SPOR - 25 Eylül 2024 Çarşamba 12:02

TSYD Bursa Şubesi’nden Bursaspor’a ziyaret

A
A
A
TSYD Bursa Şubesi’nden Bursaspor’a ziyaret

Türkiye Spor Yazarları Derneği Bursa Şubesi yönetim kurulu, Bursaspor Başkanı Enes Çelik’i ziyaret etti.


Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor, sezona fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Yeşil Beyazlı kulüp, Tokat Plevnespor karşılaşmasında lig tarihinin de seyirci rekoruna imza attı. TSYD Bursa Şubesi yönetim kurulu üyeleri de Bursaspor Başkanı Enes Çelik’e ziyarette bulundu.


Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen ziyarette TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi’nin yanı sıra genel merkez yönetim kurulu üyesi İlhan Öztat, Başkanvekili İhsan Altıkardeş, Sayman Volkan Tezcan ile yönetim kurulu üyeleri Sedat Yoğurtçu ve Saadettin Tamer Avcı yer aldı.


Birlik havası oluştu


Bursa’nın spordaki en büyük markasının Bursaspor olduğunu kaydeden TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, kısa zamanda Bursaspor’un ait olduğu Süper Lig’e döneceğine inandığını söylerken, “Uzun zaman sonra kentte birliktelik havası oluştu. 41 bin taraftarın stadyuma gelmesi ve birçok seyircinin de dışarıda kalması bunun göstergesi. Sizlere başarılar diliyoruz” diye konuştu.


Süper Lig’e döneceğiz


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursaspor Başkanı Enes Çelik de, ekonomik anlamda 600 milyon lirayı aşan bir borcun ödendiğini ve diğer ödemelerin de kontrol edilebilir seviyeye geldiğini kaydederken, “ Bursaspor’un Süper Lig’e yeniden dönmesi için çalışıyoruz. Şehrin desteğini yanımızda görmek son derece kıymetli. Bizlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Öztat’tan rozet


Ziyaretin sonunda TSYD Genel Merkez yönetim kurulu üyesi İlhan Öztat, Başkan Enes Çelik’e derneğin rozetini taktı. Çelik de TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi’ye ‘TSYD’ yazılı forma hediye etti.



TSYD Bursa Şubesi’nden Bursaspor’a ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta Ahilik Haftası kutlandı Sinop’ta Ahilik Haftası düzenlenen törenle kutlandı. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından, Sinop Valiliği ve Sinop Ticaret İl Müdürlüğü destekleriyle 37. Ahilik Haftası etkinlikleri düzenlendi. Ahilik Haftası ilk olarak Hükümet Konağı önünde çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Sakarya Caddesi üzerinden Tarihi Cezaevi’ne belediye bandosu eşliğinde esnaf yürüyüşü yapıldı. Sinop Tarihi Cezaevi’nde günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “13. yüzyılda Anadolu topraklarında temelleri atılan Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas almıştır. Muhtevasındaki, sürekli eğitim, çalışkanlık, kanaat, dürüstlük, hamd ve şükür gibi değerlere bağlı kalan Ahilik teşkilatı, istikrarlı bir şekilde günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. ’Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir’ diyen Ahi Evran-ı Veli; ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri ile günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza rehber olmaya devam etmektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir medeniyetinde, esnaf ve sanatkarın bu kadar köklü bir geleneğe, bu kadar önemli bir vazifeye sahip olduğu görülmemiştir. Böyle bir kültüre ve camiaya sahip olmak, hem geçmişimiz hem bugünümüz hem de geleceğimiz adına iftihar vesilesidir. Asırlar öncesinden günümüze uzanan, yeni nesillerin yoluna ışık tutacak olan Ahilik geleneği Türkiye Yüzyılı hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen devletimizin, manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir” dedi. Programın devamında yılın kalfası seçilen İlker Gülel ve yılın çırağı seçilen Meryem İklim Boz’a plaket verildi. Vali Özarslan tarafından yılın ahisi seçilen Necmettin Demir’e ise Ahi kaftanı giydirildi.