KÜLTÜR SANAT - 08 Kasım 2024 Cuma 12:14

’3. Yaş Üniversitesi’ öğrencilerinin Gerze gezisi

A
A
A
’3. Yaş Üniversitesi’ öğrencilerinin Gerze gezisi

Sinop’ta "3. Yaş Üniversitesi" öğrencileri Gerze ilçesine tarih gezisi yaptı.


"3. Yaş Üniversitesi" projesi kapsamında yer alan “Sinop Kent Tarihi ve Arkeolojisi” dersi kursiyerleri Doç. Dr. Cenk Demir danışmanlığında Gerze’yi ziyaret etti. Kursiyerler Gerze gezisi kapsamında; Yakup Ağa Konağı, Zeytin Park, Yangın Evleri, Köşk Burnu Feneri ve Gerze İskelesini gezme fırsatı buldu. Kursiyerlere Doç. Dr. Cenk Demir, Öğr. Gör. Tuna Kuzucan ve Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Sefa Nalbant tarafından Gerze tarihine dair bilgiler verildi.


Gezi sonrasında ise Gerze Belediyesi tarafından değerli büyüklerimize ikramda bulunuldu. Ardından dersin sorumlusu Doç. Dr. Cenk Demir ve Tarih Bölümü Öğrencisi Sefa Nalbant’a Gerze’ye özgü olan Hacı Kadı Tavuğu maketi takdim edildi.


Ziyaretten duydukları memnuniyetleri belirten kursiyerler, başta 3. Yaş Üniversitesi projesini hayata geçiren ve destek verenlere teşekkür etti.



’3. Yaş Üniversitesi’ öğrencilerinin Gerze gezisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Havalar soğuyunca balığa talep arttı DENİZLİ (İHA) – Son yılların en kurak sonbahar mevsimini geçiren Denizli’de, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte balık çeşitlerine olan ilginin de artmaya başladığı belirtildi. Havaların soğumaya başlamasıyla balık tüketiminin de artış gösterdiğini belirten balık çarşısı esnaflarından Ferhat Tak, “Küçük mevsim balıklarımızdan Ege’nin incisi sardalyanın yağlı olduğu bir dönemdeyiz. Hamsiyi mümkün olduğunca Karadeniz’den tedarik ediyoruz. Çinekop her zaman denizlerin paşasıdır, lüferin de küçüğü bu dönemde çok lezzetli oluyor. Büyük balıklarda şuan palamutta bolluk var. Fiyatı tane 250 liradan satılıyor ve büyüklük olarak 1 kilogramın üstüne geliyor. 1 tanesi 1 kilo 300 gram gelenlere denk geliyoruz. Ardından sırasıyla levrek, çupra, kaya levreği, barbun, tekir geliyor. Küçük balıklarımızın fiyatı, hamsinin kilosu 200 liradan, sardalyanın kilosu 200 liradan, istavritin kilogramı 200 liradan, çinekopun kilogramı 450 liradan, palamut tanesi 250 liradan, levrek kilogramı 360 liradan, çupra kilogramı 400 liradan ve kaya levrek kilogramı 380 liradan satılıyor” dedi. Denizli’de balık tüketiminin yüksek olduğunu kaydeden Tak, “Denizli halkımız, balık tüketimi olarak diğer illere göre üst seviyelere çıkmış durumda. Günlük olarak Denizli’mize Ege ve Karadeniz bölgesinden balık sevkiyatı yapıyoruz. Piyasadaki oluşan hareketliliğe baktığımızda Denizli’de günlük tonlarca balık tüketildiğini söyleyebiliriz. Halkımızı sağlıklı yaşamak için haftada en az iki defa balık yemeye davet ediyorum" diye konuştu.