Yerel Haberler
YEREL HABERLER
21 Eylül 2024 Cumartesi - 02:06 Başkan Kul: “Gazilerimizin rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız” SAMSUN (İHA) – Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Gazilerimiz bizim onurumuzdur ve onların rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi. Terme’nin Kocaman Mahallesi’nden olan ve Samsun şehir merkezinde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan, sadece yaz aylarında Kocaman Mahallesi’ndeki evinde yaşıyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan’ın Kocaman Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret ederek, gazilere olan minnet ve şükranlarını ifade etti. Parkinson hastası olan Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan, dün evinde geçirdiği bir kaza sonucu yaralandığı için Başkan Kul, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kıbrıs Gazisi ve yakınları ile bir süre görüşen Başkan Kul, gazinin talep ve önerilerini dinledi. Sadece yaz aylarında yaşadıkları evle ilgili olarak mevcut sorunların giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Şenol Kul, “Gazilerimiz bizim onurumuzdur ve onların rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız. Gazimizin kısa süreli de olsa yaşadığı bu yerle ilgili ne gazimizden ne de yakınlarından belediyemize herhangi bir talep gelmemesine rağmen ekiplerimiz evlerinin bulunduğu bölgede incelemeler yaptı. Gazimizin yaşadığı mahalleye kadar beton yolumuzu daha ilk görev yılımızda yapmıştık. Beton yoldan gazimizin yaşadığı eve kadar 100 metrelik bir stabilize yol var, o yolun durumu da gayet iyi fakat gazimizin evi dik bir yamaca yapıldığı için evlerinin bulunduğu alanda yağışlı günlerde de sorun olmaması adına ekiplerimizin yapacakları incelemenin ardından gerekli çalışmaları yapacağız. Yakın bir zamanda yeniden Samsun şehir merkezinde bulunan evlerine taşınacak olan gazimizi burada kaldığı süreç içinde rahat etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.
21 Eylül 2024 Cumartesi - 02:05 OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/335 sayılı kararı yayımlandı. 20 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Fatma Aydın atanmıştır” denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte, 13 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yerine Prof. Dr. Fatma Aydın atanmış oldu. Fatma Aydın kimdir? Fatma Aydın, 10 Ocak 1969’da Manisa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı. Akabinde 1997-2001 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Deri ve Zührevi Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. Aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda 2007-2013 yılları arasında doçent, 2013 yılından itibaren ise profesör ünvanıyla görevlerine devam etti. Ayrıca, 2014-2015 yıllarında sırasıyla OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve 2017-2019 tarihleri arasında OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı olarak görev aldı. 2015 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor. Evli olup, Orhun Utku Aydın adında bir oğlu var.
Selçuklu Belediyesi’nden çevre gönüllüleriyle birlikte anlamlı etkinlik
20 Eylül 2024 Cuma - 16:59 Selçuklu Belediyesi’nden çevre gönüllüleriyle birlikte anlamlı etkinlik Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi çevre duyarlılığı adına Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Sille’de “Doğa İçin Adım Atıyoruz” etkinliği düzenledi. Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre temizliği konusunda farkındalığı artırmak için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Çevre ve Sıfır Atık Platformu ile Let’s Do İt Türkiye (Haydi Yapalım Derneği) iş birliğinde "Doğa için Adım Atıyoruz" sloganı ve "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu" konseptiyle düzenlenen etkinlik her yaştan çevre gönülleri tarafından yoğun ilgi gördü. Sille Mahallesi’nde doğa yürüyüşü ve çevrede yer alan atıkların çevre gönüllüleri tarafından toplanmasıyla devam eden etkinliğin sonunda toplanan atıklar ayrıştırılmak üzere geri dönüşüm merkezine götürüldü. Etkinliğe 150 çevre gönüllüsü katılım sağladı. “Selçuklu çevre duyarlılığı konusunda üst düzey bilince sahip” Selçuklu’da çevre bilincinin toplumun geniş kesimlerinde oluşması adına etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak çevre ve çevre duyarlılığı konusuna büyük önem veriyoruz. Çünkü gelecek nesillere daha yaşanabilir ve temiz bir çevre bırakmak istiyoruz. Bu noktada İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz örnek çalışmalar yürütüyor. Dünya Temizlik Günü’nde çevre gönüllülerimizle birlikte Sille Mahallemizde güzel bir çevre etkinliği gerçekleştirildi. Selçuklu çevre duyarlılığı konusunda bilinç düzeyinin üst seviyede olduğu bir ilçe ve çevre konusu en hassas olduğumuz konulardan bir tanesi. Toplumumuzda çevreyi koruma konusunda farkındalık oluşturacak, bilinç oluşturacak çalışmalara devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin bu noktada sorumluluk alarak bizlere yardımcı olmasını amaçlıyoruz. Bu çağrımızın hemşehrilerimizden karşılık bulması bizleri mutlu ediyor. Bu vesile ile etkinliği gerçekleştiren çevre gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kaldırımda yürüyen 2 kişiye çarparak ölümüne neden olan sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis talebi
20 Eylül 2024 Cuma - 17:00 Kaldırımda yürüyen 2 kişiye çarparak ölümüne neden olan sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis talebi Ankara’da kaldırımda yürüyen 2 kişiye çarparak ölümüne neden olan sürücü hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Edinilen bilgiye göre, Ankara’nın Etimesgut ilçesi 1. TBMM Caddesi’nde 26 Şubat tarihinde meydana gelen kazada, arkadaşlarıyla birlikte yemek yedikten sonra alkol alan Mehmet Can D. kiraladığı araçla yola çıktı. 112 kilometre hızla Otoban Köprüsü alt geçidine girerken yolun virajlı olması ve alkolün etkisiyle aracın kontrolünü kaybeden Mehmet Can D., aracıyla kaldırımda yürüyen Ekin Sert ve Umut Can’a çarptı. Sert ve Can kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybederken, Mehmet Can D. emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Tutuklanan sürücü hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Aracın hava yastıklarının patladığı ve hızlı olması nedeniyle olay yerinden 300 metre ileride durabildiği belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi: "Mehmet Can D.’nin olay tarihinde alkollü olduğu, şehir içi azami hız sınırının 50 km olduğu ancak sanığın 112 kilometre hızla araç kullandığı, araçtakilerin uyarılarına rağmen viraja hızlı girdiği ve sürüş hakimiyetini kaybederek bilinçli taksir ile maktullerin ölümüne sebebiyet verdiği anlaşılmıştır. Bilirkişi raporuna göre sanığın tam kusurluğu olduğu, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın raporuna göre de sürücü Mehmet Can D.’nin asli kusurlu olduğu, ölen yayalar Ekin Sert ve Umut Can’ın kusursuz olduklarının belirtildiği anlaşılmıştır." İddianamede tutuklu sanığın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Sanığın ayrıca ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulması talep edildi.
Gebze’de öğrenciler yere atılan çöpleri toplayarak farkındalık oluşturdu
20 Eylül 2024 Cuma - 17:01 Gebze’de öğrenciler yere atılan çöpleri toplayarak farkındalık oluşturdu Gebze’de Tarihi Hünkar Çayırı’nda düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Temizlik Günü etkinliğinde öğrenciler çevreye atılan çöpleri temizleyerek farkındalık oluşturdu. Gebze Belediyesi ev sahipliğinde Tarihi Hünkar Çayırı’nda Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Temizlik Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Gebzeli öğrenciler, etrafa gelişi güzel atılan çöpleri temizleyerek, daha temiz bir çevre daha temiz Gebze için farkındalık oluşturdu. Etkinliğe Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra etkinliğe Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Hacı Ali Mantar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve öğrenciler katıldı. Gebze Belediyesi ev sahipliğinde Genç Tema Vakfı, Let’s Do It ve Hyundai paydaşlığında düzenlenen Hünkar Çayırı’ndaki etkinlik kapsamında 350 öğrenci farkındalık için bir araya geldi. Program kapsamında öğrenciler Hünkar Çayırı’nda çevre temizliği gerçekleştirdi. Programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çevremizi temizlemek için buradayız. Sevgili gençler; aslan yattığı yerden belli olur. Temizlediğimiz ortam hoş gözüküyor muydu? Elbette ki hayır. Bu nedenle önceliğimiz çevremizi kirletmemek ve kirletenleri uyarmak" ifadelerini kullandı. Program; çocuk zumbası, ikramlıkların dağıtımı ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Zonguldak’ta
20 Eylül 2024 Cuma - 17:02 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Zonguldak’ta AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz Zonguldak’a geldi. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı karşıladı. Ardından AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yılmaz, AK Parti İl binasında anı defterini imzaladı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan Zonguldak resmini içeren tablo ve Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yılmaz’a günün anısına Devrek bastonu hediye etti. Hediyeleşme töreninin ardından Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, toplantı salonunda partililere hitap etti. AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, “10 AK Partili belediye ile şehrimizde hizmete devam ediyoruz. Hiç bir bahane bulmadan hiç bir şekilde hiç bir kılıf bulmadan hizmetlere belediye başkanlarımız devam etmekte. Diğerleri gibi ağlayan zırlayan bahaneler üreten hamdolsun belediye başkanlarımız yok. Sizlerin liderliğine hizmetlere devam edeceğiz” diye konuştu. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “31 Mart seçimlerini geride bıraktık. 31 Mart seçimlerinden sonra 1 Nisan sabahından itibaren önümüzdeki sürece bakalım. 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkan sonuçları en iyi şekilde okuyan değerlendiren milletimizin bize sandıkta ifade etmek istediği gibi sandığın konuştuğuna inanırız. Sandıkta ki oy kompozisyonu ifade edildiği takdirde birşey anlatır. Neyi anlattığını çok iyi biliyoruz. Milletimiz bize daha çok çalışın ülkenin, sizin daha fazla hizmetinize ihtiyacımız var. Temponuzu arttırmanız lazım. Sizin bazı eksikleriniz var. Eksik nedeniyle istediğimiz sonucu alamadık sandıkta. Bu eksiklerin neler olduğu bilim insanları partimizin uzmanları partimizin üst kurul üyeleri hem şehirlerde ve Türkiye genelinde üniversitelerde dahil bilim insanlarının katıldığı sivil toplum kuruluşlarının katıldığı çeşitli platformlarda seçim sonuçları üzerinde değerlendirmeler yapıyorlar. Biz eksiklerimizi görüyoruz. Eksiklerimizi okuyoruz. Milletimizin bizim daha iyisini yapmak için daha fazla çalışmak için teklif ve talimatını sandıktan çıkan sonucu okuyup değerlendiriyoruz" dedi.