ASAYİŞ - 15 Kasım 2024 Cuma 14:07

Mahra’nın ölümüyle ilgili ihmal davasında ’beraat’ kararı

A
A
A
Mahra’nın ölümüyle ilgili ihmal davasında ’beraat’ kararı

Antalya’nın Serik ilçesi Belek Mahallesi’nde 2022 yılında sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 23 gün sonra yaşamını yitiren Mahra Melin Pınar ile ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, dönemin Belediye Veteriner Hizmetleri Müdürü hakkında "taksirle öldürme" suçundan yapılan yargılamanın karar duruşmasında şahıs hakkında beraat kararı verdi.

Serik 3. Asliye Ceza Mahkemesinde Mahra Melin Pınar’ın vefatına ilişkin, ihmal gerekçesiyle dönemin Belediye Veteriner Hizmetleri Müdürü hakkında "taksirle öldürme" suçundan yapılan yargılamanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya, G.G.M.’nin yanı sıra Mahra Melin Pınar’ın babası Murat Pınar, annesi Derya Pınar ve taraf avukatları katıldı. ’Taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuksuz olarak yargılanan G.G.M., olayda ihmali ve suçu olmadığını belirterek beraatini istedi. Mahkeme, "taksirle öldürme" suçundan G.G.M.’ye yapılan yargılamanın karar duruşmasında şahıs hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme çıkışında karara tepki gösteren baba Murat Pınar ve anne Derya Pınar, kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.

Mahra’nın ölümüyle ilgili ihmal davasında ’beraat’ kararı

Olayın geçmişi

Olay, Serik ilçesine bağlı Belek Mahallesi’nde 5 Mart Cumartesi sabahı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bahçeye inmek için evden çıkan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, boş bir araziye geldiğinde başıboş köpeklerin kendini kovaladığını görünce yola fırladı. O esnada İrfan Y.’nin kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyonun tekerleği, Mahra’nın sağ bacağının üstünden geçti.

Mahra’nın ölümüyle ilgili ihmal davasında ’beraat’ kararı

Olayı fark eden kamyon şoförü araçtan indi ve yaralanan küçük kızın yanına gitti. Çevredekilerin yardımıyla 112 Acil Servis ve polis ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralanan küçük kız ambulansla Antalya’ya sevk edildi. 23 gün yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Mahra hayatını kaybetti.

Mahra’nın ölümüyle ilgili ihmal davasında ’beraat’ kararı

Mehmet Demirci

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2025 yılı bütçeleri kabul edildi Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) ve 17 ilçenin 2025 mali yılı toplam bütçeleri 30 milyar 326 milyon TL olarak kabul edildi. SBB Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Mali konuları ilgilendiren ve ilgili komisyonlardan havale edilen 31 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda SBB ve 17 ilçe belediyesinin 2025 yılı mali bütçesi karara bağlandı. Samsun’daki tüm belediyelerin 2025 yılı toplam bütçesi 30,3 milyar TL 2025 mali yılı bütçelerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi 18 milyar TL, Atakum Belediyesi 2 milyar 555 milyon TL, İlkadım Belediyesi 2 milyar 247 milyon TL olarak belirlendi. Bu belediyeleri 1 milyar 460 milyon TL ile Çarşamba Belediyesi, 1 milyar 125 milyon TL ile Bafra Belediyesi, 950 milyon TL ile Tekkeköy Belediyesi, 750 milyon TL ile Canik Belediyesi, 658 milyon TL ile Vezirköprü Belediyesi, 543 milyon TL ile Terme Belediyesi, 433 milyon TL ile Havza Belediyesi, 255 milyon TL ile 19 Mayıs Belediyesi, 235 milyon TL ile Alaçam Belediyesi, 199 milyon TL ile Kavak Belediyesi, 185 milyon TL ile Ladik Belediyesi, 177 milyon TL ile Ayvacık Belediyesi, 175 milyon TL ile Asarcık Belediyesi, 150 milyon TL ile Salıpazarı Belediyesi ve 95 milyon TL ile Yakakent Belediyesi takip etti. Tüm belediyelerin gelir ve gider bütçeleri ayrı ayrı kalemler halinde oylandı. Belediyelerin bütçeleri meclisten geçti. Ayrıca 2. birleşimde görüşülmeyen diğer gündem maddeleri ise önümüzdeki hafta başında yapılacak meclis toplantısında ele alınacak.
Manisa Diyabet Gününde vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılan stant ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte vatandaşların şeker oranları ölçüldü, diyabet konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı. Özel bir hastanenin sağlık görevlileri tarafından yapılan ölçümler sonrasında vatandaşlar diyabet konusunda bilgilendirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar’ın da ziyaret ettiği stantta birçok vatandaşın kan şekeri ölçümü yapıldı. Yapılan ölçümler sonucunda riskli bulunan vatandaşlar sağlık kuruluşlarına gitmeleri konusunda yönlendirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kan şekeri ölçümü yaptıranlara elma ve su ikramında bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bilgilendirme ve ücretsiz şeker ölçümü standı kuruldu. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, standı ziyaret ederek, yaptığı değerli çalışmalar nedeniyle görevlileri tebrik etti. “Diyabet kontrol edilebilir bir hastalık” 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan stant ile vatandaşlara diyabet hastalığı hakkında bilgilendirme yapan Diyetisyen Ceyda Akdeniz, hastalığın kontrol edilebilir olduğunu söyledi. Akdeniz, “Bugün 14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Diyabet dünya çapında çok sık görülen bir hastalık. Şu anda Türkiye’deki oranı yüzde 13,7 olsa da gittikçe arttığını görüyoruz. Bölgeye göre yüzde 20’leri bulabiliyor. Diyabet kronik ve kalıtımsal etkenlere bağlı bir hastalık olsa da, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek bu hastalıkla daha sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün. Burada da yaptığımız halkımızı bilinçlendirmek. Diyabetin aslında yönetiminin çok daha kolay olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Engellenebilir bir hastalık. Burada kalıtımsal bir aktarım olsa dahi sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenerek bunun önüne kolaylıkla geçebiliyoruz” dedi. “Hastalıkla mücadele ediyorum” Kendisinin de şeker hastası olduğunu söyleyen Necdet Taylan, “Annem ve ağabeyim şeker hastasıydı. İkisini de kaybettik. Ben 20 senedir ilaç kullanıyorum. İnsanları uyarmak, bilgilendirmek için bugün tabi ki önemli. Yapılan ölçümler faydalıdır. Hastalığı bilmeyenler için faydalı. Ben başka bir rahatsızlık için gittim kontrole, şeker çıktı. Ben de eski sağlık personeliyim, geçmişte bu hastalık ile karşılaştım hala mücadele ediyorum” diye konuştu.
Manisa Şehit Polis Hasan Akoral şehadetinin 17’nci yılında anıldı Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında Erzurum’un Narman ilçesinde göreve gittiği esnada geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Polis Memuru Hasan Akarol’ın sene-i devriyesinde yakınlarını yalnız bırakmadı. Şehit Polis Hasan Akoral’ın sene-i devriyesi sebebi ile Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı Mahallesi’nde yapılan lokma hayrına Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Selçuk Yıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Yusuf Kıyışkan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakıf Başkanı Sefer Dayı, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğünden sorumlu 2. Sınıf Emniyet Müdürü Aysen Özkan, Şube Müdürü Emniyet Amiri Tayibe Afgün, Toplum Destekli Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Güllü Kaçar, Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan Tirtom ve çok sayıda Emniyet Personeli katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise Karaoğlan Mahallesi’nde yapılan lokma hayrında vatandaşa çeşitli ikramlarda bulundu. Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Selçuk Yıldız, “Vatan, bayrak ve namus için canlarını hiçe sayarak şehit olan tüm aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları acılı ailelerinin daima Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı olarak yanlarında ve emirlerinde olacaklarını” söyledi.
Karabük Başkan Çapraz Filyos Limanı’nın önemini hatırlattı Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, demir çelik ihracatının konteynerle Filyos Limanından yapıldığı takdirde ton başına maliyetin 32 dolardan 7 dolara kadar düşeceğini belirtti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz beraberinde KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi, KTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte göreve geldikleri süre boyunca yapılan çalışmaları değerlendirmek için gazetecilerle bir araya geldi. Salgın döneminde demir-çelik sektörünün çok iş yaptığını belirten Çapraz, pandemiden çıktıktan sonra 2023 ve 2024 yılının zor geçtiğini ifade etti. “2025’in ikinci yarısından itibaren ekonomik olarak rahatlamaya kavuşacağımızı ümit ediyoruz” diyen Çapraz, “Demir-çelik sektörü her 3-4 yılda bir pik yapar. Sonra 3-4 yıl kötü gider ama sektör olarak bereketlidir. Önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Karabük’teki demir-çelik kümeleşmesine baktığımız zaman dünyada bu kadar ticari profilin üretilebildiği en inceden en kalın ebatta kadar ticari profil grubunun üretilebildiği dünyada başka bir şehir yok" ifadelerini kullandı. Çapraz, "Bizim en büyük handikabımız limana olan uzaklığımız. Biz bu kadar zorluğa rağmen Karabük’ten ihracat yapıyoruz. Biz şuanda yapmış olduğumuz ihracatı konteynerle yapıyoruz. Karabük’teki demir çelik ihracatı konteynerle oluyor. Bu da Gebze-Dilovası bölgesinden oluyor. Yaklaşık olarak ton başına 30-32 dolar maliyeti var. Yani malzemenin buradan gönderilmesi, elle işlemesi, liman ücreti hepsi içinde. Bunu Filyos üzerinden yapabildiğimizi düşünüysek bu rakam 7 dolarlara düşüyor. Yani tonda 23-25 dolar rekabeti artırabilecek bir maliyet avantajında bahsediyoruz. O belki tamamen cebinize kar olarak girmez ama yurt dışında bir Çin’le rekabet edebilmeniz için size maliyet avantajı sağlar. Filyos Limanı onun için çok önemli. Demir yolu ağını genişletirsek, ürünlerimizi demir yoluyla taşıyabilirsek maliyet olarak çok avantaj elde edeceğimize inanıyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından toplantı hatıra fotoğrafı ile son buldu.