Yerel Haberler
Antalya
Çevreci Komşu Kart hem kazandırdı, hem de korudu
11 Eylül 2024 Çarşamba - 11:23 Çevreci Komşu Kart hem kazandırdı, hem de korudu Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart’la ilçe sakinleri ağustosta 103 bin 582 lira kazanırken 967 ağacı da kesilmekten kurtardı. Muratpaşa Belediyesi’nin cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan atıkların kayıpsız geri dönüşümünü sağlayan Çevreci Komşu Kart ekonomiye katkı sağlarken doğayı da koruyor. Çevreci Komşu Kart’la kent sakinleri ağustosta 121 bin 282 kilogram atık karşılığında 103 bin 582 lira kazandı. Ayın şampiyon mahallesi 11 bin 491 kilogram atıkla Konuksever oldu. Nisan 2016’dan bu yana devam eden projeyle kesilmekten kurtarılan ağaç sayısı 175 bin 401’e yükseldi. Projeyle ayrıca bugüne kadar karbondioksit salınımının 696 bin 641 kilogram azaltılması sağlanırken kesilmekten kurtarılan ağaçlar 43 milyon 850 bin 372 kişiye de oksijen oldu. 24 milyon 118 bin 873 kilogram atık toplandı Projeyle kaynağında yani evlerde ayrıştırılan atıklar, Çevreci Komşu Kart ekiplerince belli bir ücret karşılığında satın alınıyor. Çevreci Komşu Kart’la 8 yıl içinde 24 milyon 118 bin 873 kilogram atık toplandı. Toplanan atık karşılığında 11 milyon 205 bin 197 lira kartlara yüklendi. Çevreci Komşu Kart, para kart özelliğiyle Türkiye’nin her yerinde alışverişte, online ödemelerde kullanabilirken biriken bakiye tüm bankamatiklerden nakit olarak da çekilebiliyor. Ekonomik zorlukların artmasıyla küçük tasarruflarla hane gelirine katkı yapmak isteyen 102 aile daha ağustos ayında sisteme dahil oldu. 17 bin 382 ev Çevreci Komşu Kart kullanıyor Çevreci Komşu Kart’ı kullanan ev sayısı ilçede 17 bin 382’ye ulaşırken zaman içinde bitkisel atık yağ, elektronik atık ve tekstil atıkları da projeye dahil edildi. Ağustos ayında 2 bin 96 litre atık yağ ve 8 bin 679 da tekstil atığı toplandı. Çevreci Komşu Kart, ev ekonomileri için bugüne kadar hiç var olmayan bir kaynak ile kesilmekten kurtardığı ağaçlarla doğayı korudu, nitelikli atıkların kayıpsız geri dönüşümünü sağlayarak ekonomik değer sağladı.
Direksiyon başında krize giren tır sürücüsü, vatandaşların ’ilk yardımı’ sonrası kendine geldi
11 Eylül 2024 Çarşamba - 11:22 Direksiyon başında krize giren tır sürücüsü, vatandaşların ’ilk yardımı’ sonrası kendine geldi Antalya’da direksiyon başında kriz geçirerek bayılan tır sürücüsü yaklaşık 800 metre çelik bariyerlere sürtünerek gittikten sonra yol kenarında duran minibüse çarptı. Tırdan çıkarılan ve epilepsi nöbeti geçirdiği düşünülen sürücüye ise vatandaşlar soğan ve kolonya koklattı, bacak ile kollarından tutup kalp masajı yaptı. Uzun süre sonra kendine gelen sürücü, olay yerine gelen ambulansa ilk başta binmek istemedi, ikna edilmesinin ardından kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Edinilen bilgiye göre, Antalya-Alanya D-400 Karayolunda Antalya istikametinden Alanya istikametine seyir halindeki 34 BJB 634 plakalı tır sürücüsü Adnan M. K., Manavgat ilçesi Sorgun-Otogar Köprülü Kavşağı üzerinde direksiyon başında rahatsızlanarak aracın kontrolünü kaybetti. Yaklaşık 800 metre Köprülü kavşağın çelik bariyerlerine sürtünerek yoluna devam eden tır, köprülü kavşak çıkışında yolun sağında duraklayan Gökhan K.’nın kullandığı 07 C 74815 plakalı servis aracına çarptıktan sonra yol ortasında durdu. Olayı gören diğer araç sürücüleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından kendisinden geçmiş vaziyette araçtan indirilen tır sürücüsü yol ortasına yatırıldı. Hastaneye gitmek istemedi Ağzındaki köpükten epilepsi hastası olduğu ve kriz geçirdiği düşünülen tır sürücüsü, vatandaşlar tarafından soğan ve kolonya koklatılarak kendisine getirilmeye çalışıldı. Sürücüye zaman zaman da kalp masajı yapılırken, tırın yolu kapatması nedeniyle yolda oluşan araç kuyruğu ambulansın olay yerine ulaşmasını güçleştirdi. Ambulans olay yerine ulaşması ile rahatsızlanan tır sürücüsü kendine geldi. 112 Acil Sağlık ekibine kendisini iyi hissettiğini ve hastaneye gitmeyeceğini söyleyen tır sürücüsü olay yerindeki trafik polisleri ve vatandaşların ısrarı sonucu hastaneye götürüldü.
Kaş’ta tarih sanatla buluşuyor
11 Eylül 2024 Çarşamba - 11:17 Kaş’ta tarih sanatla buluşuyor Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Tarih Sanatla Buluşuyor isimli etkinlik kapsamında 13 Eylül’de Animdvias ve Friends Konseri düzenlenecek. Kaş Antiphellos Antik Tiyatrosu’nun tarihi büyüsünde gerçekleşecek konser davetlilere unutulmaz anlar yaşatacak. Antalya büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerini kentin dört bir yanında sürdürmeye devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi iş birliği ile 13 Eylül Cuma günü Tarih Sanatla Buluşuyor isimli etkinlik kapsamında saat 20.30’da Animadivas ve Friends Konseri düzenlenecek. Programa Türkçe şarkılarda eklendi Ziyaretçilerine eşsiz bir tarih ve kültür yolculuğu sunan Kaş Antiphellos Antik Tiyatrosu’nun deniz manzaralı muhteşem atmosferinde gerçekleştirilecek konser programında opera, pop, standart, folk, orijinal besteler, operet melodileri ve heyecan verici piyano sololarının duyulmamış bir karışımı yer alacak. Türk izleyiciler için sevilen Türkçe şarkılar da programa dahil edildi. Werner sesi, Kostadinova müziği büyüleyecek İsviçre’de kurulan kendisini müziğe, sanata ve kültüre adamış Animadivas Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek konserde İsviçreli opera sanatçısı Sandra Werner, etkili sesi ile dinleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken, İsviçre’deki Basel Müzik Akademisi’nde ders veren piyanist Belina Kostadinova’nın parmaklarından dökülen notalar antik tiyatroda yankılanacak.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin sosyal tesisi açıldı
10 Eylül 2024 Salı - 21:33 Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin sosyal tesisi açıldı Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) yeni sosyal tesisinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, eski İl Özel İdaresi binasının içindeki parkta hizmet verecek olan sosyal tesis açılışına, siyaset, spor ve iş dünyası ile gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Lokalin açılış konuşmasını yapan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, belediye başkanları ve STK’ler ile birlikte kent için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Antalya Gazeteciler Cemiyeti gücünü köklü geçmişinden ve sizlerden alıyor. Ülke için gece gündüz çalışan bir meslek örgütüyüz. Cumhuriyetin 100. yılında kente iki önemli eser kazandırdık. ANSİAD ile birlikte Basın Galerisi, Neler Yaşadık Neler Oldu kitabımız yazılı bir kaynak oldu. Türk basınına kazandırdık. Bugün cemiyetimizin 40’ıncı yılında önemli bir proje ile karşınızdayız. Bu sosyal tesisimiz üyelerimize ve Antalyalılara hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ardından konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gazeteciler için gerekli olan bu tesisin sözünü geçtiğimiz yıllarda düşünmeden verdiğini ifade ederek, “Bugün de gördüğünüz gibi sosyal tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle ülkemiz, Antalya’mız için doğru, objektif yazılar yazan tüm gazeteci dostlarımı kutluyorum. Bundan sonra ayda bir de olsa Antalya’daki gazeteci dostlarımızla bir araya gelerek kentin sorunlarını hep birlikte onların da destekleri ile dile getireceğiz. Kültür, sanat şehri olarak ilimizi daha da ileriye taşıyacağız. Tüm gazetecilere lokalimiz hayırlı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından AGC Başkanı Taş, Başkan Böcek’e plaket verdi. Tören, açılış kurdelesinin kesiminin ardından ikram yapılmasıyla son buldu.
Başkan Böcek, Sarısu ihalesi için muhalefet meclis üyelerinden destek istedi
10 Eylül 2024 Salı - 18:39 Başkan Böcek, Sarısu ihalesi için muhalefet meclis üyelerinden destek istedi Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda, 142 gündem maddesi görüşüldü. Sarısu Mesire Alanı ile ilgili muhalefet meclis üyelerinden destek isteyen Başkan Böcek, "Vekilleriniz var neden onaylatmıyorsunuz? Bu para milletin parası, Muhittin Böcek’in değil" dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı yapıldı. Mecliste önergeler ile birlikte 142 gündem maddesi görüşüldü. Siyasi partilerin grup sözcülerinin yaptığı konuşmaların ardından meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, operasyonlar sırasında şehit düşen askerlere rahmet diledi. Başkan Muhittin Böcek, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin için de Allah’tan rahmet dileyerek, “Narin kızımızın cansız bedenini bu hale getirenleri lanetliyorum, kınıyorum” dedi. Kadın teğmenleri kutladı Konuşmasının devamında Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarını birincilikle bitiren kadın teğmenleri kutlayan Başkan Böcek şöyle konuştu: “Ben o 3 kadın teğmenimizin Mustafa Kemal’in askerleriyiz demesinden gurur duydum. Biz Mustafa Kemal’in askerleri olmaya devam edeceğiz. Ben Andımız’la büyüdüm, 19 Mayıs’la, 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla, Cumhuriyet Bayramı’yla büyüdüm. Andımızı kaldırırken hiç bunları düşünmediniz.” Sarısu ihalesi halen onaylanmadı Sarısu Mesire Alanı ile ilgili muhalefet meclis üyelerinden destek isteyen Başkan Böcek, “Menderes Türel döneminde Büyükşehir Belediyesi Sarısu’yu D tipi mesire alanına geçirmek için 15 milyon 340 bin lira yatırdı. Bu milletimizin parasıdır. 14 milyon liraya kazandığımız ilk ihale iptal edildi. İkinci ihalede rakam yükselttiler. İhaleye tekrar katıldık 24 milyon lira vererek yine kazandık ancak hala ihale onaylanmadı” dedi. Destek istedi Başkan Böcek AK Parti grubuna seslenerek, “Bu millet bunların hepsini görüyor yapmayın. Ben Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapıyor muyum? Antalya’da kimseyi ötekileştirmeden çalışıyorum. Siz de her gün görüyorsunuz. Vekilleriniz var neden onaylatmıyorsunuz? Bu para milletin parası, Muhittin Böcek’in değil. Sizden rica ediyorum, bu konuyu çözün biz de burada alkışlayalım” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 44 meclis maddesi karara bağlanırken, 98 gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
Kepez’in sembolik altın anahtarı CHP Genel Başkanı Özel’e teslim
10 Eylül 2024 Salı - 18:31 Kepez’in sembolik altın anahtarı CHP Genel Başkanı Özel’e teslim Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek ilçenin sembolik altın anahtarını takdim etti. Ziyaret sırasında Kepez’in hizmet projeleri konuşuldu. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Ziyarette, Kepez’in hizmet projeleri ve CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği zaferin önemi konuşuldu. Başkan Kocagöz, bu tarihi başarıyı taçlandırmak adına, Kepez’in sembolik altın anahtarını CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e takdim etti. Genel Başkan Özel, CHP’nin 30 yıl aradan sonra Kepez’de iktidara gelmesini sağlayan başarısından dolayı Başkan Kocagöz’e teşekkürlerini ileterek, hizmet çalışmalarında başarılar diledi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ankara ziyaretinin detaylarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Başkan Kocagöz, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’i genel merkezimizde ziyaret ettik. Genel Başkanımızın 31 Mart’ta oluşturduğu Türkiye İttifakı’nı ilçemizde de kurup Kepez’imize 30 yıl sonra ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını getirdik. Bu başarı; Genel Başkanımızın, partimizin emekçilerinin ve tüm Kepez halkının başarısı. Genel Başkanımıza ziyaretimizde, Kepez’imizi ve projelerimizi konuşup kendisine kentimizin Altın Anahtar’ını hediye ettik. Kepez Belediye Meclis Üyemiz Selçuk Koçnebioğulları ile yaptığımız ziyarette bizleri ağırlayan Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcımız Sn. Ulaş Karasu’ya misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" ifadeleriyle paylaştı.
Alanya Belediyesi Litvanya’daki kardeş şehirleriyle temaslarda bulundu
10 Eylül 2024 Salı - 17:00 Alanya Belediyesi Litvanya’daki kardeş şehirleriyle temaslarda bulundu Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak ve beraberindeki heyet, Alanya’nın Litvanya’daki kardeş şehirleri Silute ve Trakai’de temaslarda bulundu. Alanya’nın Litvanya’daki kardeş şehri Silute’de bu yıl 16. kez düzenlenen Geleneksel Balık Çorbası Festivali’ne Alanya’yı temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz, Belediye Meclis Üyesi Kenan Ersoy, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Temsilcisi Alper Gencelli ile Dış İlişkiler ve Turizm Birimi’nden Hülya Mercan katıldı. Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan festivalde, Polonya’dan Pruszcz Gdanski, Letonya’dan Saldus ve Ukrayna’dan Skadovsk şehirlerinden davetliler de yer aldı. Koçak, Başkan Laurinaitis’i Alanya’ya davet etti 61 takımın çorba yaparak yarıştığı organizasyonda etkinlikleri gözlemleyen Başkan Yardımcısı Koçak ve beraberindeki heyet, birtakım temaslarda bulundular. Alanya heyeti, özellikle sonbaharda göç eden kuşlar için dinlenme yeri olarak bilinen Vent Burnu’ndaki Ornitoloji İstasyonu’nu ziyaret ettiler. Başkan Yardımcısı Koçak, iki şehir arasındaki ilişkilerin pekiştirildiği etkinlik sonrası Silute Belediye Başkanı Vytautas Laurinaitis’i Alanya’da 26-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Caz Festivali ve Aralık ayındaki Yeni Yıl Pazarı’na davet etti. Alanya heyeti Trakai’de Silute’nin ardından Başkan Yardımcısı Koçak ile Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Şaşmaz, Alanya’nın bir diğer kardeş şehri olan Trakai kentini ziyaret etti. Burada, Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin, Trakai Belediye Başkanı Andrius Satevicius ve Litvanya Cumhuriyeti Milletvekili Edita Rudeliene ile bir araya geldiler. Ayrıca Litvanya tarihinde önemli bir yer tutan Trakai’de yaşayan Karaim Türkleri ile buluşuldu. Öte yandan, Alanya ile kardeş şehirlerinin arasındaki bağların güçlendirildiği ziyaretlerde, kentlerin gelişimi ve vatandaşların refahı için yapılacak yatırım ve hizmetler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.