GÜNDEM - 24 Eylül 2024 Salı 09:37

Samsun 112’ye gelen çağrıların yüzde 58’i asılsız

A
A
A
Samsun 112’ye gelen çağrıların yüzde 58’i asılsız

SAMSUN (İHA) – Samsun’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 1 milyon 70 bin 720 çağrının yüzde 58’inin asılsız çağrılardan oluştuğu açıklandı.


2024 yılı 2. Olağan Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin istatistikleri değerlendirildi. Şubat 2024-Eylül 2024 döneminde yürütülen faaliyetler değerlendirildi ve 2024-2025 faaliyetleri görüşüldü.


Toplantıda 1 Şubat 2024-15 Eylül 2024 tarihleri arasında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 1 milyon 70 bin 720 çağrının yüzde 58’ini asılsız çağrıların oluşturduğu ifade edildi. Konu hakkında yapılan açıklamada, “Acil durumdaki kişiye en kısa sürede hizmet ulaştırmak ve hayat kurtarmak için görev yapan 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan her gereksiz arama geç kalınacak bir can demektir. Lütfen, gereksiz meşgul etmeyelim” ifadeleri kullanıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Patlıcan, kabak ve biber kurutmalıkları görsel şölen sunuyor Gaziantep’in zengin mutfak kültürünün önemli parçalarından olan patlıcan, kabak ve biber kurutmalıkları tezgahlarda yerini aldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da rengarenk kurutmalıklar, görüntüsüyle dikkat çekiyor. Yöresel yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden olan kurutmalıklar, özellikle dolma yapımında sıkça kullanılıyor. Pazar yerlerinde ve sokak tezgahlarında sergilenen kurutmalıklar, sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda görselliğiyle de adeta bir şölen sunuyor. Rengarenk dizilen patlıcan, kabak ve biber kurutmalıklar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kurutmalıkların fiyatları ise 150 TL ile 250 TL arasında değişiyor. “Vatandaşlar patlıcan, kabak, biber gibi kurutmalıkları tercih ediyorlar” Kurutmalıklarla ilgili bilgi veren Elmacı Pazarı esnafı Semih Sepin, “Kurutmalıkları Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinden getiriyoruz. Kadınlar kurutulacak sebzeleri oyup güneşe seriyor. Sebzeler kuruduktan sonra tezgahlarda yerini alıyor. Kurutmalıklar Eylül ve Ekim aylarında tezgaha iner. Bu aylarda satışlar çok olur. Çünkü yeni yapılan kurutmalıklar bu aylarda tezgaha iner. Tüm Türkiye’de satışlarımız var. Vatandaşlar patlıcan, kabak, biber gibi kurutmalıkları tercih ediyorlar. Fiyatlar ise şu şekilde; patlıcan, biber 50 tanesi 150 TL. Kabak 250 TL. Talep şu anda çok yüksek. Çünkü kurutmalıklar taze olan sebzelerden daha uygun” dedi. “Kurutmalık almak için Isparta’dan buraya geldim” Isparta’dan kurutmalık almak için geldiğini söyleyen vatandaş Rabia Fıstıkçı, “Kurutmalık almak için Isparta’dan buraya geldim. Kışlık eksikleri tamamlıyoruz. Biz her yıl kurutmalık alıyoruz. Yemeklerde vazgeçilmezimiz. Şu an fiyatlar çok uygun. Biz vatandaş olarak fiyatlardan çok memnumunuz” diye konuştu.