KÜLTÜR SANAT - 05 Kasım 2024 Salı 09:30

Liseli öğrenciler okul koridorunu 100 yıllık eserlerin olduğu tarihi müzeye çevirdi

A
A
A
Liseli öğrenciler okul koridorunu 100 yıllık eserlerin olduğu tarihi müzeye çevirdi

Ordu’nun Ünye ilçesi Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencileri okulun bir koridorunu asırlık eserlerin olduğu tarihi müzeye çevirdi.


Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencileri okulun bir köşesini müze ile taçlandırarak, hem öğrencilere hem de gelen ziyaretçilere unutulmaz bir tarih yolculuğu sunuyor. Görsel Sanat Öğretmeni Özlem Abay öncülüğünde “Ordu Yaşam ve Kültür Müzesi” ismiyle tarihi eserlerle dolu müzeye dönüştüren okulun giriş katındaki koridor, barındırdığı eserlerle tarihe ışık tutuyor. Eski işlemeler, bakır kaplar, gaz lambası, radyo, saat, sepet, tava, sürahi gibi tarihi eşyaların yanı sıra, yüz yıllık gelinlikte bulunuyor.



“Müzemizde yüzün üzerinde eser bulunmaktadır”


Okulun köşesinde açılan müzede yüzün üzerinde eserin bir araya getirildiğini ifade eden Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi Görsel Sanat Öğretmeni Özlem Abay, “Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi olarak görsel sanatlar dersinde öğrencilerimiz ile birlikte Ordu’nun sosyal ve kültürel zenginliklerini oluşturduğumuz müzede hazırladık. Müzemizde yaklaşık yüzün üzerinde eser bulunmaktadır. Bu eserlerimizin arasında yüz yıllık gelinlikten, doksan yıllık bakır kaplara kadar günlük hayatlara tanıklık etmiş geçmişimizden günümüze değerlerimizi taşıyan eserler oluşmaktadır. Öğrencilerimiz bu oluşturduğumuz müzeye çok büyük ilgi gösterdi. Özellikle velilerimiz, aileler ve öğretmen arkadaşlarımız hepsi burada oluşturduğumuz geçmişin değerlerini günümüze taşıyan kültür müzemizi ilgiyle karşıladılar” dedi.



“Eski değerleri yeniden kazanmak bizlerin elinde”


Okulda oluşan müzeye ailelerinde destek verdiğini ifade eden Okulun 11’inci sınıf öğrencisi Merve Sude Uysal, “Bu müzemizde yüzden fazla eser eski işlemeler, bakır kaplar, gaz lambası veya radyoya kadar arkadaşlarımızla beraber her şeyi topladık. Tabi önce bu durumu ailelerimizle paylaştığımızda eski eşyaların hatıralarını onlardan dinleyerek eskileri yeniden yaşadık. Bu eşyaları buraya getirerek onların eski değerlerini yeniden kazandırmanın bizlerin elinde olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.



Liseli öğrenciler okul koridorunu 100 yıllık eserlerin olduğu tarihi müzeye çevirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Menteşe Belediyesi’nden çimento fabrikası için şeffaflık ve ortak akıl toplantısı Menteşe Belediyesi tarafından Bayır Deştin’de kurulması planlanan çimento fabrikası süreci ile ilgili geniş katılımlı teknik bir toplantı düzenlendi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın başkanlık ettiği, İskender Alper Kültür Merkezindeki toplantıya, il genelindeki çevre grupları ve çevre platformlarının sözcüleri, TMMOB bileşeni meslek odalarının temsilcileri, Muğla Barosu Çevre Komisyonu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre Yönetim ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri ve Kent Konseyi yönetimi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Gonca Köksal, çimento fabrikası ile ilgili hukuki süreç ve yürütülen mücadelenin geldiği noktaya ilişkin bilgilendirmede bulundu. Köksal, kenti ortak akılla yönetme ilkelerine bağlı olduklarını vurgulayarak sürecin şeffaf bir şekilde ilerletileceğinin altını çizdi. 50 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Köksal, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 28 Kasım’da yapılacak ÇED toplantısına yönelik bizden ve ilgili kurumlardan istediği kurum görüşümüzü ortak akılla şeffaf bir şekilde oluşturacağız. Ayrıca bu toplantıyı hukuksal ve bilimsel olarak yürütülecek sürecin yol haritasını oluşturmak için düzenledik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Köksal’ın konuşmasının ardından katılımcılar süreç ile ilgili fikir ve görüşlerini dile getirdi. Toplantı sonunda toplantıya katılan ilgili kişi ve kurumlardan yazılı olarak görüş bildirmesi istendi.