ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 11:49

Eski imamı öldürüp kaza süsü vermişler

A
A
A
Eski imamı öldürüp kaza süsü vermişler

Geçtiğimiz gün Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde kamyonet kazasında öldüğü süsü verilen eski imamın cinayete kurban gittiği belirlendi. Olayla ilgili yakalanan 7 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


21 Eylül tarihinde Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi Köprülü Mahallesi Hacı Beleni mevkiinde meydana gelen olayda bir vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bir kişinin cansız bedeni bulunduğunu bildirdi. Yol kenarında yamaca çarpmış şekilde bulunan 07 NH 901 plakalı kamyonetin yaklaşık 30 metre yakınında uçurumdan atılmış vaziyette Mustafa Keyik’in (46) cansız bedeni bulundu. Olay Yeri İnceleme ekibi tarafından yapılan incelemelerde Mustafa Keyik’in av tüfeği ile kafasının arkasından vurularak öldürüldüğü, kaza süsü verilmek istendiği belirlendi.



7 kişi gözaltına alındı


Gündoğmuş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Gündoğmuş İlçe Jandarma Komutanlığı ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde eski imam olduğu öğrenilen Mustafa Keyik’in cinayete kurban gittiği belirlendi. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sonucunda cinayetle ilgisi olduğu belirlenen 7 kişi gözaltına alınarak jandarmadaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı.



Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı


Mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 4 ‘ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Melek S., amcası Fedai S. ve kuzeni Tolga S. Manavgat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ilıca Cezaevine teslim edildi.



Eski imamı öldürüp kaza süsü vermişler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta Ahilik Haftası kutlandı Sinop’ta Ahilik Haftası düzenlenen törenle kutlandı. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından, Sinop Valiliği ve Sinop Ticaret İl Müdürlüğü destekleriyle 37. Ahilik Haftası etkinlikleri düzenlendi. Ahilik Haftası ilk olarak Hükümet Konağı önünde çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Sakarya Caddesi üzerinden Tarihi Cezaevi’ne belediye bandosu eşliğinde esnaf yürüyüşü yapıldı. Sinop Tarihi Cezaevi’nde günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “13. yüzyılda Anadolu topraklarında temelleri atılan Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas almıştır. Muhtevasındaki, sürekli eğitim, çalışkanlık, kanaat, dürüstlük, hamd ve şükür gibi değerlere bağlı kalan Ahilik teşkilatı, istikrarlı bir şekilde günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. ’Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir’ diyen Ahi Evran-ı Veli; ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri ile günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza rehber olmaya devam etmektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir medeniyetinde, esnaf ve sanatkarın bu kadar köklü bir geleneğe, bu kadar önemli bir vazifeye sahip olduğu görülmemiştir. Böyle bir kültüre ve camiaya sahip olmak, hem geçmişimiz hem bugünümüz hem de geleceğimiz adına iftihar vesilesidir. Asırlar öncesinden günümüze uzanan, yeni nesillerin yoluna ışık tutacak olan Ahilik geleneği Türkiye Yüzyılı hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen devletimizin, manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir” dedi. Programın devamında yılın kalfası seçilen İlker Gülel ve yılın çırağı seçilen Meryem İklim Boz’a plaket verildi. Vali Özarslan tarafından yılın ahisi seçilen Necmettin Demir’e ise Ahi kaftanı giydirildi.