ASAYİŞ - 18 Ocak 2025 Cumartesi 11:21

Gaziantep’te sahte alkol kullandığı iddia edilen 1 kişi evinde ölü bulundu

A
A
A

Gaziantep’te evinde ölü bulunan 52 yaşındaki bir şahsın sahte alkol kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Şahsın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıpta yapılan işlemlerin ardından ailesine teslim edildi.

İstanbul’da sahte alkolden ölenlerin sayısı giderek artarken Gaziantep’te sahte alkol nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Olay, Şahinbey ilçesi Saçaklı Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yakınlarının bir süredir haber alamadığı 52 yaşındaki Sami Günebakan, evinde hareketsiz şekilde bulundu. Yakınları ve arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Evinde ölü bulundu, sahte alkol şişelerine rastlandı

Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrollerde Günebakan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Şahsın evinde yapılan incelemelerde ise sahte alkolün konulduğu pet şişelere rastlandı. Günebakan’ın cenazesi, olay yeri ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Uğur Dönek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Burhaniye de BUBFA ile Osmanlı Şerbetleri yeniden hayat buluyor Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA), Osmanlı mutfak kültürünün unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinden şerbetleri yeniden gün yüzüne çıkarmak için özel bir projeye imza attı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban’ın verdiği Takım Çalışması dersi kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Uğur Umut Uysal, Berke Bülbül, Rabia Atik, Ayşenur Küreli ve Ceydanur Aydemir tarafından gerçekleştirilen “BUBFA ile Şerbet Yolculuğu” projesi, Osmanlı şerbetlerini günümüz sofralarına taşımayı hedefliyor. Osmanlı Mutfak Kültürünün en önemli lezzetlerinden biri olan şerbetler, bu proje kapsamında yeniden canlandırıldı. Projede kapsamında Osmanlı Saray Mutfağında sıkça yapılan şerbetlerin geleneksel tarifleri araştırılarak yeniden hazırlandı ve fakülte içerisinde dağıtıldı. Demirhindi, sübye, sirkencübin, kakule, nar ve çeşitli meyve ile bitkilerden hazırlanan şerbetler, katılımcılara hem tarihi bir yolculuk hem de lezzetli bir deneyim sundu. Projeye öncülük eden öğrenciler, hazırladıkları şerbetleri üniversitenin eğitim mutfağında hazırladı ve ortaya çıkan lezzetleri tadım etkinliğiyle paylaştı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban başta olmak üzere, etkinliğe katılanlar, Osmanlı şerbetlerini yeniden keşfetme fırsatı buldu. Ayrıca proje çerçevesinde hazırlanan şerbet tarif kitapçığıyla Osmanlı şerbetlerini sadece tatmakla kalmayıp evde denemek isteyenlere rehber olmayı amaçlandı. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin bu anlamlı projesi, mutfak mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Muğla Başkan Ünlü: “Herkesin mücadele etmesi gerek” Selimiye ve Bozburun’u ziyaret eden Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, bölgede yapılmak istenen marina projeleriyle ilgili vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. Başkan Ünlü, herkesi kentine sahip çıkmaya davet ederek “Bu mücadeleyi birlikte başlatacağız. Herkesin bu süreçte elinden gelen mücadeleyi göstermesi gerekiyor” dedi. Marmaris Belediyesi Başkanı Acar Ünlü, Marmaris’e döner dönmez Selimiye’yi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis üyeleri ve birim müdürleriyle birlikte ayağının tozuyla Selimiye’ye gelen Başkan Ünlü buradaki görüşmelerin ardından yine marina yapılmak istenen başka bir mahalle olan Bozburun’a geçti. "Olumsuz görüş vereceğiz" Marmaris’teki bir Liman İşletmeciliği’ne verilen 145 tekne kapasiteli proje ile ilgili değerlendirme toplantısında vatandaşın verdiği tepkinin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Ünlü, Marmaris’in doğasını, denizi, ormanını korumak için süreçlerin takipçisi olacaklarını ifade etti. Proje dosyasına kurum görüşü istendiğinde Marmaris Belediyesi olarak olumsuz görüş vereceklerini dile getiren Başkan Ünlü, “Buradaki vatandaşın altyapı, kanalizasyon, imar sorunu varken bunun kıyıya yeni tekneler getirmek isteniyor. 145 tekne 145 ev demek? Pis su nereye gidiyor, vidanjörle çekiliyor. Yaz aylarında vidanjör bile bulunamıyor. Hal böyleyken bu projeye ne gerek var? Bu mücadelenin esas sahibi siz olacaksınız? Biz de sizin yanınızda olacağız. Herkesin elinden gelen mücadeleyi göstermesi gerekiyor” diye konuştu. "İzinler halk için çıksın" Marina izni veren kurumların bölgenin imarı için de izin verebileceğini dile getiren Başkan Ünlü, “Madem bu yapılıyorsa halk da düşünülsün ve imar planları çıkarılsın. Biz bu işte sizin yanınızdayız. Eğer umutsuz olursak hiçbir sonuca ulaşamayız. Böyle bakılsaydı eğer Kurtuluş Savaşı da kazanılamazdı. Buranın sahibi buranın yaşayanıdır. Yüzyıllardır buraları koruyan, eken, biçen sizlerin dedeleri, sizler ve sizlerin torunlarıdır. Herkesin kentine, köyüne sahip çıkması lazım. Biz mücadeleyi sizlerle birlikte başlatacağız. Yatırıma karşı değiliz, tabi ki yatırım gelmeli ama hep söylüyoruz, kurallı, vicdanlı, hukuksal olmalı. Doğru yerde, doğru kapasiteyle, sosyal adaleti sağlayarak olmalı” ifadesini kullandı. Selimiye’den sonra Bozburun’a geçen Başkan Ünlü burada yapılmak istenen marina ve sit dereceleri değişiklikleri ile ilgili vatandaşlarla görüştü. Ünlü, verilecek mücadelede halkın yanında olduklarını burada da yineledi.
Kilis Kilis’te 42 yıllık ayakkabı tamircisi baba mesleğini sürdürüyor Kilis’te ayakkabı tamirciliği mesleğini 42 yıldır sürdüren İsmail Dağaçıkan, neredeyse yarım asırdır baba mesleğini devam ettiriyor. Henüz 6 yaşındayken mesleğe adım atan Dağaçıkan, yılların tecrübesiyle kentteki vatandaşların ayakkabılarını onarıyor. Kilis’te yaşayan 48 yaşındaki İsmail Dağaçıkan, 6 yaşındayken babasından öğrendiği ayakkabı tamirciliği mesleğini 42 yıldır sürdürüyor. Mesleğin zorluklarına rağmen severek yaptığını belirten İsmail Dağaçıkan, “Baba mesleğini sürdürüyorum. 42 yıldır ayakkabı tamirciliği işindeyim. Çocuk yaşta başladım ve hâlâ devam ediyorum. Ancak ne yazık ki çırak bulmakta zorlanıyoruz. Günümüzde gençler bu tür mesleklere ilgi göstermiyor” dedi. "Çırak bulamıyorum, oğlum yetiştiriyorum" Ayakkabı tamirciliği mesleğini yaşatmak isteyen İsmail Dağaçıkan, 15 yaşındaki oğlu Emre Dağaçıkan’ı da yanına alarak yetiştirmeye başladığını ifade etti. Dağaçıkan, “Çırak bulamıyoruz, bu yüzden kendi oğlum Emre’yi mesleğe kazandırmaya çalışıyorum. Eğer o devam etmek isterse, mesleği bir sonraki kuşağa aktarabileceğiz” şeklinde konuştu. Ayakkabı tamirciliği gibi zanaat ve el emeği gerektiren mesleklerin giderek daha az ilgi gördüğünü belirten ayakkabı tamirci ustası İsmail Dağaçıkan, "Bu iş sabır ve özveri isteyen bir meslek. Günümüzde insanlar hızlı ve kolay para kazanmanın peşinde. Zanaat işleri, uzun vadeli öğrenme süreci ve emek gerektirdiği için yeni nesil bu tür mesleklere yanaşmıyor. Bu da sadece bizim işimizi değil, tüm zanaatkar meslekleri tehdit ediyor” diye konuştu. (MYP-SVY-Y)