Yerel Haberler
Antalya
20 Eylül 2024 Cuma - 17:30 Annesinin ölüm haberini alan oğlu gözyaşlarına boğuldu Antalya’da bir kişi ikametinde ölü olarak bulundu. Annesinin ölüm haberini alarak şehir dışından gelen oğlu gözyaşlarına boğuldu. Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 565 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın 8’inci katında meydana geldi. Kendisine ait ikametinde yalnız yaşayan Fatma Evyapan isimli yaşlı kadını sabah namazına uyandırmak için arayan komşuları birkaç kez arama yapmalarına rağmen ulaşamadı. Uyuyakaldığı düşünülen Fatma Evyapan’a sabah saatlerinde temizliğe gelen çalışan, anahtar ile kapıyı açamayınca kapıyı çaldı. Uzun süre kapıda bekleyen çalışan bunun üzerine Evyapan’ın kızına ulaştı. Fatma Evyapan’ın kızının 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kapıyı açması için çağrılan çilingir de başarılı olamayınca olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Gözyaşlarına hakim olamadı İtfaiyenin merdivenli aracının yardımı ile ikamete giren polis ekiplerinin içeriden kilitli olan kapıyı açmasının ardından sağlık görevlileri Fatma Evyapan’ı mutfakta hareketsiz vaziyette buldu. Yapılan kontrollerde Evyapan’ın hayatını kaybettiğinin belirlenmesi üzerine savcılık ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından, Evyapan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan Fatma Evyapan’ın ölüm haberini alarak Afyon’dan gelen oğlu Hasan Evyapan’ın annesinin cansız bedeninin cenaze aracına konulması sırasında üzgün olduğu ve gözyaşı döktüğü görüldü.
20 Eylül 2024 Cuma - 15:49 ALKÜ’den 3 bilim insanı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden (ALKÜ) 3 bilim insanı, Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ); akademisyenleri tarafından yapılan bilimsel, akademik çalışmalar ile toplum yararına yapılan projelerle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Stanford Üniversitesince “Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" olarak iki kategoride Elsevier veri tabanında yayımlanan listede, 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları yer aldı. “Standartize atıflar”, “H-indeks”, “Hm-indeks”, “C-skor”, “Yazar sırasına bağlı atıf” gibi göstergelerin dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne ALKÜ’den 3 bilim insanı adını yazdırdı. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan ALKÜ’lü 3 bilim insanı Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden oldu. “Yıllık Etki” kategorisinde Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emrah Irmak yer aldı. “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal yer aldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer alan ALKÜ’lü akademisyenleri tebrik etti. Rektör Türkdoğan, ALKÜ’nün dünya ve ülke çapında bilimsel projeler üretmeye devam edeceklerini dile getirerek bilim insanlarına ve öğrencilerine bu konuda tam destek verdiklerinin de altını çizdi.
Fatih Tekke: “Bugün oyun anlamında hiç iyi olmayan bir Alanyaspor vardı”
15 Eylül 2024 Pazar - 23:06 Fatih Tekke: “Bugün oyun anlamında hiç iyi olmayan bir Alanyaspor vardı” Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Hatayspor maçının ardından, “Maçın genelinde iyi oynamaya çalışan, fakat bugün oyun anlamında hiç iyi olmayan bir Alanyaspor vardı” dedi. Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında karşılaştığı Hatayspor ile golsüz eşitlikle berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, “Maçın genelinde iyi oynamaya çalışan, fakat bugün oyun anlamında hiç iyi olmayan bir Alanyaspor vardı. Yine rakibimizden üstün olmaya çalıştık. Duygu olarak da aşağıdaydık. Yeni bir teknik ekibe karşı oynamak zor, evet doğru, ama bugün açıkçası kendi kendimize 2 puan kaybettik. Üzgünüz tabii, oyuncularımın verdiği emekten her zaman memnun oldum. Ortada bir kayıp var ve bu benim adıma kabullenilebilir bir şey. Bunun bütün sorumluluğu bana ait ama biz daha iyi oynamalıyız ve bu durumlarda çok daha iyi oynamalıyız. Çünkü bunun örneklerini defalarca yaşadık. İyi tarafı birkaç haftadır içeride mağlup olmuyoruz belki, bu söylenebilir” dedi. Alanyaspor camiasının 3 puana ihtiyacı olduğunu aktaran Fatih Tekke, “Camiamıza üç puan kazandırmamız gerekiyor ve puanlar toplamamız lazım. Sakatlıklar ve cezalılar durumunda işimiz zor olacak gibi gözüküyor. Bu periyottan, özellikle ligin devre arasına kadar, inşallah nasip olursa iyi puanlar toplamamız lazım. Her maç bizim için zor olacak ve bu maç da zordu. Haftaya yine zor bir maç var. Ama daha iyi oynamamız lazım. Biz oyunumuzu birkaç formasyonda çok iyi oynayan bir ekibiz. Yeni gelen oyuncularım bunu çok daha iyi anlamalı. Özellikle top rakipteyken baskı anlamında. Bugün, maçın başındaki baskımızı hiç beğenmedim. Değiştirdik, yine de beğenmedim açıkçası. Dolayısıyla bugün genel bir değerlendirme yaparsam, ilk geldiğim günkü Galatasaray maçı dahil, Kayserispor maçını sayabiliriz ya da saymayabiliriz, ilk iki-üç hafta haricinde oynadığımız en kötü oyun. Ancak ortada bir emek var, bir alın teri var. Bugün nasibimize bir puan düştü. İyi diyeceğiz. Yapmak istediğimiz şeyleri tekrar edip daha iyi olmaya çalışacağız” diye konuştu.
Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 0 - A. Hatayspor: 0 (İlk yarı)
15 Eylül 2024 Pazar - 20:58 Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 0 - A. Hatayspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında A. Hatayspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Görkem Sağlam’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kaleci Ertuğrul Taşkıran top Strandberg’e gelmeden uzaklaştırdı. 29. dakikada Görkem Sağlam’ın sol kanatta kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde iyi yükselen Calvo’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 43. dakikada sol kanatta gelişen Hatayspor atağında topla ceza sahası içerisine giren Fernandes’in şutunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. Hakemler: Ozan Ergün, Süleyman Özay, Ogün Kamacı Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Makouta, Augusto, Yusuf Özdemir, Efecan Karaca, Hwang Yedekler: Cordova, Serdar Dursun, Rony Lopes, Janvier, Fatih Aksoy, Buluthan Bulut, Bera Çeken, Mert Furkan Bayram, Juan, Yusuf Karagöz Teknik Direktör: Fatih Tekke Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Kilama, Calvo, Cemali Sertel, Massanga, Diack, Görkem Sağlam, Mendes, Rivas, Strandberg Yedekler: Abdulkadir Parmak, Bamgboye, Aboubakar, Bekaj, Rui Pedro, Burak Yılmaz, Selimcan Temel, Kerim Alıcı, Cengiz Demir, Boutobba Teknik Direktör: Rıza Çalımbay Goller: Sarı kartlar: Balkovec, Makouta, Lima (Alanyaspor)
Kavgada silahtan çıkan kurşunla ölen gencin arkadaşı tutuklandı
15 Eylül 2024 Pazar - 19:08 Kavgada silahtan çıkan kurşunla ölen gencin arkadaşı tutuklandı Antalya’da evde alkol alıp kavga eden gençlerden birisinin tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybettiği olaya ilişkin gözaltına alınan 17 yaşındaki genç tutuklandı. Olay, Konyaaltı ilçesi Sarısu Mahallesi 173. Sokak’taki lüks bir sitede gece saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Evde Adem E.Y. (16) ile B.Ş. (17) arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbedede Adem E.Y., tabancadan çıkan kurşunla yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekipleri, Adem E.Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Bu sırada Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği’ne bağlı ekipler ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, apartmandan çıkan B.Ş.’yi hal ve hareketlerinden şüphelenerek gözaltına aldı. Genç, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderildi Ekiplerin evde yaptıkları incelemede, olayda kullanılan tabanca ile 1 boş kovanın yanı sıra masa üzerinde bir silah bulundu. Hayatını kaybeden gencin karın ve boyun kısmında kurşun giriş çıkışı olduğu tespit edildi. B.Ş’nin ilk ifadesinde, bir hafta önce İstanbul’dan geldiğini ve Adem E.Y. ile birlikte kaldığını belirttiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen B.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kavgada silahtan çıkan kurşunla ölen gencin arkadaşı tutuklandı
15 Eylül 2024 Pazar - 18:27 Kavgada silahtan çıkan kurşunla ölen gencin arkadaşı tutuklandı Antalya’da evde alkol alıp kavga eden gençlerden birisinin tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybettiği olaya ilişkin gözalkına alınan 17 yaşındaki genç tutuklandı. Gece 01.30 sıralarında Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Sarısu Mahallesi 173 sokaktaki lüks bir sitede meydana gelen olayda, Adem E. Y. (16) ile B.Ş. (17) arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbedede Adem E. Y., tabancadan çıkan kurşunla vuruldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, adrese gelen sağlık ekipleri Adem. E. Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Bu sırada Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği’ne bağlı ekipler ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından apartmandan çıkan B.Ş.’nin hal ve hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderildi Ekiplerin evde yaptıkları incelemede, olayda kullanılan tabanca ile 1 boş kovanın yanı sıra masa üzerinde bir silah daha olduğu tespit edildi. Hayatını kaybeden gencin karın ve boyun kısmında kurşun giriş çıkış olduğu tespit edildi. B.Ş’nin ilk ifadesinde, bir hafta önce İstanbul’dan geldiğini ve Adem E. Y. İle birlikte kaldığını belirttiği öğrenildi. Emniyetteki ifade işlemlerini ardından adliyeye sevk edilen B.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İki gencin evdeki kavgası kanlı bitti: 16 yaşındaki genç tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu
15 Eylül 2024 Pazar - 14:00 İki gencin evdeki kavgası kanlı bitti: 16 yaşındaki genç tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu Antalya’da evde alkol alıp kavga eden gençlerden biri tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybetti. 16 yaşındaki gencin karında ve boynunda kurşun giriş izi tespit edilirken, apartmandan çıkarken yakalanan arkadaşı ise gözaltına alındı. Olay, gece 01.30 sıralarında Konyaaltı ilçesine bağlı Sarısu Mahallesi 173 sokaktaki lüks bir sitede bulunan binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem E. Y. (16) ile B.Ş. (17) arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbedede Adem E. Y., tabancadan çıkan kurşunla vuruldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, adrese gelen sağlık ekipleri Adem. E. Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Bu sırada Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri apartmandan çıkan B.Ş.’yi gözaltına alarak Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Tartışma kanlı bitti Ekiplerin evde yaptıkları incelemede, olayda kullanılan tabanca ile 1 boş kovanın yanı sıra masa üzerinde bir silah daha olduğu tespit edildi. Hayatını kaybeden gencin karın ve boyun kısmında kurşun giriş çıkış olduğu tespit edildi. B.Ş’nin ilk ifadesinde, bir hafta önce İstanbul’dan geldiğini ve Adem E. Y. İle birlikte kaldığını belirttiği öğrenildi. Hayatını kaybeden gencin cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan olay anında odada bulunan bir köpek ise belediye ekiplerince evden alındı. Olay Yeri İnceleme ekipleri köpeğin alınmasının ardından evde çalışma gerçekleştirdi.