Yerel Haberler
Antalya
Kayalıklardan düşen şahsı kurtarmak için ekipler zamanla yarıştı 22 Eylül 2024 Pazar - 19:08:48 Antalya’da dengesini kaybederek kayalıklardan düşen şahsı hayatta tutmak için polis, sağlık ekipleri, cankurtaran ve vatandaşlar zamanla yarıştı. Olay, saat 17.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Mermerli Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 metrelik kayalıkların üzerinden suya atlamak isteyen Hüsamettin Ç. (51), dengesini kaybederek kontrolsüz bir şekilde denize düştü. Olayı gören vatandaşlar ve görevli cankurtaran tarafından sudan çıkartılan şahsın düşme esnasında kafasını kayalıklara çarptığı görüldü. Ağzından köpükler çıkan ve bilinci kapalı şekilde sudan çıkartılan şahsa ilk müdahale görevli cankurtaran ve işletme çalışanları tarafından yapıldı. Hayatta tutmak için zamanla yarıştılar İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine ulaşmakta güçlük yaşayınca Deniz Polisi ve Sahil Güvenlikten yardım istendi. Ancak şahsın bulunduğu yerin kayalık ve sığ olması nedeniyle ekipler bölgeye yaklaşamadı. Hüsamettin Ç.’yi hayatta tutmak için görevliler bir yarış içerisine girdi. Çalışanlar ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle merdivenlerden yukarıya çıkartılan Hüsamettin Ç.’ye olay yerine koşarak gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Hüsamettin Ç., ambulansla hastaneye kaldırıldı.
22 Eylül 2024 Pazar - 16:39 Konyaaltı sporcuları, Türkiye Şampiyonası’na gidecek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Kamu Spor Oyunları’nda Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı Antalya birincisi olurken, Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı de Antalya ikinciliği elde etti. Müsabakalarda derece elde eden takımlar, Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılacak. Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan kadın personelden oluşturulan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ve Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan erkek personelden oluşan Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Spor Oyunları müsabakalarına katıldı. Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı müsabakalarda, Devlet Hava Meydanları’nı 16-4, Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nü ise 9-2 yenerek birincilik elde etti. Takım bu skor ile Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Isparta’ya gidecekler Müsabakalarda 3 maça çıkan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ise ilk maçında Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İkinci maçta geçen yılın il birincisi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılan ekip, bu mücadeleyi kaybetti. Kadın Voleybol Takımı üçüncü ve son maçında ise Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü karşısında gösterdiği üstün performansla 2-0 galip gelerek Antalya ikincisi oldu. Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı da Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. "Sporun başkenti yapacağız" Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, derece elde eden sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Kotan, "Konyaaltı’nı sporun başkenti yapma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu noktada açtığımız kurslarımız ve faaliyetlerimiz beğeni topluyor. Son olarak belediye personelimizden oluşan takımlarımızın gösterdiği başarı ise bizleri çok gururlandırdı. Kendilerini tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum dedi.
Manavgat Belediyesi kadınlar kahvehanesi açıldı
06 Eylül 2024 Cuma - 10:59 Manavgat Belediyesi kadınlar kahvehanesi açıldı Antalya’da Manavgat Belediyesi tarafından, Eskihisar Mahallesi Barış Manço Parkı’nda hayata geçirilen Kadınlar Kahvehanesi’nin açılışı yapıldı. Manavgat’ta Kadınlar Kahvehanesi faaliyete geçti. Kahvehane, geniş oturma alanları, çocuk oyun alanları ve çeşitli sosyal etkinliklerin düzenlenebileceği bölümlerden oluşuyor. Törenin ardından, açılışa katılan vatandaşlar kahvehanede sunulan çeşitli ikramların tadına baktı. Kadınlar Kahvehanesi’nin açılışı, Eskihisar Mahallesi’nde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bölge sakinleri, böyle bir mekânın varlığının, sosyal etkileşimi artıracağına ve kadınların toplum içindeki görünürlüklerini katkı sağlayacağına olan inançlarını dile getirdi. Emekliler kahvehanesi de açılacak Açılış töreninde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, projenin önemine ve amaçlarına vurgu yaptı. Başkan Kara, “Açılışlarımıza devam edeceğiz. Sizlerin talepleri bizlere ulaştıkça, gücümüz yettiğince devam edeceğiz. 3 tane halk plajı açtık, dördüncüsü ve beşincisi için yer hazırlıklarını yapıyoruz. Irmak kenarına Emekliler Kahvehanesi’ni de açacağız. Kent lokantalarımızda da son aşamalara geldik. Gece gündüz çalışıyoruz. Tek derdimiz halkımızın gülümsemesi, siz gülümseyin biz mutlu olalım. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Antalya’da üniversiteli gençler ödüllendirildi
06 Eylül 2024 Cuma - 10:29 Antalya’da üniversiteli gençler ödüllendirildi Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi’nde (MURGEM) üniversiteye hazırlanan ve başarılı olan öğrencilere eğitim desteği sağladı. 2024 YKS’de başarı yakalayan öğrencilere 10 bin lira değerinde hediye çeki verildi. MURGEM, gençlerin üniversite hayalini gerçeğe dönüştüren bir eğitim merkezi olarak bu yıl yüzde 87’lik bir başarı oranına ulaştı. Toplam 498 öğrenciden 432’si üniversiteye yerleşirken, 91 öğrenci tercihte bulunmayarak şansını bir sonraki yıla bıraktı. MURGEM’in en iyi derecelerini sayısal puan türünde Türkiye 10 bin 634’üncüsü olan Onur Ege Koç ve sözel puan türünde Türkiye bin 273’üncüsü olan Hazar Selimoğlu elde etti. Başkan Uysal, bu başarıyı ödüllendirmek amacıyla, sıralamada öne çıkan ilk 7 öğrenciye 10 bin lira değerinde hediye çeki takdim etti. 8 öğrenci ilk 20 binde Merkezde eğitim almış olan öğrencilerden 2’si sözel puan türünde ilk 5 binlik dilime girerken, toplamda 8 öğrenci farklı puan türlerinde ilk 20 bin arasında yer aldı. Zeytinköy Destek Eğitim Merkezi’nde ilkokuldan itibaren eğitim alan Onur Ege Koç, daha sonra Adem Tolunay Anadolu Lisesi’ni kazandı ve 11. ve 12. sınıfta MURGEM’in desteğiyle Türkiye genelinde 10 bin 634’üncü oldu. Koç, bu başarısını Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanarak taçlandırdı. Sözel puan türünde MURGEM’in en yüksek sıralamaya sahip öğrencisi olan Hazar Selimoğlu, Hacettepe Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’ne yerleşti. Selimoğlu’nu, sözel puan türünde 4 bin 664’üncü olan Selen Onur, Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünü kazanarak takip etti. Aynı puan türünde 7 bin 551’inci olan Miraç Yıldırım ise Medipol Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nü tam burslu kazandı. Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne 11 bin sıralamayla Zeynep Erdem ve 16 bin sıralamayla Elvan Yürük, Tekirdağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ise 19 bin sıralamayla Asmin Gökdemir yerleşti.
Aracının yanışını çaresiz gözlerle izledi
06 Eylül 2024 Cuma - 09:48 Aracının yanışını çaresiz gözlerle izledi Antalya’da kısa süre önce park ettiği aracının yandığı haberini alan araç sahibi, itfaiyenin söndürme işlemini çaresiz gözlerle izledi. Olay, dün saat 16.30 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Altındağ Mahallesi 159 sokak üzerinde meydana geldi. Park halindeki 42 D 2788 plakalı aracın motor kısmından dumanlar çıktığını gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildirdi. İhbarla olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, sokak üzerinde bulunan esnaf ve vatandaşlar ellerine aldıkları su kovaları ve yangın tüpleri ile araca müdahale etmeye çalıştı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibinin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü. İtfaiye ekibinin araca müdahalesi sırasında araç sahibi aracı park ettiği yere geldi. Kısa sürede önce park ettiği aracının motor kısmının yandığını gören Şemsettin Akyüz isimli vatandaş neye uğradığını şaşırdı. Araç sahibi çaresiz gözlerle izledi Araç sahibi itfaiye ekiplerinin müdahalesini çaresiz gözlerle izlerken aracın motor kısmında büyük çaplı hasar meydana geldi. Bölgede esnaflık yapan ve araca ilk müdahalede bulunan Mehmet Buldağ, “Dumanı gördüm. Büyük ihtimalle elektrik tesisatından çıktı yangın. Bizde insanlık görevimizi yaptık, yangın tüplerini getirerek araca müdahale ettik. Araç daha fazla zarar görmesin diye, itfaiyede hemen geldi. Burada esnaf olduğumuz için duyarlı olmak zorundayız. Araç her halde yeni park etmiş buraya, kahvehanedeki arkadaşlarda suyla müdahale etmeye çalışmış. Bizim yangın söndürme tüpleri olmasa araç çoktan tutuşmuştu” dedi.
Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında avokado ve mango hasadı yapıldı
05 Eylül 2024 Perşembe - 20:56 Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında avokado ve mango hasadı yapıldı Antalya’da düzenlenecek olan Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında tropik meyve hasadı yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Alanya’mızda verimli topraklarda 38 tropikal meyve üretimi yapılıyor. 20’si ise burada adaptasyonu sağlanmış olarak üretim yapılmakta” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gelecek Antalya” mottosuyla 6-8 Eylül tarihleri arasında bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde avokado ve mango hasadı gerçekleştirildi. Hasada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş kaldı. “Alanya’mız verimli topraklarda sahip bir yer” Hasat öncesi konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Muhittin Böcek, Antalya’nın en güzel ilçelerinden Alanya’da olduklarını belirterek, “2019 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum süreçte, Antalya’mızda iki festival vardı: Birisi piyano festivali, diğeri Altın Portakal’dı. Dedim ki, burası Antalya; Ata’mızın hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel yeri. Güzel Antalya’mız, kültür ve sanatın da dahil olması gereken bir yer. Aynı zamanda bir taraftan turizm de önemli, 700 bin yatak kapasitesi olan ve yılda yaklaşık 16 milyonun üzerinde yabancı konuk gelen ve 10 milyon da yurt içinden misafir eden bir ilimiz. Ama bunun yanında, tabii ki verimli topraklarımız da var. Alanya’da olduğu gibi, Antalya’mız çok özel bir yer. Düşündüm ki, gastronomi anlamında bir festival yapılması gerektiğine, bunun bir ihtiyaç olduğuna inandım ve bu düşüncemi arkadaşlarımla paylaştım. Sivil toplum örgütlerimizle de bu konuyu görüştüm. Sonuç olarak Antalya’da birinci festivalimizi başlattık. Her geçen yılın, bir öncekinden daha iyi olacağını söyledik. İkincisini de Antalya’mıza dair bir türküsü olan Mor Üzüm Festivali ile gerçekleştirdik. Gündoğmuş ilçemize giderek orada üzüm hasadını yaptık. Bu sene de güzel ilçemiz Alanya’da, çok kıymetli belediye başkanımızla istişare halinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bugün burada üreticilerimizle birlikte avokado hasadını yapacağız. Bunun yanında, Alanya’mızda verimli topraklarda 38 tropikal meyve üretimi yapılıyor. 20’si ise burada adaptasyonu sağlanmış olarak üretim yapılmakta. Bugün de burada bizi yalnız bırakmayan, bu ev sahipliğini yapan Osman başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. “Hedefim Alanya’nın turizmini ve tarımını en yüksek seviyelere getirmek” Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise, “Ben belediye başkanlığına adaylığımı koyduğumda, seçimi kazandıktan sonra hedefimin Alanya’nın turizmini ve tarımını en yüksek seviyelere getirmek olduğunu düşünmüştüm. Planlamıştım ve bu çerçevede de sizin bana vermiş olduğunuz destekle bunu fazlasıyla ve daha kısa zamanda başaracağımıza inanıyorum. Sizin bu hasadı bu defa Alanya’da yapalım, Alanya’mızı daha hızlı koşturalım dediğiniz anda, bildiğiniz üzere, uzun süre düşündüm ki bu toplamda bir saniyeydi. Sağ olun, sayenizde Alanya’nın tanıtımına, buradaki arkadaşlarımızla beraber katkıda bulunacağız. Bu konudaki emeğiniz ve desteğiniz için de size, herkesin önünde, teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmalarının ardından Başkan Böcek ve Başkan Özçelik, üreticilerle beraber avokado ve mango hasadı yaptı.
Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Gezeravcı, Teknofest’te gençlerle buluştu
05 Eylül 2024 Perşembe - 18:15 Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Gezeravcı, Teknofest’te gençlerle buluştu Uzaya çıkan ilk Türk astronot, Türk Hava Kuvvetleri’nde askeri pilot ve Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gezeravcı, Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz kapsamında gençlerle bir araya geldi. Gezeravcı, Türkiye’nin hedefinin Ay’ın yüzeyine bir roket ulaştırmak olduğunun altını çizerek, “Ay’ın yüzeyine yumuşak giriş yapacak ve o üniteyi orada çalıştıracak bir roket planlaması üzerinde çalışıyoruz. Ve bunun sistemi de şu anda yine yurt dışından tersine beyin göçüyle ülkemize geri dönmüş, alanında müstesna çalışmalara imza atmış bir Türk hocamız tarafından yürütülüyor” dedi. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın finalinde söyleşi gerçekleştiren Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, kendisini dinlemeye gelen festival ziyaretçilerine tavsiyelerde bulundu. 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasının ardından hızla adım atıldığına dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye’nin ayağı yere basan, erişilebilir ve hedefe ulaşma noktasında somut hedeflerinin bulunduğunu söyledi. “Ay’ın yüzeyine bir roketi ulaştırmayı planlıyoruz” Gezeravcı, "Ay araştırma programı kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak, 2026-2028 tarihleri aralığında Ay’a kendi yapmış olduğumuz bir roketi kendi yapmış olduğumuz sistemle motorla taşıyacak bir projenin üzerinde çalışıyoruz. Halihazırda koyduğumuz hedef sadece Ay’ın etrafında bir tur atıp rekoru geri getirme yönünde olsaydı, bugün eriştiğimiz imkanlar vesilesiyle bu hedefi yapacak noktadayız. Ancak, bizim koyduğumuz hedef bu kadar basit değil, biz Ay’ın etrafında bir tur atıp gelmek değil, Ay’ın yüzeyine bir roketi ulaştırmayı planlıyoruz. Kendi yörüngesinde ve dünyanın yörüngesinde sürekli hareketine devam eden Ay’a çok spesifik bir planlamayla bir roketi gönderip, Ay yüzeyinde yine planlanmış bir noktaya önce sert iniş yani çarptırmak, buradan çıkan tecrübeyle de ikinci bir sefer üzerinde Rover ya da bir bilimsel üniteyle Ay’ın yüzeyine yumuşak giriş yapacak ve o üniteyi orada çalıştıracak bir roket planlaması üzerinde çalışıyoruz. Ve bunun sistemi de şu anda yine yurt dışından tersine beyin göçüyle ülkemize geri dönmüş, alanında müstesna çalışmalara imza atmış bir Türk hocamız tarafından yürütülüyor” dedi. “Özgüveninizi kimsenin yaftalamasına müsaade etmeyin” Konuşması sırasında gençlere sık sık tavsiyelerde bulunan Alper Gezeravcı, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Sizlere naçizane tavsiyem; benden önce bir işi sadece bir kişi yapmışsa ben de yaparım, işi yapma konusunda bir tereddüdüm yok. Kendinize sık sık hatırlatın, potansiyelinizi tartma noktasında sizi sizden daha iyi tanıyacak kimse yok. Potansiyelinizi dışardan kimsenin tartmasına, özgüveninizi kimsenin yaftalamasına müsaade etmeyin. Bir işi sizden önce yapan biri varsa emin olun siz de yapabilirsiniz.”