Yerel Haberler
Bursa
20 Eylül 2024 Cuma - 22:58 Turizm acentesi altında yabancı uyruklu şahıslara oturma izni çıkartan şüphelilere operasyon: 3 tutuklu Bursa’da turizm acentesi altında yurt dışında yaşayan yabancı uyrukları kişilerin kimlik, ehliyet ve ikamet izin kartlarının kopyasını bastırıp, ders kitaplarının arasında kargo olarak Fransa’ya gönderen şüphelilere operasyon düzenlendi. Oturma izni almak için sahte evrak düzenleyen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince, göçmen kaçakçılığı suçunun deşifre edilmesi, suç failleri ve organizatörlerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler danışmanlık ve turizm acentesi altında faaliyet gösteren iş yerlerini yakından takibe aldı. Turizm acentesi adı altında yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu şahıslara, yaşadıkları ülkelerin; kimlik kartlarını, ikamet izin kartlarını, sürücü kartlarını asıllarına benzer şekilde bastırarak bahse konu acenteler tarafından bir kargo ile yurt dışına gönderildiği tespit edildi. Paketlerin gönderildiği kargo şubesi ile irtibata geçen ekipler, ders notlarının arasına zarf içine konularak gizlemek suretiyle; çeşitli ülkelere ait kimlik kartı, sürücü kartı, ikamet izin kartı olmak üzere toplam 41 adet sahte kartı Fransa’ya gönderilmek üzereyken ele geçirdi. Belirtilen paketleri kargo firmasına getiren şüphelilere ait 3 iş yeri ve ikametlerine yapılan operasyonda; A.K., A.K.E.A isimli 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, iş yerleri ve ikametlerinde yapılan aramalarda 4 adet diz üstü bilgisayar, 10 adet gönderime hazır çeşitli ülkelere ait sahte kimlik belgesi, 3 adet bilgisayar kasası, 1 adet hard disk, 4 adet cep telefonu, muhtelif kargo ambalaj malzemeleri, 10 adet Arapça yazılı mühür ıstampa baskı materyali, 1 adet tablet, 1 adet para sayma manikası, çok sayıda Arapça yazılı doküman ve 14 bin 524 Amerikan Doları, 400 Euro, 5 bin 154 TL para ele geçirildi. Yapılan operasyonda gözaltına alınan A.K., A.K.E.A. ve olaya aracı olan S.J. isimli 3 şahıs, haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mudanya’nın ilk Sutopu Şenliği büyük ilgi gördü
16 Eylül 2024 Pazartesi - 08:54 Mudanya’nın ilk Sutopu Şenliği büyük ilgi gördü Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu yıl ilk kez düzenlenen ve yoğun ilgi gören Sutopu Şenliği’nde Mudanya’da bir sutopu takımı kurmayı hedeflediklerini müjdeledi. Mudanya Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Sutopu Şenliği, her yaş grubundan yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın sutopu takımı kuracaklarını açıklaması coşkuyla karşılandı. Türkiye Sutopu Federasyonu ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün desteğiyle Mudanya Belediyesi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Sutopu Şenliği’nin açılışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, sporun her branşını destekleyip vatandaşları sporla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Dalgıç, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Sutopu Şenliği, sporun her branşını destekleme ve vatandaşlarımızı sporla buluşturma hedefimize önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca, sutopu eğitimlerine başlayarak Mudanya’da bir sutopu takımı kurmayı planlıyoruz. Bu tür etkinliklerle gençlerimize ve tüm sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Avrupa Sutopu Delegasyonu Teknik Komite Üyesi Ayşem Özalp ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çağlar Yeni’nin de hazır bulunduğu şenlik kapsamında 12-14 yaş, kadın sporcular ve açık yaş sporcuları arasında yapılan heyecan dolu karşılaşmalar ilgiyle izlendi. Etkinlik sonunda, tüm sporculara anı madalyaları verildi.
3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’ne muhteşem final
16 Eylül 2024 Pazartesi - 08:52 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’ne muhteşem final Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ’Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ’3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’, Bursalı sanatçı Fettah Can’ın konseriyle sona erdi. 3 gün boyunca dolu dolu programların gerçekleştiği festival, yurt içinden ve yurt dışından gelen on binlerce gastronomi tutkununun damaklarında unutulmaz tatlar, hafızalarında keyifli anlar bıraktı. Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürü ve tescilli lezzetleri, bu yıl ’Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde bir kez daha vitrine çıktı. Merinos Parkı’nda kentin gastronomi alanındaki potansiyeli gözler önüne serilirken, Bursa’nın duayen sanatçıları Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’in isimlerinin verildiği çarşı alanlarında ziyaretçiler farklı lezzetleri tatma imkanı buldu. Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’nda kadın dernekleri ve kooperatifleri kendi ürettikleri ürünleri sergilerken, 7 farklı ülkeden 8 yabancı şehir katılım sağladı ve iki yabancı konuk şef festivalde yer aldı. ’Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi’ ile katılımcılar görsel şölen yaşarken, festival yarışmalardan konserlere, dinletilerden eğitimlere, söyleşilerden panellere kadar 54 farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Festivalin son gününde Şef Dr. Esat Özata, Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy moderatörlüğünde düzenlenen ’Gastro Söyleşi’lere Aslıhan Koruyan Sabancı, Ömer Pirge ve Pınar Altuğ Atacan konuşmacı olarak katıldı. İkizler Börek ile ’Börek yeme yarışması’, Şef Maxime Joseph Petit ve Şef Adem Buluş ile ’Açık Mutfak’ etkinlikleri, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. ’Bedevi’ konseriyle müzik dolu bir gün geçiren ziyaretçiler, Bursaspor - Tokat Belediye Plevne Spor maçını da alana kurulan dev ekrandan takip etti. Zengin bir içerikle hazırlanan festival, 3 günün sonunda muhteşem bir konserle sona erdi. Damaklarda eşsiz lezzetler bırakan Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen Fettah Can konseriyle de coşku doruğa çıktı. Alanı hıncahınç dolduran Bursalılar, ünlü sanatçının şarkılarına eşlik ederek unutulmaz bir akşam yaşadı. Konseri eşi Seden Bozbey ile birlikte izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gece sonunda Fettah Can’a günün anısına çini tablo ve çiçek takdim etti. Bursalı bir sanatçıyı festivalde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Bozbey, alanı dolduran Bursalılara da teşekkür etti.
BTÜ ve Yıldırım Belediyesi SB Projeleri için kolları sıvadı
15 Eylül 2024 Pazar - 14:42 BTÜ ve Yıldırım Belediyesi SB Projeleri için kolları sıvadı Bursa Teknik Üniversitesi ve Yıldırım Belediyesi, Fikir Geliştirme Çalıştayı’nda buluştu. BTÜ ev sahipliğindeki çalıştayda, akademisyenler ve belediye yöneticileri Yıldırım ilçesinin için yenilikçi yaklaşımlar ve fikirler ortaya koydu. BTÜ ve Yıldırım Belediyesi ortaklaşa “Fikir Geliştirme Çalıştayı” gerçekleştirdi. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da yapılan çalıştaya; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Prof. Dr. Sinan Uyanık, Genel Sekreter Selim Uzun, akademisyenler ve Yıldırım Belediyesi yöneticileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Naci Çağlar, BTÜ’nün Bursa’nın tek teknik üniversitesi olduğunu ve bu sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti. Rektör Çağlar, “Bu sorumluluğun bir ayağı da Bursa’nın sorunlarının çözümü ve şehre katkı sağlayacak yeni projeler geliştirmek. Bu doğrultuda bugün Yıldırım Belediyemiz için ortak akıl ile yenilikçi yaklaşımlar ortaya koymak üzere bir araya geldik. Burada; sosyal sorumluluk projelerinden, doğal afetlere dirençli olmaya, yeşil enerjiden, gençlik projelerine kadar farklı alanlarda yenilikçi fikirler geliştirerek ilçemize fayda sağlamak en büyük hedefimiz” dedi. Başkan Yılmaz: "Sorunlara çözüm önerileri getirilecek" Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise BTÜ ile pek çok ortak çalışmada bir araya geldiklerini belirterek, “Akademisyenlerimiz ile belediye yöneticilerimiz, kentimizi ve üniversitemizi daha ileriye taşımak amacıyla bugün masaların etrafında bir araya geliyorlar. Bu masalarda ‘sosyal sorumluluk projeleri’, ‘afete dirençli kentler’, ‘çevre ve yeşil enerji’ ile ‘gençlik’ konularında yeni fikirler geliştirerek mevcut sorunlara çözüm önerileri getirecekler. Bu çerçevede çalıştayımızın başarılı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Afet, yeşil enerji, gençlik ve sosyal sorumluluk projeleri Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. Çalıştay çerçevesinde 4 konu başlığı belirlendi. Belirlenen başlıklarla; Sosyal Sorumluluk Projeleri (Engelliler, Göç, Kadın-Aile, Sosyal Hizmet), Afete Dirençli Kentler, Çevre ve Yeşil Enerji (Elektronik Atık) ve Gençlik Projesi masaları oluşturuldu. Bu masalarda konunun uzmanı akademisyenler, belediye yöneticileriyle bir araya getirilerek toplumsal kalkınma ve yenilikçilik alanlarında ulusal, uluslararası projeler geliştirmek üzere fikirlerini tartıştı. Gün sonunda tüm masalarda çok sayıda yenilikçi fikir ve proje önerileri geliştirildi. Avrupa Birliği projeleri geliştirilecek Çalıştayda, toplumsal kalkınma ve yenilikçilik alanlarında ortak çözümler üretilerek ve yerel toplumun ihtiyaçlarının karşılanması için stratejiler ve iş birliği potansiyelleri belirlendi. İlerleyen süreçte belirtilen başlıklar altındaki ortak projelerin, Avrupa Birliği hibeleri için yazılıp başvuru yapılması planlanıyor.
AK Parti Bursa saha çalışmaları startını verdi
15 Eylül 2024 Pazar - 14:21 AK Parti Bursa saha çalışmaları startını verdi AK Parti Bursa İl Başkanlığı ile Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın ülke genelinde başlattığı ’Her daim birlikte, özümüzden geleceğe Türkiye buluşmaları’ programı gerçekleştirildi. AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı program Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programa AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekilleri ve çok sayıda STK üyesi katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "AK Parti olarak gerçekleştirdiğimiz programlarda gençlerimizden emeklimize, esnafımızdan çiftçimize kadar herkesle talep ve beklentilerini dinliyoruz. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyoruz. Şehrimize ve insanımıza hizmet sunmak olan yol göstericilerimiz olan STK’larımız ile beraberiz. Sivil ifadesinin en yakıştığı partiyiz. Ülkemize böyle bir zemin oluşturduğumuz için gurur duyuyoruz. Lise yıllarından beri STK’larda görev almaktan gurur duyuyorum. Her birimiz yaşadığımız şehrin ve ilçenin ihtiyaçlarını bilen insanlarız. Her SKT’mızın görüşü bizim için çok önemli. STK’larımız, Türkiye ve dünyada olan afetlere en önde gidenlerdir. Vatandaşımıza tek tek ulaşamadığımız yerlerde, STK’larımız devreye girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Bursa huzur ve barış kenti olmuştur. Şehrimizin değişimi adına ortaya koyduğunuz katkı için herkese teşekkür ederim" dedi. Program çerçevesinde konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ise, "Böyle bir toplantıda önceden hazırlamış olduğum bir takım değerlendirmeleri sizlerle paylaşmayı arzu ederdim. Ama içimden gelenleri konuşacağım sizlerle. Dün Ankara’dan Aydın’a oradan da Didim’e gittim. Artık sadece Türkiye’nin değil bütün insanlığın evladı olan Ayşenur kızımızın cenaze merasimine katıldık. Onu sonsuzluğa uğurladık. Ayşenur kızımız Filistin’deki soykırıma karşı çıkmak için gittiği Batı Şeria’da oradaki katiller tarafından şehit edildi. Gazze’de binlerce insan çoluk, çocuk, yaşlı demeden katlediliyor. Ortada böyle bir durum varken, vicdanı olmayan büyük güçler bu zulmü destekliyor. Dünya nüfusunun yüzde 25’ine sahip olan İslam ülkeleri bu katliamı seyrediyor. Milletler, ülkeler, yönetimler ve oradaki insanların bir kısmı elinden geleni yapmaya çalışıyor. Batı’da da aynı şekilde bazı vicdanlı insanlar bu duruma isyan ediyor ama önemli bir kısmı çaresizlik içerisinde durumu seyrediyor. Dünyanın en önemli varlıklarından olan petrolün, enerjinin büyük bir çoğunluğuna sahip olan İslam dünyası neden bu hale düştü. Bu durumu sorgulamamız gerekiyor. Hiç kimse orada yapılan zulme dur diyemiyor. Ben buraya kara yoluyla dört saatte geldim. Yolculuk yaparken bütün bu yaşananlar zihnimden geçti. Altyapıda gerçekten çok büyük bir mesafe katetmiş bir Türkiye var. Türkiye petrol zengini bir ülke değil. Irak öyle mesela. Dünyadaki petrolün yüzde 9’u Irak’ta ama perişan durumda. Biz İslam ülkeleri içerisinde kendi emeğiyle, birikimiyle mesafe kateden bir ülkeyiz. Onun için birlik olup Türkiye’yi hep beraber ayağa kaldırmalıyız" şeklinde konuştu
Botla göle açılan çocuklar, rüzgarda sürüklenince vatandaşlar tarafından kurtarıldı
15 Eylül 2024 Pazar - 14:04 Botla göle açılan çocuklar, rüzgarda sürüklenince vatandaşlar tarafından kurtarıldı Bursa’da iki kardeş deniz botu ile gölde yüzdüğü sırada aniden çıkan rüzgar ile açığa sürüklenmeye başladı. 11 yaşındaki Hüseyin, bottan atlayarak vatandaşlar tarafından kurtarıldı. 7 yaşındaki Yasemin’i kurtarmak için vatandaşlar sahildeki bir işletmeye ait tekne harekete geçit. Kısa sürede bota ulaşan vatandaşlar Yasemin’i tekneye alarak sahile sağ salim ulaştırdı. Olay, saat 12.30 sıralarında İznik Gölü Orhangazi sahilinde meydana geldi. Bursa’dan Orhangazi’ye İznik Gölü sahiline pikniğe gelen ailenin oğlu Hüseyin S. (11) ve kardeşi Yasemin S. (7) deniz botu ile gölde yüzmeye başladı. İki kardeş suda yüzerken aniden çıkan rüzgar botu açığa doğru sürükledi. Botta bulunan iki kardeşten 11 yaşındaki Hüseyin, bottan atladı. Çevredeki vatandaşlar Hüseyin’i sahile çıkarırken, minik Yasemin’in olduğu bot yaklaşık 500 metre açığa doğru sürüklendi. Olayı gören vatandaşlar durumu jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bu esnada git gide açığa sürüklenen bottaki Yasemin’i kurtarmak için zamanla yarış başladı. Göl sahilindeki bir işletmeye ait tekne bota doğru hareket etti. Kısa sürede bota ulaşan teknedeki vatandaşlar Yasemin’i tekneye alarak sahile sağ salim ulaştırdı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan ve sağlık durumu iyi olan Yasemin, kontrolleri yapılmak üzere hastaneye sevk edildi. Anne ve baba ise sahilde gözyaşları içinde çocuklarının kurtarılmasını bekledi.
Mudanya’da pazar sabahı yoga ile başladı
15 Eylül 2024 Pazar - 13:34 Mudanya’da pazar sabahı yoga ile başladı Mudanya Belediyesi ve Eflatun Yoga Yaşam Okulu’nun iş birliği ile Güzelyalı Atatürk Parkı’nda yoga etkinliği düzenlendi. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Mudanya’yı sağlıklı yaşamın başkenti haline getirmek için önemli adımlar atıyoruz. Doğal güzelliklerimizin içinde spor yapmanın keyfini halkımıza sunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinlikler, Mudanya’da yeni bir yaşam kültürünün parçası haline gelecek” dedi. Profesyonel yoga eğitmenleri Çiğdem Karayel ve Esra Bülbül’ün rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, denizin ve doğanın huzur dolu atmosferinde Mudanyalılar güne yoga yaparak başladılar. Başkan Dalgıç, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek, “Amacımız, Mudanya’yı sağlıklı ve aktif yaşamın merkezi haline getirmek. Bugün burada gördüğümüz yoğun ilgi, bu hedefe ulaşmamızda bizi daha da motive ediyor” şeklinde konuştu. Eflatun Yoga Yaşam Okulu’nun kurucularından Çiğdem Karayel ise, “Mudanya’nın eşsiz doğasında yoga yapmanın katılımcılara sunduğu huzuru görmek bizleri çok mutlu etti. Bu etkinlikler ile daha fazla insanı yoga ile tanıştırmayı amaçlıyoruz” dedi. Mudanyalılar, bu eşsiz deneyimle güne zinde ve pozitif bir başlangıç yaparken, etkinliklerin önümüzdeki haftalarda da devam etmesi planlanıyor.