Yerel Haberler
İstanbul
Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüpheli tutuklandı 23 Eylül 2024 Pazartesi - 19:08:22 Polis memuru Şeyda Yılmaz, İstanbul Ümraniye’de görevi başında silahlı saldırıda şehit düşmüştü. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından hakimliğe sevk edilen şüpheli Yunus Emre Geçti, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri dün akşam saatlerinde "motosiklet hırsızlığı" suçundan aranan ve firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Aranan şahıs 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti Ihlamurkuyu Mahallesi’nde polis tarafından yakalanmak istendi. Yakalama sırasında çıkan arbedede şüpheli, polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27), şüpheliye karşılık verdi ancak açılan ateşte ağır yaralandı. Şüpheli Yunus Emre Geçti annesi P.G. (43) ve polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe de olayda yaralandı. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çöp poşeti giydirildi, Hayvan Durum İzleme aracına bindirildi Polis ekipleri tarafından olaydan kısa bir süre sonra yakalanan Yunus Emre Geçti hakkında “kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki tamamlanan işlemlerinin ardından siyah çöp poşeti geçirilmiş halde kadın polis memurları tarafından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracına bindirilerek Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Tutuklandı Şüpheli Yunus Emre Geçti, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 1.Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, şüphelinin “Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik ilişkiler bu panelde konuşuldu
17 Eylül 2024 Salı - 18:12 Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik ilişkiler bu panelde konuşuldu Asset GLI, Türkiye ile Hindistan arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla ’Türkiye ve Hindistan Arasında İkili Ekonomik İlişkiler’ panelinde yer aldı. Hindistan, lojistik sektöründe sunduğu güçlü iş birlikleri ve fırsatlarla stratejik hedef pazarlarında büyük önem taşıyor. 14 Eylül 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilen "Türkiye ve Hindistan Arasında İkili Ekonomik İlişkiler" panelinde, Asset GLI’nin Global İhale Direktörü Perihan Moorcroft, Ticaret Bakanlığı Asya Pasifik Ülkeleri Daire Başkanı Çağatay Özden ve Parikh Infracon Direktörü Monil Parikh ile birlikte Türkiye ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geçmişi, mevcut durumu ve geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Panelin moderatörlüğünü TÜGİAD Baş Ekonomisti Doç. Dr. Mehmet Levent Yılmaz üstlendi. Perihan Moorcroft panelde yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Hindistan arasındaki ticaret ilişkileri, iki ülkenin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlıyor. Hindistan’ın lojistik sektörü, sunduğu fırsatlar ve iş birlikleri ile Türkiye için büyük bir potansiyel sunuyor. Bu panel, stratejik iş birliklerini güçlendirmek ve ticaret hacmini artırmak adına önemli bir adım. Asset GLI olarak, iki ülke arasındaki ekonomik bağları daha da kuvvetlendirmek ve yenilikçi çözümler geliştirmek için özellikle teknolojik yatırım, esneklik yapımızı güçlendirerek kararlılıkla çalışıyoruz” dedi. Ayrıca, Asset GLI’nin katkılarından dolayı TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım tarafından Asset GLI’ye bir plaket takdim edildi. Plaket, Türkiye-Hindistan arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine yönelik sağlanan katkılardan dolayı verildi. Panelde, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve sektörde yenilikçi çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. Bu platformda yapılacak iş birlikleri ve stratejik görüşmelerin, Türkiye ile Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin katkıda bulunması planlanıyor.
‘Rehber’ altın portakal yolcusu
17 Eylül 2024 Salı - 17:05 ‘Rehber’ altın portakal yolcusu 3. Esenler Film Günleri kapsamında yapım destek ödülüne layık görülen “Rehber” filminin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşecek. Filmin yönetmen koltuğunda oturan Mert Erez, “Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde en iyi filmler arasında yer almak bizi gururlandırdı” dedi. Esenler Belediyesi’nin 3. Esenler Film Günleri kapsamında ödüle layık gördüğü “Rehber” adlı kısa filmin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşecek. 5-12 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak festivalde ilk kez seyirciyle buluşacak film, oğlunun ölümü nedeniyle yıllar sonra memleketine dönen bir adamın hikayesini ele alıyor. Mert Erez’in yazıp yönettiği filmde Murat Kılıç, Damla Sönmez, Berkay Şanveren, Meltem Berber, Kemal Burak Alper, Nebil Sayın, Sercan Gülbahar, Ayça Bozkurt Atioğlu, Burak Özbaykuş gibi isimler yer alıyor. Başarılıyla döneceğimize inanıyoruz Rehber’in Türkiye prömiyerini Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapmaktan ötürü hayli mutlu olduğunu dile getiren Erez, “Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde en iyi filmler arasında yer almak bizi gururlandırdı. Önümüzde yurt dışı ve yurt içi başka festivaller de var. Bu festivallerden de başarıyla döneceğimize inanıyoruz. Rehber’in yurt dışı festivallerinde de ülkemizin sinemasını başarıyla temsil etmesini diliyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Filmimize henüz senaryo aşamasında ödül vererek yapım desteği sağlayan Esenler Film Günleri’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Esenler Film Günleri’nin verdiği desteği oldukça önemli buluyorum. Kısa film yapmanın zorlaştığı bir dönemde verilen destekler bizlerin işini gerçekten kolaylaştırıyor. Bu nedenle, Esenler Film Günleri’nin de yıllarca devam etmesini diliyorum.”
Bilgi Evleri’nde kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı
17 Eylül 2024 Salı - 16:19 Bilgi Evleri’nde kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde yeni dönem kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı. Zeytinburnu’nda ikamet edip eğitim gören öğrencilerin 5 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırabilecekleri belirtildi. Zeytinburnu Bilgi Evleri’nde kurs ve atölye çalışmaları için kayıtlar başladı. 5 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek öğrenci kayıtları için başvurular Zeytinburnu’ndaki Bilgi Evi şubelerinden yapılabiliyor. Öğrenciler erken yaşta becerilerini keşfediyor Bilgi Evleri’ndeki karikatür, temel resim, halk oyunları, drama, anlayarak hızlı okuma, robotik kodlama, mental aritmetik, piyano, bağlama, keman, halk oyunları kurslarının yanı sıra satranç, kâğıt sanatları, eğlenceli bilgiler, beceri ile akıl ve zekâ oyunları gibi alanlarda çocuklar yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor. Kurs ve atölyelerde öğrenciler haftada bir gün bir araya gelerek çalışmaları sürdürüyorlar. Bir üye aynı anda 3 kurs ve 3 atölye çalışmasına kayıt yaptırabiliyor. Zeytinburnu Bilgi Evleri kurs ve atölye çalışmalarıyla, üyelerin temel el becerileri kazanması, stratejik düşünme biçimleri ile dikkat ve odaklanmalarını geliştirmesi ve çeşitli sanat kollarının inceliklerini öğrenmesi amaçlanıyor. Kurs ve atölyeler mayıs ayına kadar devam edecek Kurs ve atölye faaliyetleri 7 Ekim Pazartesi günü başlayarak 31 Mayıs 2025 tarihine kadar 8 ay boyunca devam edecek. 2 dönem halinde devam edecek olan çalışmaların 2. dönemdeki kayıtları 20 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve dersler 3 Şubat’ta başlayacak. 2, 3, 4, 5, 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin faydalanabileceği etkinliklere katılım için Bilgi Evleri’ne üyelik zorunluluğu aranırken, ayrıca kurs için de başvuru yapmak gerekiyor. Uygun şartları sağlayan Zeytinburnulu öğrenciler, kendilerine en yakın Bilgi Evi’ni ziyaret ederek kayıt yaptırabiliyorlar. Bilgi Evleri’nde Yer Alacak Atölye Çalışmaları: Akıl ve zeka oyunları, satranç, beceri, kağıt sanatları, görsel sanatlar, eğlenceli bilgiler, üreten çocuklar, zihin egzersizleri, dekoratif ahşap süsleme Bilgi Evleri’nde Yer Alacak Kurs Çalışmaları: Anlayarak hızlı okuma, mental aritmetik, bağlama, drama, gitar, piyano, halk oyunları, robotik kodlama, karikatür, temel resim, keman, sahne sanatları, ritim- perküsyon, şan, pratik matematik, modern sanat, natürel sanat, sahne sanatları, modern dans, akıl ve zeka oyunları, beceri, 3D tasarım.
Futbolcu Emrecan Uzunhan trafik kazası sonrası uğradığı saldırıya ilişkin mahkemeye beyanda bulundu
17 Eylül 2024 Salı - 16:02 Futbolcu Emrecan Uzunhan trafik kazası sonrası uğradığı saldırıya ilişkin mahkemeye beyanda bulundu Bakırköy’de yaşadığı bir trafik kazasının ardından darp edilen futbolcu Emrecan Uzunhan’ın davasının görülmesine devam edildi. Duruşmada beyanda bulunan Uzunhan, “Üstüme doğru koşarak gelmeye başladı. Ben vücudu ile para kazanan bir insanım. İnanılmaz korktum. Daha önce hiç kavga da etmedim. Bacağımı kavradı, havaya kaldırdı yere vurmak için. Sonra pat diye bir ses geldi. Ben bağırdım arka adalem koptu diye” dedi. Sanık Dağ ise “Sigorta şirketi beni yüzde yüz haklı bulmuştur. Onun sigortasından benim aracımın masrafı karşılandı, yalan söylüyor” ifadelerini kullandı. Bakırköy’de 22 Temmuz 2023’te meydana gelen olayda futbolcu Emrecan Uzunhan geçirdiği bir trafik kazasının ardından darp edilmişti. Uzunhan’ı darp ettiği iddiasıyla hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilen Yavuz Dağ’ın yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Emrecan Uzunhan ile tutuksuz sanık Yavuz Dağ hazır bulundu. “İlk defa trafik kazasına karıştım” Duruşmada beyanı sorulan Emrecan Uzunhan, “Ben 22 Temmuz günü Bakırköy yönünden Yeşilköy yönüne doğru kendi aracımla sol şeritten yeterli takip mesafesinde gidiyordum. Zaten aracımda çarpışma önleyici sistemler bulunduğu için önümdeki araba ani bir fren yapınca aracım da benden önce frene bastı. En önde başka bir araç vardı. Arkada sanığın kullandığı araç vardı. Benim aracım sanığın aracına dokundu. Sanığın aracı öndeki araca çarptı. Sanığa ait aracın kaputu hasar görmüştü. Kaza sonrası aracımdan inerek sanığın yanına geçmiş olsun demek için gittim. ‘Cana gelmedi geçmiş olsun mala geldi’ dedim. Böyle bir cümleden sonra ılıman bir tavır sergileyeceğine ‘senin yüzünden oldu, sen çarptın bana, sen karşılayacaksın’ dedi. Ben ne olduğunu anlamadım. İlk defa trafik kazasına karıştım” dedi. “Bana söylediği şeyler bir insanın sineye çekebileceği şeyler değil, buna rağmen tepki vermedim” Uzunhan beyanının devamında “Ekipler gelince ‘maddi hasarlı bir kaza olduğu için trafiği tıkamamanız gerekiyor’ dedi. 200 metre ilerdeki benzinliğe gitmemiz gerektiğini söylediler. Her üçümüz de oraya gittik. Kazadan dolayı herhangi bir yaralanmam olmadı. Gerekli tutanakların fotokopisini çektirmek için Ferdi Bey içeri gitti. Herkes kendi görüşlerini tutanağa yazdı. Sanık ‘sen bana çarptın ben de öndeki araca çarptım’ şeklinde yazmamı istedi. Kazada benim kusurum olmadığı şeklinde beyan geçtim. Sonrasında kalemi elimden çekip aldı bir kere. Kız arkadaşım yanımdaydı. Bana ‘ya infazım olmasaydı seni delik deşik ederdim’ dedi. Ben de ‘benimle muhatap olmayın beyefendi’ dedim. Bana ‘ben senin bana o üstten bakan tavırlarını biliyorum o çocuğu’ dedi. Benim kesinlikle ona yönelik hakaret ve argo söylemim olmadı. Bana söylediği şeyler herhangi bir insanın sineye çekebileceği şeyler değil. Buna rağmen kendisine tepki vermedim” ifadelerini kullandı. “Ben vücudu ile para kazanan bir insanım, inanılmaz korktum” Uzunhan kız arkadaşını korumak için araca binmesini söylediğini ifade ederek, “Tam o esnada üstüme doğru koşarak gelmeye başladı. Elinde bir cisim de vardı. Ben vücudu ile para kazanan bir insanım. İnanılmaz korktum. Ben hayatımda daha önce hiç kavga da etmedim. Geri geri gittim. Çok ürktüm orada. O ilk fiziksel teması gerçekleştirdi. Sonra ben kendisini elimle savurmaya çalıştım. Benim bacağımı kavradı havaya kaldırdı yere vurmak için. Sonra pat diye bir ses geldi. Ben bağırdım arka adalem koptu diye. 3 kas grubum koptu. Ben yere düştüm bağırdım. Sonra olay yerinden kaçtılar. Bu olay nedeniyle ameliyat oldum. Bütün maç başı ücretlerimi, kazanacağım primleri bu yaralanma nedeniyle alamadım. Tedavi masraflarımı kulübüm karşıladı. Ancak spor dışında bir yaralanma olduğu için kulübün benden karşılanması yönünde sanırım bir talebi olacak” beyanında bulundu. Müşteki Uzunhan’ın kız arkadaşı tanık Canan Korkmaz ise “Sanık, Emrecan’a ‘seni burada öldürürüm’ dedi. Sanık ayrıca sinkaflı sözler de söyledi. Sanık daha sonra koşarak geldi, elinde bir şey var gibiydi. Emre’yi yere vurdu. Yerde bir arbede yaşandı. Emre’nin bu olay öncesinde sakatlığı yoktur” dedi. “Sigorta şirketi beni yüzde yüz haklı bulmuştur” Sanık Yavuz Dağ ise, “Sigorta şirketi beni yüzde yüz haklı bulmuştur. Onun sigortasından benim aracımın masrafı karşılandı. Baştan zaten yalan söylüyor. Kendisi bana arkadan çarpmıştır. Kamera görüntülerine bakabilirsiniz. Yere düşünce bana yumruk sallıyor. Aramızdaki kavga öncesinde kendisinin bacağını tuttuğu görünler de mevcuttur. Küfür ve hakaret ettiğim iddiası da yalandır” dedi. Sanık savunmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. İddianameden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 22 Temmuz 2023’te Bakırköy’de meydana gelen olay anlatıldı. İddianamede olay günü sanık Yavuz Dağ ile müşteki Emrecan Uzunhan arasında trafikte meydana gelen bir tartışma sırasında tarafların hasar tespiti yapmak için bir benzin istasyonuna gittikleri ve sanığın müştekiye hitaben ‘y... y... gülme, kibirli birisin, infazım olmasa seni burada delik deşik ederdim’ dediği belirtildi. Sanığın ardından müştekiyi tutarak yere çarptığı ve basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde eylemde bulunduğu aktarıldı. Sanık Yavuz Dağ’ın ‘tehdit’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar, ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar, ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar olmak üzere toplamda 1 yıl 9 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
CANiK ve AEI Systems Birleşik Krallık’ta gücünü artıyor
17 Eylül 2024 Salı - 14:59 CANiK ve AEI Systems Birleşik Krallık’ta gücünü artıyor Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketlerinden CANiK ve AEI Systems, Birleşik Krallık’ta 18-19 Eylül’de gerçekleştirilecek, dünyanın önde gelen kara aracı ve ekipman üreticilerini buluşturan DVD Fuarı’na katılacak. SYS Grup bünyesindeki CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS, sahip oldukları kabiliyetleri yurt dışında iş birliklerine dönüştürmek için güçlü adımlar atıyor. Bu yıl yoğun bir fuar ve etkinlik takvimi izleyen SYS Grup şirketleri, bu kez 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Birleşik Krallık’ta düzenlenecek olan DVD Fuarı’na katılacak. Birleşik Krallık Kara Kuvvetleri tarafından organize edilen ve dünyanın önde gelen kara aracı ve ekipman üreticilerini buluşturan DVD, SYS Grup şirketlerinin Birleşik Krallık ve Avrupa başta olmak üzere uluslararası pazarlardaki stratejik hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir imkân sunuyor. Birleşik Krallık, SYS Grubu için özel bir önem taşıyor. 2022 yılında SYS Grup bünyesine katılan köklü İngiliz şirketi AEI Systems, İngiltere’deki tesisinde 60 yılı aşkın bir süredir, hava, kara ve deniz platformlarına yönelik 20, 25 ve 30 mm orta kalibre topların üretimlerini yapıyor. AEI Systems etkinlik kapsamında tüm modern dünya ordularının beğenisini kazanmış olan 30x113 mm düşük geri tepmeli orta kalibre topu VENOM LR’ı öne çıkarırken, CANiK dünyanın en dayanıklı 12.7x99 mm ağır makineli tüfek ailesi olan CANiK M2 QCB, CANiK M2F ve CANiK M3 silahlarını öne çıkaracak. Yine grup şirketlerinden UNIROBOTICS ise TRAKON Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS)’ni tanıtacak. SYS Genel Müdürü Cahit Utku Aral, grubun Birleşik Krallık’ta yürüttükleri faaliyetlerin, belirledikleri hedeflere ulaşma yolunda stratejik önemde olduğunu söyledi. AEI Systems’ın SYS Grup bünyesine katılması ile Birleşik Krallık’ın savunma sanayisindeki yerlerini sağlamlaştırdıklarını dile getiren Aral, İngiltere’deki tesislerimizden İngiliz Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına doğrudan cevap verebildiklerini, daha yakın iş birlikleri geliştirdiklerini ve üçüncü ülkelere açılma yolunda yeni kapılar araladıklarını vurguladı. Aral, Birleşik Krallık savunma tedarik süreçlerine dahil olmanın SYS Grup’un Avrupa’daki büyüme hedeflerinin kritik bir parçasını oluşturduğunu kaydetti. Aral, Birleşik Krallık’ın güçlü bir savunma pazarı olmasının ötesinde, teknolojik yeniliklere verdiği önemle küresel anlamda öne çıktığına işaret ederek, bu nedenle grup şirketleri olarak geleceğin savunma sanayisinin konuşulduğu ve bir anlamda da geleceğin muharebe ortamının şekillendiği etkinlikte yer almanın, burada yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirmenin, SYS Grubun hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağını belirtti. Aral, CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS’in yenilikçi ve ileri teknolojilerle, başta Birleşik Krallık ve yine burada kurulacak iş birlikleri ile diğer dost ülkelere en ileri çözümleri sunmak için hazır olduğunu bildirdi.