Yerel Haberler
YEREL HABERLER
24 Eylül 2024 Salı - 14:04 Vali Çelik: "300 milyon liralık bir yatırım için son noktaya geldik" Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, “Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi” dedi. Hakkari Valisi Ali Çelik, Bağışlı köyünde Hakkari İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Şehit Mehmet Ali Kaya Spor Sahasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Çelik; “Bugün Hakkari İl Özel İdaresinin destek ve katkılarıyla şehidimizin adına yapılmış spor kompleksimizin açılışını yapıyoruz. Umarım bunun gibi spor tesisleri Hakkari’mizin her köyünde hızla yer alır. Yer ve alan bulabildiğimiz sürece spor tesislerinin yapımına devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ziyaretlerde Gençlik ve Spor Bakanımızdan güzel müjdeler aldık. Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi. Birçok spor tesisini Hakkari’ye kazandırmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu anlamda gençlerin yarınlara daha iyi bakabilmesi için spor bu işin bir parçasıdır” dedi. Bağışlı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Akademisyen Dr. Hikmet Yaşar’ın da bir konuşma yapmasının ardından Şehit Mehmet Ali Kaya Spor Sahasının açılışı yapıldı. Açılış töreni sonrasında 30 kişilik sporcu grubuna 30 adet spor ayakkabısı ile birlikte futbol, voleybol, basketbol branşları için 25 adet top hediye edildi.
Mersin’de hemşire ve doktorun darp edilmesi protesto edildi
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:40 Mersin’de hemşire ve doktorun darp edilmesi protesto edildi Mersin’de aile sağlığı merkezinde görevli hemşire ve doktor hasta yakını tarafından darp edildi. Şikayet üzerine gözaltına alınan zanlı tutuklanırken, sağlık görevlilerine yönelik saldırı sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Edinilen bilgiye göre, Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi’nde bulunan aile sağlığı merkezinde görevli hemşire Ayşegül Yasemin Bayram, 20 Eylül’de gebe izleme odasında hasta muayene ederken, hasta yakını Süleyman K.’den dışarı çıkmasını istedi. Odadan çıkmamakta direnen Süleyman K., tartıştığı hemşire Bayram’ın boğazını sıktı, araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz’ı da darp etti. ’Beyaz kod’ verilmesi üzerine olay yerine yönlendirilen polis ekipleri, hasta yakınını gözaltına aldı. Darp raporu alan doktor ve hemşire, Süleyman K.’den şikayetçi oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Sağlık çalışanlarından protesto Yalınayak Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan sağlık çalışanları, olayı protesto etti. Grup adına konuşan Uzm. Dr. Çağlar Özen, yaşanan olayı anlatarak, "Cuma günü bir hemşire arkadaşımız görevini yapmak ve halkın sağlığı için çabalarken bir zalim tarafından yere yatırılıp boğazı sıkıldı. Tek neden gebe bir vatandaşımızın izlemini yaparken hastanın mahremiyetini sağlamaya çalışmaktı. Onu kurtarmaya giden hekim arkadaşımız da aynı kişi tarafından darp edildi. Yaşadığımız üzüntü ve travma büyük. Bizler toplum sağlığı ve dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz. Hepimize geçmiş olsun" dedi. Sağlık çalışanları açıklamanın ardından dağıldı.
Samsun’da ‘memnuniyet anketi’ çalışması
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:42 Samsun’da ‘memnuniyet anketi’ çalışması SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘memnuniyet anketi’ çalışması ile vatandaşların görüş ve önerileri alınıyor. İl genelinde memnuniyet anketi çalışması başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’na kurduğu stantla vatandaşların görüşlerini alıyor. Belirli zamanlarda farklı noktalarda kurulacak stantlarda yapılacak anketlerle kamuoyunun hizmet ve projelerle ilgili görüşüne başvurulacak. Katılımcı yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi projelerine şehrin tüm paydaşlarının görüşlerini alarak yön veriyor. Bu kapsamda 153 Çözüm Merkezi tarafından anket çalışması başlatıldı. Belirli periyotlarla birçok noktada kurulacak anket stantlarının ilki İlkadım ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda kuruldu. Vatandaşlardan yoğun ilgi Cumhuriyet Meydanı’ndaki standa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Standı ziyaret eden vatandaşlar kendilerine yöneltilen sorulara limonata ikramı eşliğinde yanıt vererek görüşlerini bildirdiler. Cumhuriyet Meydanı’nda bir hafta boyunca açık kalacak standı ziyaret edenler istek ve önerilerini de belediye yetkililerine iletebilecekler. İkinci anket standı ise Atakum Sahili, Çobanlı İskelesi mevkisinde 30 Eylül- 5 Ekim tarihlerinde kurulacak. Ardından ilçelerde de anket stantları kurularak vatandaşların görüşüne başvurulacak.
Karakılçık ekmeği BESAŞ bayilerinde
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:43 Karakılçık ekmeği BESAŞ bayilerinde Bursa’da sağlıklı ve güvenilir gıdayı vatandaşlarla uygun fiyata buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, ata tohumu siyez buğdayının ardından Anadolu’nun mirası karakılçık buğdayından ürettiği ekmekleri de sofralarla buluşturuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, ürün çeşitliliğini artırmak ve sağlıklı gıdayı vatandaşlar buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hem unlu mamulleri hem de süt ürünleri üretimi yaparak uygun fiyata Bursalılara sunan BESAŞ, ürün yelpazesini de her geçen gün geliştiriyor. Bursalı çiftçilerden alınan ata tohumu siyez buğdaylarından ürettiği ekmekleri satışa sunan BESAŞ, şimdi de Anadolu’nun mirası olan karakılçık buğdayından üretilen ekmekleri sofralarla buluşturuyor. BESAŞ’ın satışa sunduğu yeni ekmeğinde kullanılan karakılçık buğdayı, doğal yapısını koruması sayesinde daha sağlıklı bir alternatif olarak biliniyor. Lif, protein, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan karakılçık buğdayı, özellikle sindirim sistemine faydalı olması ve uzun süre tok tutmasıyla kilo kontrolü açısından tercih ediliyor. Ayrıca doğayla uyumlu bir şekilde üretildiği için sürdürülebilir tarımı da destekliyor. BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, karakılçık buğdayının Anadolu’nun en eski ve genetik yapısı bozulmamış yerli buğday türlerinden biri olduğunu söyledi. Topraklarımızın bize sunduğu en değerli tahıllardan biri olan karakılçık buğdayını tanıtmak, çoğaltmak ve çiftçilerin karakılçık buğdayı ekmesini teşvik etmek amacıyla yaptıkları çalışmalar sonucunda yeni ürünü vatandaşlarla buluşturmaya başladıklarını anlatan Demirtaş, “BESAŞ olarak, geleneksel ürün ve tarifleri teknolojimizle buluşturarak hem sağlığa hem damak zevkine hitap etmeyi sürdüreceğiz. Böylelikle bu miraslar gelenekten geleceğe taşınmış olacak. Önümüzdeki günlerde başka ürün çeşitlerimizi de vatandaşlarımızın beğenisine sunmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız yeni ürünümüz karakılçık ekmeğini tüm BESAŞ bayilerinde bulabilir” dedi.
Ticaret Bakanlığı: “Ukrayna’dan İHA/SİHA karşılığında buğday ithalatı yapıldığı iddiası tümüyle yalandır”
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:43 Ticaret Bakanlığı: “Ukrayna’dan İHA/SİHA karşılığında buğday ithalatı yapıldığı iddiası tümüyle yalandır” Ticaret Bakanlığı, “Ukrayna’dan İHA/SİHA karşılığında buğday ithalatı yapıldığı iddiası tümüyle yalandır” açıklamasını yaptı. Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Ukrayna’nın, ülkemizden satın aldığı İHA ve SİHA’ların ödemelerini buğday olarak yaptığı ve Türk buğdayının toprağa gömüldüğü” iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ülkemize buğday ithalatında halihazırda çiftçilerimizi korumak amacıyla yüzde 130 oranında gümrük vergisi uygulanmaktadır. Diğer taraftan, Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki buğday ithalatı da yerli buğday üretimimiz göz önünde bulundurularak 21 Haziran-15 Ekim 2024 tarihleri arasında durdurulmuştur. Ülkemiz ve Ukrayna arasında iddia olunan haliyle bir ticaretin gerçekleşmediği, kamuoyuna açık olan ikili dış ticaret verileri ile de sabittir. Ayrıca, üreticilerimizden temin edilen buğdayın toprağa gömüldüğüne ilişkin olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin 20 Eylül 2024 tarihinde yapmış olduğu açıklama ile bu yalan ayrıca net bir biçimde ortaya konulmuştur” denildi. Açıklamada söz konusu iddiaların Türkiye’den Ukrayna’ya gerçekleştirilen İHA ve SİHA ihracatı ile ilişkilendirilerek gündeme getirilmesinin Türkiye’nin savunma sanayinde yakaladığı ihracatı gölgelemeye yönelik kasıtlı bir girişim olduğunun açıkça görülmekte olduğu kaydedildi. Açıklamanın devamında bu tür yalan iddiaların uyum içerisinde ilerleyen dış ticaret ve tarım politikaları üzerinden hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye ekonomisine set çekmeyi amaçlamakta olduğu belirtildi.
Misi’de lezzet dolu şenlik
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:43 Misi’de lezzet dolu şenlik 16. Misi Yerel Lezzetler Şenliği bu yıl da ilgi büyük ilgiyle gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı bölgelerine ait birbirinden lezzetli yöresel tatların yarıştığı şenlikte düzenlenen, konser, dans gösterileri ve atölyeler, katılımcılara güzel bir gün yaşattı. Nilüfer Belediyesi’nin kırsal mahallelerin ve yerel ürünlerin tanıtımı amacıyla düzenlediği 16. Misi Yerel Lezzetler Şenliği, Gümüştepe (Misi) Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Şenlik, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Canan Taşer, Gümüştepe Mahalle Muhtarı Haluk Balta’nın da katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın eşlik ettiği kortejin sonunda, Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu gösteri ilgiyle izlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir açılışta yaptığı konuşmada, bu tür şenliklerle unutulan yerel tatların yeniden hatırlandığına ve kırsal mahallelerin tanıtıldığına vurgu yaptı. Başkan Şadi Özdemir, kırsal mahalleleri turizm konusunda desteklemek gerektiğine dikkat çekerek, “Tarım alanlarını koruyarak ve doğayı bozmadan da hayatımızı sürdürebiliriz. Bizler de bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Nilüfer Belediye Başkanı iken Misi Yerel Lezzetler Şenliği’nin yolculuğunu başlatan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e de teşekkür ederiz. Bu şenliği daha ileriye taşımak bize düşüyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Misi Mahalle Muhtarı Haluk Balta da şenliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. CHP Parti Meclis Üyesi Canan Taşer ise, “Amacımız sadece yerel mutfakları keşfetmek değil, bu toprakların değerini, Misi’nin adını geniş kitlelere duyurmak” dedi. Yemekler yarıştı Misi Yerel Lezzetler Şenliği’nin bu yıl da heyecanla beklenen yarışmalarında kazanan tarifler ödüllendirildi. Jürisinde ünlü şef Ebru Baybara Demir’in de yer aldığı “Misi Yemek Yarışması”nda astarlı sütlaç ile Gülçin Başaran birinci, tahinli helvalı çıtır ile İrem Nur Kiraz ikinci, patlıcanlı köfte sarması ile Ayşenur Bayram üçüncü oldu. Nilüfer Kadın Dernekleri yemek yarışmasında ise Görükle Kadın Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Derneği bulgur pilavı ile birinciliğe hak kazandı. Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği perde kebabı ile ikinci olurken, 23 Nisan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise tepsi kebabı ile üçüncü oldu. Yemek yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Ödüllü şeften atölye Gastronomi dünyasının Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize 2023’ün kazananı Şef Ebru Baybara Demir, şenlikte “Yerel Lezzetler Mutfağı” isimli bir atölye de düzenledi. Hayat hikayesini ve yaptığı çalışmaları anlatan Demir, farklı tariflerini de izleyicilerle paylaştı. Şenlikte çocuklar da unutulmadı. Kitap ayracı, seramik broş, sokak oyunları atölyeleri ile çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Yetişkinler için de makrome peçetelik atölyesi gerçekleştirildi. 16. Misi Yerel Lezzetler Şenliği, “Uzun Lafın Kısası” grubunun keyifli performansıyla son buldu.
Sürdürülebilir Manisa için ‘Hareket’ edildi
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:46 Sürdürülebilir Manisa için ‘Hareket’ edildi Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca düzenlediği çeşitli etkinliklerle sürdürülebilir yaşamı teşvik etti. Okullara bisiklet parkları yapıldı, öğrencilere çevre eğitimi verildi. Miniklere ise geleneksel oyunların yer aldığı eğlenceli etkinlikler düzenlendi. ‘Çocuklar Kitap Okuyor, Trafik Duruyor’ isimli okuma etkinliği ile trafiğe kapatılan yol okuma alanına dönüştürüldü. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerle daha yaşanabilir bir Manisa için etkinlikler düzenledi. Okullara yapılan bisiklet parkları ile öğrenciler bisiklet kullanmaya teşvik edildi. Verilen çevre eğitimleri ile çevreye karşı duyarlılık oluşturulmaya çalışıldı. Atatürk Kent Parkı’nda da düzenlenen çeşitli etkinlikler ile çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Atatürk Kent Parkı’nda düzenlenen ‘Çocuklar Kitap Okuyor, Trafik Duruyor’ etkinliği ile yol, kısa süreliğine araç trafiğine kapatıldı. Yol, çocuklar için okuma alanına dönüştürüldü. Etkinlikte çocuklar, açık havada kitap okuyup masal dinledi. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapıldı Her yıl düzenlenen ve sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmeyi amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası, çevre dostu bireyleri, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım yollarına yönlendirmek, şehirlerdeki trafiği azaltarak hava kirliliğini düşürmeyi hedefliyor. Hareketlilik haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle öğrencilerin bisiklet kullanımını kolaylaştırmak adına Yunusemre ilçesi Sosyal Bilimler Lisesi ile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine bisiklet park alanları oluşturdu. Oluşturulan park alanları ile öğrenciler bisiklet kullanımına teşvik edildi. Büyükşehrin çevre dostu projeleri anlatıldı Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Yunusemre MABEM’de bulunan 8. sınıf öğrencilerine eğitim verdi. Çevre dostu ulaşım konusu ve bilinçli bir gelecek oluşturmayı hedefleyen eğitimde bilgiler Katı Atık Yönetimi ve İkmal Şube Müdürü Birçe Türk tarafından öğrencilere aktarıldı. Eğitimde, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli otobüsleri, evsel atıkları trenle taşıması ve Büyükşehir’in kurduğu güneş enerji santralleri hakkında bilgiler verdi. Geleneksel oyunlar ile eğlediler Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çocukları dijital ortamdan uzaklaştırmak amacıyla ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi’ kapsamında Atatürk Kent Parkı Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde minikler ve aileleriyle birlikte etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çocuklar, geleneksel oyunlardan ‘yağ satarım bal satarım’, ‘yakan top’, ‘halat çekme’, ‘ip atlama’, ‘çuval yarışı’ ve ‘sek sek’ gibi geleneksel oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi.
Şahin’den ’Lübnan’da patlayan cihazlarla ilgili uyarı
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:46 Şahin’den ’Lübnan’da patlayan cihazlarla ilgili uyarı Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; İsrail tarafından Lübnan’da patlatılan cihazlarla ilgili olarak; "Bu cihazlar hangi firmaların cihazları ise tüketicilerin bunu ücretsiz iade etme hakkı var. O markayı emsal gösterip “orada patladı, ben bunu iade etmek istiyorum” diyerek parasını alabilir. Bu bir emsaldir" dedi. Lübnan’da yapılan siber saldırı hakkında konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; vatandaşlara uyarılarda bulundu. Şahin; "Cebimizdeki telefonun patlatılabilme ihtimali kadar korkunç bir şey yok. Bu bir güvenlik zafiyetidir. Bunu yapan birileri var. Tüketicinin güvenliği olayı tüketici haklarından daha öncedir. Tüketicinin güvenliğinin sağlanması lazım. Güvenlik meselesi haklardan daha önemli. O güvenliği sağlamakta devletin görevidir. Bir cihazı alıyoruz ve içerisinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir zafiyettir. Bizim ülkemizde en ufak bir sürtüşmede her an bir takım saldırılara maruz kalabilir. Bu gücü gösterdiler. Biz bunun karşılığında ya kendi yazılımlarımızı yapmalıyız. Bu bir beka meselesidir. Başkasının yaptığı cihaz ile sürekli bir arada bulunmak tehlike. Burada o patlamalardan sonra şu ortaya çıktı ki, bu tür cihazların kesinlikle yabancı olmaması ve yerli menşeili olmasına dikkat edeceğiz. Yada üretimini yapacağız" ifadelerini kullandı. Bu cihazlar hangi firmaların cihazları ise tüketicilerin bunu ücretsiz iade etme hakkı var" diyen Şahin; "O markayı emsal gösterip “orada patladı, ben bunu iade etmek istiyorum” diyerek parasını alabilir. Bu bir emsaldir. Risk taşıyan bir ürünü ben kullanmak istiyorum. Tüketicinin şuurlu olması lazım. O markalar hangileriyse veya bütün markalarda tehlike var noktasında iade etme durumu var. Bu bir tüketici hakkıdır. Zaman içerisinde hakem heyetlerinde bu kararlar çıkacak. Bu cihazları sadece çağrı cihazı, telefon olarak sınırlandırmayalım. Bindiğimiz arabadan, evimizdeki buzdolabı ve televizyona kadar bütün yazılımları ve o mikro çipleri içlerinde gelen ürünler. Her an dışarından bir müdahale söz konusu olabilir. Tüketici hakları da her zaman geçerlidir. Tüketici güvenliği devletin sorumluluğundadır. Tüketici de şuurlu olup o markaları iade etme hakkına sahiptir" diye konuştu.
Niğde’de Ahilik Haftası kutlamaları başladı
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:46 Niğde’de Ahilik Haftası kutlamaları başladı 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri Niğde’de çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları katıldı. Atatürk heykeline çelenk sunan NESOB Başkanı Alim Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, Niğde Valisi Cahit Çelik ile Belediye Başkan Vekili Bülent Küçüktuna’yı ziyaret etti. 17. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama programı 24 Eylül 2024 Salı günü Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin ilçelerdeki esnaf ve sanatkarı ziyaret, devam edecek. 25 Eylül 2024 Çarşamba günü ise Cumhuriyet Meydanında tören düzenlenecek. Saat 10.30’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak törende NESOB Başkanı Alim Yeşil, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Valisi Cahit Çelik günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yapacak. Şed kuşatma töreni ile devam edecek kutlama programında yılın ahisine kaftan giydirilecek, yılın kalfa ve çırağına plaket verilmesi ve ahi beratlarının verilmesi ile son bulacak. Kutlama programı çerçevesinde Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda ahi pilavı ve tatlı ikramı yapılacak. Niğde’de 17. Ahilik Kültürü Haftası kutlama etkinlikleri 26 Eylül 2024 Perşembe günü Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin esnaf ziyaretleri ile sona erecek.
Tokat videosunu kaydeden yönetici de tutuklandı
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:47 Tokat videosunu kaydeden yönetici de tutuklandı Türkiye gündemine oturan Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in darbedildiği anlara ait görüntüyü kaydeden eski kulüp başkanvekili S.İ.’de tutuklandı. Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in, kulübün eski reklam ve sponsorluk sorumlusu C.Ş tarafından darbedildiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma neticesinde C.Ş., videonun yayıldığı gece İstanbul Beşiktaş’ta yakalandı. Sakarya’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan C.Ş., 2 gün önce sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 2’e yükseldi Ülke gündemine oturan olayın görüntülerini kaydeden ve görevinden 29 Ağustos 2024 tarihinde istifa eden Kulüp Başkanvekili S.İ.’nin yakalanması için emniyet ekipleri çalışmalarını sürdürüyordu. S.İ.’nin dün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.İ., ters kelepçe yapılıp adliyeye sevk edildi. S.İ.’nin ifadesinde, “Yönetimle ilgili konuşuyorduk. Bir anda gaza geldik tartıştık. Nasıl oldu anlamadım. Tokat atacağını bilmiyordum” dediği belirtildi. Adliyedeki işlemleri tamamlanan S.İ. ‘yağmaya teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bununla birlikte Gökhan İn’e tokat atan ve o anları videoya alan kulübün eski iki yöneticisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GİBTÜ ile Al-Iraqia Üniversitesi arasında akademik iş birliği anlaşması imzalandı
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:47 GİBTÜ ile Al-Iraqia Üniversitesi arasında akademik iş birliği anlaşması imzalandı GİBTÜ uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Al-Iraqia Üniversitesi arasında akademik ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir Niyet Mektubu (LOI) imzalandı. İmzalanan protokolle ile iki üniversite, öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak araştırma projeleri ve kültürel iş birlikleri gibi çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapmayı hedefliyor. Son yıllarda pek çok ulusal ve uluslararası işbirliğine imza atan GİBTÜ son olarak Al-Iraqia Üniversitesi ile akademik ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla Niyet Mektubu (LOI) protokolüne imza attı. Ortak çift diploma programları ve uluslararası konferanslar Anlaşma çerçevesinde, öğrenci değişim programları, mesleki gelişim ve eğitim kursları, öğretim üyesi değişimi, Arapça dil kursları ve ortak araştırma projeleri gibi geniş kapsamlı iş birliği imkanları bulunuyor. Bu iş birliği, hem akademik hem de kültürel açıdan zenginleşmeyi ve iki üniversite arasında kalıcı bağlar kurulmasını amaçlıyor. Ayrıca, ortak çift diploma programları ve uluslararası konferanslar düzenlenmesi de bu iş birliğinin önemli unsurları arasında yer alıyor. İki üniversite arasında güçlü bir köprü GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “Bu işbirliği protokolünü imzalayarak Al-Iraqia Üniversitesi ile güçlü bir köprü inşa etmeyi umuyoruz. Bu köprü iki üniversite arasında güçlü bir bağ oluşturma adına hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bilgi birikimlerini ve kültürlerini paylaşması yolunda hizmet edecektir. Ortak araştırma projeleri ve öğrenci değişim programlarıyla eğitimde ve bilimsel çalışmalarda önemli adımlar atacağımıza inanıyorum" dedi. Bu anlaşma, GİBTÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve iki ülke arasında akademik ve kültürel iş birliğini daha da güçlendirecek.