Yerel Haberler
Antalya
20 Eylül 2024 Cuma - 17:30 Annesinin ölüm haberini alan oğlu gözyaşlarına boğuldu Antalya’da bir kişi ikametinde ölü olarak bulundu. Annesinin ölüm haberini alarak şehir dışından gelen oğlu gözyaşlarına boğuldu. Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 565 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın 8’inci katında meydana geldi. Kendisine ait ikametinde yalnız yaşayan Fatma Evyapan isimli yaşlı kadını sabah namazına uyandırmak için arayan komşuları birkaç kez arama yapmalarına rağmen ulaşamadı. Uyuyakaldığı düşünülen Fatma Evyapan’a sabah saatlerinde temizliğe gelen çalışan, anahtar ile kapıyı açamayınca kapıyı çaldı. Uzun süre kapıda bekleyen çalışan bunun üzerine Evyapan’ın kızına ulaştı. Fatma Evyapan’ın kızının 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kapıyı açması için çağrılan çilingir de başarılı olamayınca olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Gözyaşlarına hakim olamadı İtfaiyenin merdivenli aracının yardımı ile ikamete giren polis ekiplerinin içeriden kilitli olan kapıyı açmasının ardından sağlık görevlileri Fatma Evyapan’ı mutfakta hareketsiz vaziyette buldu. Yapılan kontrollerde Evyapan’ın hayatını kaybettiğinin belirlenmesi üzerine savcılık ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından, Evyapan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan Fatma Evyapan’ın ölüm haberini alarak Afyon’dan gelen oğlu Hasan Evyapan’ın annesinin cansız bedeninin cenaze aracına konulması sırasında üzgün olduğu ve gözyaşı döktüğü görüldü.
20 Eylül 2024 Cuma - 15:49 ALKÜ’den 3 bilim insanı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden (ALKÜ) 3 bilim insanı, Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ); akademisyenleri tarafından yapılan bilimsel, akademik çalışmalar ile toplum yararına yapılan projelerle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Stanford Üniversitesince “Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" olarak iki kategoride Elsevier veri tabanında yayımlanan listede, 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları yer aldı. “Standartize atıflar”, “H-indeks”, “Hm-indeks”, “C-skor”, “Yazar sırasına bağlı atıf” gibi göstergelerin dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne ALKÜ’den 3 bilim insanı adını yazdırdı. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan ALKÜ’lü 3 bilim insanı Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden oldu. “Yıllık Etki” kategorisinde Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emrah Irmak yer aldı. “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal yer aldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer alan ALKÜ’lü akademisyenleri tebrik etti. Rektör Türkdoğan, ALKÜ’nün dünya ve ülke çapında bilimsel projeler üretmeye devam edeceklerini dile getirerek bilim insanlarına ve öğrencilerine bu konuda tam destek verdiklerinin de altını çizdi.
Alanya Üniversitesi Rektörü Güner, TÜBİTAK’ın başkan yardımcısı oldu
14 Eylül 2024 Cumartesi - 11:16 Alanya Üniversitesi Rektörü Güner, TÜBİTAK’ın başkan yardımcısı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2024/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na (TÜBİTAK) yeni atamalar gerçekleştirildi. Atamalar sonucunda; Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK başkan yardımcılığına atandı. Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK başkan yardımcısı oldu. Kararnameye göre, TÜBİTAK Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı. Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 586 ve 588. maddeleri uyarınca yapıldı. Prof. Dr. Mesut Güner; yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine atanmış olmanın kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu vurguladı. Türkiye’nin önde gelen üniversite ve kurumlarında başarılı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Üniversitesi’nde teknolojik bir çok atılımı gerçekleştirmişti. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki geleceği için katkı sunmanın kendisi için önemini vurgulayan Prof. Dr. Güner, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle TÜBİTAK Başkan Yardımcılığına atanmış olmak benim için büyük bir onur. 2022 yılından beri Alanya Üniversitesi’nde sürdürdüğüm Rektörlük görevim boyunca, bilimsel araştırmalara ve yükseköğretime katkı sunmaya çalıştım. Şimdi ise ülkemizin bilim ve teknoloji merkezinde yer alarak, TÜBİTAK’ın misyonunun ileriye taşınmasına, teknolojiye dayalı yeniliklerin teşvik edilmesine, ileri düzeydeki araştırmaların desteklenmesine ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmesine katkı sunmayı hedefliyorum” dedi.
Boşanma aşamasındaki karısını öldüren zanlı tutuklandı
13 Eylül 2024 Cuma - 20:45 Boşanma aşamasındaki karısını öldüren zanlı tutuklandı Antalya’da boşanma aşamasındaki eşini tabancayla vurarak öldüren zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlıya yardım ettiği ileri sürülen kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 252 Sokak üzerinde bulunan lüks bir sitede dün sabah saatlerinde yaşanan olayda, Fadim Temirhanoğulları kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle boşanma davası açtığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Savaş Temirhanoğulları tarafından ikametinde ateşli silahla vurularak öldürülmüştü. Temirhanoğulları’nın cansız bedeni ise sabah saatlerinde okula gitmek için uyanan kızı İ.T. (17) tarafından bulundu. İhbarla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Fadim Temirhanoğulları’nın cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adliyeye sevk edildi Olayla ilgili sitenin güvenlik kameralarını inceleyen ve alınan ifadeler sonrası çalışmalarını derinleştiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Savaş Temirhanoğulları’nın F.İ. isimli şahsın aracı ile birlikte Antalya’nın Korkuteli ilçesine kaçtığını belirledi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu katil zanlısı, olayın üstünden 24 saat geçmeden Korkuteli Bayatbademler’deki villada yakalandı. Korkuteli ilçesinde gözaltına alınan Savaş Temirhanoğulları ve kaçmasına yardım eden F.İ. ifade işlemleri için Antalya Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Uncalı Semt Polikliniği getirilen zanlı ile F. İ adliyeye sevk edildi. Zanlı tutuklandı Savaş Temirhanoğulları,‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yardım ettiği ileri sürülen F.İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.