SPOR
Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 2 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)
18 Eylül 2024 Çarşamba - 22:04 Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 2 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Samsunspor, sahasında karşılaştığı RAMS Başakşehir’i 2-0’lık skorla yendi. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada Kemen’in ceza sahası sağ çaprazından vurduğu şut, defansa çarpıp kaleye doğru giderken kaleci Okan son anda topu çeldi. 60. dakikada Okan’ın hatalı çıkışında filelere doğru giden Onur’un kafa şutunu Zeki Yavru kale çizgisi üzerinden son anda çıkarttı. 65. dakikada defanstan atılan uzun topta Opoku’dan meşin yuvarlağı kapan Marius’un şutu filelerle buluştu. 1-0 72. dakikada Zeki’nin kullandığı kornerde iyi yükselen Drongelen’in kafa şutu farkı 2’ye yükseltti. 2-0 81. dakikada Emre’nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Holse’nin şutu direğin sağından auta çıktı. 90+1. dakikada Soner’in sol çaprazdan çektiği sert şut kaleci Mehmammed’ten döndü. Dönen topta Holse meşin yuvarlağı boş filelere yuvarlayamadı. Hakemler: Direnç Tonusluoğlu, Candaş Elbil, Emir Eray Eyisoy Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Schindler dk. 75), Satka, Van Drongelen, Bola, Bennasser, Celil Yüksel, Holse, Ntcham (Muja dk. 64), Emre Kılınç (Soner Gönül dk. 88), Mouandilmadji (Dimata dk. 88) Yedekler: Halil, Soner Aydoğdu, Tait, Laura, Ercan Kara, Bedirhan Çetin Teknik Direktör: Thomas Reis Başakşehir FK: Muhammed Şengezer, Duarte (Kemen dk. 51), Ba, Opoku, Lima, Onur Ergün (Djalo dk. 75), Deniz Türüç, Crespo (Figueiredo dk. 69), Berkay Özcan (Berat Özdemir dk. 75), Davidson (Serdar Gürler dk. 69), Piatek Yedekler: Deniz Dilmen, Keny, Hamza Güreler, Burak Kavraz, Emre Kaplan Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Mouandilmadji (dk.65), Van Drongelen (dk. 72) (Samsunspor) Sarı kartlar: Zeki Yavru, Emre Kılınç, Mouandilmadji, Celil Yüksel, Bola (Samsunspor), Duarte, Berat Özdemir (Başakşehir)
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA TEP Toplantısı’na katıldı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 20:40 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA TEP Toplantısı’na katıldı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen UEFA Üst Düzey Yöneticiler Programı’na (TEP-Top Executive Programme) katıldı. UEFA’nın üye ülke federasyonlarının üst yönetimleri ile yaptığı UEFA Üst Düzey Yöneticiler Programı (TEP-Top Executive Programme), Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlendi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Milli Takımlar, FIFA ve UEFA İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı, Genel Sekreter Abdullah Ayaz ile Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra Cem İmamoğulları katıldı. UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis, UEFA Genel Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti ve UEFA Üye Federasyonlar Direktörü Zoran Lakovic’in de hazır bulunduğu toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte UEFA üyesi 55 federasyonun başkanları, genel sekreterleri ve üst düzey yöneticileri yer aldı. UEFA kulüp müsabakalarının yeni formatı ve hakemlik konularına dair bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yönetimsel ve finansal açılardan mercek altına alındı. Toplantıda ayrıca Avrupa ve dünya futbolunun gelişimi, geleceği ve yaşanan son gelişmeler değerlendirilip görüş alışverişinde bulunuldu.
İbrahim Hatipoğlu: "Transferde 34.2 milyon Euro harcadık"
18 Eylül 2024 Çarşamba - 17:27 İbrahim Hatipoğlu: "Transferde 34.2 milyon Euro harcadık" Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, transfer döneminde 34.2 milyon Euro harcadıklarını, 30 milyon 350 Euro da gelir elde ettiklerini söyledi. Galatasaray Divan Kurulu Eylül ayı Olağan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenleniyor. Toplantıda Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, futboldaki transferlerle ilgili konuştu. Futbol takımına 6 yabancı, 1 de 19 yaşında genç futbolcu transfer ettiklerini hatırlatan Hatipoğlu, "Toplam harcamış olduğumuz bonservis bedeli 34.2 milyon Euro, 4 yıla yayılmış ödemelerle. Bu yıl elde ettiğimiz giden oyuncular bonservis ve kira gelirleri toplamı 30 milyon 350 bin Euro. Toplam harcamalarımızda kulübe oluşan yük, 3 milyon 850 bin Euro. Bu oyuncular için ödediğimiz sabit maaş ücretleri, sezon sonu mayıs ayı itibarıyla Galatasaray’ın futbolcularına ödediği sabit maaş ücreti 50 milyon Euro iken şu andaki takımımızın toplam maaş ücreti 45.9 milyon Euro. 4 milyon Euro’ya yakın maaşlarda tasarruf sağlanmıştır. Gelen oyuncularımızın yaş ortalaması 24.7. Bu oyunculara harcamış olduğumuz bonservis bedellerinde tamamında ileride daha fazla bedellere satılarak kulübümüz için gelir konusu olmaya adaydır. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nden elenmeden önce bu transferlerin 3’ünü gerçekleştirdik. 3 transferlerimizi elendikten sonra giden oyunculara bağlı olarak gerçekleştirdik. Şampiyonlar Ligi’nden elendik, hepimiz için üzüntü vericiydi. Yeni statüsüyle Avrupa Ligi de Galatasaray için önemli bir fırsat. Bu yıl 25. şampiyonluğumuz ve 5. yıldızımız için mücadele ediyoruz. Bu şampiyonluğa yürekten inanıyoruz. Avrupa Ligi’nde başarılı olacak kadromuz var. Sonuna kadar gideceğiz ve final oynayacağız" ifadelerini kullandı.