Yerel Haberler
Antalya
27 Eylül 2024 Cuma - 14:29 Alanya Triatlonu için geri sayım başladı Ulusal ve uluslararası anlamda sayılı spor organizasyonlarından birisi olan Alanya Triatlonu ve Avrupa Triatlon Kupası, 27 Ekim’de Alanya’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 33. kez yapılacak Alanya Triatlonu’nun basın toplantısı Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Türkiye Triatlon Federasyonu Program Genel Kurul Sorumlusu Ender Baş, Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, kamu kurumlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Federasyon Sorumlusu Ender Baş ve Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, organizasyon hakkında bilgi verdi. Alanya Triatlon kupası geri dönüyor Organizasyonun 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek antrenmanlarla başlayacağını ifade eden Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, “27 Ekim Pazar günü yaş grupları ve kadın erkek etaplarını gerçekleştireceğiz. Trafik gibi sorunları göz önünde bulundurarak yarışları bu yıl 1 gün olarak belirledik. Yalnızca 26 Ekim Cumartesi günü antrenman turları yapılacak. Ayrıca bu sene Avrupa Triatlon Kupası yanında ilk düzenlendiği yıllarda olduğu gibi Alanya Triatlonu Kupası’nı da programa aldık. Umarım halkımızın da katılımıyla halk triatlonu yapacağız. Alanya’da triatlon 33 yıldır kesintisiz bir şekilde sürüyor. Bu anlamda da dünyada örneği çok az. Bu başarıyı sürdürmek istiyoruz” dedi. Organizasyonu yıllardır başarıyla gerçekleştiren ve devamlılığının sağlanması konusunda büyük emekler sarf eden Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı’na teşekkür eden Türkiye Triatlon Federasyonu Program Genel Kurul Sorumlusu Ender Baş da, “Tüm Alanya kamu kurumlarına Federasyonumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsine müteşekkiriz. İnşallah güzel bir yarış gerçekleştireceğiz. Alanya, triatlon ile özdeşleşmiş bir şehir. Sporun başkenti. Bu olguya yakışır bir yarış olacak. Alanya’nın tanıtımı açısından da büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Alnımızın akıyla da bu güzel organizasyonu yapmak istiyoruz” diye konuştu.
27 Eylül 2024 Cuma - 14:02 Antalya’daki Ukraynalılar Vatan Savunucuları Günü’nü kutlayacak Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, 1 Ekim’de Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü kutlayacak. 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte çok sayıda Ukraynalı Antalya’ya sığındı. Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, üst üste iki yıldır, 1 Ekim tarihinde, milli bir bayram olan Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü kutluyor. Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, 1 Ekim Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nün, bütün Ukraynalıların bağımsızlıklarını, günlük hayatlarını, çalışabilmelerini, faaliyetlerde bulunabilmelerini ve çocuklarını yetiştirebilmelerini borçlu oldukları kişilere adanmış bir gün olduğunu belirtti. “Zaferi kazanacağız” Devam eden savaş sırasında Ukraynalıların gösterdiği kahramanlıkla bütün uluslararası toplumun saygısını kazandığının altını çizen Voronin, “Özgürlük ve bağımsızlık, milli gurur ve genel insanlık ilkeleri için mücadele veriyoruz. Ukrayna’nın şu anki savunucularının zaferi kazanacaklarına ve Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü yenileyeceklerine inanıyoruz. Savunucularımız, sadece askerlerden ibaret değil, özenli mesleki ve toplumsal faaliyetleriyle devletin ekonomik, insani, eğitimsel ve enformasyonel savunulmasını sağlayan bütün Ukrayna vatandaşlarıdır” ifadelerini kullandı. Saygı duruşuna davet etti 1 Ekim’in, Ukrayna halkının vatanına bağlılığının ve onun kahramanlık şanıyla duyulan gururun bayramı olduğunu belirten Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, “Herkesi, 1 Ekim günü, sabah saat 09.00’da, ulusal saygı duruşu anına katılmaya davet ediyorum. Ukrayna’nın savunucusu olan ve devletimizin bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunurken hayatını feda etmiş bütün kadın ve erkekleri anmak, bizim borcumuzdur” dedi. Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Nataliia Karaca ise, “Barış uğruna ve gelecek nesillerin istikbali uğruna ortaya koydukları yiğitlik ve kahramanlıktan ötürü derin şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. "Hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz” Antalya’da faaliyet gösteren Ukrayna Aile Derneği Başkanı Vita Mykhailova da, “Bu günün ismi konurken erkeklerin yanı sıra kadınların da zikredilmesi boşuna değil; zira, şu anda ülkesini savunan pek çok kadın, ön hatlarda, erkeklerle omuz omuza, zaferi elde etmek için mücadele ediyor. Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesi, saldırganlıklara devam etmesi ve bizim Ukrayna topraklarımızı işgal etmesi, böyle bir günün konmasını gerekli kıldı. Biz, bu günde, özellikle, ortaya koydukları yiğitlik ve fedakarlıklardan ötürü, ülkemizi savunan kadın ve erkeklere teşekkür ediyor ve Ukrayna’yı savunurken hayatlarını feda edenleri saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı. Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olena Topçu da, "Ben, bu önemli günde, Ukrayna’nın sınırlarını savunmakta olan bütün erkekleri, genç erkekleri, kadınları ve genç kızları selamlıyorum. Sizler, kuvvetli, sağlam, cesur ve yiğit kişilersiniz” dedi.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 2 bin öğrenci başvuru yaptı
22 Ağustos 2024 Perşembe - 17:18 Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 2 bin öğrenci başvuru yaptı Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2024-2025 akademik yılı öğrencilerini 2 bin öğrenci arasından seçiyor. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2024-2025 akademik yılı için özel yetenek sınavlarını gerçekleştirdi. Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ile Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinde eğitim almak isteyen gençler, bu yıl da sınava büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 bin kişinin başvurduğu sınavlar sonucunda 233 kişi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim görmeye başlayacak. 2 bin kişi başvurdu, 233 kişi alınacak Yaklaşık 2 bin kişinin başvurduğu ve resim bölümüne 32 öğrencinin, heykel bölümüne 17 öğrencinin, grafik bölümüne 47 öğrencinin, seramik bölümüne 26 öğrencinin, müzik bölümüne 27 öğrencinin, fotoğraf bölümüne 32 öğrencinin, geleneksel Türk sanatları bölümüne 28 öğrencinin, tekstil ve moda tasarımı bölümüne 24 öğrencinin alınacağı sınavlarda müzik bölümüne başvuran öğrenciler, enstrüman performansları ve müzik teorisi bilgilerini sınav jürisine sunarak yeteneklerini ortaya koydu. Diğer bölümler için ise adaylar, teknik ve özgün düşünme becerilerini sergileyerek sınavda başarılı olmak için ter döktü. “Yoğun katılım, fakültemize olan ilgiyi ortaya koyuyor” Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, “Bu yıl yetenek sınavlarımıza gösterilen yoğun katılım fakültemizin farklı sanat dallarına olan ilginin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha göstermekte. Sanat dünyasına adım atma konusunda tutkulu ve yetenekli olan adaylar, sanatsal becerilerini ve yeteneklerini mükemmel bir şekilde sergiledi. Bizler de her zaman olduğu gibi sanatın her alanında derinlemesine bilgi ve deneyime sahip, alanında yetkin akademik kadromuzla öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini en üst düzeye çıkarmayı, genç yeteneklere ulusal ve uluslararası düzeyde başarı kazandıracak bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Fakültemize katılacak olan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
Elektrik ustasının son işi, bozulan kliması oldu
22 Ağustos 2024 Perşembe - 15:59 Elektrik ustasının son işi, bozulan kliması oldu Antalya’da arızalanan klimasını tamir etmek isteyen elektrik ustası hayatını kaybetti. Ölüm nedeni araştırılan ustanın cenazesi tabuta konularak cenaze aracına götürüldüğü sırada ağabey gözyaşı döktü.Olay, saat 13.00 sıralarında Antalya’nın Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3156 sokak üzerinde bulunan 3 katlı bir binanın ikinci katında meydana geldi. Bir süredir Cihan Kavak’a (40) ulaşamayan abisi şahsın tek başına yaşadığı ikametine geldi. İçeriye giren ve kardeşini yerde hareketsiz bir şekilde yatarken bulan ağabey 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri Cihan Kavak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine verilen adrese Olay Yeri İnceleme, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri ve karakol ekibi sevk edildi. Elektrikçi olduğu öğrenilen Cihan Kavak’ın en son dün saat 16.00 sıralarında görüldüğü öğrenildi.Ağabeyi gözyaşlarını tutamadıYapılan incelemede oda içerisinde bulunan klimanın çalışır vaziyette ve bazı parçalarının sökülmüş olduğu öğrenilirken, elektrik ustası olan Cihan Kavak’ın arızalanan klimasını onarmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Kavak’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu sırada kardeşini kendi elleri ile tabuta taşıyan ağabeyin üzgün olduğu görülürken, Kavak’ın cansız bedeni cenaze aracına taşınırken gözyaşlarını tutamadı.
Elektrik ustasının son işi bozulan kliması oldu
22 Ağustos 2024 Perşembe - 15:20 Elektrik ustasının son işi bozulan kliması oldu Antalya’da arızalanan klimasını tamir etmek isteyen elektrik ustası hayatını kaybetti. Ölüm nedeni araştırılan ustanın cenazesi tabuta konularak cenaze aracına götürüldüğü sırada ağabey gözyaşı döktü. Olay, saat 13.00 sıralarında Antalya’nın Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3156 sokak üzerinde bulunan 3 katlı bir binanın ikinci katında meydana geldi. Bir süredir Cihan Kavak’a (40) ulaşamayan abisi şahsın tek başına yaşadığı ikametine geldi. İçeriye giren ve kardeşini yerde hareketsiz bir şekilde yatarken bulan ağabey 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri Cihan Kavak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine verilen adrese Olay Yeri İnceleme, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri ve karakol ekibi sevk edildi. Elektrikçi olduğu öğrenilen Cihan Kavak’ın en son dün saat 16.00 sıralarında görüldüğü öğrenildi. Ağabeyi gözyaşlarını tutamadı Yapılan incelemede oda içerisinde bulunan klimanın çalışır vaziyette ve bazı parçalarının sökülmüş olduğu öğrenilirken, elektrik ustası olan Cihan Kavak’ın arızalanan klimasını onarmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Kavak’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu sırada kardeşini kendi elleri ile tabuta taşıyan ağabeyin üzgün olduğu görülürken, Kavak’ın cansız bedeni cenaze aracına taşınırken gözyaşlarını tutamadı.
Suda köşe kapmaca: O kaçtı, ekipler kovaladı
22 Ağustos 2024 Perşembe - 14:08 Suda köşe kapmaca: O kaçtı, ekipler kovaladı Antalya’da bunalıma giren kadın, Boğaçayı Köprüsü’nden akarsuya atladı. Su yüzeyinde kurtarılmak istemediğini belirterek ekiplerden kaçan kadın, uzun uğraşlar sonucu ’Mavi Yengeç’ adlı atık toplama deniz aracıyla kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde eşiyle ayrılma aşamasında olan Azerbaycan uyruklu Kabatur B., yakınlarını arayarak intihar edeceğini söyledi. Daha sonra Boğaçayı Köprüsü üzerine giden kadın, yakınlarının haber vermesi üzerine Boğaçayı’na gelen eşini görünce bir anda kendisini köprü korkuluklarından suya bıraktı. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. O kaçtı, ekipler peşinden gitti Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Boğaçayı’nın orta kısmında su yüzeyinde bulunan kadını çıkarmak için kurtarma botu istedi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarma botu hazırlanırken bir itfaiye eri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Mavi Yengeç” olarak adlandırılan su yüzeyindeki atıkları toplama aracı ile kadının bulunduğu noktaya doğru hareket etti. İtfaiye ekiplerinin kurtarma botunu hazırladığını ve kendisine doğru hareket eden Yengeç’i gören kadın, bulunduğu noktadan uzaklaşmaya başladı. Kadının bulunduğu noktaya ulaşan ekipler ile kadın arasında bu kez de köşe kapmaca yaşandı. İkna etmek kolay olmadı Kurtarılmak istemediğini belirterek ekiplerden kaçan kadın, bir süre sonra Yengeç’e binerek kıyıya çıkartıldı. Bu sırada diğer kıyıda bulunan eşi ise yaşananlara isyan etti. Genç adam polis ekiplerine, Kabatur B’nin ailesinin kaçak göçmen olduğunu ve yakın zamanda başka birisi tarafından ihbar edildiklerini ve bundan kendisini sorumlu tuttuğunu belirtti. Ekiplere yaşananları anlatan Kabatur B’nin eşi, “Burada ağacın altında bekliyordu, konuşmak istedim. 112’yi arayınca attı bir anda kendisini suya. Ailesinin kaçak olduğunu bir başkası ihbar etmiş ama bundan beni sorumlu tutuyordu. Ben niye şikayet edeyim” dedi. Sudan çıkartılması sonrası sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen kadın ve eşi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Antalya’da esnaftan emeklilere özel indirim
22 Ağustos 2024 Perşembe - 13:19 Antalya’da esnaftan emeklilere özel indirim Antalya’da 2024 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emekliler Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla esnaf, emeklilere özel indirim yapacak. Antalya’da "2024 Emekliler Yılı" faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru, Antalya’da üç büyük esnaf odasından emeklilere destek adımı atıldığını açıkladı. Duru, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği iş birliğinde Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri ve Sanatkârlar Odası, Ayakkabı İmalatçıları ve Esnafı Odası ve Antalya Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile emeklilere dair indirim protokolü imzalandığını açıkladı. Duru, “Bugün burada üç oda başkanımız ile emeklilere özel indirim anlaşması imzaladık. Emeklilere yönelik indirim anlaşması yaparken oda başkanlarımız tereddütsüz bize destek oldu. Ahi Yusuf’a yurt olmuş bu bereketli topraklarda Ahiliğin izleri yüzyıllar öncesine dayanıyor. Zaman geçse, devir değişse de Ahilik kültürünün hiçbir erozyona uğramadan yüzlerce yıl nasıl sürdürüldüğüne inanın hiç şaşırmadım. Devirler geçse, dünya değişse de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun değişmediğine bugün bir kez daha şahit oldum” dedi. KYK yurtlarında konaklayan bini aşkın emekliye kahvaltı etkinliği düzenlendi 2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edilmesi ile birlikte planlanan çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Duru, “Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) arasında iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzurevi sakini emeklilerle birlikte Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Doğa yürüyüşünün ardından emekliler ile birlikte öğle yemeğinde bir araya gelindi. Öte yandan 2024 Emekliler Yılı kapsamında emeklilere özel fırsat ve kampanyalar sağlamak amacıyla farklı kuruluş ve işletmeler ile il genelinde birçok indirim anlaşması imzalandı. Ayrıca ’Emeklilere Ücretsiz Tatil’ projesi kapsamında KYK yurtlarında konaklayan bini aşkın emekliye de kahvaltı etkinliği tertiplendi” açıklamasında bulundu. TESK Genel Başkanvekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, “Başımızın tacı kıymetli emeklilerimiz bu toplumda çok önemli bir yere sahip. Hayatları boyunca ülkemiz için çalışıp çabalamış, en güzel yıllarını ülkemize ve milletimize katma değer sağlamak için geçirmiş emeklilerimize bu zamana dek yaptıkları çalışmaların ve emeklerinin karşılığı olarak hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Emeklilik sürecinde sağlıklı, mutlu, huzurlu ve refah bir hayat geçirmeleri için çabalamalıyız. Bu konuda Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak elimizden geldiğince her türlü destek ve katkıyı sunmaya çalışıyoruz” dedi.
Corendon Airlines, yeni sezonda da Antalyaspor’un ve Alanyaspor’un yanında
22 Ağustos 2024 Perşembe - 13:16 Corendon Airlines, yeni sezonda da Antalyaspor’un ve Alanyaspor’un yanında Avrupa’nın önemli hava yolu şirketleri arasında yer alan Corendon Airlines, spor dünyasıyla güçlü ortaklıklar kuruyor. Antalya’dan çıkıp global ölçekte hizmet sağlayan şirket, Antalya’da faaliyet gösteren spor kulüpleri ile iş birliği yapmaya öncelik veriyor. Corendon Airlines, hem bölgenin hem de Türk sporunun iki önemli kulübü Antalyaspor’a ve Corendon Alanyaspor’a yeni sezonda da sponsorluk desteği sunuyor. Farklı branşlardan kulüplere, etkinliklere ve sporculara destek veren Corendon Airlines, yeni sezonda da spor ekonomisinin gelişimine katkı sağlıyor. Corendon, Antalya’da doğan ve dünyaya açılan bir marka olarak şehrin en önemli değerlerinden Antalyaspor’a ve Corendon Alanyaspor’a desteğini sürdürüyor. Antalyaspor’un stadyum isim sponsoru Corendon Airlines, Antalyaspor ile 2019’da forma sponsorluğu ile başlayan iş birliğini, filodaki uçaklardan birini Antalyaspor logosu ve renkleriyle giydirerek farklı bir boyuta taşımıştı. Corendon Airlines, 2022’den bu yana da stadyum isim sponsorluğu anlaşmasıyla kulübün yanında yer alıyor. İş birliğine renk katma hedefiyle sahada da yer alan hava yolu şirketi, “Corendon Airlines Park” stadyumu önündeki Fan Zone etkinlikleri ile taraftarlara eğlenceli deneyimler sunuyor. Alanyaspor’un isim sponsoru Corendon Airlines, 2020 yılında yapılan anlaşmayla Alanyaspor’un UEFA Avrupa Ligi ulaşım sponsoru olmuştu. 2022 yılında, desteğin boyutu büyütülerek Corendon Turizm Grubu ile isim sponsorluğu anlaşması imzalandı. Alanyaspor’un adı "Corendon Alanyaspor" olarak anılırken, protokol kapsamında ayrıca takımın maç formalarının kol kısmında Corendon logosu yer alıyor. Corendon Alanyaspor, Corendon Turizm Grubu bünyesindeki Corendon Airlines ile seyahat ediyor. Corendon, sporun gelişimine katkı sağlamak için önümüzdeki dönemde de hem yurt içinde hem de yurt dışında spor kulüpleri, sporcular ve spor organizasyonlarıyla yeni iş birlikleri yapmayı hedefliyor.
Alanya Belediyesi’nden adım adım temizlik
22 Ağustos 2024 Perşembe - 12:49 Alanya Belediyesi’nden adım adım temizlik Antalya’da Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki temizlik seferberliği çalışmalarına devam ediyor. Okul ve hastaneleri dezenfekte eden ekipler, plan-program dahilinde kentin dört bir yanını temizliyor. Alanya genelinde başlatılan temizlik seferberliği sürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 7 gün 24 saat planlı ve programlı bir sistemle, cadde, sokak, kaldırım, yürüyüş yolları, park gibi vatandaşların ortak kullanım alanlarında çalışma yürütüyor. Kentin dört bir yanını temizleyen ekipler, ders zilinin çalmasına sayılı günler kala öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim-öğrenim görmesi için okulları da hijyenik hale getiriyor. Hijyen önceliğiyle vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için ekipler, okulların yanı sıra hastanelerde de temizlik çalışmalarını rutin olarak sürdürüyor. Çalışmalar sadece kent merkezinde değil, mücavir alanların dışında kalan yerleri de kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor. Süpürme ve yıkama araçları kullanılarak, modern yöntemlerle hem zamandan hem de maddi olarak tasarruf sağlanıyor. Ayrıca evsel ve katı atıkların toplanması, çöp konteynerlerinin yıkanıp ilaçlanması, inşaat ve evlerde yapılan tadilat çalışmaları sonrası çıkan moloz atıklarının toplanması çalışmaları titizlikle yürütülüyor.
Büyükşehir’den toplu taşıma sürücülerine trafik eğitimi
22 Ağustos 2024 Perşembe - 12:43 Büyükşehir’den toplu taşıma sürücülerine trafik eğitimi Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu ulaşım ağında görev yapan sürücülere, “Trafik Güvenliği ve Güvenli Sürücülük” eğitimi verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu ulaşımda yolculuk hizmet kalitesi ve konforunu artırmak amacıyla eğitim çalışmalarını devam ettiriyor. Toplu taşımada görev yapacak yeni başlayan sürücülere yönelik güvenli sürüş, hız ve trafik kurallarına dönük eğitim düzenlendi. Genel trafik kuralları Antalya Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen eğitimi, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik Eğitmeni Erdinç Akban verdi. Eğitimde otobüs şoförlerine, genel trafik kuralları, hız kuralları ve sınırları, trafikte geçiş üstünlüğü, geçiş kuralları, trafikte asli kusurlar, toplu taşıma ile ilgili dikkat edilmesi gereken kurallar detaylı şekilde anlatıldı. Erdinç Akban, “Kamu adına hizmet vereceğiniz için vatandaşlar sizden güvenli bir yolculuk beklentisi içinde olacaklar. Özellikle trafik güvenliğini tehlikeye atmamak için durak harici yolcu indirip bindirme, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri kullanımına dikkat etmelisiniz bu konular çok önemlidir” diye konuştu. Gerçekleşen eğitim programı, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Amaç, vatandaşın güvenliği ve memnuniyeti Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Taşıt Operasyon Sorumlusu Metin Uslu, sürücülere yönelik hizmet içi eğitimlerin düzenli olarak devam ettiğini belirterek, “Toplu taşıma araçlarında görevli şoförlerimizle ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve önerileri hassasiyetle değerlendiriyor, yolcularımıza daha iyi hizmet sunmak için çalışıyoruz. Vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi ve memnuniyetlerinin artırılması amacıyla göreve yeni başlayacak personellerimize Antalya Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle bir eğitim düzenledik” diye konuştu. Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Eğitim Düzenleme Sorumlusu Aliye Gumcu da “Vatandaşların can güvenliği en önemli önceliğimizdir, onları sevdiklerine ulaştırmayı önemsiyoruz kısacası sevgi taşıyoruz” diye konuştu.