Yerel Haberler
Antalya
20 Eylül 2024 Cuma - 17:30 Annesinin ölüm haberini alan oğlu gözyaşlarına boğuldu Antalya’da bir kişi ikametinde ölü olarak bulundu. Annesinin ölüm haberini alarak şehir dışından gelen oğlu gözyaşlarına boğuldu. Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 565 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın 8’inci katında meydana geldi. Kendisine ait ikametinde yalnız yaşayan Fatma Evyapan isimli yaşlı kadını sabah namazına uyandırmak için arayan komşuları birkaç kez arama yapmalarına rağmen ulaşamadı. Uyuyakaldığı düşünülen Fatma Evyapan’a sabah saatlerinde temizliğe gelen çalışan, anahtar ile kapıyı açamayınca kapıyı çaldı. Uzun süre kapıda bekleyen çalışan bunun üzerine Evyapan’ın kızına ulaştı. Fatma Evyapan’ın kızının 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kapıyı açması için çağrılan çilingir de başarılı olamayınca olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Gözyaşlarına hakim olamadı İtfaiyenin merdivenli aracının yardımı ile ikamete giren polis ekiplerinin içeriden kilitli olan kapıyı açmasının ardından sağlık görevlileri Fatma Evyapan’ı mutfakta hareketsiz vaziyette buldu. Yapılan kontrollerde Evyapan’ın hayatını kaybettiğinin belirlenmesi üzerine savcılık ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından, Evyapan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan Fatma Evyapan’ın ölüm haberini alarak Afyon’dan gelen oğlu Hasan Evyapan’ın annesinin cansız bedeninin cenaze aracına konulması sırasında üzgün olduğu ve gözyaşı döktüğü görüldü.
20 Eylül 2024 Cuma - 15:49 ALKÜ’den 3 bilim insanı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden (ALKÜ) 3 bilim insanı, Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ); akademisyenleri tarafından yapılan bilimsel, akademik çalışmalar ile toplum yararına yapılan projelerle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Stanford Üniversitesince “Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" olarak iki kategoride Elsevier veri tabanında yayımlanan listede, 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları yer aldı. “Standartize atıflar”, “H-indeks”, “Hm-indeks”, “C-skor”, “Yazar sırasına bağlı atıf” gibi göstergelerin dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne ALKÜ’den 3 bilim insanı adını yazdırdı. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan ALKÜ’lü 3 bilim insanı Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden oldu. “Yıllık Etki” kategorisinde Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emrah Irmak yer aldı. “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal yer aldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer alan ALKÜ’lü akademisyenleri tebrik etti. Rektör Türkdoğan, ALKÜ’nün dünya ve ülke çapında bilimsel projeler üretmeye devam edeceklerini dile getirerek bilim insanlarına ve öğrencilerine bu konuda tam destek verdiklerinin de altını çizdi.
Ehliyetsiz motosikletliye 26 bin lira ceza
13 Eylül 2024 Cuma - 18:20 Ehliyetsiz motosikletliye 26 bin lira ceza Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ehliyetsiz ve kasksız sürücüye 26 bin 90 lira idari para cezası uygulandı. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, trafikte aykırı olan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirmeye devam ediyor. Trafik ekipleri okul çevrelerinde yaptığı denetimlerde bir sürücünün ehliyetsiz ve kasksız olduğunu belirlerken, motosikletinin ise plakasız olduğunu tespit etti. Yapılan incelemelerin ardından sürücüye tescilli aracı plakasız kullanmaktan 10 bin 917, sürücü belgesiz araç kullanmaktan 12 bin 977, kasksız motosiklet kullanmaktan 690, tehlike oluşturacak ve çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araçları kullanmaktan 1506 lira olmak üzere 26 bin 90 lira idari para cezası kesildi. “Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemekten" adli işlem başlatılan sürücünün motosikleti trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka çekildi. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin ilçe genelinde yaptığı denetimlerde ise 122 aracın kontrol edildiği, kırmızı ışık ihlali, hatalı park, kask takmamak, yüksek sesle müzik dinleme, seyir halinde cep telefonu ile konuşma, sigortasız, muayenesiz araçla yola çıkma, emniyet kemeri kullanmama gibi maddelerden 93 bin 204 lira cezai işlem uygulandığı, 7 motosiklet ve otomobilin trafikten men edildiği öğrenildi.
Antalya itfaiyesi araç filosunu güçlendiriyor
13 Eylül 2024 Cuma - 16:30 Antalya itfaiyesi araç filosunu güçlendiriyor Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi filosunu güçlendirmek üzere 14 milyon Euro değerinde 21 adet yeni itfaiye aracı alınacağı müjdesini verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı devam meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başkanlığında toplandı. 52 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında önemli kararlar alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yangınlara hızlı müdahale edebilmek amacıyla itfaiye filosunu güçlendirmek istediklerini belirtti. Başkan Muhittin Böcek, 14 milyon Euro değerinde 21 tane itfaiye aracı alacaklarının müjdesini vererek, “Büyükşehir itfaiyemiz büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir çalışma yapıyor. Kimi yangınlara orman ekiplerimiz erken müdahale ediyor, kimi yangınlara Büyükşehir ekiplerimiz. Şimdi alacağımız bu karar ile 5 adet açısal hareketli 42 metre tam otomatik hidrolik merdivenli itfaiye aracı, 13 adet tek kabin çok maksatlı itfaiye aracı, 3 adet 28 metre merdivenli itfaiye aracını Antalya itfaiyemize kazandıracağız” dedi. Öğrencilere eğitim desteği Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bir karar da alındı. Ülke genelinde yaşanan yüksek fiyat artışları nedeniyle eğitimine devam etmekte zorlanan yükseköğretim öğrencilerine destek olmak amacıyla ikametgâhı Antalya sınırları içerisindeki öğrencilere yönelik uygulanan eğitim desteği arttırıldı. Üniversite öğrencilerine 8 ay için toplam 10 TL ödenmesine karar verildi. Öğrencilere sağlanacak 10 bin TL’lik destek, iki dönem halinde 5’er bin TL olarak ödenecek.
Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürileri belli oldu
13 Eylül 2024 Cuma - 16:05 Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürileri belli oldu Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’na, sinema dünyasının önemli isimlerinden oluşan bir jüri eşlik ediyor. Yönetmen ve görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari’nın jüri başkanlığını üstlendiği Uluslararası Yarışma jürisinde; sinema eleştirmeni Selin Gürel, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın, senarist Ludovica Rampoldi ve yönetmen Ayşe Polat yer alıyor. Jüri başkanlığını, İran sinemasının uluslararası alanda tanınan yönetmeni ve görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari’nin üstlendiği Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürisinde bu yıl; ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun olan ve 20 yılı aşkın süredir sinema eleştirmenliği yapan, Sinema Yazarları Derneği’ne (SİYAD) ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu’na (FIPRESCI) üyesi sinema eleştirmeni Selin Gürel, “Gemide”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” ve “Anlat İstanbul” isimli kült filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan, hem ulusal hem de uluslararası festivallerde kazandığı ödüllerle Türkiye’nin önde gelen görüntü yönetmenlerinden Mehmet Aksın, "The Traitor" filmiyle David di Donatello En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanarak büyük bir başarı elden İtalyan senarist Ludovica Rampoldi ve 2004 yılında Locarno Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan “En Garde” filmiyle büyük bir çıkış yapan ve son filmi "Kör Noktada" ile Berlin Film Festivali’nde yarışıp, Türkiye’de birçok festivallerden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan yönetmen Ayşe Polat yer alıyor.
Antalya’da kazanın önüne geçen tesadüf
13 Eylül 2024 Cuma - 15:44 Antalya’da kazanın önüne geçen tesadüf Antalya’nın Manavgat ilçesinde kavşağa geldiği sırada seyir halindeki polis aracına çarpmaktan son anda kurtulan araç sürücüsünün 15 yaşında olduğu, ehliyetinin olmadığı belirlendi. Hafif ticari araç sürücüsü ve sahibine 12 bin 977’şer TL para cezası uygulanırken sigortası olmadığı için bağlanan hafif ticari araç içerisinde de küçük yaşta kız çocuklarının olduğu gözlendi. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edinilen bilgiye göre; Örnek Mahallesi Atatürk Caddesi’nde Alparslan Türkeş Bulvarı istikametinden gelip İbrahim Sözen Caddesi istikametine seyir halindeki polis ekip otosu 1058 Sokak kesişimine geldiğinde, İ.K.’nin (15) kullandığı 07 APM 842 plakalı hafif ticari aracın çarpmasından kıl payı kurtuldu. Araç sahibine ve sürücüye ceza Ekip otosunda bulunan polisler, araç sürücüsünün küçük yaşta çocuk olması ve ehliyetinin olmaması nedeniyle olay yerine Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen trafik ekibi sürücü belgesi olmayan araç sürücüsü ve araç sahibine ayrı ayrı 12 bin 977’şer TL para cezası uygularken, sigortası olmadığı belirlenen araç sahibinin gelmemesi üzerine aracı trafikten men ederek yediemin otoparkına çektirdi. O anlar kamerada O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde geçiş üstünlüğü olan polis ekiplerinin kavşağa birden giren hafif ticari aracı görünce manevra yaptığı görüldü.