ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 04:09

Tekirdağ'da korkutan yangın!

A
A
A

 Tekirdağ Çorlu’da kimyasal maddelerin bulunduğu bir sanayi dükkanı deposunda büyük bir yangın meydana geldi.

Olay, gece yarısı saat 03.00 sıralarında Hatip Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerinde yeni yapılan sanayi dükkanlarında meydana geldi. Kimyasal maddelerin bulunduğu bir işyeri deposunda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Yangın büyüyerek binayı etkisi altına aldı.

Olay yerine Çorlu İtfaiye İstasyonu yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1,5 saatlik müdahalesinin ardından söndürüldü.

Yangının sıçradığı bir kamyonet de alev alev yanarak hurdaya döndü.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Hüseyin Tayyar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Mahkumlara konser düzenlendi Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan mahkumlar için anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı müzik ekibinden Ömer Okumuş ve EYS Eğitmeni Sevilay Öztürk, cezaevinde kalan mahkumlara moral vermek ve sosyal etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla bir konser gerçekleştirdi. Etkinliğin amacı, cezaevinde bulunan kişilerin moral ve motivasyonlarını artırmak, sosyal rehabilitasyon sürecine katkı sunmak ve toplumdan kopmadan sanatsal faaliyetlerle buluşmalarını sağlamaktı. Konser sırasında mahkumlar, okunan şarkılara zaman zaman eşlik ederek etkinliğe aktif katılım sağladı. Mahkumların bu süreçte müzikle olan etkileşimleri, rehabilitasyon süreçlerine önemli bir katkı sağladı. Yetkililerden tam destek Düzenlenen etkinliğe Eğitim Şube Müdürü Cennet Durğut ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri de katılım sağladı. Durğut, yaptığı konuşmada, mahkumlara yönelik bu tür etkinliklerin önemine değinerek, “Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü sayesinde, ceza infaz kurumlarında kalan vatandaşlarımıza yönelik sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de müzik ekibimizle birlikte burada bulunarak mahkum vatandaşlarımızla bir araya geldik. Konser, onların rehabilitasyon sürecine katkı sunacak önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
İzmir Göztepe, Süper Lig’in en az gol yiyen iki takımından birisi Göztepe, Trendyol Süper Lig’de ilk 6 hafta itibarıyla kalesinde sadece 3 gol görerek Samsunspor’la birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Göztepe, Trendyol Süper Lig’in ilk 6 haftasında gösterdiği performansla dikkat çekti. Ligin ilk üç haftasında oynadığı Antalyaspor (0-0), Fenerbahçe (2-2) ve Alanyaspor (1-1) müsabakalarında beraberlik yaşayan İzmir ekibi, daha sonra Bodrum FK’yı 2-0, Kayserispor’u da 3-0 mağlup etmeyi başardı. Böylece yenilgisiz bir şekilde 9 puan toplamayı başaran sarı-kırmızılılar, ligde 6. sıraya kadar yükseldi. Hücum performansının yanında savunma performansıyla da öne çıkan Göztepe, Fenerbahçe ve Alanyaspor maçlarının dışında kalesinde gol görmedi. Bu müsabakalarda toplam 3 gol yiyen İzmir ekibi, Samsunspor’la birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Böylece Göztepe, bu alanda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı geride bırakmış oldu. Göztepe’nin savunma sırrı 3’lü stoper hattı Stanimir Stoilov yönetiminde 1. Lig’den Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren Göztepe, bu sezon özellikle savunmada gösterdiği performansla ligin en iyi takımları arasında yer alıyor. Bulgar teknik adamın sezon başından bu yana 3’lü stoper hattıyla oynaması rakiplerinin işini bir hayli zorlaştırıyor. Defansın ortasında Heliton, Koray, Taha, Miroshi ve Bokele’yi kullanan Stoilov, kurduğu 3’lü yapıyla rakiplerinin daha az gol atmasını sağlıyor.