MAGAZİN - 20 Eylül 2023 Çarşamba 13:06

Öğretmenliği yıldızlığa tercih eden Peker, Milas’a gelmekten vazgeçti

A
A
A
Öğretmenliği yıldızlığa tercih eden Peker, Milas’a gelmekten vazgeçti

Türkiye’nin Eurovision yıldızlarından biri olan Şebnem Paker, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kırcağız Ortaokulu’na müzik öğretmeni olarak atanmasının ardından sürpriz bir kararla bu atamadan vazgeçerek Fethiye’de görev almak için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.


1997 yılında Grup Etnik ile birlikte seslendirdiği “Dinle” adlı şarkıyla Eurovision Şarkı Yarışması’nda üçüncü olan Şebnem Paker, bu başarısıyla Türkiye’ye o zamana kadar ki en büyük derecesini kazandırmıştı. Sanatçı kariyerinin yanı sıra, eğitimci kimliğiyle de adından söz ettiren ve öğretmenliği yıldızlığa tercih eden Şebnem Peker’in bundan sonraki yaşantısına Muğla Fethiye’de sürdürmek istediği öğrenildi.


2004 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde müzik öğretmeni olarak görev yapan sanatçı Şebnem Peker, geçtiğimiz yıllarda çeşitli okullarda müzik öğretmeni olarak görev yapıp öğrencilere eğitim verdi.


Şebnem Peker’in son olarak Milas Kırcağız Ortaokulu’na atandığı ancak bu atamayı kabul etmeyerek Fethiye’de görev almak istediği öğrenildi. Bu kararla ilgili Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden henüz bir açıklama yapılmadı.



Öğretmenliği yıldızlığa tercih eden Peker, Milas’a gelmekten vazgeçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2 bine Yakın Yeni Öğrencisine “Hoş Geldiniz” dedi Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencileri için “Oryantasyon 2024: Üniversite Hayatına Giriş Dersi” düzenledi. Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen bu yılki oryantasyon programı ile 2000’e yakın yeni öğrenci üniversite yolculuğuna ilk adımını attı. “Sizlerin başarısı için var gücümüzle çalışmaya ve daima yanınızda olmaya devam edeceğiz” Programda, üniversiteye bu yıl yerleşerek kayıt olan öğrencilere hitap eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bu anlamlı yolculuğunuzda size mihmandarlık etmekten büyük bir heyecan ve gurur duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Aynı heyecanla, sizlerin başarısı için var gücümüzle çalışmaya ve daima yanınızda olmaya devam edeceğiz. Size inanıyor ve güveniyoruz. Dünyamızın ve ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz gençlerimizin de üstlendiği bu önemli sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine eminiz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, yetkin ve ilkeli akademik kadrosu, çevreci ve modern kampüsü, üretken öğrenci toplulukları, ulusal ve uluslararası platformlarda ses getiren kültür ve sanat etkinlikleri, spor tesisleri, teknoloji transferi ofisi, kariyer merkezi, teknokenti, eğitiminizi destekleyecek proje takımları ve yurtdışı eğitim ortaklıkları ile size A+ bir üniversitenin tüm imkanlarını sunmaktadır. Size düşen ise hedefinizi belirlemek ve bu hedefe yorulmadan, yılmadan ve tutkuyla ilerlemektir. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılımızın, hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. “Geleceği şekillendiren üniversite yaşamına ilk adım” Yoğun ve kaliteli bilimsel ve sosyal içeriği ile 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na yeni öğrencilerinin hızlı uyum sağlayabilmesi için düzenlenen Oryantasyon Programı kapsamında; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran “Bir Liderin İnşası”, Yazar-Eğitimci-İletişim Uzmanı Dr. Fatih Akbaba "Kampüste Yaşam", Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen "Yeşilay ve Bağımlılık" konularında seminerler verdi. HKÜ ailesinin yeni öğrencileri kampüs turunun yanı sıra üniversitenin sosyal, kültürel ve akademik yaşamına dair tanıtımların yer aldığı etkinliklerle üniversite hayatıyla tanıştı.