SPOR - 24 Eylül 2024 Salı 14:50

Muğla’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri başladı

A
A
A
Muğla’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri başladı

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Spor Haftası, bu yıl da “Aktif Ol” (“Be Active”) sloganı ile Muğla’da çeşitli etkinliklerle başladı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen haftalık spor aktiviteleri, Menteşe ilçesinde büyük bir katılımla devam ediyor.



Avrupa Spor Haftası ve 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler, Menteşe’nin farklı noktalarında sporseverleri buluşturuyor. Bu çerçevede, Kafaca Mahallesi’nde mat pilates etkinliği, Türdü 100. Yıl İlkokulu’nda sabah sporu, okçuluk ve Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda farklı branşlarda sporcular ve Menteşe halkı ile spor aktiviteleri gerçekleştirildi. Etkinlikler, 30 Eylül’e kadar devam edecek ve halkın yoğun katılımı bekleniyor. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, tüm vatandaşları daha aktif ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için spor yapmaya davet etti.



Muğla’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Üniversitesi öğrenci toplulukları tanıtım günleri başladı Düzce Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Düzce Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başladı. 100’den fazla öğrenci topluluğunun yer aldığı Düzce Üniversitesi; öğrencilerinin kariyerleri ile ilgili gelişimlerine, yeni fikirlerin, buluşların, çalışmaların ortaya çıkmasına ortam sağlayacak faaliyetlerin hayata geçirilmesine katkı sağlıyor. Bu kapsamda, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tanıtım stantları kuran Düzce Üniversitesi öğrenci toplulukları, yaptıkları ve 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda gerçekleştirecekleri etkinlik ve faaliyetlerle ilgili Düzce Üniversitesi öğrencilerine bilgilendirmede bulunuyor. Öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişiminde önemli rol oynayan bu topluluklar, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri, panel, konferans, söyleşi, sanatsal etkinlikler ve sportif faaliyetlerle Düzce Üniversitesi öğrencilerinin kendilerini ifade etmelerine, sorumluluk almalarına ve potansiyellerini keşfetmelerine de imkan sağlıyor. Üç gün süresince devam edecek Düzce Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri’ndeki stantları ziyaret eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, öğrencilere yapacakları çalışmalar için başarılar diledi. Düzce Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, 26 Eylül 2024 tarihinde sona erecek.
Antalya Moskova Hükümet Bakanı ile Başkan Böcek iş birlikleri hakkında görüş alış verişinde bulundu Rusya Federasyonu’nun Moskova Hükümeti Bakanı, Dış Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Sergey Çeremin ve Moskova-Güney İdari Yönetimi Başkan Yardımcısı Aleksey Yeroşin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Moskova Hükümeti’nin Antalya’da geliştireceği iş birlikleri hakkında görüş alış verişinde bulunularak, yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rusya Federasyonu’nun Moskova Hükümeti Bakanı, Dış Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Sergey Çeremin, Moskova-Güney İdari Yönetimi Başkan Yardımcısı Aleksey Yeroşin, Rusya Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik ve beraberindeki heyeti ağırladı. “Çalışmalar her geçen yıl daha iyiye gidecek” Moskova Hükümeti Bakanı Çeremin’i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, yaklaşık bir ay önce Moskova’da 140’tan fazla ülke temsilcisinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Ulaşım Zirvesi’nde yer aldığını belirterek, “Bu zirvenin ilişkilerimizi geliştirmemize katkısı oldu. Güney idare başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu ziyaret bizi çok memnun etti. Sayın Bakanımızla Moskova ziyaretimizde iki iş birliği protokolü imzalamıştık. Bu iş birliği protokollerimizle Antalya’mız ve Moskova arasında iş insanlarımız kültür, sanat ve üniversitelerle ilgili iş birliği içerisinde çalışmalarımızın her geçen yıl daha da iyiye gideceğini düşünüyoruz. Antalyamız aynı zamanda bir barış kenti. Dünya diploması forumunun yapıldığı merkez. Antalya ve Rusya arasındaki işbirliklerimiz güçlenerek devam edecek” diye konuştu. "Yılsonuna kadar birçok etkinlik yapılacak" Antalya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Moskova Hükümeti Bakanı, Dış Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Sergey Çeremin ise, yılsonuna kadar Antalya’da bir çok etkinlik planlamayı düşündüklerini belirtti. Çeremin, “Moskova, Antalya’da her yıl yapılan kitap fuarına katılmayı düşünüyor. Kitap fuarının başarısından dolayı sizi kutlamak istiyorum çünkü o fuarda küçük bir yer için bile baya bir uğraşmak gerekiyor. Bunun farkına vardık. Bu da fuarın çok aktif olmasından kaynaklı. Bu da sizin bölgenizin sadece turizm ile ön planda olmadığının bunun dışında kültürel anlamda da oldukça etkin olduğunuzu göstermekte. Spor, turizm ve sanayi alanında da işbirliğimizde ilerleme sağlayabileceğimiz konusunu konuştuk. İşbirliğimizin artarak sürmesini diliyorum” dedi.
Muğla Sanat Güneşi Bodrum’da anılıyor Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 28’inci yıl dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatından bu yana olduğu gibi TSK Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde Bodrum’da anılıyor. Müren’in Bodrum’da yer alan ve müze olarak kullanılan evinde Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii İmamı Şeref Aran, Adliye Camii İmamı Sait Alpogan ve Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan tarafından mevlit okundu. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı yetkilileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Sanat Güneşi Zeki Müren için dualar okundu. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, etkinlikte yaptığı konuşmada Zeki Müren’i rahmetle anarak; “Sanat Güneşimizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’na teşekkür ediyorum. Her sene bizleri yalnız bırakmıyorlar, sanatçımızı Bodrum’da beraber anıyoruz. Sanatçımız güzel eserler bıraktı, ebedi yaşayacaktır” dedi. Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu da Müren’in bağışlarıyla kendisine minnettar olduklarını ifade ederek “Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi. Türk Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ile Mehmetçik Vakfı Başkanı İsmail Şanlı ise Zeki Müren’în sağlığında ortaya koyduğu eserler ve yaşamının sonunda da bağışlarıyla gönüllere taht kurduğunu dile getirdi. Anma etkinliğinde evinin önünde de lokma dağıtıldı. Zeki Müren’in anma etkinlikleri kapsamında bu akşam (Salı) saat 20.00’da Antik Tiyatro’da Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Hakan Aysev-Umut Akyürek Konseri düzenlenecek.