EĞİTİM
İİBF’den AB Erasmus+ Proje başarısı 19 Eylül 2024 Perşembe - 11:39:10 Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) koordinatörlüğünde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenlerinin yürütücülüğünü üstlendiği Avrupa Birliği Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Erasmus+ KA220 HED Yüksek Öğretim Alanında İş Birliği Ortaklıkları çerçevesinde yer alan projede, İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Kaya yürütücülüğü üstlenirken, Ekonometri Bölümü Öğretim ÜyeleriProf. Dr. Sevda Gürsakal ve Dr. Öğr. Üyesi Esma Birişçi, İşletme Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Funda Özçelik ve Doç. Dr. Burcu Avcı Öztürk, Uluslararası İlişkiler BölümüAraştırma Görevlisi Fatih Bilal Gökpınar görev alıyor. Proje, 4 ülkenin konsorsiyumunda yürütülecek BUÜ’nün koordinatörlüğünü üstlendiği ve toplam 120 bin Euro bütçesi olan proje, Granada Üniversitesi (İspanya), Klaipeda Üniversitesi (Litvanya) ve IESEG School of Management’tan (Fransa) oluşan bir konsorsiyum tarafından yürütülecek. Öğrenciler “yeşil meslekler” konusunda bilgilendirilecek Çalışmaya dair bilgi paylaşımında bulunan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Yasemin Kaya, “GreenTransitionforEconomicsandAdministrativeScienceStudents: GreenJobs, GreenSkills, andGreenCareers (GREAT)” başlıklı projenin, iktisadi ve idari bilimler alanında eğitim gören öğrencilere yönelik olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Yasemin Kaya; “Bu alanda eğitim alan öğrencilerin yeşil meslekler konusunda bilgi ve beceri sahibi olmalarını ve kariyerlerini bu yönde geliştirebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Proje ile aynı zamanda iktisadi ve idari bilimler müfredatlarının, yeşil dönüşüme uyumlu hale getirilmesine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
19 Eylül 2024 Perşembe - 11:11 Anadolu Üniversitesi’nden 14 bilim insanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli olan ve her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanları açıklanırken, Anadolu Üniversitesi’nden 14 bilim insanı listeye girdi. Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı liste, “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” olarak iki ayrı kategoride yayınlandı. Sıralama, akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks gibi nesnel ölçütlerden hareketle yapıldı. Listenin 2023 sıralamasında Türkiye’den bin 518 akademisyen listeye girmeye hak kazandı. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi olan 13 bilim insanı; Prof. Dr. Cem Işık, Doç. Dr. Aras Bozkurt, Prof. Dr. Ayşe Eren Pütün, Prof. Dr. Ersan Pütün, Prof. Dr. Yavuz Akbulut, Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Doç. Dr. Rüstem Keçili, Prof. Dr. Ahmet Özdemir, Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop, Prof. Dr. Fatih Demirci, Doç. Dr. Belgin Sever Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları "2023 Etki Sıralaması"nda yer alma başarısı gösterdi. Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Işık Türkiye sıralamasında 46. dünya sıralamasında ise ilk 10 bin içeresinde yer aldı. Doç. Dr. Aras Bozkurt Türkiye sıralamasında 182., Prof. Dr. Ayşe Eren Pütün 184., Prof. Dr. Ersan Pütün ise 401. sırada yer alarak ilk 500 bilim insanı içerisinde yer alma başarası gösterdi. Anadolu Üniversitesi’nden 14 bilim insanı, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Kariyer Boyu Etki Sıralaması"na girme başarısı gösterdi. Türkiye’den bin 172 akademisyenin yer aldığı bu prestijli listeye, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Ayşe Eren Pütün, Prof. Dr. Ersan Pütün, Prof. Dr. Cem Işık, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Prof. Dr. Yavuz Akbulut, Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Temel Özek, Prof. Dr. Neşe Kırımer, Prof. Dr. Ahmet Özdemir, Prof. Dr. Mine Kürkçüoğlu, Prof. Dr. Gülhan Turan-Zitoun ve Prof. Dr. Şükrü Beydemir de adını yazdırdı.
19 Eylül 2024 Perşembe - 11:05 SUBÜ’nün ilk turuncu bayrağı göndere çekildi YÖK tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ çerçevesinde ‘Mekanda Erişilebilirlik’ kategorisinde ödüle layık görülen SUBÜ Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO’da turuncu bayrak göndere çekildi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ çerçevesinde ‘Mekanda Erişilebilirlik’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu doğrultuda bir tören düzenlenerek alınan turuncu bayrak göndere çekildi ve ‘Engelsiz Üniversite Bayrak Belgesi’ Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO’da hazırlanan köşede yerini aldı. Törene SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay, Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Azize Alaylı, Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Selma Yılar, Engelsiz Üniversite Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Fatma Tanrıkulu ve Öğretim Görevlisi Cansu Keskin ile akademisyenler ve idari personeller katıldı. YÖK; üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi, ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına ‘Engelsiz Üniversite Bayrakları’ ve ‘Engelsiz Program Nişanları’ veriyor. Yapılan değerlendirmeler sonucu ‘Engelsiz Üniversite Bayrakları’; mekânda erişilebilirlik sağlayanlara turuncu, eğitimde erişilebilirlik sağlayanlara yeşil, sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik sağlayanlara ise mavi bayrak olmak üzere üç kategoride takdim ediliyor. Kazanılan bayraklar üç yıl boyunca geçerli oluyor. İlk ödülü almanın ve bayrağı göndere çekmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüzü ilk kurduğumuzda herkes için her anlamda erişilebilirlik sağlayan bir üniversite olma hedefiyle yola çıkmıştık. Bu anlamda yürüttüğümüz çalışmaların ilk meyvesini aldık. Bunun dışında Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO’muz ‘Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik’ kategorisinde iki adet mavi bayrak ödülüne, Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Denizcilik MYO’muz ve Geyve MYO’muz ise ‘Mekânda Erişilebilirlik’ kategorisinde üç adet turuncu bayrak ödülüne üniversitemiz adına aday oldular. İnşallah kısa süre içerisinde bu adaylıklarımızdan da olumlu haberler alarak bayrak sayımızı artıracağız. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Selma Yılar ise özel gereksinimli öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almaları için özverili çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, bu kapsamda faaliyet yürüten akademik ve idari personel ile tüm öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür etti.
Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokuluna Özel Sektör Desteği
19 Eylül 2024 Perşembe - 08:20 Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokuluna Özel Sektör Desteği SLB Şirketi tarafından Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde kurulan Z-Kütüphane, Kodlama ve Yazılım Atölyesi, Müzik ve Resim Atölyesi ve Fen Bilimleri Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Oluşturulan eğitim ortamlarının açılışına; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, Schlumberger (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, İlçe Jandarma Komutanı Samet Tonga, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Alkuş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Erdal Yılmaz, Şube Müdürü Veli Cenk,Schlumberger Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Bahar Nuryyeva, Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Burcu Kocabal, okul yöneticileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Açılışta konuşan Schlumberger (SLB) ŞirketiTürkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü; “Sosyal sorumluluk kapsamında Schlumberger (SLB) şirketi olarak öğrencilerimize vakit geçirmekten, eğlenmekten, öğrenmekten her zaman keyif alacakları eğitim ortamları sunmaktan son derece memnunuz. Öğrencilerimizdeki sevinç ve heyecanı görünce ne kadar doğru bir eğitim yatırımı yaptığımızı anlıyoruz. Okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz bu öğrenme ortamlarından yararlanarak yetişen öğrencilerimizle gelecekte belki de birlikte çalışacağız, aramızda olacaklar.” dedi. (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü, verdikleri destek ve işbirliği için Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş’a teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya; Schlumberger (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü’ye ,şirket yöneticilerine eğitim ortamları oluşturulurken sundukları katkılar için teşekkür ederek Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde oluşturulan bu imkan ve fırsatlardan bölgedeki diğer okullarda öğrenim gören öğrencilerinde istifade edeceğini söyleyerek hayırlı oldun dileklerini ileterek öğrencilerden hazırlanan bu eğitim ortamlarından maksimum düzeyde yararlanmalarını istedi. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Schlumberger (SLB) Şirketitarafından Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde kurulan Z-Kütüphane, Kodlama ve Yazılım Atölyesi, Müzik ve Resim Atölyesi ve Fen Bilimleri Laboratuvarının okulun öğrencilerine ve bölgede bulunan diğer okulların öğrencilerine sunacağı eğitim imkanlarını değerlendirirken; “Öğrencilerimizin teknolojiyi yakından takip edebilecekleri, öğrenirken eğlenecekleri, okulda geçireceklerini zamanın kalitesini artıracak, merak uyandıracak, araştıracak, deneyimleme yapabilecekleri öğrenme ortamları hazırlandı. Öğrencilerimiz için bu ortamı sağlayan Schlumberger (SLB) Şirketi Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü’ye , şirket yöneticilerine bu anlamlı yatırımları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize hayırlı olsun. “
Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde EBYÜ’den 4 akademisyen yer aldı
19 Eylül 2024 Perşembe - 08:16 Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde EBYÜ’den 4 akademisyen yer aldı Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden (EBYÜ) 4 akademisyen yer aldı. Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütülen “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation İndicators” başlıklı araştırmada, kapsamlı bir bilimsel etki endeksi oluşturularak tüm dünyada araştırmalar yapan ve makaleler yayımlayan akademisyenler sıralandı. Bilimsel makalelerin atıf oranlarının yazar sırası ve sayısı gibi kriterlerin kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı araştırmada, bilim insanlarının h-indeksi yayın ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak sıralama yapıldı. Türkiye’den de birçok bilim adamının yer aldığı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, bu yıl da listede EBYÜ’den Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Süleyman, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Babacan, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Türkeş ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tahir Huyut yer aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi olma ülküsü ile yola çıkan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Üniversitemizi yaptıkları bilimsel çalışmalar dolayısıyla önemli bir yere taşıyan başta Prof. Dr. Halis Süleyman, Doç. Dr. Yunus Babacan, Doç. Dr. Cüneyt Türkeş ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tahir Huyut olmak üzere tüm akademisyenlere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kazakistan Büyükelçisi KBÜ Rektörü Kırışık ile bir araya geldi
18 Eylül 2024 Çarşamba - 18:16 Kazakistan Büyükelçisi KBÜ Rektörü Kırışık ile bir araya geldi Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Karabük Üniversitesi (kbü) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ilr bir araya geldi. Görüşmede, Müsteşar Arnur Mukhametkarim, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğrrtim Görevlisi Adnan Ucur yer aldı. Görüşmede iki ülke arasındaki yükseköğretim faaliyetleri ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için yapılabilecek iş birliği imkanları görüşülerek akademik çalışmalar kapsamında yapılması planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye ile Kazakistan’ın kardeş ülke olduğunu belirten Büyükelçi Sapiyev, Kazakistanlı öğrencilerin Türkiye ve Karabük Üniversitesinde eğitim aldığını ifade ederek, öğrenci sayısının daha da artmasından mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık, Kazakistan’ın hem Türkiye hem de Türk dünyası için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Kazakistan bizim için çok önemli bir ülke. Kazakistanlı öğrencilerimizin burada okuyor olması, iki ülkenin iş birliği ve gelişimi açısından oldukça önemli. Karabük Üniversitesi olarak Türk Devletlerindeki pek çok üniversiteyle protokoller yaptık ve bu devletlerle olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Türk Devletleri ile olan kardeşliğimizi geliştirecek ve iş birliğimizi artıracak çalışmalar planlıyoruz"dedi. Büyükelçi Sapiyev, görüşme sonrası Karabük Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.
Çarşamba’da bin 540 öğrenciye kırtasiye yardımı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 17:45 Çarşamba’da bin 540 öğrenciye kırtasiye yardımı Çarşamba Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) aracılığı ile bin 540 öğrenciye toplam 770 bin TL’lik kırtasiye yardımı yapıldı. Çarşamba Kaymakamlığı tarafından SYDV aracılığıyla, ilçe genelinde bin 540 öğrenciye toplamda 770 bin TL tutarında kırtasiye yardımı yapıldı. Yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim hayatına destek olmak amacıyla gerçekleştirildi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Çarşamba genelindeki merkez ve köylerdeki dar gelirli ailelerin çocuklarına verilen kırtasiye yardımı, eğitim giderlerini hafifletmeyi amaçlıyor. İlk ve ortaöğretimdeki öğrenciler için yapılan destek, bakanlık tarafından sağlanan ödeneklerle gerçekleştirildi. Kırtasiye yardımı, sosyal güvencesi olmayan ya da hane içindeki kişi başına düşen aylık geliri asgari ücretin altında olan ailelere veriliyor. Yardımdan yararlanabilmek için öğrencilerin eğitimine aktif olarak devam etmesi şartı aranıyor. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat gidilerek ya da e-Devlet üzerinden yapılıyor. Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardımlar, dar gelirli ailelerin eğitim yükünü hafifletirken, çocukların eğitimde ihtiyaç duyduğu malzemelere erişimini sağlıyor.
Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor
18 Eylül 2024 Çarşamba - 16:59 Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) her yıl yüzlerce engelsiz yüreği misafir ettiği Engelsiz Hobi Atölyeleri’nin kayıtları 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kayıtlar 30 Eylül’e kadar SGM’de yapılacak ve bu tarihte ilk ders zili çalacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Engelsiz Hobi Atölyeleri” başlıyor. Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) her yıl yüzlerce engelsiz yüreği misafir eden, onlara sanatsal, mesleki açıdan ve hayata dair birçok tecrübe katan atölyeler için kayıtlar 23 Eylül Pazartesi günü açılacak. Kursiyer adayları aileleriyle birlikte SGM’deki ilgili birime giderek kayıt yaptırabilecek ve 444 40 54 (Dahili 3780 ve 3782) hattını arayarak konuyla ilgili detaylı bilgi alabilecek. Engelsiz yüreklerin sosyal çalışmalara katılmaları, yeteneklerini keşfetmeleri için gerçekleştirilen hobi atölyeleri, aileler ve kursiyerler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Tüm engellerin sevgiyle aşıldığı atölyeler yeni döneminde okuma-yazma, resim, seramik, annelerle ahşap, annelerle dikiş, filografi-hazeran, müzik-koro, drama, halk oyunları, mutfak, takı-tasarım, geri dönüşüm, tarım-ekoloji olmak üzere 13 farklı branşta eğitimler sunacak. Engelsiz bireylerin hem öğreneceği hem de yeteneklerini keşfedeceği atölyelerde ilk ders zili 30 Eylül Pazartesi günü çalacak.
Bandırma’da İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 16:51 Bandırma’da İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler okullarında yeni dönem derslerine girmeye başladı. Her yıl yeni eğitim ve öğretim dönemini kutlamak ve eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla kutlanan İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Bandırma’da resmi çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını kapsayan törende Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Aydın, Burak Ata ve Hacı Emre Gökşen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenden sonra Ticaret Borsası İlkokulu’na geçildi. Programın ilk açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan gerçekleştirdi. Aslan, "2024-2025 eğitim-öğretim yılına büyük bir heyecanla başlamış bulunuyoruz. Uzun bir yaz tatilinin ardından yeniden okullarımıza, sınıflarımıza döndük. Nihayet öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya geldik, arkadaşlarımızla hasret giderdik. Dinlenmiş ve motive olmuş bir şekilde yeni döneme başladık. Sevgili öğrencilerim, siz tatildeyken sınıflarımız, sıralarımız, oyun alanlarımız ve bahçemiz temizlendi, yenilendi. Sizlere daha iyi koşullarda eğitim verebilmek adına okullarımızın fiziki ortamları iyileştirildi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılına önemli yeniliklerle başladık. Şüphesiz, bu yeniliklerin en önemlisi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programlarımızın okul öncesi, hazırlık sınıfı, 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlamasıdır. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde ve on yıllık bir AR-GE çalışmasının ardından hazırlanan bu yeni model tanımlanmıştır" dedi. Aksakal: "İyi yetişmiş bir insanın topluma faydası olur" Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ise yaptığı konuşmada, "Yıllar çok hızlı bir şekilde geçiyor. Bir veli olarak, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesini, başarılı bir eğitim-öğretim süreci geçirerek mezun olmalarını ve iyi dereceler almalarını hepimiz arzu ediyoruz. Eğitim-öğretim, emek verilmesi gereken bir süreçtir. Öncelikli hedefimiz, çocuklarımızın iyi bir vatandaş olarak yetişmesidir. İyi yetişmiş bir birey, eğitim hayatında da başarı gösterir, ailesine ve çevresine faydalı olur. Toplum bu sayede daha müreffeh bir yaşam kalitesine ulaşacaktır. İyi yetişmiş bir insan, topluma katkı sağlar. Ancak günümüzde çocuklarımızın öğrenmeye ve eğitime odaklanma konusunda zorluklar yaşadığını gözlemliyoruz. Çocuklarımızın dikkatini dağıtan pek çok unsur var. Bu unsurları minimum seviyede tutmak, aynı zamanda doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor. Teknoloji ve oyunların ders çalışmayla karışmaması için bunları dozunda ve amacına uygun kullanmak çok önemli. Ayrıca, okul gezilerinin ve etkinliklerinin de anlamlı ve bilinçli bir şekilde planlanması gerekir. Gidilen yerlerin tarihi ve kültürel önemini bilmek, yapılan etkinliklerin amacını kavrayarak katılmak, çocuklarımızın daha bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlar. Zaman hızla akıp geçiyor; bu yüzden zamanı iyi yöneten, planlı bir hayat tarzını çocuklarımıza kazandırmalıyız. Eğitim sürecinde sadece birkaç öğrencinin değil, bütün sınıfın ve hatta tüm okulun gelişimini hedeflemeliyiz. Hep birlikte toplumsal olarak kalkınmamızı ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Bu doğrultuda okul müdürümüzü ve tüm eğitim kadromuzu tebrik ediyor, öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum. Öğretmenlerimize de verdikleri emek ve fedakarlıklardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi. Resmi konuşmaların ardından Bandırma Ticaret Borsası İlkokulu ve Ortaokulu ortaklaşa hazırladıkları gösterileri sergilediler.
YÖK Başkanı Özvar: “Açılan yeni bölümlerde öğrencilerin başarı sıralaması, 4 yıllık örgün eğitim programlarıyla yarışacak düzeydedir”
18 Eylül 2024 Çarşamba - 16:48 YÖK Başkanı Özvar: “Açılan yeni bölümlerde öğrencilerin başarı sıralaması, 4 yıllık örgün eğitim programlarıyla yarışacak düzeydedir” Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Açılan yeni bölümlerde öğrencilerin başarı sıralaması, 4 yıllık örgün eğitim programlarıyla yarışacak düzeydedir” dedi. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında ‘Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’ düzenlendi. Toplam 7 oturumda gerçekleşecek ve 35 konuşmacının yer alacağı Yetenek Yönetimi Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın yanı sıra savunma sanayisinden ve kamu kurumlarından temsilciler, üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı. YÖK Başkanı Özvar, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada savunma sanayisinin stratejik ve kritik öneme sahip sektörlerden biri olduğunu belirterek, “Ülkemizin güvenliğini sağlamak, bağımsızlığını korumak ve aynı zamanda küresel rekabette var olabilmek için savunma teknolojilerinde yetkin, inovatif ve donanımlı insan kaynağına ihtiyaç duyuyoruz” dedi. “Rekabet gücünü koruyabilmesi için kritik öneme sahip bir konu olduğunu düşünüyorum” Özvar, yetenekleri erken keşfetmenin, doğru yönlendirmenin ve onlara uygun kariyer yolları açmanın sektörün sürdürülebilir başarısı için kritik bir rol oynayacağına dikkat çekerek, “Savunma sanayisinde kuşkusuz öne çıkan en önemli unsur, sektörün teknolojiye dayalı ve yenilikçi çözümler gerektiren bir yapıya sahip olmasıdır. Bu, sadece mühendislik değil, aynı zamanda yapay zeka, veri analitiği, otonom sistemler, siber güvenlik gibi pek çok disiplinin bir araya geldiği, disiplinler arası bir iş gücü talebini de beraberinde getirmektedir. Bu yeni teknolojilere uyum sağlayacak genç yetenekleri kazanmanın savunma sanayimizin rekabet gücünü koruyabilmesi için kritik öneme sahip bir konu olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. “Siber güvenlik ve yapay zeka alanlarında yeni adımlar attık” Özvar, siber güvenlik, yapay zeka ve dijitalleşme gibi stratejik alanlarda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile yapılan iş birliği çerçevesinde dört yeni siber güvenlik meslek yüksekokulu açıldığını hatırlatarak, “Bu yüksekokullar geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretim yılında eğitime başlamıştır. Bu okullara giren öğrencilerin başarı sıralaması, 4 yıllık örgün eğitim programlarıyla yarışacak düzeydedir” dedi. Yenilikçi stratejiler, en iyi uygulamalar ve savunma sanayiinin dinamik yapısına uygun çözümler üzerine odaklanılacak Yetenek Yönetimi Zirvesi ile sektör profesyonellerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, ortak projeler geliştirmeleri ve savunma sanayisinin geleceği için güçlü bir insan kaynakları altyapısı oluşturmaları amaçlanıyor.
NÖHÜ araştırma geliştirme projeleri ile öne çıkıyor
18 Eylül 2024 Çarşamba - 15:51 NÖHÜ araştırma geliştirme projeleri ile öne çıkıyor Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından Proje Bilgilendirme Günleri düzenlendi. TÜBİTAK-ARDEB-TEYDEB VE NÖHÜ BAP Projeleri hakkında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyenlerinin bilgilendirildiği program Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programda konuşma yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu araştırma odaklı üniversite olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Rektör Uslu, “2023 yılında TÜBİTAK, ARDEB ve TEYDEB, BAP ve kurumlar özelindeki toplam proje desteğimizin tamamı 75 iken, bu yıl Eylül itibarıyla bu sayı 86 olmuştur. İnşallah bu yıl sonunda bu alanlardaki destek sayımızın 100’e ulaşacağını öngörüyoruz. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2021 yılında 113. sırada yer alan üniversitemiz, 2023 yılı ikinci dönemde öğrencilerimizin 552 adet araştırma projesiyle yapmış olduğu başvurunun 256’sının destek almaya hak kazanmasıyla ülkemizdeki 208 yükseköğretim kurumu arasında 4’üncü sırada yer almayı başarmıştır. Bu başarımız, dış kaynak destekli araştırma projeleri kültürümüzün akademisyenlerimizin yanında öğrencilerimize de yaygınlaştığının en önemli kanıtıdır. TÜBİTAK 1001 ve 1002 gibi programlarındaki destek almaya hak kazanan proje sayımız ise geçen yıl 12 iken, bu yıl yine içinde bulunduğumuz ay itibarıyla 10’dur. İnanıyorum ki bu sayımızı da yıl sonunda 15’in üzerine çıkaracağız. Öte yandan BAP ile TÜBİTAK ve kurumlar bazında harcamalarımız da yine bu yıl artış kaydetmiştir. Bu kapsamda 2023 yılındaki proje desteği ve bütçe harcamamız 12 buçuk milyon TL iken, bu yıl toplam harcama miktarımız yine içinde bulunduğumuz ay itibarıyla 14 milyon TL’yi aşmıştır. Bilimsel araştırma faaliyetinin yükseköğretim kurumlarının temel misyonu arasında olduğundan hareketle, bu husustaki planlamalarımızı ve stratejilerimizi böyle bir temelde belirledik. Bu çerçevede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bünyemizdeki tüm bilimsel araştırma faaliyetlerini desteklemeye yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu. “Öncelik belirlediğimiz konular var” Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ARGE’den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üniversitemize yeni Araştırma Dekanlığı kurduk. Araştırmayı toplulaştırmak, bir araya getirmek ve oradan yönetmek üzere yaptığımız bu yapılanma kapsamında da projeleri konusunda hocalarımızı bilgilendireceğiz. Bu ilk aşama daha sonra da sanayicilere ve yine hocalarımıza yönelik yapacağımız etkinlikler olacak. Anadolu üniversitelerinde kaynaklarımız sınırlı ve burada hocalarımızı dış kaynaklara yöneltmek, TÜBİTAK, Ahiler, Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği projeleri konularında bilgilendirmek istiyoruz. Özellikle uluslararası projelere yönelik hocalarımızı bilgilendirmek ve yönlendirmek istiyoruz. Enerji etkin bir üniversiteyiz ve öncelikli alanlarımız var. Bu öncelikli alanlarda yatırımlarımız devam ediyor, projeler de alıyoruz. Bunlar nanoteknoloji, enerji ve tarım, gıda konularında hedef belirledik. Bu konularda uzmanlaşıp belirli konularda ön plana çıkmak istiyoruz.” Proje Bilgilendirme Günleri Niğde Teknopark Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rıfat Battaloğlu moderatörlüğünde, Prof. Dr. Recep Zan, Prof. Dr. Sefa Ertürk, Prof. Dr. Öner Yusuf Toraman’ın konuşmaları ile devam etti.