Yerel Haberler
Antalya
Antalya Valisi Şahin: "Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz" 27 Eylül 2024 Cuma - 19:11:59 Antalya Valisi Hulusi Şahin, ‘Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar’ konulu konferansta, Türk iş insanları ile bir araya geldi. Vali Şahin, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ’Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile dünyaya gözlerimi onun rüyaları içinde kapatacağım’ cümleleri ile bizlere Türk birliğini kurmamızı vasiyet etti. Bizler de Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz" dedi. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinesinde düzenlenen, ‘Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar’ konulu konferans, Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında ticaret, sanayi, teknoloji ve hizmetlerin geliştirilmesi için değerlendirmelerin yapıldığı konferansta, Türk Ticaret Fuarı kapsamında ülkeler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı. ATSO Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, KKTC Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar, Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Av. Aygün Aliyeva, STK temsilcileri, Türk iş dünyası yetkilileri katıldı. "Türk birliğine inancımız tam" Türk devletlerinin ve Türk milletinin, 5 milyon kilometrekareden fazla alanda varlık gösterdiğini ifade eden Vali Şahin, “Biz kardeşlerimizle bir olmaya mecburuz. Bu bizlere tarihimizin ve kültürümüzün mecbur kıldığı bir yükümlülüktür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile dünyaya gözlerimi onun rüyaları içinde kapatacağım.” cümleleri ile bizlere Türk birliğini kurmamızı vasiyet etti. Bizler de Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz” dedi. Vali Şahin, Türk dünyasının 1 buçuk trilyon dolardan fazla ekonomik gücü ile büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bu rakamı ikiye katlayabiliriz. Antalya’da, tarım ve turizm alanında çok başarılı şirketlerimiz var. Modern ve yüksek verimli tarım faaliyetlerini işbirliği yaparak gerçekleştirebiliriz. Turizm alanında büyük bir bilgi birikimine ve potansiyele sahibiz. Her fırsatı kullanarak karşılıklı etkileşimin olacağı bir platform oluşturmamız lazım” ifadelerine yer verdi.
27 Eylül 2024 Cuma - 14:29 Alanya Triatlonu için geri sayım başladı Ulusal ve uluslararası anlamda sayılı spor organizasyonlarından birisi olan Alanya Triatlonu ve Avrupa Triatlon Kupası, 27 Ekim’de Alanya’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 33. kez yapılacak Alanya Triatlonu’nun basın toplantısı Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Türkiye Triatlon Federasyonu Program Genel Kurul Sorumlusu Ender Baş, Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, kamu kurumlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Federasyon Sorumlusu Ender Baş ve Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, organizasyon hakkında bilgi verdi. Alanya Triatlon kupası geri dönüyor Organizasyonun 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek antrenmanlarla başlayacağını ifade eden Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, “27 Ekim Pazar günü yaş grupları ve kadın erkek etaplarını gerçekleştireceğiz. Trafik gibi sorunları göz önünde bulundurarak yarışları bu yıl 1 gün olarak belirledik. Yalnızca 26 Ekim Cumartesi günü antrenman turları yapılacak. Ayrıca bu sene Avrupa Triatlon Kupası yanında ilk düzenlendiği yıllarda olduğu gibi Alanya Triatlonu Kupası’nı da programa aldık. Umarım halkımızın da katılımıyla halk triatlonu yapacağız. Alanya’da triatlon 33 yıldır kesintisiz bir şekilde sürüyor. Bu anlamda da dünyada örneği çok az. Bu başarıyı sürdürmek istiyoruz” dedi. Organizasyonu yıllardır başarıyla gerçekleştiren ve devamlılığının sağlanması konusunda büyük emekler sarf eden Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı’na teşekkür eden Türkiye Triatlon Federasyonu Program Genel Kurul Sorumlusu Ender Baş da, “Tüm Alanya kamu kurumlarına Federasyonumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsine müteşekkiriz. İnşallah güzel bir yarış gerçekleştireceğiz. Alanya, triatlon ile özdeşleşmiş bir şehir. Sporun başkenti. Bu olguya yakışır bir yarış olacak. Alanya’nın tanıtımı açısından da büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Alnımızın akıyla da bu güzel organizasyonu yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir’in yurtları üniversiteli gençleri bekliyor
22 Ağustos 2024 Perşembe - 11:44 Antalya Büyükşehir’in yurtları üniversiteli gençleri bekliyor Antalya Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitimi için Antalya’ya gelen ve barınma sorunu yaşayan gençlere yurt imkanı sunuyor. Büyükşehir’in Kepez Kültür ve Gülveren Mahallesi ile Elmalı’da hizmete sunduğu yükseköğrenim yurtları için ön kayıtlar başladı. Üniversite tercihlerini Antalya’dan yana kullanan öğrenciler 29 Ağustos tarihine kadar antalya.bel.tr adresinden online yurt başvurusu yapabilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesinin, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için hizmete sunduğu kız ve erkek öğrenci yurtları hizmet vermeye devam edecek. Türkiye’nin dört bir yanından Antalya’ya okumak için gelen üniversite öğrencileri için, Büyükşehir Belediyesi’nin beş öğrenci yurdu 2024-2025 akademik yılına hazır. 5 yılda 5 yurt Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yurtların yetersizliği ve yüksek kiralar nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrenciler için göreve geldiği ilk beş yılda beş öğrenci yurdunu faaliyete geçirerek, gençlere sıcak yuva sağlamıştı. Büyükşehir Belediyesi, yükseköğrenim yurtlarıyla öğrencilere konforlu ve güvenli bir yaşam alanı da sunuyor. Özellikle Kepez ilçesi Kültür ve Gülveren Mahallelerindeki kız ve erkek öğrenci yurtları ile Elmalı’daki erkek öğrenci yurdu, bu yıl da birçok üniversiteliye sıcak bir yuva olacak. Başvuru detayları Üniversite öğrencileri için başvurular online olarak alınıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi olan antalya.bel.tr adresi üzerinden gerçekleştirilen yurt başvuruları, 29 Ağustos Perşembe günü sona erecek.
Muratpaşa’da kültür turizmi atağı
22 Ağustos 2024 Perşembe - 10:45 Muratpaşa’da kültür turizmi atağı Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Skal Antalya Kulübü toplantısında Türkiye’deki kültür turlarının eksik olduğunu belirtti ve bu açığı, kış aylarında piyasaya sürecekleri Muratpaşa tur paketleriyle kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Uysal, Antalya’daki turizm sektörünün önde gelen profesyonelleri tarafından kurulan Skal Antalya Kulübü’nün düzenlediği toplantıda konuşmacı olarak yer aldı. Belek’te gerçekleşen etkinlikte, belediye çalışmalarını turizmcilere anlattı ve soruları yanıtladı. Kaleiçi Old Town Festivali ile başlattıkları turizm yolculuğunu tüm kente yaymayı amaçladıklarını ifade eden Uysal, bir sonraki adımlarının Muratpaşa tur paketlerini hayata geçirmek olduğunu belirtti. Türkiye’nin kitle turizminde elde ettiği başarıyı kültür turlarında gösteremediğine dikkat çeken Başkan Uysal, turizm kültürünün karşılıklı bir ilişki olduğunu vurguladı. Uysal, şunları söyledi: “Sadece seyahat etmeyi değil, seyahati anlamlandırmayı da bilmek gerekir. Tarihten, arkeolojiden zevk almak; bir yörenin özgün yemeklerini, danslarını, şarkılarını deneyimlemek önemlidir. Ancak bu tür turistlerin eksikliği var. Bunun bir nedeni de hep turist ağırlıyor olmamız, yeterince turist olamamamız.” Başkan Uysal, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Muratpaşa turlarını kitle turizminin yoğun olmadığı kış aylarında satışa sunmayı planladıklarını belirtti ve kent tarihini tüm dünyayla paylaşmak istediklerini sözlerine ekledi.
“Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi 24 Ağustos’ta AKS’ta
22 Ağustos 2024 Perşembe - 10:38 “Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi 24 Ağustos’ta AKS’ta Antalya Kültür Sanat (AKS), “Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisine ev sahipliği yapıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı’nın Antalya’ya kazandırdığı Antalya Kültür Sanat (AKS), “Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisine kapılarını açıyor. Tasavvuf anlayışını çağdaş sanat pratikleri ile buluşturan sanatçının 30 yıllık sanat çalışmalarının bir seçkisinden oluşan sergi, Ecem Eroğlu İnan küratörlüğünde 24 Ağustos Cumartesi günü AKS’ta sanatseverlerle buluşuyor. Antalya Kültür Sanat’ın kentin sanatsal ve kültürel kimliğine önemli katkılar sağlayan bir kurum olduğunu ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Mercan Dede gibi uluslararası üne sahip sanatçımızın eserlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Antalyalı sanatseverlerimizle buluşturacağımız sergimize tüm kentimizi bekliyoruz” dedi. “Antalya kültür ve sanatta da güçlü bir merkez” Sergiye özel seçilen eserler ile evrende her şeyin, bilhassa insanın bir varoluş sebebi ve sayısız potansiyelinin olduğu izleyiciye hatırlatmak amaçlanıyor. Serginin insanın içsel dünyasına ve sınırsız potansiyeline dair derin bir mesaj verdiğini ifade eden Hacısüleyman, “Antalya’nın sadece turizmde değil, sanat ve kültürde de güçlü bir merkez olduğunu bu tür etkinliklerle bir kez daha kanıtlıyoruz. Sergi, hem yerel halkımıza hem de ziyaretçilerimize ilham verecek” diye konuştu. 20 Ekim’e kadar ziyaretçilerini bekliyor Sanatçı, olan değil olması gereken, görülen değil gizli tutulan, maruz kalınan değil arzu edilen, kabul gören değil içimizde ukde kalan anların peşine düşüyor ve hepimizi biz kendimiz için en uygun olanı bulana dek kendi üzerimize daha çok düşünmeye yani potansiyelimizi keşfetmeye davet ediyor. Çok sayıda özel sergi ve projelerde yer alan sanatçının orijinal eserlerinden oluşan kapsamlı bir seçki ile hazırlanan “Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi, 20 Ekim tarihine kadar pazartesi günleri hariç her gün AKS’ta ziyaretçilerini bekliyor.
Antalya’da İngiliz hastanın karnından 6 kilogram kitle çıkarıldı
22 Ağustos 2024 Perşembe - 10:27 Antalya’da İngiliz hastanın karnından 6 kilogram kitle çıkarıldı Muğla’dan kasık ağrısı şikayetiyle Antalya’da özel bir hastaneye tedavi için gelen İngiliz Louise Martine Albert isimli hastanın, karnında 6 kg ağırlığında bir kitle olduğu tespit edildi. Tedavisini üstlenen Prof. Dr. Onur Erol; hastanın yapılan operasyon sonrası sağlığına kavuştuğunu söylerken, İngiliz hasta, cerrahi işlem sonrası özgüvenini geri kazandığını belirterek, “İngiltere’de bu süreç çok daha uzun sürerdi ve bunun tam olarak nasıl sonuçlanacağından da emin olamazdım.” dedi. Üç yıldır Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan ve kasık ağrısı şikayetiyle Memorial Antalya hastanesine gelen İngiliz hasta Louise Martine Albert’in(57), karnında yaklaşık 35 cm kist tespit edildi. 10 gün süren tedavi kapsamında yapılan cerrahi operasyon ve gerekli tetiklerin ardından taburcu edildi. Hastaneye başvurmadan yaklaşık 3 hafta önce ağrılarının başladığını ifade eden Martine Albert’in, tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol gerçekleştirdi. “Endişelerim yatıştı” Louise Martine Albert, “Karnımda ağrı vardı, ne olduğunu bilmiyordum. Ağrılar, üç hafta öncesinde başladı. Fethiye’de bir hastanede muayene olurken oradaki doktor, burada tedavi gördüğüm hocayı önerdi. Fethiye’de karnımda bir kitle olduğunu söylediler, tam olarak ne olduğunu tespit edemediler. Geldiğimde hoca muayene etti, kitle olduğu ortaya çıktı. Sonra ameliyat olmaya karar verdim. Başta teşhis koyduklarında çok korktum ama sonra çok yakından takip edildim. Ne olduğunu ve neyle karşılaşacağımı bilmediğim için çok korktum. Başka bir ülkede olduğum ve ne yapacağımı bilemediğim için çok tedirgindim. Ameliyatım çok güzel geçti, çok kısa sürede toparladım ve iyileştim. Endişelerim yatıştı” diye konuştu. “Özgüvenimi geri kazandım” İngiliz hasta Martine Albert, kitlenin boyutunu operasyon sırasında öğrendiğini ve çok şaşırdığını açıkladı. Albert, şu ifadelere yer verdi: “Hocama teşekkür ediyorum, sayesinde çok rahat atlattık. Ameliyatım da çok iyi geçti. Kitlenin bu kadar büyük olacağını hiç beklemiyordum, operasyon sırasında öğrendim. Çok şaşırdım. İngiltere’de bu süreç çok daha uzun sürerdi ve bunun tam olarak nasıl sonuçlanacağından da emin olamazdım”. “Kontrolde, herhangi bir sorunla karşılaşmadık” Memorial Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol, hastaya Fethiye’de yapılan tetkiklerde karnında büyük boyutlarda yumurta kisti tespit edilmesi üzerine kendilerine yönlendirildiğini açıkladı. Erol, yapılan tetkiklerde karın içinde 30-35 cm yumurta kisti tespit ettiklerini ve operasyon sırasında kötü huylu olduğunu öğrendiklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Tetkiklerin ardından cerrahimizi planladık, cerrahi operasyon yaklaşık 5 saat sürdü. Çıkartılan kitlenin boyutu, 30-35 cm civarında, ağırlığı yaklaşık 6 kg. Ameliyat esnasında yaptığımız incelemede kistin kötü huylu gelmesi üzerine ameliyat şeklimizi değiştirmek durumunda kaldık. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı, ameliyat sonrasında servis takibimiz 10 gün sürdü. Sonrasında hastamızı şifahen taburcu ettik, bir ay geçtikten sonra yaptığımız kontrolde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. İlgili departmana yönlendireceğiz”. Tümörün alınması, sıçramasını önledi Hastanın menopoz sonrası dönemde bu tür bir rahatsızlıkla karşılaştığını kaydeden Prof. Dr. Onur Erol, hastanın şikayeti üzerine hemen hastaneye başvurmasının kendisi adına olumlu sonuçlar doğurduğunun altını çizdi. Erol, “Daha önceki doktora başvurma sebebi son 2-3 haftadan beri süren kasık ağrısı. Biz de yapılan testlerde aynı şeyleri tespit ettik. Alınmaması durumunda tümörün daha ileri bir evreye yayılma riskiyle karşı karşıya kalırdık. Onkolojik cerrahide ileri bir organ metastazı yayılması veya karaciğer içerisinde başka bir yere yayılmasını tespit etmedik, o yüzden tümörü patlatmadan tümüyle çıkarmamız hasta açısından iyi oldu. Tümörle yaşaması ona bağlı risklerle karşı karşıya kalmayı doğurur, ilerleyen zamanda tümör daha da büyüyebilir. O zaman yapacağımız her türlü prosedür işimizi bir hayli zorlaştırırdı.” dedi.
Antalya’da İngiliz hastanın karnından 6 kilogram kitle çıkarıldı
22 Ağustos 2024 Perşembe - 10:21 Antalya’da İngiliz hastanın karnından 6 kilogram kitle çıkarıldı Muğla’dan kasık ağrısı şikayetiyle Antalya’da özel bir hastaneye tedavi için gelen İngiliz Louise Martine Albert isimli hastanın, karnında 6 kg ağırlığında bir kitle olduğu tespit edildi. Tedavisini üstlenen Prof. Dr. Onur Erol; hastanın yapılan operasyon sonrası sağlığına kavuştuğunu söylerken, İngiliz hasta, cerrahi işlem sonrası özgüvenini geri kazandığını belirterek, “İngiltere’de bu süreç çok daha uzun sürerdi ve bunun tam olarak nasıl sonuçlanacağından da emin olamazdım.” dedi. Üç yıldır Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan ve kasık ağrısı şikayetiyle Memorial Antalya hastanesine gelen İngiliz hasta Louise Martine Albert’in(57), karnında yaklaşık 35 cm kist tespit edildi. 10 gün süren tedavi kapsamında yapılan cerrahi operasyon ve gerekli tetiklerin ardından taburcu edildi. Hastaneye başvurmadan yaklaşık 3 hafta önce ağrılarının başladığını ifade eden Martine Albert’in, tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol gerçekleştirdi. “Endişelerim yatıştı” Louise Martine Albert, “Karnımda ağrı vardı, ne olduğunu bilmiyordum. Ağrılar, üç hafta öncesinde başladı. Fethiye’de bir hastanede muayene olurken oradaki doktor, burada tedavi gördüğüm hocayı önerdi. Fethiye’de karnımda bir kitle olduğunu söylediler, tam olarak ne olduğunu tespit edemediler. Geldiğimde hoca muayene etti, kitle olduğu ortaya çıktı. Sonra ameliyat olmaya karar verdim. Başta teşhis koyduklarında çok korktum ama sonra çok yakından takip edildim. Ne olduğunu ve neyle karşılaşacağımı bilmediğim için çok korktum. Başka bir ülkede olduğum ve ne yapacağımı bilemediğim için çok tedirgindim. Ameliyatım çok güzel geçti, çok kısa sürede toparladım ve iyileştim. Endişelerim yatıştı” diye konuştu. “Özgüvenimi geri kazandım” İngiliz hasta Martine Albert, kitlenin boyutunu operasyon sırasında öğrendiğini ve çok şaşırdığını açıkladı. Albert, şu ifadelere yer verdi: “Hocama teşekkür ediyorum, sayesinde çok rahat atlattık. Ameliyatım da çok iyi geçti. Kitlenin bu kadar büyük olacağını hiç beklemiyordum, operasyon sırasında öğrendim. Çok şaşırdım. İngiltere’de bu süreç çok daha uzun sürerdi ve bunun tam olarak nasıl sonuçlanacağından da emin olamazdım”. “Kontrolde, herhangi bir sorunla karşılaşmadık” Memorial Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol, hastaya Fethiye’de yapılan tetkiklerde karnında büyük boyutlarda yumurta kisti tespit edilmesi üzerine kendilerine yönlendirildiğini açıkladı. Erol, yapılan tetkiklerde karın içinde 30-35 cm yumurta kisti tespit ettiklerini ve operasyon sırasında kötü huylu olduğunu öğrendiklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Tetkiklerin ardından cerrahimizi planladık, cerrahi operasyon yaklaşık 5 saat sürdü. Çıkartılan kitlenin boyutu, 30-35 cm civarında, ağırlığı yaklaşık 6 kg. Ameliyat esnasında yaptığımız incelemede kistin kötü huylu gelmesi üzerine ameliyat şeklimizi değiştirmek durumunda kaldık. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı, ameliyat sonrasında servis takibimiz 10 gün sürdü. Sonrasında hastamızı şifahen taburcu ettik, bir ay geçtikten sonra yaptığımız kontrolde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. İlgili departmana yönlendireceğiz”. Tümörün alınması, sıçramasını önledi Hastanın menopoz sonrası dönemde bu tür bir rahatsızlıkla karşılaştığını kaydeden Prof. Dr. Onur Erol, hastanın şikayeti üzerine hemen hastaneye başvurmasının kendisi adına olumlu sonuçlar doğurduğunun altını çizdi. Erol, “Daha önceki doktora başvurma sebebi son 2-3 haftadan beri süren kasık ağrısı. Biz de yapılan testlerde aynı şeyleri tespit ettik. Alınmaması durumunda tümörün daha ileri bir evreye yayılma riskiyle karşı karşıya kalırdık. Onkolojik cerrahide ileri bir organ metastazı yayılması veya karaciğer içerisinde başka bir yere yayılmasını tespit etmedik, o yüzden tümörü patlatmadan tümüyle çıkarmamız hasta açısından iyi oldu. Tümörle yaşaması ona bağlı risklerle karşı karşıya kalmayı doğurur, ilerleyen zamanda tümör daha da büyüyebilir. O zaman yapacağımız her türlü prosedür işimizi bir hayli zorlaştırırdı.” dedi.
Antalya’da 2 saatte kontrol edilen 130 motosikletin yarısına ceza kesildi
22 Ağustos 2024 Perşembe - 10:14 Antalya’da 2 saatte kontrol edilen 130 motosikletin yarısına ceza kesildi Antalya’nın Manavgat ilçesinde motosikletlere yönelik trafik uygulamasında 2 saatte 130 motosiklet sorgulanırken, 63 motosiklete para, 2 motosiklete de trafikten men cezası uygulandı. Trafikten men edilen sıfır motosikletin sahibine ise cezanın nedeni ayrıntılı şekilde anlatıldı. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, motosiklet kazalarını azaltmak, yaşanan kazalarda can kaybı ve yaralanmaları en aza çekebilmek amacıyla motosiklet denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan denetimlerde tüm uyarı ve yazılan cezalara rağmen birçok motosiklet sürücüsünün kask takmamakta ısrar ettiği, sürücü belgesi olmaksızın ya da yetersiz sürücüsü belgesi ile motosiklet kullandığı, birçok sürücünün motosikletlerde de diğer araçlar gibi muayene mecburiyeti olduğunu bilmediği gözlendi. Antalya Caddesi’nde gerçekleştirilen denetimlerde 2 saatte 130 motosikletin sorgulaması yapılırken, 63 motosiklete motosiklet ve sürücünün eksiklerinden dolayı para cezası uygulandı. 2 motosiklet ise trafikten men edildi. Plakası olmayan ve 1 ay önce bayiden alınan motosiklet, plaka ve sigortasının olmaması nedeniyle trafikten men edilerek, yediemin otoparkına çekildi. Motosikleti yeni aldığına dair evrakları getiren motosiklet sahibi, trafik polisi tarafından motosikletin neden bağlandığı konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirildi. Trafik polisi, sürücüye motosikletin alınması sonrası 1 hafta plakasız ve sigortasız trafiğe çıkabileceğini, motosikleti aldığı bayinin kendisine bu konuda bir evrak vermesi gerektiğini, motosikletin alınmasının üzerinden 1 ay geçtiği için trafikten men edildiğini, plakasının alınması ve sigortasının yapılmasının ardından Trafik Denetleme Büro Amirliğinden alacağı evrakla motosikletini yediemin otoparkından alabileceğini söyledi. Denetimler sırasında kadın sürücülerin kurallara erkeklerden daha fazla riayet ettikleri, durdurulan kadın sürücülerin tamamına yakınının kaskını taktığı ve ehliyetinin olduğu gözlendi.
Salgın hastalıklara karşı bağışıklık güçlendirmek için propolis tavsiyesi
22 Ağustos 2024 Perşembe - 10:04 Salgın hastalıklara karşı bağışıklık güçlendirmek için propolis tavsiyesi Salgın hastalıklarına karşı bağışıklığı güçlendirmek için propolis, arı sütü ve ham balın hem yetişkinler de hem de çocuklarda kullanılabileceği tavsiyesinde bulunuldu. Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, propolisin antikanser, antioksidan, bağışıklık düzenleyici, antibakteriyel, antiviral ve anti-inflamatuar etkiler gösterdiğine işaret ederek, "Arı sütü, içerdiği mineraller, vitaminler, yağ asitleri, proteinler ve serbest amino asitler ile dikkat çeker. Sadece arı sütüne özgü doğal bir yağ asidi olan 10-hidroksi-2-dekenoik asit (10-HDA) ve doğal bir protein olan royalaktin ise antioksidan, antimikrobiyal, antikanser, yara iyileştirme, yaşlanmaya, antimutajenik, antidiyabetik ve anti inflamatuar özellikler göstermektedir” dedi. "Bağışıklığı güçlendirmek için gerekli" Arı sütü, enfeksiyonlara karşı koruyucu ve tedavi edici etkilerinin yanı sıra besleyici özellikler de taşıdığının altını çizen Samancı, “Arı sütünün hem gram-pozitif hem de gram-negatif bakterilere karşı antibakteriyel özellikler gösterdiği ve bu özelliğin kraliçe arıya zararlı bakterilere karşı geniş spektrumlu bir bağışıklık sağlamakta yardımcı olabileceği gösterilmiştir” ifadelerini kullandı. Samancı; “Önümüzdeki mevsim geçişlerinde, Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarmış olduğu maymun çiçeği virüsüne ve Covid-19’un farklı varyantlarına karşı bağışıklığımızı güçlendirmek için çocuk, ergen ve yetişkinlerde sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı ham bal, arı sütü ve propolis karışımından tüketmek faydalı olacaktır” diye konuştu. Mantarların üzerinde de etkisi var Propolis’in ağız bölgesinde oluşan lezyonlarda ve mantarların üzerinde de etkili olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır ise “2016 yılında yayınlanan bir makalede; çeşitli propolis örneklerinin maya ve gram-pozitif bakterilere karşı dikkate değer antimikrobiyal etki gösterdiği bulunmuştur. Standartlaştırılmış propolis özü verilen ağız candidiasis hastalarında, nistatin ile tedavi edilenlerle karşılaştırılabilir şekilde anlamlı bir lezyon baskılanması gözlemlenmiştir” dedi.