POLİTİKA - 20 Kasım 2024 Çarşamba 11:40

ABB Başkanı Yavaş ve TBB Başkanı İmamoğlu bir araya geldi

A
A
A
ABB Başkanı Yavaş ve TBB Başkanı İmamoğlu bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.


ABB Başkanı Mansur Yavaş, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yavaş, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu Belediyemizde ağırladık. Son günlerde CHP’li belediyelere yönelik oluşturulmaya çalışılan algı operasyonları başta olmak üzere belediyelere yönelik sorunları masaya yatırdık” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç; Macaristan Büyükelçisi Matis ve Fahri Konsolos Şahbaz’ı ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ı makamında ağırladı. Başkan Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti-Macaristan ezeli ve ebedi kardeşliğini anlatan ‘Misafirperver Bir Devlet’ Sergisi’nin açılışına katılmak üzere Kayseri’ye gelen Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ile beraberindeki heyeti, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık giriş kapısında çiçeklerle karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz ile birlikte başkanlık makamına geçti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Hoş geldiniz. Sizleri Kayseri’mizde görmekten keyif alıyoruz, onur duyuyoruz. Aynı zamanda sergimizin burada sergileniyor olması bizler için sevindirici olmuştur. Emeğinize, ekibinize teşekkür ediyoruz” dedi. Büyükkılıç, Macaristan Türkiye dostluğuna vurgu yaparak, “Zaten Macaristan’la Türkiye’mizin kardeşliği dillere destan, bu yönden de yüzümüz gülüyor sizleri görünce. Keyif alıyoruz. Kayseri’mizi takip ediyorsunuz, biliyorsunuz. Bizler de Kayseri’yi her geçen gün daha da yaşanabilir konuma getirmek için gayret ediyoruz. Sizleri seviyoruz” diye konuştu. Büyükelçi Matis’ten Kayseri’ye Övgü Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis de Başkan Büyükkılıç’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Sağ olun Sayın Başkan, çok teşekkür ediyorum davetiniz için, bizi ağırladığınız için. Kayseri’ye geri gelmek benim için her zaman büyük bir zevk. Bir yandan Kayseri önemli bir şehir ve ekonomik ortak olduğundan dolayı bizim için önemli. Öbür yandan Miskolc şehrimizin kardeş şehri olarak da öneminiz var. Bir de 2024 Macar-Türk Kültür Senesi kapsamında ikinci kez Kayseri’ye geri geliyoruz. Değerli desteğinizle bugün bir sergi açıyoruz, Büyükşehir Belediyesiyle beraber ve bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan sonraki iş birliğimizin de devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.
Nevşehir 3 turistten biri mutlaka yer altı şehirlerini geziyor UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras listesinde yer alan Kapadokya bölgesinde bulunan ve tarihi Hititlilere dayanan yer altı şehirlerine ilgi her geçen gün artıyor. On ayda bölgeyi ziyaret eden 3 milyon 846 bin 703 yerli ve yabancı turistin 1 milyon 332 bin 598’i yer altı şehirlerini gezdi. Kapadokya’da Hititler Dönemi’nde yapılan yer altı şehirleri, Roma ve Bizans dönemlerinde diğer alanların da oyulmasıyla genişletilerek yer altı şehrine dönüştürüldü. Tüf kayalara oyularak inşa edilen yer altı şehirleri, geçmişte bir topluluğun geçici olarak yaşayabilmesi için gerekli gerekli tüm şartları da içinde barındırıyordu. Barınma şartlarına uygun olan yer altı şehirleri, dar koridorlarla birbirlerine bağlanan oda ve salonlar, şarap depoları, su mahzenleri, mutfak ve erzak depoları, havalandırma bacaları, su kuyuları, kilise ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir tehlikeyi önlemek için kapıyı içten kapatan büyük sürgü taşlarından oluyor. Kapadokya bölgesinde ziyarete açık 9 yer altı şehri arasında en çok ilgi görenler; Kaymaklı yer altı şehri, Derinkuyu yer altı şehri, Özkonak yer altı şehri, Tatlarin ve Mazı yer altı şehirleri. Türkiye’de en çok ziyaret edilen müze ve ören yeri sıralamasında ilk ona giren Kaymaklı yer altı şehrini ekim ayında 81 bin 457 yerli ve yabancı turist, son on ayda ise 606 bin 820 kişi ziyaret etti. Bölgede ziyaret edilen ve dünyanın en büyük yer altı şehri olan Derinkuyu yer altı şehrini ekim ayında 53 bin 195 kişi ziyaret ederken on ayda 453 bin 456 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgede bulunan diğer yer altı şehirlerinden Özkonak yer altı şehrini ekim ayında 40 bin 115, ilk on ayda 239 bin 541; Tatlarin yer altı şehrini ekim ayında bin 515, ilk on ayda 14 bin 54; Mazı yer altı şehrini ekim ayında 2 bin 765, ilk on ayda ise 18 bin 727 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 2023 yılında da 1 milyon 240 bin 868 kişinin ziyaret ettiği yer altı şehirlerini 2024 yılında toplam 1 milyon 332 bin 598 kişi ziyaret etti. Turist rehberi Yunus Demirci, "Bölgemize gelen yerli ve yabancı turistleri bu bölge hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bölgede çok sayıda yer altı şehri var. Kaymaklı bunların en önemlilerinden bir tanesi. 1985 yılında UNESCO Dünya Miras listesine alınmış bir yer. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gelen ziyaretçiler eski uygarlıkların nasıl bir yaşam sürdüklerine tanık oluyorlar” dedi. Bölgeyi gezen ABD’li turist Gregory ise, "Burası çok ilginç ve çok geçmişte kalmış bir yer. İnsanların buraları nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Ama çok hoş bir yer. Tek kelimeyle harika diyebilirim. Buraları gördüğüm için çok mutlu oldum" dedi.
Bursa DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’e anlamlı ödül DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, genç yeteneklere olan desteğinin yanı sıra geçtiğimiz yıl ekibiyle başlattığı teknoloji ve dijitalleşme alanındaki yatırım ve çalışmalarından dolayı ‘Dijitalleşme ve Teknolojiye Değer Katanlar’ ödülüne layık görüldü. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, genç yeteneklere olan desteğinin yanı sıra geçtiğimiz yıl ekibiyle başlattığı teknoloji ve dijitalleşme alanındaki yatırım ve çalışmalarından dolayı "Muş Altın Lale Ödülleri" kapsamında ‘Dijitalleşme ve Teknolojiye Değer Katanlar’ ödülü ile onurlandırıldı. Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen törende Çevikel ödülünü Muş Valisi Avni Çakır’dan aldı. Başkan Nilüfer Çevikel, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Muş’un bölgedeki stratejik önemine dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu; “Burası, Anadolu’ya açılan kapı ve devlet ile milletin bütünleştiği bir noktadır. Dört ilin kesişiminde yer almasıyla son derece önemli bir konuma sahip olan Muş, tarım ve hayvancılık alanlarındaki potansiyeliyle diğer yörelerden ayrışıyor. Bu bölgede kurulacak sermaye girişim fonları, ticaretin gelişmesini ve ihracatın artmasını sağlayabilir. Bizler de bu tür fonlara destek olmak ve öncü rol üstlenmek isteriz. En büyük temennimiz, bölgenin gençlerinin kendi topraklarında kalarak bu toprakları kalkındırmasıdır.” Başkan Çevikel ayrıca, Prof. Dr. Mustafa Alican’ı ziyaret ederek, bölgesel kalkınma, yatırım ve istihdam konularında iş birliğini geliştirme hedefiyle fikir alış verişinde bulundu. Rektör Danışmanı Doç Dr. Mehmet Özalper, Muş Tanıtım Platformu Başkanı Fırat Aykan ve önceki dönem Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın da katıldığı görüşmede kadın girişimciliği destekleme, yenilenebilir enerji projeleri ve üniversite-sanayi iş birliği ile bölgenin ekonomik potansiyelini artırma konuları ele alındı. Başkan Çevikel burada yaptığı konuşmada DOSABSİAD’ın bu alanlarda geliştirdiği projeleri bölgeyle paylaşma ve ortaklıklar kurma yönündeki kararlılığını vurguladı.