GÜNDEM - 26 Mart 2025 Çarşamba 23:26

Başkan Bozbey’den gençlere halı saha müjdesi

A
A
A
Başkan Bozbey’den gençlere halı saha müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yunuseli Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında gençlere halı saha müjdesi verdi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde ve mahallelerde gerçekleştirdiği iftar programları, Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’yle devam etti. Kapalı Pazar Alanı’ndaki programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Işıkyıldız, Yunuseli Mahalle Muhtarı Mesut Sakar, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Karagöz Gölge Oyunu gösterisi ve Orkestra Şube Müdürlüğü’nün tasavvuf müziğinin ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı.



Yunuseli’ye halı saha müjdesi


İftar sonrası konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan ayında paylaşmanın ve dayanışmanın tüm güzelliklerini yaşadıklarını söyledi. Yunuseli ve etrafındaki tüm mahallelerin son derece önemli olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, Yunuseli Mahallesi’nin ihtiyaçlarını bildiklerini, muhtardan ve vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade etti. Altyapıdan üstyapıya kadar tüm ihtiyaçları adım adım karşıladıklarını anlatan Başkan Bozbey, "Yunuseli’de gençlerimizin ve çocuklarımızın yoğun bir şekilde halı saha talebi var. Muhtarımızla birlikte yerini tespit edeceğiz. Yakın zaman içerisinde çocuklarımızı sevindireceğiz. Biz istiyoruz ki çocuklar da gençler de analar da babalar da herkes gülümsesin. Herkes geleceğe güvenle baksın. Herkesin gülümseyeceği bir kenti yeniden inşa etmenin yolundayız. Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Yunuseli Mahalle Muhtarı Mesut Sakar, mahallenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan halı sahayla ilgili müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.



Başkan Bozbey’den gençlere halı saha müjdesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta ’Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk’ projesi Sinop Üniversitesi "Bir Fikrim Var" Öğrenci Kulübü tarafından yürütülen "Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES desteğiyle hayata geçirildi. Proje ile okul öncesi çocukların müze eğitimi almaları ve erken yaşta tarih, kültür bilinci kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında, Sinop Üniversitesi öğrencileri okullara giderek okul öncesi çocuklara müzelerin önemini anlattı. Öğrenciler, miniklere müze kuralları ve tarihi eserler hakkında bilgiler vererek, eğitici bir oyun süreci başlattı. Bu süreçte çocukların, öğrendiklerini pekiştirmeleri için drama ve dil etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, sınıflarda başlayan teorik eğitimlerin ardından, Sinop’taki müzeleri ziyaret ederek öğrendiklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çocuklar müzede, tarihi eserleri yakından görerek, keşfetme, gözlem yapma ve sanatla iç içe olma imkanı elde etti. Proje, müzelerin eğitici potansiyelini erken yaşta kullanarak, çocukların bilgiye olan ilgilerini artırmayı ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimde yeni ufuklar açmayı hedefleyen proje, geleceğin öğretmen adaylarının da müze pedagojisi konusunda bilinçlenmesini sağlıyor. Sinop Üniversitesi "Bir Fikrim Var" Öğrenci Kulübü tarafından yürütülen "Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES desteğiyle hayata geçirildi. Proje ile okul öncesi çocukların müze eğitimi almaları ve erken yaşta tarih, kültür bilinci kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında, Sinop Üniversitesi öğrencileri okullara giderek okul öncesi çocuklara müzelerin önemini anlattı. Öğrenciler, miniklere müze kuralları ve tarihi eserler hakkında bilgiler vererek, eğitici bir oyun süreci başlattı. Bu süreçte çocukların, öğrendiklerini pekiştirmeleri için drama ve dil etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, sınıflarda başlayan teorik eğitimlerin ardından, Sinop’taki müzeleri ziyaret ederek öğrendiklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çocuklar müzede, tarihi eserleri yakından görerek, keşfetme, gözlem yapma ve sanatla iç içe olma imkanı elde etti. Proje, müzelerin eğitici potansiyelini erken yaşta kullanarak, çocukların bilgiye olan ilgilerini artırmayı ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimde yeni ufuklar açmayı hedefleyen proje, geleceğin öğretmen adaylarının da müze pedagojisi konusunda bilinçlenmesini sağlıyor.
Sinop Hem meslek öğreniyorlar hem de kazanç sağlıyorlar Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, günde 3 bin ekmek üreterek hem meslek öğreniyor hem de kazanç elde ediyor. Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri somun, roll ve pide çeşitleri olmak üzere günde 3 bin ekmek üretimi yapıyor. Öğrenciler tarafından üretilen ekmekler, okul ve pansiyonlara dağıtılıyor.80 öğrencinin eğitim gördüğü Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünde, öğrenciler sırasıyla ekmek üretiminin tüm aşamalarını uygulamalı olarak öğreniyor. Usta öğreticiler eşliğinde yapılan bu üretim süreci, hem öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine hem de döner sermaye sisteminden gelir elde etmelerine imkan sağlıyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hayri Yıldız, üretim sürecinin öğrencilere büyük bir fırsat sunduğunu ifade ederek, "Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 80 öğrencimiz var. Biz bunları sırayla ekmek üretim atölyesinde görevlendiriyoruz. 80 öğrencimizde sırayla bu işi öğreniyorlar. Burada öğrencilerimiz bütün ekmek çeşitlerini usta öğreticilerimiz nezaretinde öğrenmektedirler. Ürettikleri ekmekleri. Öğrencilerin ürettikleri ekmekleri öğrenciler yemektedirler. Pansiyon okullarımızın hepsine, taşımalı okullarımıza, ana okullarımıza bu ekmekleri vermekteyiz" dedi. Usta Öğretici Mert Çağlı ise "Burada öğrenci arkadaşlarımızla beraber hem uygulamalı eğitim hem de ileriye dönük yapabilecekleri konusunda eğitim de veriyoruz. Kendileri burada ufak da olsa bir meblağ kazanç sağlıyorlar. Kendi harçlıklarını çıkartıyorlar. Beraber eğlenceli bir şekilde işimizi yürütüyoruz. Hamurun yoğrulmasından kesimine kadar, şekillendirip tepsilenmesine kadar, pişmesine kadar, mayalanmasına kadar hepsinden geçiyorlar sırayla. Hepsini inceliklerle, titizlikle öğretiyoruz. Onlar da öğrenmekten keyif duyuyorlar. İnşallah ilerde de bizim gibi yeni nesiller de bu iş üzerinden ilerleyecekler" diye konuştu.