ASAYİŞ - 30 Ağustos 2024 Cuma 18:29

Arı kovanlarını tütsülemek için yakılan ateş ormana sıçradı, bir ev ve traktör küle döndü

A
A
A

Antalya’nın Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi’nde zirai alanda arı kovanlarının tütsülenmesi sırasında çıktığı belirlenen yangın ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonrası yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Bir ev ve traktör tamamen yanarken, ağılda bulunan keçi ve bir köpek vatandaşlar tarafından telef olmaktan son anda kurtarıldı.

Saat 15.30 sıralarında Antalya’nın Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi Söğütlük mevkiinde yangın çıktı. Ziraat alanında başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçrayan yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopter, amfibi uçak ve çok sayıda arazözün yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Rüzgar nedeniyle hızlı bir şekilde yayılan yangında bazı seralar zarar görürken bir ev ise tamamen yandı. Yangın sırasında evde kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından büyük oranda kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam ediyor.

Arı kovanlarını tütsülemek için yakılan ateş ormana sıçradı, bir ev ve traktör küle döndü

Bir ev küle döndü

Bir kişinin evinin yandığını belirten Yurtpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Gündoğdu, “Şu anda yangınımız var, bütün ekipler çalışmalara devam ediyor. AFAD, Büyükşehir, Orman ekiplerimiz, uçaklarımız, helikopterlerimiz müdahale ediyor. Bir vatandaşımızın evi yandı. Hayvanlar yandı. Şu anda kontrol altına almak üzereyiz. Seralar yandı ama ne kadar yandı tam tespit edemiyoruz” dedi.

Yanan eve ilk müdahale eden Emre Gökcen ise, “Ev yanıyordu. Hayvanı gördük, kucaklayıp bulunduğu yerden çıkardık. Hayvan yanıyordu her tarafında kan vardı. Bir tane küçükbaş, kediler ve köpek vardı. Bir tane de araba vardı onu da çıkardık” ifadelerini kullandı.

Arı kovanlarını tütsülemek için yakılan ateş ormana sıçradı, bir ev ve traktör küle döndü

Jandarma ekipleri olayı araştırıyor

Aslı Atakan isimli bir vatandaş ise, “Evler yandı, seralar yandı, traktör bile yandı. Şimdi traktör almaya kalksak ne kadar para. Ben ne yapacağım şimdi. Yangın neden çıktı bilmiyoruz. Oraya gidip bir gör, cayır cayır yanıyor. Traktör bile patladı. Sera camları da patladı” dedi.

Öte yandan, Aksu Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırmada yangının bölgede arı kovanları bulunan bir vatandaşın kovanları tütsülemek için yaktığı ateş neticesinde başladığı tespit edildi.

Arı kovanlarını tütsülemek için yakılan ateş ormana sıçradı, bir ev ve traktör küle döndüRamazan Bozca - Faik Güven Yılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Okula gidiyorum" diye evden çıkan 15 yaşındaki kızdan haber alınamıyor İstanbul Bağcılar’da okula gitmek için evden çıkan 15 yaşındaki Yüsra Yavuz’dan haber alınamıyor. Kızlarının bulunmasını isteyen aile, hayatından endişe duyuyor. Bağcılar Çınar Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki Yüsra Yavuz 23 Eylül pazartesi günü sabah saat 08.00 saatlerinde okula gitmek için evden çıktı. Kızlarından o zamandan beri haber alamayan aile polise giderek kayıp ihbarında bulundu. Aile 15 gündür haber alamadıkları kızlarının hayatından endişe duyuyor. Konuyla ilgili konuşan Yüsra’nın babası İsmail Yavuz, “Dün sabah itibarıyla okula gidiyorum diye evden çıktı. Okulla evin arası yaklaşık 10 dakika zaten, daha sonrasında kendisinden haber alamadık. Öğle saatlerinde kuzeniyle telefonda görüştüğünü öğrendik. Kuzenine ’Ben bugün hastayım, okula gelemeyeceğim’ diyerek okula gitmemiş. Kuzeni öğlen bunu annesine söylüyor, o da durumu eşime iletiyor. Biz de bu şekilde haberdar olduk. Durum tamamen polise intikal etti, süreç bu şekilde devam ediyor. Kızım çok içine kapanık bir çocuk, kendisi sürekli bilgisayarda vakit geçiriyor. Oynadığı bir bilgisayar oyununda bir çocukla tanıştığını kuzeninden öğrendik. Kızımızın tanıştığı bu çocukla birlikte gitmiş olabileceğinden şüpheleniyoruz. Bu, şu an sadece bir şüphe; polisten gelen kesin bir bilgi yok. Şu anda polisler tarafından çok ciddi bir çalışma yürütülüyor. Umarım en kısa zamanda bir netice alırız. Duyanların ve bilenlerin lütfen bizimle iletişime geçmesini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.