Yerel Haberler
Antalya
Kayalıklardan düşen şahsı kurtarmak için ekipler zamanla yarıştı 22 Eylül 2024 Pazar - 19:08:48 Antalya’da dengesini kaybederek kayalıklardan düşen şahsı hayatta tutmak için polis, sağlık ekipleri, cankurtaran ve vatandaşlar zamanla yarıştı. Olay, saat 17.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Mermerli Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 metrelik kayalıkların üzerinden suya atlamak isteyen Hüsamettin Ç. (51), dengesini kaybederek kontrolsüz bir şekilde denize düştü. Olayı gören vatandaşlar ve görevli cankurtaran tarafından sudan çıkartılan şahsın düşme esnasında kafasını kayalıklara çarptığı görüldü. Ağzından köpükler çıkan ve bilinci kapalı şekilde sudan çıkartılan şahsa ilk müdahale görevli cankurtaran ve işletme çalışanları tarafından yapıldı. Hayatta tutmak için zamanla yarıştılar İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine ulaşmakta güçlük yaşayınca Deniz Polisi ve Sahil Güvenlikten yardım istendi. Ancak şahsın bulunduğu yerin kayalık ve sığ olması nedeniyle ekipler bölgeye yaklaşamadı. Hüsamettin Ç.’yi hayatta tutmak için görevliler bir yarış içerisine girdi. Çalışanlar ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle merdivenlerden yukarıya çıkartılan Hüsamettin Ç.’ye olay yerine koşarak gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Hüsamettin Ç., ambulansla hastaneye kaldırıldı.
22 Eylül 2024 Pazar - 16:39 Konyaaltı sporcuları, Türkiye Şampiyonası’na gidecek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Kamu Spor Oyunları’nda Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı Antalya birincisi olurken, Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı de Antalya ikinciliği elde etti. Müsabakalarda derece elde eden takımlar, Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılacak. Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan kadın personelden oluşturulan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ve Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan erkek personelden oluşan Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Spor Oyunları müsabakalarına katıldı. Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı müsabakalarda, Devlet Hava Meydanları’nı 16-4, Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nü ise 9-2 yenerek birincilik elde etti. Takım bu skor ile Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Isparta’ya gidecekler Müsabakalarda 3 maça çıkan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ise ilk maçında Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İkinci maçta geçen yılın il birincisi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılan ekip, bu mücadeleyi kaybetti. Kadın Voleybol Takımı üçüncü ve son maçında ise Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü karşısında gösterdiği üstün performansla 2-0 galip gelerek Antalya ikincisi oldu. Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı da Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. "Sporun başkenti yapacağız" Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, derece elde eden sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Kotan, "Konyaaltı’nı sporun başkenti yapma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu noktada açtığımız kurslarımız ve faaliyetlerimiz beğeni topluyor. Son olarak belediye personelimizden oluşan takımlarımızın gösterdiği başarı ise bizleri çok gururlandırdı. Kendilerini tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum dedi.
Andriake kazılarında ilk kez rastlandı
08 Eylül 2024 Pazar - 11:07 Andriake kazılarında ilk kez rastlandı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Andriake bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda çok özel bulgulara ulaşıldığını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bakan Ersoy, “Andriake’de keşfettiğimiz zor ve ince cam işçiliği tekniğiyle dikkatleri çeken düz plaka formundaki millefiori kaplamalar ülkemiz için yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli” açıklamasında bulundu. Antalya’nın Demre ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Geleceğe Miras Myra ve Andriake Projesi kapsamında, Myra-Andriake kazılarına başkanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik ve kazı ekibi tarafından yapılan çalışmalar sırasında önemli bulgular elde edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuyu “Andriake Kazıları’nda çok özel bulgulara ulaştık” başlığıyla duyurdu. “Türkiye’de ilk kez rastlanıyor” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Geleceğe Miras Myra ve Andriake projemiz kapsamında sürdürülen kazılarda “Millefiori (Bin Çiçek)” olarak adlandırılan teknikte üretilmiş çok çeşitli ve fazla miktarda cam kaplama levhalara rastlandı. Önemli yapılarda kullanıldığı bilinen bu özel yapı iç dekorasyon malzemesine bu boyutuyla Türkiye’de ilk kez rastlanıyor” ifadelerini kullandı. “Yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli” Bakan Mehmet Nuri Ersoy, kazı ekibinin çalışmaları sonucunda erişilen bulguların yılın bulguları arasında sayılabileceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti; “Andriake’de keşfettiğimiz zor ve ince cam işçiliği tekniğiyle dikkatleri çeken düz plaka formundaki millefiori kaplamalar ülkemiz için yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli. Önemli ve şaşırtıcı bir keşif olarak tanımlanan buluntuları gün ışığına kavuşturan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerimiz ile Akdeniz Üniversitesine teşekkür ediyorum.”
Muratpaşa’dan doğada engelsiz yaşam kampı
08 Eylül 2024 Pazar - 11:05 Muratpaşa’dan doğada engelsiz yaşam kampı Muratpaşa Belediyesi’nin Zeytinpark’ta özel çocuklar için düzenlediği ’Engelsiz Hobi Kampı’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, çocukları ekran bağımlılığından uzaklaştırarak sosyalleşmelerini sağlamak için kamp aktivitelerine devam ettiklerini belirtti. Muratpaşa Belediyesi, Zeytinpark’ta 2 gece 3 gün süren bir kamp düzenledi. Belediye Başkanı Ümit Uysal da kampı ziyaret ederek çocuklarla vakit geçirdi. Çadır kurulumuyla başlayan kampın ilk gününde Jandarma Komando Arama Kurtarma Komutanlığı (JAK) zipline etkinliği düzenledi. Akşam yemeğinden sonra palyaço gösterisi ve Ersan Tay konseri ile çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Gece, kamp ateşi etrafında toplanılarak sonlandırıldı. Kampın ikinci günü sağlık eğitimi ile başladı, çevre koruma etkinliği ve köpük partisi ile devam etti. Sıra gecesi düzenlenen kampın bu günü, masal okunarak tamamlandı. Üçüncü gün ise çadırların toplanmasıyla kamp sona erdi. Eğlenceli zaman geçirdiler Çocukları ekran bağımlılığından uzaklaştırmak amacıyla doğa kampları düzenlediklerini ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 9 hafta devam eden kampın son haftasını ’Engelsiz Doğa Kampı’ olarak planladıklarını dile getirdi. Uysal, çocukların izcilik eğitimi aldığını ve doğada yaşamayı öğrendiklerini vurguladı. Kamp katılımcılarından 35 yaşındaki Eyüp Tarım, temiz bir ortamda kamp yaptıklarını ve çeşitli aktiviteler sayesinde eğlenceli zaman geçirdiklerini söyledi. Tarım’ın annesi Hatice Müezzinoğlu ise her yıl bu kampa katıldıklarını belirterek, hem çocuklar hem de aileler için düzenlenen etkinlikler için Başkan Uysal’a teşekkür etti. Kamp katılımcılarından 15 yaşındaki Azra Erçin de kamp alanını çok sevdiğini ifade ederek, "Burası çok güzel, çok sevdim. Oyun oynadık, eğleniyoruz" dedi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin’den yeni eğitim öğretim yılı mesajı
08 Eylül 2024 Pazar - 10:48 Antalya Valisi Hulusi Şahin’den yeni eğitim öğretim yılı mesajı Antalya Valisi Hulusi Şahin, İlköğretim haftası ve 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Şahin mesajında, “Gözbebeğimiz öğrencilerimizin; gözlerinin parladığı, zihinlerinin geliştiği bu güzel yolculukta her zaman yanınızdayız” dedi. Yarın başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılı ve İlköğretim Haftası öncesi Antalya Valisi Hulusi Şahin bir mesaj yayımladı. Vali Şahin, mesajında “İlköğretim Haftası, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı başlıyor. Aziz milletimizin geleceği, geleceğimizin teminatı evlatlarımız, bir eğitim öğretim yılına daha coşku ve heyecanla giriyor. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz, ülkemizin dört bir yanında yer alan okullarımızda bir araya gelecek; bilginin ve bilimin ışığında aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerleyecek. Bu özel haftada, bizler de eğitim camiamızın coşku ve heyecanını birlikte yaşayacağız. Eğitim ve öğretimin bir ülkenin en büyük yatırımı olduğu düşüncesi ve bilinciyle, daima sevgili yavrularımızın, emektar öğretmenlerimizin ve kıymetli ailelerimizin yanında ve destekçisi olacağız” dedi. "Her zaman yanınızdayız" Öğrencilerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, ’Mektep sayesinde, mektebin vereceği ilim ve teknik sayesindedir ki, Türk Milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle gelişir.’ İnşallah, hep birlikte çalışacak ve her türlü değerimizi, ‘bütün güzelliğiyle’ geliştirip yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, gözbebeğimiz öğrencilerimizin; gözlerinin parladığı, zihinlerinin geliştiği bu güzel yolculukta her zaman yanınızdayız. Öğrencilerimizin hayatına dokunan, onlara bilgi ve değerler aşılayarak Türk milletinin geleceği için gece gündüz demeden çalışan kahraman öğretmenlerimize ve çocuklarımızın eğitiminde en büyük destekçimiz olan, okul ve aile işbirliğiyle çocuklarımızın yarınlara hazırlanmasında öğretmenlerimizin yanında olan değerli ailelerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin İlköğretim Haftasını kutluyor, başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Gazipaşa’da silahlı kavga: 1 yaralı
08 Eylül 2024 Pazar - 10:30 Gazipaşa’da silahlı kavga: 1 yaralı Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde aralarında husumet olduğu öğrenilen iki kişi arasında çıkan kavgada, 1 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden vurularak yaralandı. Olay, saat 21.00 sıralarında Pazarcı Mahallesi Hacı Musa Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce kavgalı oldukları öğrenilen N.Y. ve Ö.G. isimli iki şahıs, Çaybaşı olarak bilinen noktada karşılaştı. İkili arasında çıkan ağız münakaşası kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada silahına sarılan N.Y. isimli şahıs, Ö.G.’ye silahla ateş ederek bacağından ve omuzundan yaraladı. Olayın yaşandığı noktada bulunan diğer şahıslar, ikiliyi ayırmak için araya girdi. Silahlı saldırganı etkisiz hale getiren başka bir şahıs, saldırganın elindeki silahı alıp Hacı Musa Çayı’na doğru fırlattı. İki boş kovan ile bir fişek bulundu Bu sırada yaşanan silahlı kavga, 112 Çağrı Merkezine bildirildi. Alınan ihbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırılan Ö.G. tedavi altına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan N.Y., işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Olay yeri inceleme ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede, 2 boş kovan ile 1 adet dolu fişek bulundu. Polis ekipleri, çaya atıldığı iddia edilen silahı bulmak için çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.
Antalya Foodfest’te lezzet şöleni yaşanıyor
07 Eylül 2024 Cumartesi - 20:43 Antalya Foodfest’te lezzet şöleni yaşanıyor “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde lezzet şöleni yaşandı. Gastronomi Festivali’nde Michelin Yıldızlı şefleri ve Türkiye’nin en ünlü şefleri Antalyalılarla bir araya gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3.sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü de dolu dolu geçti. Panel, söyleşi ve workshoplar, yarışmalar ve birbirinden çeşitli Antalya lezzetlerinin tanıtıldığı 3. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Antalyalılardan yoğun ilgi gördü. Karaailoğlu Parkı’nda gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nde vatandaşlar stantları gezerek, hem Antalya lezzetlerini tattı hem de birbirinden ünlü şefler ile buluşma fırsatı yakaladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ni ziyaret ederek, vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek, gastronomi festivaline gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkan Muhittin Böcek, Antalya’yı gastronomi alanında da dünyaya tanıtmak amacıyla başlattıkları festivalin çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, “İlk yılımızda Antalya’mızın tavşan yüreği zeytinini tanıttık, ikinci yılımızda türkülere söz olan mor üzümümüzü, bu yıl da coğrafi işaretli ürünümüz avokadoyu tanıtıyoruz. Özellikle Alanya bölgemiz tropikal meyve üretiminde çok önemli bir yere sahip. 38 tropikal meyveden, 20 tanesinin bölgeye adaptasyonu sağlanarak dünyaya ihracatı gerçekleşiyor. Gastronomi festivalimizle turizme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ne gösterilen ilgiden çok mutluyuz. Festivalimiz ilerleyen yıllarda daha da büyüyerek devam edecek” dedi. Danilo Zanna piyaz yaptı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha sonra dünyaca ünlü şef Danilo Zanna ile birlikte “Dünya Mutfağı ile Lokal Ürünlerimizin Adaptasyonu” konulu söyleşide vatandaşlarla buluştu. Ünlü şef Danoli Zanna, Antalya’nın coğrafi işaretli yemeği ‘Piyaz’ yaptı. Piyazı çok sevdiğini belirten Danilo Zanna, “Piyaz da çok farklı bir lezzet var. Antalya’da sadece piyazın satıldığı restoranlar var. 2012 yılında ilk piyazı yediğim de çok beğendim. Antalya çok özel bir şehir. Kendi işletmelerime Antalya’dan yaklaşık 20 çeşit ürün alıyorum. Bu kadar bereketli, mutfağı ile marka olmuş bir şehrin gastronomiye çok özel katlıları olacak. İlerleyen süreçlerde Antalya’ya bir işletme açmak gibi bir niyetim var” diye konuştu. Başkan böcek esnaf ve vatandaşla buluştu Başkan Muhittin Böcek, daha sonra şef Danilo Zanna ile birlikte piyazın tadına baktı. Başkan Muhittin Böcek ve Danilo Zanna izleyenlerle günün anısına bir selfie yaptı. Başkan Böcek, gastronomi festivalinde stant açan işletmeleri de tek tek gezerek hayırlı işler diledi. Yoğun bir ilgi gören Muhittin Böcek, vatandaşlarla sohbet ederek, bol bol fotoğraf çektirdi. Başkan Muhittin Böcek, 3. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ne katılan Michelin Yıldızlı şeflerine ve Türkiye’nin ünlü şeflerine katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ardından şef Mehmet Yalçınkaya ile birlikte “Gastronomide Geleceğin Mutfağı” konulu söyleşide Antalyalılarla bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek’e böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür eden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, “Antalya bereketli bir şehir. Narenciyenin tüm ürünleri yetişiyor. Antalya bizim turizmdeki gastronomi yüzümüz. Gastronomiye yapılan tüm yatırım, turizme yapılan yatırımdır. Antalya’nın kendine has ürünleri var. Bu kadar ünlü şefi Antalya’ya getirmek kolay değil. Muhittin Başkan’ı kutlamak gerekiyor” diye konuştu. Somer Sivrioğlu ile keyifli söyleşi Gastronomi Festivali’ne katılan şef Somer Sivrioğlu da halkın yoğun bir ilgisiyle karşılandı. “Yerel Ürün Kullanımlı Restoranların Sürdürebilirliği” konulu söyleşiyle Antalyalıları keyifli bir sohbet gerçekleştiren Somer Sivrioğlu, Antalya’dan olmaktan her zaman büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Başkan Muhittin Böcek, şef Somer Sivrioğlu’na gastronomi festivaline katılımından dolayı plaket verdi. Workshop ve yarışmalar Foodfest Gastronomi Festivali’nde gerçekleştirilen workshoplar kapsamında TV programcısı ve şef Türev Uludağ Antalya tropikal meyveleri ile kuzu sırtı yaptı. Otellerin şeflerin oluşan ekipler arasında düzenlenen yemek yarışması da büyük bir çekişmeye sahne oldu. Şeflerin hazırladıkları yemekler ile adeta görsel bir şölen sundu. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin son gününde 8 Eylül Pazar günü Arda Türkmen, Rafet İnce, Özge Şahin, Mehmet Özer, Oğuz Yenihayat, Serhat Doğramacı gibi ünlü şefler etkinlik sahnesinde Antalyalılarla buluşurken, panel ve workshoplar da gerçekleştirilecek.
Selçuk Bayraktar: "TEKNOFEST, en ücra köşedeki çocuğu alıp, onun zihin ve gönül dünyasında bir pencere açma duygusuyla düzenleniyor"
07 Eylül 2024 Cumartesi - 19:58 Selçuk Bayraktar: "TEKNOFEST, en ücra köşedeki çocuğu alıp, onun zihin ve gönül dünyasında bir pencere açma duygusuyla düzenleniyor" Antalya’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın finalinde konuşan Baykar ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST, en ücra köşedeki çocuğu da alıp, bir uçağa dokundurup, onun zihin ve gönül dünyasında bir pencere açıp, o çocuk gelsin ve ülkemizin belki ilerde uzay programını inşa etsin duygusuyla düzenleniyor” dedi. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın finali Antalya’da devam ediyor. TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ANFAŞ Fuar Alanı’nda “Milli Teknoloji Hamlesi” başlıklı söyleşisinde yarışmacılarla bir araya gelerek söyleşi yaptı. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı alanda Bayraktar, ziyaretçilerin sorularını cevapladı. “Bir çocuk gelsin, insanlığa dokunsun” Bir yarışmacının insansız hava araçları üretimine nasıl başladığına dair sorusunu cevaplayan Selçuk Bayraktar, “Bize ilham olan şey ülkemizin maalesef büyük bir terör belasına maruz kalmasıydı, bunla alakalı elbette ufak yaşta havacılıkla alakalı olan sevdamız da var. Babam beni sekiz yaşında aldı, uçmaya götürdü. Biz de TEKNOFEST’i bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun, ülkemizin uzay programını inşa edecek diye yapıyoruz. Bir çocuk gelsin, insanlığa dokunsun, tüm insanlığa şifa olacak, dertlerine çare bulacak nesiller yetişsin diye yapıyoruz” dedi. “Türkiye’nin böyle markaları çıkartabilme ihtimalini hayal dahi edemezdik” Bir başka yarışmacının ’Bu işe başladığınızda buraya kadar geleceğinizi düşündünüz mü?’ sorusuna da yanıt veren Bayraktar, yarışmaya katılan ekiplerin enerjilerine ve azmine baktığında dünyada yapamayacakları işin olmadığına inandığını belirtti. Bayraktar, “Bir mühendis olarak yıllarca yurt dışında kaldım. Dünyanın en iyisi diyebileceğiniz takım arkadaşlarıyla da çalıştım. Bir taraftan baktığımızda bizim başladığımız yere göre sizlerin çıtayı çok daha yükseğe taşıyacağınızı düşünüyorum. Bizim neslimizde bırakın bir uçağı tasarlamayı ki Baykar şu anda dünyanın en büyük insansız hava aracı markası. Türkiye’nin böyle markaları çıkartabilme ihtimalini hayal dahi edemezdik. En fazla yabancı bir markada bakım mühendisi, o firmanın satış elemanı olmak en büyük hayalimizdi. Artık tüm bunlar bir anlamda yapılmış ve başarılmış işler” diye konuştu. Yunus Emre örneği Bir şeyler üretirken sorunlarla da karşılaştıklarını ve sorunları ortadan kaldırmak için büyük çaba harcadıklarını belirten Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “İnsansız hava araçlarımızı ilk uçurduğumuz süreçlerde de sabahlara kadar her problemi çözebilmeniz mümkün değil, binlerce farklı problemin çözülmesiyle insansız hava aracı uçuyor. Bir anlamda uçması için bir sebep varken, uçmasını engelleyen binlerce sebep var. Bütün bu sebepleri teker teker oradan kaldırdığınızda hava aracınız başarıyla uçabiliyor. Kaldırabilmek için asıl olan sizlerin gayreti, takım ruhunuzla ortaya koyduğunuz inanç ve sabır. Dolayısıyla dünyanın her yerinde de böyle, azami gayreti gösteriyorsunuz. O ruhla bir anlamda harmanlanıyorsunuz ve pişiyorsunuz. “Hamdım piştim oldum” diyor ya medeniyetimiz şairi, aynı onun dediği gibi takım arkadaşlarınızla birlikte pişiyorsunuz, bu sayede de insanlığın memleketin faydasına iyi işler başarıyorsunuz. Bizlerin de uyguladığı yöntem birebir böyle olduğundan TEKNOFEST’i de açıkçası böyle kavramlaştırdık” ifadelerini kullandı. “İnsanlığın bu karanlık döneminde dosdoğru bir medeniyet inşa edin diye düzenleniyor” Teknofest yarışmasını nasıl kurdunuz, ilham kaynağınız ne oldu?” sorusuna da cevap veren Selçuk Bayraktar, “2018’den bir buçuk sene önce böyle bir festival yapsak nasıl olur, bunu popüler hale getirsek düşüncesindeydik. Çünkü, bu mesele bizim ülkemiz için hayati bir mesele. Yüksek teknoloji geliştirebilme meselesi. Öğrenilmiş çaresizliğin bir anlamda kaldırılması ve toplumun milli teknolojinin dip dalgasını oluşturabilmesi maksadıyla, bu festivali düzenledik. Evet dünyada bir benzeri yok, farklı alanlarda farklı festivaller, olimpiyatlar var. Dünyanın açık ara en büyük etkinliği ama bütün bu yarışmaları, bütün bu organizasyonu, gösterileri kocaman bir takımla yapıyoruz. 140 farklı kurumla yapıyoruz. Sizler burada insanlık yararına teknolojiler geliştirin, tam bağımsız Türkiye hedefine ülkemizi götürün. İnsanlığın bu karanlık döneminde dosdoğru bir medeniyet inşa edin diye düzenleniyor. Bütün bu emek, tüm bu gayret sizlerin inşa edeceği dünya için” dedi. “TEKNOFEST’e en imkanı olmayan bir çocuk bile gelebilsin” Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’i 140 kurumun paydaşlığıyla büyük bir emek ve zorlu çalışmalarla düzenlediklerine dikkat çekerek, en büyük motivasyon kaynaklarının ise geleceği inşa edecek çocuklar olduğunu kaydetti. Bayraktar, “TEKNOFEST’e en imkanı olmayan bir çocuk bile gelebilsin, toplum yararına bir festival olsun, bunları oluşturabilmek için elbette büyük bir gayret sarf ediyoruz. Belki kimisinin ulaşım imkanı dahi yok, annesi babası bir yerde çalışıyor, festivale getirebilecek bir ebeveyni yok, çünkü çalışmak zorundalar. TEKNOFEST, en ücra köşedeki çocuğu da alıp, bir uçağa dokundurup, onun zihin ve gönül dünyasında bir pencere açıp, o çocuk gelsin ve ülkemizin belki ilerde uzay programını inşa etsin duygusuyla düzenleniyor. İşte bu duygunun tümüyle paydaşlara geçmiş olması, tam bağımsız ve müreffeh Türkiye duygusunun tüm paydaşlarla paylaşılması bu büyük uyumu sağlamış oluyor. Yoksa iki kurumu bile bir araya getirsen uyumsuzluklar ortaya çıkar. İşte TEKNOFEST’in büyüsü de burada, bu büyüyü de sağlayan sizlerin gelmesiyle ortaya çıkıyor” dedi. Konuşmasının sonunda katılımcılarla özçekim yapan Bayraktar, program sonunda da yarışmacıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.