Yerel Haberler
Antalya
Konyaaltı sporcuları, Türkiye Şampiyonası’na gidecek 22 Eylül 2024 Pazar - 16:39:56 Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Kamu Spor Oyunları’nda Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı Antalya birincisi olurken, Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı de Antalya ikinciliği elde etti. Müsabakalarda derece elde eden takımlar, Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılacak. Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan kadın personelden oluşturulan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ve Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan erkek personelden oluşan Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Spor Oyunları müsabakalarına katıldı. Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı müsabakalarda, Devlet Hava Meydanları’nı 16-4, Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nü ise 9-2 yenerek birincilik elde etti. Takım bu skor ile Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Isparta’ya gidecekler Müsabakalarda 3 maça çıkan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ise ilk maçında Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İkinci maçta geçen yılın il birincisi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılan ekip, bu mücadeleyi kaybetti. Kadın Voleybol Takımı üçüncü ve son maçında ise Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü karşısında gösterdiği üstün performansla 2-0 galip gelerek Antalya ikincisi oldu. Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı da Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. "Sporun başkenti yapacağız" Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, derece elde eden sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Kotan, "Konyaaltı’nı sporun başkenti yapma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu noktada açtığımız kurslarımız ve faaliyetlerimiz beğeni topluyor. Son olarak belediye personelimizden oluşan takımlarımızın gösterdiği başarı ise bizleri çok gururlandırdı. Kendilerini tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum dedi.
Konyaaltı Narin için siyaha büründü
09 Eylül 2024 Pazartesi - 15:09 Konyaaltı Narin için siyaha büründü Konyaaltı Belediyesi Diyarbakır’da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin için anma töreni düzenledi. Törene siyah kıyafetlerle katılan belediye personeli, Narin’in fotoğrafının bulunduğu alana kırmızı karanfil bıraktı. Konyaaltı Belediyesi, Diyarbakır’da 21 Ağustos tarihinde kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ı anmak için tören düzenledi. Konyaaltı Belediye binasında düzenlenen anma törenine Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Törene siyah kıyafetlerle katılan personel, Narin’in fotoğrafının bulunduğu alana kırmızı karanfil bıraktı. Duygulu anların yaşandığı anma töreninde bazı çalışanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Öyle bir ağlasam ki çocuklar Narin’in anma törenindeki konuşmasına Aziz Nesin’in “Öyle bir ağlasam, Öyle bir ağlasam çocuklar. Size hiç gözyaşı kalmasa. Öyle bir ölsem, Öyle bir ölsem çocuklar. Size hiç ölüm kalmasa” dizeleriyle başlayan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Sözün bittiği yerdeyiz. Acımız ve öfkemiz çok büyük. Narin yaşasaydı yaşıtları gibi bugün okula gidecekti. Ama maalesef acı haberini aldık” dedi. “Çocuklar ölürken susulmaz” “Çocuklar ölürken susulmaz” diyen Başkan Kotan, “Susmadık, hiç bir zaman da susmayacağız. Narin’i anmak için, öfkemizi paylaşmak için bugün bir araya geldik. 19 gündür kayıp olan Narin’i büyük umutlarla bekledik. Güzel haberlerini bekledik ama maalesef ölüm haberini aldık. Bunu yapanların en ağır şekilde ceza almasını istiyoruz” diye konuştu. Çocukları korumanın ve toplumun içerisinde ön planda tutmanın önemine vurgu yapan Başkan Kotan, “Bunlar için mücadele eden bizler olmalıyız. Hem siyasetle uğraşanlar, hem de devletin her kademesinde olanlar bunları yapmalı” diye konuştu. (BLT-SM-
Başkan Muhittin Böcek, yeni eğitim-öğretim yılını Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nde açtı
09 Eylül 2024 Pazartesi - 15:08 Başkan Muhittin Böcek, yeni eğitim-öğretim yılını Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nde açtı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2024-2025 eğitim öğretim yılının Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi öğrencileri ile açtı. Yeni eğitim öğretim yılının açılışı için gittiği Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Böcek, başarılarla dolu bir yıl olmasını diledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın yanı sıra okul yaptıran bir hayırsever olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Böcek, “Rahmetli babamın da adını taşıyan bu okul benim için, ailem için, Antalya’mız için çok özel ve güzel bir okuldur. Her yıl yeni eğitim-öğretim yılı açılışında aranızda oluyorum. Bu yıl da geleneği bozmak istemedim. Burada geleceğimizin teminatı gençlerimizle birlikte olmaktan çok mutluyum. Her zaman öğrencilerimizin ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğim” dedi. Başarılı öğrencilere ödül Başkan Böcek, törenin sonunda öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile sohbet etti. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve konserle renklenen törende, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Antalya’da 514 bin 888 öğrenci, 38 bin 266 öğretmen ders başı yaptı
09 Eylül 2024 Pazartesi - 14:09 Antalya’da 514 bin 888 öğrenci, 38 bin 266 öğretmen ders başı yaptı Vali Hulusi Şahin, ’2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası’ dolayısıyla düzenlenen törene katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Törende konuşan Vali Şahin, "Bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Bu konuda öğretmenlerimize ve ailelerimize büyük görev düşüyor” dedi. Antalya’da, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı İlk ve Ortaöğretim kurumlarındaki 514 bin 888 öğrenci ve 38 bin 266 öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Manavgat Ramazan Tunç İlkokulu’nda düzenlenen, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası açılış törenine katılan Vali Hulusi Şahin, yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayan öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Hayırsever vatandaşlardan eğitim seferberliği Antalya’daki hayırsever vatandaşların eğitime verdikleri destekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Şahin, “Devletimizin yaptığı her dersliğe, en az bir derslik de hayırsever vatandaşlarımız ekliyor. Böylece devletimizin üzerindeki yük azalıyor. Eğitim; iş insanlarının, derneklerin, vakıfların yani toplumun tüm kesimlerinin harekete geçirilmesi ve seferberlik ruhu ile hareket edilmesiyle kazanılacak bir davadır. Yaptıkları bu anlamlı hayır için Tunç ailesine ve Antalya’da ki tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. “Çocuklarımıza bizi biz yapan değerleri öğretelim” Vali Şahin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte öğrencilere bilgi yüklemekten ziyade bilgiyi işlemeye yönelik bir eğitim verileceğini belirterek, “Öğrencilere değerler eğitiminin kazandırılması çok önemli. Aileye hürmet, fedakârlık, şefkat ve merhamet, ülkesini ve bayrağını sevmek gibi bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Bunun için sadece okul yeterli değil. Annelere, babalara yani ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklarımızı yabancı unsurların etkisinde bırakmayalım ve çok iyi koruyalım. Yoksa evlatlarımızı hem mental hem de fiziki olarak kaybederiz. Yeni eğitim ve öğretim yılında gerek öğretmenlerimizle, gerekse ailelerimizle bu konu üzerinde daha fazla çalışacağız ve daha dikkatli olacağız” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Vali Şahin, hayırsever iş insanı Burak Tunç’a, Manavgat Ramazan Tunç İlkokulunun inşasına sağladığı katkılardan dolayı plaket takdim etti. Katılımcılar ile birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Şahin, sınıfları gezerek öğrencilere kitap takdim etti. Öğrencilerin ardından Öğretmenlerle sohbet eden Vali Şahin, günün anısına öğrencilerle birlikte okul bahçesinde zeytin fidanı dikti. Törene Vali Şahin’in yanı sıra, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, hayırsever iş insanı Burak Tunç, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.
3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 13-15 Eylül’de başlıyor
09 Eylül 2024 Pazartesi - 13:43 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 13-15 Eylül’de başlıyor Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 13-15 Eylül tarihleri arasında 3’üncüsünü gerçekleştirecekleri Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’nin Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarılması adına çok önemli olduğunu söyledi. Tüm Antalyalıları ve Yörük kültürüne gönül vermiş herkesi bu muhteşem şölene davet eden Başkan Muhittin Böcek, “Gelin, hep birlikte Yörük kültürünün zenginliğini keşfedelim, geçmişimizle bağ kuralım ve geleceğimize ışık tutalım” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Yörük Türkmen Festivali için basın toplantısı düzenledi. Festivalin yapılacağı Düzlerçamı Karaman Piknik alanında Yörük çadırında gerçekleştirilen basın toplantısına Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolu Azamat Aldamzharov, misafir Türkmen temsilcileri, Yörük dernekleri temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Kültürümüzü gelecek nesillere aktaralım Başkan Muhittin Böcek, 13-15 Eylül tarihleri arasında, Döşemealtı Düzlerçamı mevkiindeki Karaman Piknik Alanı’nda gerçekleştirilecek festivalin daha önceki yıllarda da olduğu gibi, Yörük kültürünün tüm renklerini bir araya getireceğini söyledi. “Anadolu’nun zengin kültürel dokusunu şekillendiren Yörükler, konargöçer yaşam tarzlarıyla Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Antalya, bu kadim kültürün en canlı örneklerinin yaşandığı şehirlerden biri olarak, bu zengin mirası gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu üstlenmektedir” dedi. 13 Eylül cuma günü başlıyor Festival programına ilişkin bilgi veren Muhittin Böcek, “Uluslararası Yörük Türkmen Festivalimiz 13 Eylül Cuma günü saat 10.00’da geleneksel göç duası ve ardından gerçekleşecek Yörük göçü ile başlayacak. Bu sembolik etkinlikle, atalarımızın asırlardır sürdürdüğü yaşam tarzını yeni nesillere tanıtmayı amaçlıyoruz. Türki Cumhuriyetleri’nden, özerk Türki Cumhuriyetleri’nden ve Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden geniş bir katılım olacak. Ayrıca, çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediyesinin yanı sıra Yörük-Türkmen dernekleri de festivalimize renk katacak. Festival programımızda, üç gün boyunca 54 farklı grubun gerçekleştireceği toplam 61 etkinlik yer alacak” diye konuştu. Gelenekleri yaşatan sanatsal etkinlikler Festivalde, Türk dünyasının dört bir yanından gelen yöresel müzik ve dans topluluklarının sahne gösterilerinin yanı sıra geleneksel spor müsabakalarının yapılacağını anlatan Muhittin Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cirit oyunları, kılıç ve akrobasi gösterileri, okçuluk etkinlikleri ve yağlı güreş gösterileri ile ziyaretçilerimize kültürel açıdan zengin ve etkileyici bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Festivalimizin en önemli bölümlerinden biri de geleneksel el sanatlarımızın sergileneceği alandır. Bu yıl, 25 usta geleneksel el sanatçısı festivalimize katılarak, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı ziyaretçilerimizle buluşturacak. Yörük kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan bu sanatlar, bakır işlemeciliğinden dokumacılığa, çömlekçilikten ahşap oymacılığına kadar geniş bir yelpazede sergilenecek.” Festivalde muhteşem konserler Yörük Türkmen Festivali’nde müzikseverler için de zengin bir program hazırladıklarını aktaran Muhittin Böcek, “13 Eylül Cuma günü Ayşe Dinçer, 14 Eylül Cumartesi günü Uğur Önür ve Azerin, 15 Eylül Pazar günü ise Tuğçe Kandemir sahne alacak. Bu festival, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda köklerimize sahip çıkma, kültürümüzü yaşatma ve geleceğe taşıma çabamızın bir göstergesidir. Tüm Antalyalıları ve kültürümüze gönül vermiş herkesi bu muhteşem şölene davet ediyoruz. Gelin, hep birlikte Yörük kültürünün zenginliğini keşfedelim, geçmişimizle bağ kuralım ve geleceğimize ışık tutalım” dedi. Başkan böcek alanı gezdi Başkan Muhittin Böcek, basın toplantısının yapıldığı kıl çadırda Yörüklerle, Teke yöresine ait halk oyunu oynayarak, sipsi dinledi. Türkmen dernek temsilcileri Başkan Böcek’e çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra alanı gezen Başkan Muhittin Böcek, halı dokuyan Yörük kadını ile sohbet ederek, misafirlere yayık ayranı dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yayık ayranı karıştırarak misafirlere ikram etti. Bakan Böcek, toplantıya katılan Türkmen ve Yörük dernekleri temsilcileriyle fotoğraf çektirdi.
Antalya’da bir işyeri kurşunlandı, yol savaş alanına döndü
09 Eylül 2024 Pazartesi - 13:07 Antalya’da bir işyeri kurşunlandı, yol savaş alanına döndü Antalya’da bir işyeri sabah erken saatlerde kurşunlandı. Etrafa saçılan kurşunlar nedeniyle yol savaş alanını andırırken, 16 kurşun isabet eden işyeri sahibine ait başka bir işletmenin de birkaç öyle önce kurşunlandığı öğrenildi. Olay, sabah 06.30 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi Vatan Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde motosiklet ile gelen bir kişinin işyeri önünde durarak otomatik silah ile işyerine kurşun yağdırdı. Görgün tanıklarının ifadesine göre motorlu şahıs saldırıyı gerçekleştirdikten sonra geldiği motosiklet ile olay yerinden hızla uzaklaştı. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Etrafa saçılmış 16 kovan bulundu Saldırı anında kurşunların isabet ettiği işletme ile çevredeki diğer işyerlerinin kapalı olması oluşabilecek bir can kaybı ve yaralanmanın önüne geçti. Bölgede inceleme yapan polis ekipleri çevreye ve yola saçılmış çok sayıda boş kovan tespit etti. Bölgede çalışma yapan Olay Yeri İnceleme ekipleri 16 boş kovan tespit etti. Kurşunların isabet ettiği işyerinde ise büyük hasar meydana geldi. Öte yandan işletmenin sahibine ait yakın bir noktada bulunan başka bir işyerinin de yakın zamanda aralarında husumet bulunan yakınları tarafından kurşunlandığı öğrenildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
Takla atan araçtaki sürücü, kendisini kurtarmak isteyenlerden helallik istedikten sonra hayatını kaybetti
09 Eylül 2024 Pazartesi - 12:45 Takla atan araçtaki sürücü, kendisini kurtarmak isteyenlerden helallik istedikten sonra hayatını kaybetti Antalya’da şarampole yuvarlanıp takla atan araçta sıkışan sürücü hayatını kaybetti. Sürücünün hayatını kaybetmeden önce kendisini kurtarmaya gelenlere ’hakkınızı helal edin’ dediği öğrenildi. Kaza, Antalya’nın Kepez ilçesi Mehmet Akif Güngören Caddesi’nde 08.50 sularında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Uğur Bozdoğan’ın kullandığı (33) plakalı 42 EHS 11 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 50 metre boyunca takla atarak yuvarlanan araç, hurdaya dönerken, sürücü içinde sıkıştı. Kaza yerinde yardıma koşan Tolga Orhan ve arkadaşları, kazayı 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Bozdoğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. “Hakkınızı helal edin” Kazada araçta sıkışan Bozdoğan’ı kurtarmaya çalışanlardan Tolga Orhan, “Aşağıda kahvaltı yapıyorduk, bir toz bulutu ile sesi duydum. Sesi duyduktan sonra koşarak geldiğimde aracı gördüm. Aşağı indiğimizde abim sağdı, “Kaburgalarım kırık” diyordu. “Abi, ambulansı arıyoruz” dedik. Ambulans ekipleri, “Bekleyin, olay yerine itfaiyeyi gönderiyorum” dedi. İtfaiyeyi gönderdikten sonra “Hakkınızı helal edin” dedi. Talihsiz bir olay sonucu aşağıda bulunan abim vefat etti" dedi. Uğur Bozdoğan’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, uçuruma düşen araç vinç ile olay yerinden kaldırıldı.