Yerel Haberler
Antalya
Kayalıklardan düşen şahsı kurtarmak için ekipler zamanla yarıştı 22 Eylül 2024 Pazar - 19:08:48 Antalya’da dengesini kaybederek kayalıklardan düşen şahsı hayatta tutmak için polis, sağlık ekipleri, cankurtaran ve vatandaşlar zamanla yarıştı. Olay, saat 17.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Mermerli Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 metrelik kayalıkların üzerinden suya atlamak isteyen Hüsamettin Ç. (51), dengesini kaybederek kontrolsüz bir şekilde denize düştü. Olayı gören vatandaşlar ve görevli cankurtaran tarafından sudan çıkartılan şahsın düşme esnasında kafasını kayalıklara çarptığı görüldü. Ağzından köpükler çıkan ve bilinci kapalı şekilde sudan çıkartılan şahsa ilk müdahale görevli cankurtaran ve işletme çalışanları tarafından yapıldı. Hayatta tutmak için zamanla yarıştılar İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine ulaşmakta güçlük yaşayınca Deniz Polisi ve Sahil Güvenlikten yardım istendi. Ancak şahsın bulunduğu yerin kayalık ve sığ olması nedeniyle ekipler bölgeye yaklaşamadı. Hüsamettin Ç.’yi hayatta tutmak için görevliler bir yarış içerisine girdi. Çalışanlar ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle merdivenlerden yukarıya çıkartılan Hüsamettin Ç.’ye olay yerine koşarak gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Hüsamettin Ç., ambulansla hastaneye kaldırıldı.
22 Eylül 2024 Pazar - 16:39 Konyaaltı sporcuları, Türkiye Şampiyonası’na gidecek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Kamu Spor Oyunları’nda Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı Antalya birincisi olurken, Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı de Antalya ikinciliği elde etti. Müsabakalarda derece elde eden takımlar, Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılacak. Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan kadın personelden oluşturulan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ve Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan erkek personelden oluşan Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Spor Oyunları müsabakalarına katıldı. Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı müsabakalarda, Devlet Hava Meydanları’nı 16-4, Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nü ise 9-2 yenerek birincilik elde etti. Takım bu skor ile Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Isparta’ya gidecekler Müsabakalarda 3 maça çıkan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ise ilk maçında Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İkinci maçta geçen yılın il birincisi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılan ekip, bu mücadeleyi kaybetti. Kadın Voleybol Takımı üçüncü ve son maçında ise Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü karşısında gösterdiği üstün performansla 2-0 galip gelerek Antalya ikincisi oldu. Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı da Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. "Sporun başkenti yapacağız" Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, derece elde eden sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Kotan, "Konyaaltı’nı sporun başkenti yapma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu noktada açtığımız kurslarımız ve faaliyetlerimiz beğeni topluyor. Son olarak belediye personelimizden oluşan takımlarımızın gösterdiği başarı ise bizleri çok gururlandırdı. Kendilerini tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum dedi.
Muratpaşa’dan dünya şehirlerine dostluk mesajı
09 Eylül 2024 Pazartesi - 11:29 Muratpaşa’dan dünya şehirlerine dostluk mesajı Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelerek Kaleiçi Old Town Festivali’ne uluslararası katılımcı olan 116 şehrin isimlerinin yer aldığı panoyu Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirdi. Milattan önce 4’üncü yüzyıldan günümüze üzerinde hayat bulan medeniyetlerin izlerini taşıyan Antalya’nın yaşayan antik kenti Kaleiçi’nde düzenlenen festival, tarihi Kaleiçi’nin dokusunu dünya şehirleriyle buluşturmayı hedeflerken, panoda yer alan şehir isimleri kültürler arası dostluk ve dayanışmayı simgeliyor. Muratpaşa Belediyesi’nin Kaleiçi gibi yaşayan antik kentlere sahip şehirler arasında dayanışma ve tanıtım zinciri oluşturma amacıyla düzenlediği Kaleiçi Old Town Festivali, bu yıl 17-20 Ekim tarihlerinde 9’uncu kez gerçekleştirilecek. Hazırlıklar devam ederken geçen yıl festival kapsamında düzenlenen forumda alınan karar doğrultusunda, festivale bugüne kadar katılan şehirlerin isimlerini taşıyan dostluk panosu Cumhuriyet Meydanı’nda yerini aldı. Panoda yer alan, 3 kıta, 39 ülkeden 116 şehrin ismi, aynı zamanda kültürler arasında köprü kurmanın ve dostluk bağlarının somut bir göstergesi olacak. Hem yerel halkın hem de turistlerin ilgisini çeken dostluk panosu, toplumsal çeşitliliği ve bir araya gelmenin güzelliğini vurgulayacak. Başkan Ümit Uysal konuyla ilgili olarak, “Kaleiçi Old Town Festivalimiz 9 yaşında. Bu yıl 17-20 Ekim tarihlerinde 9’uncu kez festivalimizi gerçekleştireceğiz. Bütün dünyada tarihi ve kültürel varlıkların öneminin artması çok kıymetli. Geçen yıl aldığımız karar gereği şehirlerimizi kentlerimizde görünür kılıyoruz. Bu pano, tüm dost şehirlerimizi içeriyor. Şehirlerimiz, dostluğumuzun başladığı yerden yükselecek ve güzelleşecek” diye konuştu.
Arbede sırasında elindeki silahtan çıkan kurşunla kendini yaraladı
09 Eylül 2024 Pazartesi - 09:54 Arbede sırasında elindeki silahtan çıkan kurşunla kendini yaraladı Antalya’da iddiaya göre, kıskançlık nedeniyle dükkan sahibi ve işletmeci arasında çıkan tartışmada işletme sahibi kendi sıktığı kurşun ile kolundan yaralandı. İlginç olay, saat 23.30 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi Şarampol Caddesi üzerinde bulunan bir ganyan bayiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ganyan bayiinin sahibi Ali K. ile işletmecisi olan Sait Ç. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre Ali K. üzerinde taşıdığı tabancayı çıkartarak Sait Ç.’ye doğrulttu. İşletmede bulunan diğer vatandaşların ve Sait Ç.’nin müdahale ettiği sırada yaşanan arbedede Ali K.’nın elinde bulunan silah ateş aldı. Ali K. kendi elinde bulunan silahla sol kolundan yaralandı. Taraflar birbirini suçladı İşletmede bulunan müşteriler ve silah sesini duyan çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekibinin yanı sıra çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İşletme içerisinde kanlar içerisinde bulunan Ali K.’ya 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Olayda kullanılan silah muhafaza altına alınırken, ekipler Ali K.’yı kimin vurduğunu çözmek için büyük çaba sarf etti. Bu sırada yaralı olarak ambulansta bulunan Ali K. ekiplere kendisini Sait Ç.’nin vurduğunu beyan etti. Sait K. ise silahın Ali K.’ya ait olduğunu çıkan arbede sırasında silahın ateş alarak şahsın kendi kendini vurduğunu beyan etti. “Kendini vuranı ilk defa gördük” Olay sırasında işletmede bulunan diğer müşterilerinde benzer ifadelerde bulunması üzerine Sait Ç. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay Yeri İnceleme ekipleri ise savaş alanına dönen işletme içerisinde çalışma yaptı. Yaşanan olay sırasında işletmenin önünde bulunan Cihan Tatar isimli vatandaş, “Dışarda kapının önündeydik. Bir kişi vurulmuş, kanlar içerisindeydi. Normalde burada çok silah sesi duyuyoruz ama ilk kez kendini vuran gördük. Biz burada bela pislik istemiyoruz artık, sakin bir hayat istiyoruz” dedi. Olay anında işletme içerisinde bulunan Ali Akçam isimli vatandaş ise sürekli işletmeye geldiğini belirterek, “Ara sıra polemikler yaşıyorlardı. Hazımsızlıktan dolayı tartışma çıktı. Mekan sahibi çekti silahını, kendi eline sıktığını gördüm ben. Kan revan içerisinde kaldı” ifadelerini kullandı.
Foodfest’te Yörük gelenekleri: Fethiye karlaması Antalyalıları serinletti
09 Eylül 2024 Pazartesi - 09:49 Foodfest’te Yörük gelenekleri: Fethiye karlaması Antalyalıları serinletti Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Foodfest Gastronomi Festivali, lezzet tutkunlarını bir araya getirdi. Festivalin son gününde, Fethiye’nin 2 bin 500 rakımlı dağlarından getirilen doğal karlarla yapılan ‘Karlama’ yöntemi, Antalya’nın sıcak havasında serinletici bir alternatif olarak dikkat çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Foodfest Gastronomi Festivali, Antalyalı vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. Festivale katılan esnaflarda ürünlerini tanıtmak için kurulan stantlarda yerini alırken, festivalde ‘Karlama’ denilen yöntem ile sunum yapan İbrahim Demirel dikkatleri üzerine çekti. Fethiye’nin Seydikemer ilçesindeki yüksek rakımlı dağlık alandan elde edilen doğal karları Antalya’ya getirerek, festivalde serinletici bir seçenek sunan Demirel, yaptığı bu uygulamanın detaylarını anlattı. Demirel, "Fethiye Seydikemer Seki Beldesi’nden yaklaşık 2500 rakımdan getirdiğimiz doğal karları, Antalya’nın kavurucu sıcaklarında serinletici bir alternatif olarak sunuyoruz. Karlama yöntemiyle çeşitli aromalarla karıştırarak soğuk bir şekilde servis ediyoruz," dedi. Daha önce iki kez daha gerçekleştirilen bu festivale bu yılda katıldığını ifade eden Demirel, katılım sağlayan vatandaşlara, portakallı, doğal Gündoğmuş pekmezli, kivili ve yaban mersinli seçenekler sundu. "Yörük kültüründen gelen bir gelenek" Antalya’da yaz sıcaklıklarının sabah saatlerinde 33 derece, öğle saatlerinde ise 45 dereceye kadar çıkabildiğini belirten Demirel, “Bu yoğun sıcaklarda serinlemek isteyenler için ‘Karlama’ yöntemi, oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Yörük kültüründen gelen bir gelenek olan Karlama, genellikle pekmez ile tüketiliyor. Karlama pekmez ile tüketilmelidir. Pekmez harici çok tercih edilmez, genelde pekmezli tercih ediliyor. Keçiboynuzu pekmezi ve Gündoğmuş pekmezi ise oldukça popüler,” diye ekledi. “‘Karlarma’ Antalya’da çok popüler hale geldi” Fethiye’nin yüksek rakımlı bölgelerinde kış boyunca biriktirilen karların Antalya’ya getirildiğini dile getiren Demirel, "Buraya getirdiğimiz karın erimesi bir günü buluyor. Karlamaya olan ilgi oldukça yüksek ve Antalya’da popüler hale geldi" şeklinde konuştu. Demirel’in ‘Karlama’ uygulaması, Antalya’daki yaz sıcaklarına karşı serinletici bir alternatif sunarken aynı zamanda Yörük kültürünün geleneksel tatlarını da yaşatıyor.
III. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali sona erdi
08 Eylül 2024 Pazar - 21:56 III. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali sona erdi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve ziyaretçi akınına uğrayan Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, sona erdi. Festival damaklarda unutulmaz tatlar, hafızalarda keyifli anlar bıraktı. Yerel ürünlere sahip çıkmak, Antalya mutfağını ve bölgenin coğrafi işaretli ürünlerini öne çıkararak onları geleceğe miras bırakmak hedefiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali bu yıl da yoğun ilgi gördü. Karaalioğlu Parkı’ndaki fuar alanında 3 gün boyunca Dünyaca ünlü şeflerin de katılımıyla düzenlenen festival sergiler, ürün tanıtımları, atölyeler, paneller, söyleşiler, yarışmalar ile konserler, yerli ve yabancı pek çok kişi tarafından takip edildi. Antalya’nın yerel tarım ürünleri ile lezzetlerinin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü. Festivalin ziyaretçileri, Antalya’nın yerel mahsullerini tanırken zengin gastronomisinin tadına baktı, eşsiz lezzetlerini keşfetti. Gastronominin kalbi Antalya’da attı “Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla düzenlenen festival, Türkiye ve dünyadan birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını, sektörün farklı alanlarındaki profesyonelleri ve lezzet tutkunlarını Antalya’da buluşturdu. Festivalin üçüncü ve son gününde gastronomiye yönelik düzenlenen panel ve söyleşilerde. Geleceğin Mutfağında Yerel Ürünlerin Önemi, Sokak Yemekleri ile Gastronomi Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar, Antalya’nın Gurme Haritası, Geleceğin Mutfağında Doğru Gıda Uygulamaları, Antalya’nın Dijital Geleceği, Sokak Lezzetleri ile Gastronomik Yenilik, Yerel Lezzetleri ve Kültürü Ön Plana Çıkarma Girişimleri, Yörük Mutfağı, Antalya’nın Coğrafi İşaretli Ürünleri, Yerel Tarımın Geleceği ve Tarladan Sofraya Tarım Konseptinin Sürdürülebilirliği konuları ele alındı. Şef Arda Türkmen büyük ilgi gördü Festivalin son gününde ünlü şef Arda Türkmen de Antalyalı lezzet tutkunlarıyla buluştu. “Piyazdan ve Kabaktan Öte Tahin” isimli söyleşi ve yemek etkinliğinde ünlü şefin “Tahin soslu roka salatası” sunumu büyük beğeni topladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Food Fest etkinliğinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Arda Şef, “Festivalin üçüncü yılında da sizlerle olmaktan mutluyum. Antalya’da olmak her zaman çok güzeldir. Festival bu yıl da çok başarılı, katılım yine çok yüksek” diye konuştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de etkinlik sonunda Arda Türkmen’e plaket taktim etti. Sunumu not aldığını ve en kısa sürede evde deneyeceğini söyleyen Cansel Tuncer, “Arda Türkmensiz bir Food Fest düşünemiyoruz. Yine çok güzel bir sunuma imza attı. Katıldığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Tuncer’in “evde yemekleri kim yapıyor” sorusu üzerine ünlü şef evde yemekleri kendisinin yaptığını söyledi. Üniversiteli şef adayları yarıştı Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin en heyecanlı anlarından biri de yarışma çadırında düzenlenen Üniversitelerin Gastronomi Bölümünde eğitim alan öğrencilerin katıldığı yemek yarışması oldu. Altı üniversitenin katıldığı yarışmada şef adayı öğrenciler jüri önünde hünerlerini sergiledi. Yarışma sonunda birinciliği Akdeniz Üniversitesi kazanırken; ikinci Özyeğin Üniversitesi üçüncü ise Bahçeşehir Üniversitesi oldu. Yarışma sonunda kazanlara ödülleri taktim edildi. Foodfest’in son gününde Eyüp Kemal Sevinç, Uğur Volkan Uysal, Rafet İnce, Özge Şahin, Mehmet Özer ve Serhat Doğramacı gibi ünlü isimler düzenlenen workshoplarla Antalyalılara yemek yapmanın inceliklerini gösterdi. Ünlü şeflerin şovları konuklar tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.
Karaalioğlu Parkı’nda Foodfest rüzgarı: Son gününde yoğun ilgi gördü
08 Eylül 2024 Pazar - 18:08 Karaalioğlu Parkı’nda Foodfest rüzgarı: Son gününde yoğun ilgi gördü Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Antalya’dan Dünyaya’ mottosuyla düzenlenen 3. Uluslararası Foodfest Gastronomi Festivali, son gününde büyük bir ilgiyle karşılandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Antalya’dan Dünyaya’ mottosuyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’nin son gününde, dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla düzenlenen panel, workshop ve söyleşiler büyük ilgi gördü. Katılımcı vatandaşlar, festival alanında kurulan çeşitli stantlarda hem Antalya’nın hem de uluslararası mutfakların eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı buldu. Ünlü şeflerle yapılan söyleşiler, yemek tutkunları için unutulmaz anlar sundu. Festival, Antalya’nın gastronomi sahnesine katkı sağlarken, aynı zamanda yerel esnaflara da önemli bir tanıtım imkanı oluşturdu. Yoğun ilgiyle geçen etkinlik, Antalya’nın lezzet kültürünü daha geniş kitlelere tanıttı ve gastronomi dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi. “Biz bu festivalden çok memnunuz” Foodfest’teki fuar alanında son günleri olduğunu belirten bir esnaf, “Biz baharatçıyız, 15 yıldır bu işin içerisindeyiz. Firmamızın kurucusu Eren bey aslen Ankaralı, yıllardır bu işi yapıyor. Baharat üç şeyden oluşur der, aroma, tat ve koku. Biz bu konuda çok iddialıyız. Daha önce toptancıydık şuan da gördüğünüz gibi kavanozlarımızla ürünlerimi satıyoruz. Burada 150 çeşit baharatımız, 60 çeşit bitki çayımız, 8 çeşit kuru meyvemiz ve 20 den fazla kahvemiz mevcut. Kuru meyveyi bu şekilde yapan Türkiye’de 2’nci firmayız. Bu kuru meyvenin yapımı 72 saat sürüyor. 11 kilodan yaklaşık 600 gram ürün elde ediyoruz. Suyun içerisine geri bırakıldığında eski formuna geri dönüyor. Güneş ve nemden saklandığı sürece ise 25 yıl ömrü var. Biz bu festivalden çok memnunuz, bu festivali düzenleyen organizasyonlara ve Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyoruz. Burada herkesle çok güzel iletişim kurduk ve festivalin amacına ulaştığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. "Çok güzel bir organizasyon ve herkesi buraya davet ediyoruz" Burdur’un Bucak ilçesinde organik tarım ile incir üretimi yaptığını ve Antalya’ya gelerek Foodfest sayesinde ürünlerini tanıttığını dile getiren Oruç Şerbet ise, "Bu son 3 gün gayet güzel geçti. Buraya ürünlerimizi tanıtmak için geldik. Kendimiz doğal ürünler üretiyoruz. Çok güzel bir organizasyon ve herkesi buraya davet ediyoruz. Biz Burdur’un Bucak ilçesi Beldibi Beldesinde incir üretiyoruz, tamamen organik tarım yapıyoruz. Antalya’da da firmamız mevcut. Antalya’mız adına güzel bir etkinlik çünkü ürünlerimiz burada tanıtabiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. “Böyle büyük şeflerin Antalya’mıza gelmesi gurur verici” Foodfest’ten çok memnun kaldıklarını ve farklı lezzetler tadarak yeni yiyecekler deneyimlediğini ifade eden Ayla Saraçoğlu isimli vatandaş ise, "Bugün burada çok güzel yiyeceklerle tanıştık. Foodfest iyi ki yapılmış. Antalya Büyük Şehir Belediyesi’nin bir çok aktivitesi oluyor zaten. Birkaç tanesine bende katılıyorum. Ama yiyecek festivalinin her sene aynı tarihlerde yapılması bizim için bir avantaj, en azından değişik yörelere ait ürünlerin tatlarına bakma fırsatımız oluyor. İnternet sayfasından da takip ettiğim kadarıyla Mastercheff programındaki şeflerde gelmiş, fakat biz onları biraz kaçırdık ve bunun için üzgünüz. Belki daha sonra izleme şansımız olabilir. Böyle büyük şeflerin Antalya’mıza gelmesi gurur verici" şeklinde konuştu.