ÇEVRE - 10 Ekim 2024 Perşembe 16:21

Büyükşehir’den ‘Estetik Bursa’ mesaisi

A
A
A
Büyükşehir’den ‘Estetik Bursa’ mesaisi

Kenti daha estetik ve yaşanabilir hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi’nde yönetmeliğe uymayan tabela, afiş ve totemleri kaldırdı.


Daha estetik, temiz ve yaşanılabilir bir Bursa hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde ve meydanlardaki görüntü kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerle, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki alanlarda İlan ve Reklam Uygulama Yönetmeliğine uymayan tabela, afiş ve totemler kaldırılıyor. Kent Estetiği Reklam Yönetimi ekipleri, son olarak Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi’nde zabıta ekipleriyle birlikte çevreye ve kent estetiğine uygun olmayan izinsiz tabela ve totemlerle ilgili çalışma yaptı. Denetimler sonucunda 79 adet totem ve tabela kaldırılarak Cüneyt Yıldız Caddesi görsel olarak daha estetik ve temiz hale getirildi.


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tabela kaldırma çalışmalarının yanında tüm ana arterlerde denetim ve tebligat çalışmalarını da sürdürüyor. 24 saat boyunca köprülü kavşaklar, meydanlar, tarihi ve turistik bölgelerdeki izinsiz afişleri de temizleyen ekipler, daha estetik bir Bursa için duvar yazılarını ve kâğıt afişleri de ortadan kaldırıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentli ile birlikte kenti de gülümsetme hedefiyle benzer çalışmaları sürdürecek.



Büyükşehir’den ‘Estetik Bursa’ mesaisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da araç sayısı 140 bin 671 oldu Türkiye’de Ekim ayında 209 bin 401 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Erzurum’da ise bir ayda 4 bin 829 araçla alakalı işlem yapıldı, kentte trafiğe kayıtlı araç sayısı 140 bin 671 oldu. Ülkemizde Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların %50,9’unu motosiklet, %35,6’sını otomobil, %8,2’sini kamyonet, %2,8’ini traktör, %1,4’ünü kamyon, %0,7’sini minibüs, %0,3’ünü otobüs ve %0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre otomobilde %19,1, özel amaçlı taşıtta %6,3, kamyonette %1,6, otobüste %0,3 artarken minibüste %18,4, kamyonda %14,5, motosiklette %11,7 ve traktörde %5,6 azaldı. Erzurum, 140 bin 671 kayıtlı araçla Türkiye sıralamasında 49. basamakta yer aldı. Ekim ayında 4 bin 829 araç devrinin yapıldığı Erzurum, ülke sıralamasında 41’inci oldu. Erzurum’da trafiğe kayıtlı araçlarda otomobil 71 bin 500 ile ilk sırada yer alırken, minibüs sayısı 2 bin 397, otobüs sayısı bin 257, kamyonet sayısı 29 bin 937, kamyon sayısı 6 bin 345, motosiklet sayısı 6 bin 604, özel amaçlı araç sayısı 747 ve traktör sayısı 21 bin 889 oldu. Ekim ayında Erzurum’da 4 bin 829 aracın devri yapıldı. Bunlardan 3 bin 104 otomobil, minibüs 63, otobüs 25, kamyonet bin 53, kamyon 135, motosiklet 126, özel amaçlı araç 5 ve traktör 322 adet olarak gerçekleşti.
Muğla Muğla’da Sokak hayvanları kısırlaştırılarak sahiplendirilecek Menteşe Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Veteriner Hekimleri Odası arasında ‘Sahipsiz Kedi-Köpeklerin Rehabilitasyonu ve Yaşam Refahının Sağlanması Hizmeti Projesi’ iş birliği protokolü imzalandı. Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz ve Muğla Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serkan Alpözen tarafından imzalanan protokol kapsamında; sahipsiz sokak kedi ve köpekleri, Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından yakalanarak Veteriner Hekimler Odası üyesi klinik, poliklinik ve hayvan hastanelerinde kısırlaştırıldıktan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait geçici hayvan bakımevine gönderilecek. Burada çip ve küpe takılmasının ardından hayvanlar sahiplendirilecek. İmza töreninde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, protokolün uzun süredir gündemlerinde olduğunu, ancak ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilmesiyle güncellendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bu kanun tasarı halindeyken, Veteriner Hekimler Odası ile birlikte bir protokol imzalamıştık. Daha sonra güncel duruma göre protokolümüzü yeniledik. Belediyelerimizin bütçesinde bu konuya ayrılmış bir pay var. Bunu en verimli şekilde kullanmak için çalışmaya başladık. Protokol ile ilgili olarak Muğla Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’yla, hayvanseverlerle, Veteriner Hekimler Odası’yla ve Büyükşehir Belediyemizle bir araya geldik. Bundan sonra nasıl hareket edeceğimizi, hayvan dostlarımıza zarar vermeden onların rehabilite edilmelerini, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamalarını ve sahiplendirilmelerini sağlamak için yasal olarak neler yapabileceğimizi belirledik. Diğer belediyelere de örnek olması amacıyla bir yol haritası çıkardık ve bugün protokolümüzü imzalıyoruz”