Yerel Haberler
Antalya
20 Eylül 2024 Cuma - 17:30 Annesinin ölüm haberini alan oğlu gözyaşlarına boğuldu Antalya’da bir kişi ikametinde ölü olarak bulundu. Annesinin ölüm haberini alarak şehir dışından gelen oğlu gözyaşlarına boğuldu. Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 565 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın 8’inci katında meydana geldi. Kendisine ait ikametinde yalnız yaşayan Fatma Evyapan isimli yaşlı kadını sabah namazına uyandırmak için arayan komşuları birkaç kez arama yapmalarına rağmen ulaşamadı. Uyuyakaldığı düşünülen Fatma Evyapan’a sabah saatlerinde temizliğe gelen çalışan, anahtar ile kapıyı açamayınca kapıyı çaldı. Uzun süre kapıda bekleyen çalışan bunun üzerine Evyapan’ın kızına ulaştı. Fatma Evyapan’ın kızının 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kapıyı açması için çağrılan çilingir de başarılı olamayınca olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Gözyaşlarına hakim olamadı İtfaiyenin merdivenli aracının yardımı ile ikamete giren polis ekiplerinin içeriden kilitli olan kapıyı açmasının ardından sağlık görevlileri Fatma Evyapan’ı mutfakta hareketsiz vaziyette buldu. Yapılan kontrollerde Evyapan’ın hayatını kaybettiğinin belirlenmesi üzerine savcılık ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından, Evyapan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan Fatma Evyapan’ın ölüm haberini alarak Afyon’dan gelen oğlu Hasan Evyapan’ın annesinin cansız bedeninin cenaze aracına konulması sırasında üzgün olduğu ve gözyaşı döktüğü görüldü.
20 Eylül 2024 Cuma - 15:49 ALKÜ’den 3 bilim insanı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden (ALKÜ) 3 bilim insanı, Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ); akademisyenleri tarafından yapılan bilimsel, akademik çalışmalar ile toplum yararına yapılan projelerle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Stanford Üniversitesince “Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" olarak iki kategoride Elsevier veri tabanında yayımlanan listede, 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları yer aldı. “Standartize atıflar”, “H-indeks”, “Hm-indeks”, “C-skor”, “Yazar sırasına bağlı atıf” gibi göstergelerin dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne ALKÜ’den 3 bilim insanı adını yazdırdı. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan ALKÜ’lü 3 bilim insanı Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden oldu. “Yıllık Etki” kategorisinde Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emrah Irmak yer aldı. “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal yer aldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer alan ALKÜ’lü akademisyenleri tebrik etti. Rektör Türkdoğan, ALKÜ’nün dünya ve ülke çapında bilimsel projeler üretmeye devam edeceklerini dile getirerek bilim insanlarına ve öğrencilerine bu konuda tam destek verdiklerinin de altını çizdi.
Üçüncü kez alkollü ve ehliyetsiz çıktı, 25 bin 540 TL para cezası uygulandı
15 Eylül 2024 Pazar - 11:01 Üçüncü kez alkollü ve ehliyetsiz çıktı, 25 bin 540 TL para cezası uygulandı Manavgat’ta iki motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada motosikletlerde yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Sürücülerden birisinin 1.84 promil alkollü olduğu belirlenirken, 3’üncü kez alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmak suçundan 25 bin 540 TL para cezası uygulandı. Kaza, Antalya’nın Manavgat ilçesi İbrahim Sözen Caddesi üzerinde meydana geldi. Ozan K.’nın kullandığı 07 BMB 315 plakalı motosiklet, caddeye çıkmakta olan Emre Ö.’nün kullandığı 07 BCL 502 plakalı motosiklet ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle iki motosiklette yerde sürüklenirken kazada motosikletlerde yolcu olarak bulunan Derya T. ve Mehmet T. yaralandı. Yaralılar, 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ehliyetsiz ve 3’üncü kez alkollü yakalandı Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan kontrolde, motosiklet sürücülerinden Emre Ö.’nün sürücü belgesinin olmadığı, 1.84 promil alkollü olduğu ve 3. kez alkollü araç kullanırken yakalandığı belirlendi. Emre Ö.’ye toplam 25 bin 540 TL para cezası uygulanırken motosikleti trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi. Öte yandan motosiklet sürücülerinden Ozan K., diğer motosikletin kırmızı ışıkta geçerek U dönüşü yapması sonucu kazanın meydana geldiğini söylerken, güvenlik kamerasında motosikletin U dönüşü yapmadığı kırmızı ışık ihlali yaptığı belirlendi.
Hekimler: “İsrail, 344 gündür katliamlarına devam ediyor”
15 Eylül 2024 Pazar - 10:50 Hekimler: “İsrail, 344 gündür katliamlarına devam ediyor” Antalya’da görev yapan hekim ve sağlık çalışanları 344 gündür Gazze’de devam eden soykırım ve işgale karşı sessiz yürüyüş ile tepki gösterdi. Antalya’da sağlık çalışanı ve hekimlerin bir araya geldiği Sessiz Hekimler Platformu tarafından Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen ’Sessiz Yürüyüş’, 44. haftasında da devam etti. Muratpaşa Camii’nden başlayarak Kapalı Yol Havuz Başı’na kadar süren yürüyüşe katılan hekim ve sağlık çalışanları, Gazze’ye desteklerini bir kez daha dile getirdi. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile sessiz bir şekilde yapılan yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında konuşan platform sözcüsü Dr. Kevser Erdoğan, “Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamlar ne yazık ki devam ediyor” dedi. “Gazze, 344 gündür işgal altında” Gazze halkının, kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla vatanperverliğin ve onurun simgesi olduğunun altını çizen Erdoğan, “7 Ekim’den bu yana, tam 344 gündür işgalci İsrail ordusu ve işbirlikçileri, soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Siyonist zalimler, ’emzikli bebekten ak saçlıya kadar’ her canlının katledilmesini kendilerine hak görüyor. Ancak şunu bilmelidirler ki gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkı yoktur. Son 11 ayda, Gazze’de her gün ortalama 130 kişi katledilmiş, toplam şehit sayısı 40 bini aşmıştır. Bu sayının en az 17 bini çocuk, 11 bini kadınlardan oluşmaktadır” ifadelerini kullandı. Boykot çağrısı yaptılar Gazze’de en az 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen platform sözcüsü Dr. Kevser Erdoğan; “Bu sayılar artık vicdanları köreltmiş, insanlık adına utanç verici bir durumu temsil etmektedir. Sözüm ona evrensel insani değerlerin ve uluslararası hukukun ne kadar zayıf ve göstermelik olduğu ortadadır. Bizler, zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak, bu azgın topluluğa karşı mücadelemizi daha da şiddetlendireceğiz. Dün olduğu gibi bugün de İsrail’i ve onu meşru gören çürümüş insan müsveddelerini lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Özellikle meslektaşlarımızdan, reçetelerde, hastanelerde ve eczanelerde yerli ilaçları tercih etmelerini önemle rica ediyoruz” şeklinde konuştu.
Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Antalya’da bir araya geldi
14 Eylül 2024 Cumartesi - 22:09 Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Antalya’da bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem’in kızı Burcu Erdem ve Onur Yavuz’un nikah şahitliğini yaptı. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem’in kızı Burcu Erdem ve Onur Yavuz’un düğünü Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan bir tesiste gerçekleştirildi. Nikahı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek kıyarken, çiftin nikah şahitliğini ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer önemli isimler yaptı. “Ben de bir tanecik kızımı dün yurt dışına yolladım” Törende nikah cüzdanını gelin Burcu Erdem’e teslim eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çifte bir ömür mutluluk diledi. Özel, ayrıca düğün sırasında Mustafa Erdem’e kişisel bir soru ilettiğini anlatarak, “Bu düğünden Mustafa ağabeye sorarak öğrendiğim bir şey var. Biliyorum, onun bir tanecik kızı Burcu. Ben de bir tanecik kızımı dün yurt dışına yolladım. Mustafa ağabeye de sordum, ’Bu bir tanecik kızlar nasıl evlendiriliyor?’ diye. O ’Çok zor’ dedi, Genel Başkanımız ’Çok zor’ dedi. Bugünden edindiğimiz deneyimle inşallah Mustafa ağabeyimizi bir kolumuza alarak CHP ailemizi büyütmeye devam edeceğiz. Hep birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ise Nazım Hikmet’in “Münevver’in Doğum Günü” adlı şiirini okuyarak, çifte mutluluklar diledi. Nikah törenine çok sayıda CHP’li milletvekili, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.
(Düzeltme) Bakan Ersoy: "Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı"
14 Eylül 2024 Cumartesi - 18:03 (Düzeltme) Bakan Ersoy: "Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya için öncelikli olarak trafik ve ulaşım konularını ele aldıklarını belirterek, “Trafik sorununa ilişkin çalışmalar konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve ekibiyle yakın iş birliği yapıyoruz. Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı. Bununla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü, şehir içi trafiğin azaltılması ve ilgili kavşak düzenlemeleri konusunda projeler geliştirdi" dedi. AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı, EXPO Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık ve hükümet olarak ülkenin ve Antalya’nın geleceği için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Turizmin lokomotifi Antalya, dün olduğu gibi bugün de hedeflerimizin, yatırımlarımızın, proje ve başarılarımızın odağında yer alan çok önemli bir şehrimiz. Antalya’mızı layık olduğu daha iyi noktalara taşıyabilmek için bazı kesimlerin yaptığı gibi sadece başarıları değil, sorunları da sahipleniyoruz. Sektör temsilcilerimizin, vatandaşlarımızla iletişim halinde olan sizlerin ilettiği, bizim öngördüğümüz veya tespit ettiğimiz her türlü sorunu tek tek not ediyor ve çözüme ulaşıncaya dek gündemimizde tutuyoruz" dedi. “Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor” Antalya için öncelikli olarak trafik ve ulaşım konularını ele aldıklarını ifade eden Bakan Ersoy, Alanya otoyoluyla ilgili ihale sürecinin tamamlandığını dile getirdi. Trafik sorunuyla ilgili de konuşan Ersoy, “Trafik sorununa ilişkin çalışmalar konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve ekibiyle yakın iş birliği yapıyoruz. Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı. Bununla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü, şehir içi trafiğin azaltılması ve ilgili kavşak düzenlemeleri konusunda projeler geliştirdi. Bu yıl içerisinde ve hatta mümkünse kasım ayında inşaat sürecinin başlayacağını söyleyebiliriz. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor" dedi. “Yerel yönetimlerin yapamadıklarına da el atmak durumunda kalıyoruz” Altyapıda ve hizmet alanlarında da çalışmalar sürdürdüklerini hatırlatan Bakan Ersoy, “Tabii sorunlarımız sadece trafikle sınırlı değil. Hem altyapıda hem de hizmet alanlarında yerel yönetimlerin yapamadıklarına da el atmak durumunda kalıyoruz. Hatırlayacağınız üzere Serik’teki tesisten sonra Kemer Atıksu Arıtma Tesisi’ni de tamamlayıp seçim öncesinde açılışını yapmıştık; şu an hizmete girmiş durumda, faal olarak çalışıyor. Bunun dışında tüm ilçelerde altyapı konusunda benzer şikayetler devam ediyor. Biz elbette bu sorunları da adım adım çözerek vatandaşımıza hizmet götürmenin yollarını üreteceğiz” diye konuştu. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik, AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel ve çok sayıda partili katıldı.
3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne ziyaretçi akını
14 Eylül 2024 Cumartesi - 17:12 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne ziyaretçi akını Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ikinci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Festivalin ikinci gününde alanı ziyaret eden Başkan Böcek, otağında misafirlerini ağırladı. Gün boyu renkli etkinliklerin yaşandığı festivalde ziyaretçiler, ata sporlarından yöresel el sanatlarına, halk danslarından konserlere kadar yörük kültürünü tüm yönleriyle tanıma fırsatı buldu. At üstünde gerçekleştirilen okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri ise nefes kesti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin ikinci gününde alanı ziyaret etti. Otağında misafirlerini ağırlayan Başkan Böcek, festivale katılan yurt içi ve yurt dışından temsilcilerle biraraya geldi. Başkan Muhittin Böcek, Türki Devletlerle Birlik Ağı oluşturma konusunda bir çalışmaları olduğunu belirterek, Yörük Türkmen Festivali’ne destek veren yabancı konuklara teşekkür etti. Başkan Böcek, Türki Cumhuriyetlerden katılan misafirlerin yöresel hediyelerini kabul ederken, konuklara Döşemealtı Halısı hediye etti. Ziyaretçi akınına uğradı Yörük kültürünün tüm yönleriyle tanıtıldığı festivalde kurulan çadırlarda Yörük dernekleri yöresel kıyafetler, halı ve kilim dokuma, yün eğirme gibi geleneksel el sanatlarını tanıttı. Yörükler geleneksel yemeklerini de ziyaretçilere ikram etti. Konuk ülkelerin çadırları ise yoğun ilgi gördü. Geleneksel kıyafetleri ile ülke çadırlarında misafirlerini ağırlayan konuk ülkeler, kendilerine has yemekleri de ziyaretçilere ikram etti. Festival alanı içerisinde yer alan stantlar ve yeme içme üniteleri de yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Atlı gösteri nefes kesti Festivalde Yörük Türkmen kültürünün ayrılmaz parçası olan müzik ve danslar da yoğun ilgi gördü. Alanda kurulan etkinlik sahnesinde yerel sanatçıların yanı sıra, Antalya dışından ve yurt dışından gelen grupların da konser ve dans gösterileri ilgiyle izlendi. Festival alanında Peştallı Kulübü tarafından düzenlenen atlı okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterisi nefes kesti. 7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 Özerk Türk Cumhuriyeti ve Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden 9 olmak üzere toplam 19 bağımsız, özerk Cumhuriyet ve ülkeden katılımın olduğu 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ikinci gününde de yoğun bir kalabalığa sahne oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtı Karaman Piknik Alanı’nda düzenlenen festivalde 35 belediye, 59 Yörük Türkmen Derneği çadır açarken, unutulmaya yüz tutmuş sanatları devam ettiren 25 geleneksel el sanatçısı da yer alıyor.
Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu için tarih verdi
14 Eylül 2024 Cumartesi - 16:34 Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu için tarih verdi AK Parti Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı. Bu yıl içerisinde ve hatta mümkünse Kasım ayında, inşaat sürecinin başlayacağını söyleyebiliriz” dedi. AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı, EXPO Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık ve hükümet olarak, ülkenin ve Antalya’nın geleceği için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Turizmin lokomotifi Antalya, dün olduğu gibi bugün de hedeflerimizin, yatırımlarımızın, proje ve başarılarımızın odağında yer alan çok önemli bir şehrimiz. Antalya’mızı layık olduğu daha iyi noktalara taşıyabilmek için bazı kesimlerin yaptığı gibi sadece başarıları değil, sorunları da sahipleniyoruz. Sektör temsilcilerimizin, vatandaşlarımızla iletişim halinde olan sizlerin ilettiği, bizim öngördüğümüz veya tespit ettiğimiz her türlü sorunu tek tek not ediyor ve çözüme ulaşıncaya dek gündemimizde tutuyoruz" dedi. “Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor” Antalya için öncelikli olarak trafik ve ulaşım konularını ele aldıklarını ifade eden Bakan Ersoy, Alanya otoyoluyla ilgili ihale sürecinin tamamlandığını dile getirdi. Ersoy, “Trafik sorununa ilişkin çalışmalar konusunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve ekibiyle yakın iş birliği yapıyoruz. Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı. Bununla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü, şehir içi trafiğin azaltılması ve ilgili kavşak düzenlemeleri konusunda projeler geliştirdi. Bu yıl içerisinde ve hatta mümkünse Kasım ayında, inşaat sürecinin başlayacağını söyleyebiliriz. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor” dedi. “Yerel yönetimlerin yapamadıklarına da el atmak durumunda kalıyoruz” Altyapıda ve hizmet alanlarında da çalışmalar sürdürdüklerini hatırlatan Bakan Ersoy, “Tabii sorunlarımız sadece trafikle sınırlı değil. Hem altyapıda hem de hizmet alanlarında yerel yönetimlerin yapamadıklarına da el atmak durumunda kalıyoruz. Hatırlayacağınız üzere; Serik’teki tesisten sonra, Kemer Atıksu Arıtma Tesisini de tamamlayıp seçim öncesinde açılışını yapmıştık; şu an hizmete girmiş durumda, faal olarak çalışıyor. Bunun dışında tüm ilçelerde, altyapı konusunda benzer şikayetler devam ediyor. Biz elbette bu sorunları da adım adım çözerek vatandaşımıza hizmet götürmenin yollarını üreteceğiz” diye konuştu. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik, AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel ve çok sayıda partili katıldı.
31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘AİDA’ ile başladı
14 Eylül 2024 Cumartesi - 12:24 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘AİDA’ ile başladı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Guiseppe Verdi’nin görkemli eseri ‘Aida’ operası ile perdelerini açtı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği festivalin ilk gecesinde, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 3 bine yakın seyirci ağırlandı. 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘AİDA’ ile başladı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan geceye Finlandiya Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Gita Kadambi, Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan Riitta Kaivosoja ve ekibi, Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Henrik Dahl ve ekibi, ayrıca Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Serik İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta festivale katılarak ‘Aida’ operasını izledi. Aspendos Antik Tiyatrosu’nun büyüleyen atmosferiyle beraber izleyenlerin unutamayacakları bir gece yaşadığı ‘Aida’ operasının sonunda, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Birbirinden özel eserlerden seçilen parçaların seslendirileceği konserin ve festivalin diğer eserlerinin biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve biletinial.com internet adresinden satışa sunulmuştur. Genç yıldızlardan Opera Gala Gecesi Eylül ayı sonunda kadar devam edecek olan festival 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’de ‘Opera Gala Gecesi’ konseri ile izleyicilere tekrar kapısını açacak. Soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü’nün performans sergileyeceği Opera Gala Gecesi, Aspendos’un etkileyici akustiğinde izlenebilecek. Solist sanatçılar, Orkestra Şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde; Puccini, Verdi, Mozart, Lehar, Gounod, Cilea, Bizet, Rossini, Mascagni ve Donizetti eserlerinden oluşan geniş bir repertuar sunacak. “Kuğu Gölü Balesi” Aspendos’ta "Kuğu Gölü" balesi, 20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Çaykovski’nin bestelediği ve M. Petipa ile L. Ivanov’dan sonra A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran tarafından koreografisi yapılan eser, Prens Siegfried ile büyücü Rothbart’ın kuğuya dönüştürdüğü Prenses Odette’in aşkını konu alıyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, orkestra şefi Tolga Taviş yönetiminde esere eşlik edecek. Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay’a, kostüm tasarımı Savaş Camgöz’e, ışık tasarımı ise Fuat Gök’e ait. Festivalde Kazakistan Astana Bale Topluluğu iki performansla sahnede olacak Astana Bale Tiyatrosu, 22 Eylül Pazar günü saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Carmen ve Tango Ateşi adlı performanslarıyla seyirci karşısında olacak. Folklorik halk danslarını klasik ve modern bale ile harmanlayan Astana Bale Topluluğu, dünya çapında beğenilen koreografları Alberto Alonso ve Ricardo Amarante yönetiminde flamenko ve tango performansları sergileyecek. 31. Uluslararası Aspendos Opera Ve Bale Festivali kapanış gecesinde Tosca operası sahnelenecek Festivalin kapanışı, 26 Eylül Perşembe günü saat 21.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Tosca operası ile gerçekleştirilecek. Rejisör Yiğit Günsoy’un sahneye koyduğu eserde ünlü tenor Paolo Lardizzone, Cavaradossi rolü ile sahnede olacak. Orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları ile koro şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu, başlıca rollerdeki solistlere eşlik edecek. Floria Tosca rolünde Nurdan Küçükekmekçi, Mario Cavaradossi rolünde Paolo Lardizzone, Il Barone Scarpia rolünde Serhat Konukman, Cesare Angelotti rolünde Alaaddin Ataseven, Il Sagrestano rolünde S. Onur Alpaslan, Spoletta rolünde Mustafa Özşamlı, Sciarrone rolünde M. Yusuf Yıldız, Un Carceriere rolünde Yalçın Ünsal ve Un Pastore rolünde Melisa İnançöz sahnede olacak. Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, koreografi Özge Ay’a, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait.