KÜLTÜR SANAT - 08 Mart 2024 Cuma 17:07

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için horon halkası oluşturdular

A
A
A
Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için horon halkası oluşturdular

Trabzon’da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla “Kadınlarla El Ele Horonu Dik Oyna” etkinliğinde onlarca kadın bir araya gelerek Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için öncesinde horon halkası oluşturdu. Ganita mevkiinde düzenlenen etkinliğe 200 üzerinde katılım olurken bir yıl sonra yapılması planlanan ve Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na geçmenin amaçlandığı etkinliğe, 2 bin 161 kadın katılarak horon halkası oluşturması hedefleniyor.


Trabzon Ticaret Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Merkezi tarafından TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte gerçekleştirilen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği çerçevesinde “Kadınlarla El Ele Horonu Dik Oyna” etkinliğinde aralarında erkeklerin de bulunduğu onlarca kişi horon halkası oluşturarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmenin hedeflendiği bir prova yaptı.


Noter temsilcilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte horon öncesi katılımcıların sırtlarına numaralar yapıştırılırken oluşturulan kayıtlar Guinness yetkililerine ulaştırılacak.


Yapılan etkinlikle Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na geçmeyi hedeflediklerini kaydeden TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın, “Horon bizim ortak paydamız, kadın erkek horonu el ele oynayalım dedik. Bununla Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na geçmeyi hedefledik. Bununla ilgili gerekli başvurumuzu yaptık. Buradaki kayıtları sayıları hazır bulunan noter temsilcileri bize tescilli bir şekilde verecekler ve biz de bunu Guinness’e ulaştıracağız. Önümüzdeki sene bize ekip gönderecekler, dolayısıyla rekorlar kitabına kaydımızı yaptırmış olacağız. Hedefimiz 2 bin 161 kişi” dedi.



Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için horon halkası oluşturdular

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kardeşköy Mesire Alanı açılıyor Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in, Kardeşköy Mahallesi’ne kazandırdığı yeni mesire alanı, hizmete açılıyor. Doğayla iç içe keyifli vakit geçirme imkânı sunacak mekan, 20 Kasım Çarşamba günü saat 12.30’da düzenlenecek törenle kapılarını Efeler halkına açacak. Barbekü bölümleri, çocuk oyun parkı, geniş piknik yerleri ve modern düzenlemeleriyle dikkat çeken mesire alanı, bölge halkının sosyal yaşamına renk katacak. Başkan Anıl Yetişkin, “Ailelerin huzur içinde vakit geçirebileceği, doğanın tadını çıkarabileceği Kardeşköy Mesire Alanı’mızın kurdelesini hep birlikte kesmek için tüm hemşehrilerimizi açılış törenimize bekliyorum” dedi. Mesire alanının eski halini hatırlatan Kardeşköy sakinleri, yapılan çalışmalardan oldukça memnun. Mahallede uzun süredir bakımsız bir halde bulunan alanın, belediyenin çalışmalarıyla adeta yeniden doğduğunu belirten mahalle sakinleri, “Eskiden burada oturacak bir yer bile yoktu. Çocuklarımızın oynaması için bir yer olmadığı gibi, piknik yapmak da hayaldi. Şimdi ise ailemizle huzur içinde zaman geçirebileceğimiz, yemyeşil, temiz, modern bir alanımız oldu. Her detay düşünülmüş. Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği bir parkımız var. Ebeveynler de piknik yaparken onları gönül rahatlığıyla izleyebilecek. Efeler Belediye Başkanımız Anıl Yetişkin’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
İzmir Türk polisinin 179 yıllık gizemli tarihi bu anı evinde İzmir’in Konak ilçesinde bulunan asırlık tarihi binadaki İzmir Polis Anı Evi’nde, 179 yıllık Tük polis teşkilatının yıllar içerisinde kullandığı; silahlar, telsizler, dinleme cihazları, daktilolar, Osmanlıca sabıka defterleri ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkarıyor. 86 yıl boyunca karakol olarak kullanılan anı evinde, ser komiser odası ve nezarethane de ilk günkü haliyle korunuyor. Konak ilçesindeki Çankaya Katlı Otopark’ın karşısında yer alan, 86 yıl boyunca polis merkezi amirliği olarak hizmet veren tarihi bina, 2005 yılında İzmir Polis Anı Evi olarak ziyarete açıldı. 1913 yılında inşa edilen tarihi bina, kentin en eski yapılarından biri olarak ayakta kalırken; cephe süslemeleriyle, mimarisiyle dikkat çekiyor. İki katlı asırlık tarihi polis anı evinde, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan, bu yıl 179. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk polis teşkilatında kullanılan malzemeler sergileniyor. Nezarethane ilk günkü gibi: Silahlar, dinleme cihazları neler var neler Zemin katta yer alan ser komiser odası ve nezarethane, aynen ilk gün gibi korunuyor. Üs katta ise geçmişten günümüzde İzmir emniyetinde kullanılan; silahlar, el bombalar, telsizler, dinleme cihazları, daktilolar, kıyafetler ve çok sayıda eşya sergileniyor. Gayrimüslimlere el bastırılmak için kullanılan İncil ve Osmanlıca sabıka defterleri var Anı evinde; gayrimüslimlerin ifade verirken yalan beyanda bulunmalarını önlemek amacıyla el bastırılmak için kullanılan İncil, Osmanlıca sabıka defterleri, eski telefonlar, masalar, sandalyeler ve kıyafetlerde ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet ve Sağlık Şube Müdürlüğünde görev yapan Komiser Yardımcısı Umut Örnek, İzmir Polis Anı Evi’ndeki pek çok objenin gelen ziyaretçilerin ilgisinin çektiğini ifade etti. "86 yıl polis merkez amirliği olarak kullanıldı" Komiser Yardımcısı Umut Örnek, “Burası 86 yıl polis merkez amirliği olarak kullanılmıştır. 86 yıl önce Keçeciler Polis Merkezi Amirliği adıyla hizmet veren bina, daha sonra Anafartalar Polis Merkezi olarak isimlendirilmiştir. Hala halk dilinde Anafartalar Polisi Merkezi olarak bilinir. Pek çok obje, gelen ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Özellikle; el telsizleri, silahlar ve yabancı ulusların kullandığı kıyafetler ziyaretçilerin ilgi konusu. Ser komiser odasında bulunan; İncil, sabıka kayıt defteri, bunlarda en çok dikkat çeken objelerden. Özellikle ziyaretçilerimiz buraya geldiklerinde, duvarlardaki fotoğraflarda geçmişte burada çalışan meslektaşlarını, meslektaş büyüklerini arıyorlar. Onların kullandığı silah ve objeleri inceliyorlar. Kemeraltı bölgesinde olması açısından pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisine maruz kalmaktadır” dedi.