 9 - Antalyaspor Kulübü’nün 16.09.2024 tarihinde oynanan Antalyaspor - Adana Demirspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine, Antalyaspor Kulübü idarecisi Levent Ördel’in aynı müsabakadaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine, Antalyaspor Kulübü idarecisi Ahmet Karaağaç’ın aynı müsabakadaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 10 - Adana Demirspor Kulübü’nün 16.09.2024 tarihinde oynanan Antalyaspor - Adana Demirspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın 8 ve 9. maddeleri uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."
Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik ilişkiler bu panelde konuşuldu
17 Eylül 2024 Salı - 18:12 Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik ilişkiler bu panelde konuşuldu Asset GLI, Türkiye ile Hindistan arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla ’Türkiye ve Hindistan Arasında İkili Ekonomik İlişkiler’ panelinde yer aldı. Hindistan, lojistik sektöründe sunduğu güçlü iş birlikleri ve fırsatlarla stratejik hedef pazarlarında büyük önem taşıyor. 14 Eylül 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilen "Türkiye ve Hindistan Arasında İkili Ekonomik İlişkiler" panelinde, Asset GLI’nin Global İhale Direktörü Perihan Moorcroft, Ticaret Bakanlığı Asya Pasifik Ülkeleri Daire Başkanı Çağatay Özden ve Parikh Infracon Direktörü Monil Parikh ile birlikte Türkiye ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geçmişi, mevcut durumu ve geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Panelin moderatörlüğünü TÜGİAD Baş Ekonomisti Doç. Dr. Mehmet Levent Yılmaz üstlendi. Perihan Moorcroft panelde yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Hindistan arasındaki ticaret ilişkileri, iki ülkenin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlıyor. Hindistan’ın lojistik sektörü, sunduğu fırsatlar ve iş birlikleri ile Türkiye için büyük bir potansiyel sunuyor. Bu panel, stratejik iş birliklerini güçlendirmek ve ticaret hacmini artırmak adına önemli bir adım. Asset GLI olarak, iki ülke arasındaki ekonomik bağları daha da kuvvetlendirmek ve yenilikçi çözümler geliştirmek için özellikle teknolojik yatırım, esneklik yapımızı güçlendirerek kararlılıkla çalışıyoruz” dedi. Ayrıca, Asset GLI’nin katkılarından dolayı TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım tarafından Asset GLI’ye bir plaket takdim edildi. Plaket, Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine yönelik sağlanan katkılardan dolayı verildi. Panelde, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve sektörde yenilikçi çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. Bu platformda yapılacak iş birlikleri ve stratejik görüşmelerin, Türkiye ile Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin katkıda bulunması planlanıyor.
‘Rehber’ altın portakal yolcusu
17 Eylül 2024 Salı - 17:05 ‘Rehber’ altın portakal yolcusu 3. Esenler Film Günleri kapsamında yapım destek ödülüne layık görülen “Rehber” filminin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşecek. Filmin yönetmen koltuğunda oturan Mert Erez, “Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde en iyi filmler arasında yer almak bizi gururlandırdı” dedi. Esenler Belediyesi’nin 3. Esenler Film Günleri kapsamında ödüle layık gördüğü “Rehber” adlı kısa filmin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşecek. 5-12 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak festivalde ilk kez seyirciyle buluşacak film, oğlunun ölümü nedeniyle yıllar sonra memleketine dönen bir adamın hikayesini ele alıyor. Mert Erez’in yazıp yönettiği filmde Murat Kılıç, Damla Sönmez, Berkay Şanveren, Meltem Berber, Kemal Burak Alper, Nebil Sayın, Sercan Gülbahar, Ayça Bozkurt Atioğlu, Burak Özbaykuş gibi isimler yer alıyor. Başarılıyla döneceğimize inanıyoruz Rehber’in Türkiye prömiyerini Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapmaktan ötürü hayli mutlu olduğunu dile getiren Erez, “Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde en iyi filmler arasında yer almak bizi gururlandırdı. Önümüzde yurt dışı ve yurt içi başka festivaller de var. Bu festivallerden de başarıyla döneceğimize inanıyoruz. Rehber’in yurt dışı festivallerinde de ülkemizin sinemasını başarıyla temsil etmesini diliyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Filmimize henüz senaryo aşamasında ödül vererek yapım desteği sağlayan Esenler Film Günleri’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Esenler Film Günleri’nin verdiği desteği oldukça önemli buluyorum. Kısa film yapmanın zorlaştığı bir dönemde verilen destekler bizlerin işini gerçekten kolaylaştırıyor. Bu nedenle, Esenler Film Günleri’nin de yıllarca devam etmesini diliyorum.”